MM je najbolji odnos cijene i kvalitete, pogotovo ovi prvi brojevi. Kompletne price sa naslovnicama. Uživancija. Prva dva broja su rasprodana ali uskoro ide reprint, to je pouzdana i sigurna informacija, tako da nece biti problema za ta dva broja. Ako požuriš možeš sve kompletirati. Uz to i MM gigante i miran si. Istina je da ima po aukcijama Dnevnikovih izdanja ali zbog svih boljki koje imaju... ne preporucam.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Ma da, i ja svašta pricam, a Grand show najgledaniji u ex YU. Neka pati kome smeta. A i svakog zavisnika kad pitaš šta je najbolje, reci ce da je to ono što je uzrok njegove zavnisnosti. Nekad treba biti objektivan, pa uvažiti šta su reki kriticari, šta je uvažila istorija umetnosti.
I ja volim Tellera, ali šta cu, kad je kic, necu da ga preporucujem omladini
Originally posted by teller
baš je zgodno kako neki pokušavaju ucit pravu vjeru....više govore-klonite se Bonellija-više ga ljudi vole.Bonelli je bio zakon i ostaje na ovom djelu svijeta.Neka pati kome smeta.
E i ja bi rado kupovao sve od libellusa i citap puno stripova.Ali od libellusa imam SAMO prva dva Magicna.Isto volim sve to,pogotovo Martija...Kad izace reprint uzet cu oba sigurno,bez pogovora,a možd ai gigant.btw. za kada je najavljen?
P.S. i ja sam jedno vrijeme fantazirao o kolekciji,ali je to bezveze.onda ne uživaš u stripovima koje citaš,nego samo gledaš kako stoje po polici,i cekaš da skupiš više.Ovako je predivno,uživat u radnji,crtežu... pozdrav
Mislim da je najbolja varijanta Magicni Vjetar jer ide od prvog broja i mislim da nijedan broj nije rasprodan, a kvaliteta je neupitna. O kvaliteti prica ne treba trošiti rijeci, nema nijedne loše epizode (mislim da su Ken Parker i MV tu najjaci jer prakticno nemaju nijednu lošu epizodu), a i cijena nije velika u usporedbi s ostalim izdanjima. Drugi izbor je Tex, ali on je nešto skuplji. Po kvaliteti objavljenih epizoda (suma sumarum) u Libellusu je nešto slabiji od MV-a. Treca opcija je Mister No jer ide od prvog broja, a i tadašnje epizode su puno bolje od ovih novih. Cetvrta opcija je MM. Možda se netko nece složiti s tim, ali tako vidim situaciju (odnosno omjer kvalitete i cijene). Nadalje, postoji još jedna opcija (svakako ne i zadnja): Ken Parker (tu je kombinacija izdavaca Libellus i Fibra pa nisam siguran da li i on spada u ovaj izbor). Kvalitet je neosporan, možda i najbolji (kako prica, tako i izdanja), ali je nešto skuplji od vecine gore spomenutih.
pa kreŠa, ovde se oficijelno naziv kolekcionar podjeljuje kod 3333 skupljenih i 1111 procitanih stripova ali što se tice naziva novi kolekcionar... ma, neka ti bude :)) prolaziš, pošto si novi...
______________________ onaj, koji sniva tudje snove
Martin Misterija i Tex me najvise zanimaju.A i kakve su to price iz Baze Drugdje?
Marti ti je nesto jeftiniji u odnosu na Texa, ali sve to zavisi od broja strana. Nemas fiksnu cenu za jednog junaka. Veci broj stanica-veca cena. Price iz baze Drugdje (PIBD) su ti price gde se MM ne pojavljuje, ali su ti povezane s njim, tako sto bazu Drugdje imas u svim MM spesijalima (a i sire). To su price o njenom nastanku i razvoju i uvek imas neku poznatu licnost u njoj (B. Frenklin, S. Holms...).
Moj ti je savjet Tex jer dosad su samo epizode 2, 3, 9 bile loše. Ako ti je MN dobar u izdanju VC-a onda ce ti prvi brojevi biti ludilo. MM ima previše Superbookova, specijala, PIBD, giganata... MV ti ima najvecu kvalitetu i još nijedan broj nije rasprodan. Ma drži se Bonellija i sve ce biti super!
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Magicnog Vetra ne volim,Sad kad odem u Beograd uzecu Martina 2 knjige i Texa 2 knjige,cisto da vidim kakva su izdanja.A onda cu da pocnem intezivno da kupujem
Slicno sam i ja poceo.Kupio sam (naravno) prvo Texa komplet i ajde reko jedan MM. Onda mi je bilo glupo da imam jednog MM, pa sam kupio i ostale. Kad sam to procitao, uhvatila me kriza pa kupim MN i to su mi bili provereni junaci (citao sam vec). E, onda sam naseo na opravdano hvaljenje MV, pa sam kupio i njega. I tu sam stao (za sad), mada su mi u planu i Demian i naravno kada pocnu Nick i Volto. Pricam, naravno, samo o Libellusu. Inace mi je bolna tacka Ken Parker (Fibra), koga nisam kupovao od starta i sad ih ima mnogo i ne mogu za sada da postignem. Jbg, ako kupim i njega, pa ja stvarno nikad necu stici da se ozenim.