Author |
Topic |
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
Posted - 17/02/2009 : 20:25:51
|
Pozdravljam,
pitam se da li postoji neka efikasnija varijanta slanja u kupovine stripova nego ovo maltretiranje sa postom? Posto ima tih strip klubova u BG, ZG, mozda izmedju njih da cirkulise promet, pa kada ti se nakupi stripova odes po njih, isplati se. Danas sam isao da posaljem pare u pismu (zamaskiranom), koje nije moglo da se zalepi, pa ja prilepio selotejpom. Kad me tamo na salteru napadose, sto si ovo ovako ulepio, to mora da se daje otvoreno kada se salje u inostranstvo, reko nemoj otvarati molim te, drugi put cu doneti otvoreno :) Ljudima iz Srbije ja uplatim na racun pare, za pet minuta, cim se dogovor postigne. Mislim da je tako nesto mogu i na medjunarodnom nivou, samo na tekucem racunu se koliko ja znam mora imati devizni racun. Onda mozes da primas uplate iz inostranstva, ako se ne varam. Sad pretpostavljam da nemaju ovde svi potrebe za racunom, ali barem ljudi koji prodaju po 50 i vise stripova, mogu da otvore racun, isplatio bi im se. Nije skupo odrzavanje i ako nemas redovnu platu (ako covek ne radi), mislim da ti onda cak ni ne na placaju odrzavanje (barem je tako kod mene).
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/02/2009 : 20:28:16
|
Pošalješ lovu preporuceno u tiskanici i gotovo. Sigurno i nitko ti ne traži da predaješ otvoreno na šalter |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Posted - 17/02/2009 : 21:45:54
|
Da, i to je jedna od ideja. Ali npr., slucaj koji sam ja imao. 30kn stripovi (2 kom), 30kn postarina od Splita do mene i skoro 10kn postarina do tamo (plus da je neki magazin unutra onda jos vise). Sve u svemu 70kn. Tako da troskovi slanja i primanja, pojedu troskove stripa. Ne znam kako je kad se salje paket, onda se mozda isplati, ali onda mi nije tesko ni doci po stripove :)
ps: da nisam uracunao dok sam sve kupio i pripremio, izasao sa posla da bi to sve uradio, ..., tako da ova varijanta sa racunima je meni daleko elegantnija. Mogu cak da odem do Iloka, za one koji su u HR, pa da im odande izvrsim uplatu na racun iz banke (tada im ne treba devizni ...). Za bosance mi je malo dalje da idem u Bijeljinu, ali mogao bih se i za njih snaci. |
Edited by - Milos Bosnjak on 17/02/2009 21:48:07 |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 17/02/2009 : 21:59:56
|
Cuj, i odlazak u HR ili BiH košta... dakle ne postižeš ništa. Postoji i opcija da se suzdržiš kupovine samo 1 ili 2 stripa jer se poštarina placa, za tiskanice, po gramaži. Dakle ista je cijena za 501g i za 1 kg. Ili za 1001g i 2 kg. Znaci pogledaš ima li mogucnosti uzeti još nešto što ti triba pa koristiš maksimalno ono što placaš... težinu pošiljke. Što se tice paketa, skuplje je i duže traje jer paketi idu na carinu a tiskanice ne idu. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Posted - 18/02/2009 : 11:54:07
|
Da, kosta, ali mene odlazak u Ilok (do banke da uplatim pare) skoro da ne kosta nista. A 100% je siguran tok novca, istog momenta prodavac dobija novac, manje je maltretiranja (popunis uplatnicu predas sa parama i gotovo) i manje kosta (provizija banke je manja od postarine). Skoro da nema nijednu manu, sem sto moras da zivis blizu granice :) |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
meto
Starting Member
63 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 19/02/2009 : 17:21:13
|
Pa ima caka i kad se placa iz Srbije - moze se platiti s napomenom da je pomoc i na cifru od 40 Eura vam uzmu 5,50 provizije. Tako je meni nekidan platio 1 kupac iz Beograda, a i kod nas u HR je ista stvar samo što je minimalna cijena usluge oko 50 kn kad su manje cifre u pitanju (300-400 kn), kad je veca lova u igri onda idu na proviziju. |
kugo i kolero |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/02/2009 : 18:46:19
|
Evo ideje. Napravi se partner clan u inozemstvu. Recimo Srbija - Hrvatska. Ovaj u Hrvatskoj kupuje za ovog u Srbiji (sa aukcija, trafika, uglavno hrvatska izdanja) i vrši uplate na racune u Hrvatskoj. Ovaj u Srbiji isto to za ovog drugog radi unutar Srbije. I onda kada se nakupi recimo svakih 6 mjeseci naprave jednu vecu pošiljku ili se nadu pa predaju stripove i svedu novcane racune... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 19/02/2009 : 19:56:26
|
Aha, baš
Mogu zamislit kako bi to izgledalo sa onima koji u 23:45 osvoje aukciju a do jutra dobijem tri maila da pošaljem broj racuna. Razumija bi da je druga vremenska zona ali ovako... |
|
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Posted - 27/02/2009 : 22:12:06
|
Danas sam se lepo provozao do Iloka, cirka 10 minuta, sa sve granicnim prelazima. Parkirao, prosetao do banke, uplatio. Platio proviziju 6kn po uplatnici. Otisao malo do HG spota da vidim jel ima nesto na popustu. Seo u auto i vratio se nazad. I mnogo se bolje osecao, nego da bankarskim lesinarima dam 3000.00 dinara sto se kucati po tastaturi 40 sekundi ili da se natezem u posti zasto mi je koverat zalepljen, ko da cu spakovati bombu u 8g tezak papir, debljine 0.1mm ... |
|
|
meto
Starting Member
63 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 27/02/2009 : 22:33:08
|
Pozdrav Miloše, možda nisi znao, ali ubuduce ako placaš iz iste banke koju ima prodavac - onda ne placaš proviziju na uplatu - tako da si mogao proci jeftinije - bez tih 6 kn po uplatnici pa bi se još bolje osjecao.
|
kugo i kolero |
|
|
jimy1968
New Member
USA
124 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 15/03/2009 : 18:03:36
|
zdravo svima,javljam se iz inostranstva(SAD),nasao sam jedan zagorov komplet kojeg zelim da kupim,koji je najbolji nacin da platim a da i kupac i prodavac budu sigurni da niko nikoga nece zeznuti(sekiram se jer je veca posiljka),normalno ja bih slao novac WUnion a kad prodavac podigne novac kako cu ja biti siguran da ce on slati tu posiljku.....hvala |
|
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 15/03/2009 : 18:28:11
|
quote: Originally posted by jimy1968
zdravo svima,javljam se iz inostranstva(SAD),nasao sam jedan zagorov komplet kojeg zelim da kupim,koji je najbolji nacin da platim a da i kupac i prodavac budu sigurni da niko nikoga nece zeznuti(sekiram se jer je veca posiljka),normalno ja bih slao novac WUnion a kad prodavac podigne novac kako cu ja biti siguran da ce on slati tu javascript:insertsmilie('')posiljku.....hvala
kupuj kod provjerenih prodavaca koji imaju pozitivne komentare na aukcijama...ja nisam dosad imao ni jedan problem pa mislim da ne bi ni ti trebao imati...cak saljem stripove prije nego mi uplate i nastupam sa potpunim povjerenjem prema svima... a ako se bojis i dalje,pitaj Obi-ja da otvori svoju crnu knjizicu |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/03/2009 : 00:17:50
|
zdravo svima,javljam se iz inostranstva(SAD),nasao sam jedan zagorov komplet kojeg zelim da kupim,koji je najbolji nacin da platim a da i kupac i prodavac budu sigurni da niko nikoga nece zeznuti(sekiram se jer je veca posiljka),normalno ja bih slao novac WUnion a kad prodavac podigne novac kako cu ja biti siguran da ce on slati tu posiljku.....hvala
Kupuj samo u pouzdanih prodavaca(pogledaj s koliko osoba imaju pozitivne komentare)i šalješ mu novce WU a on tebi paketom stripove. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 16/03/2009 : 01:43:39
|
quote: Originally posted by ponki
zdravo svima,javljam se iz inostranstva(SAD),nasao sam jedan zagorov komplet kojeg zelim da kupim,koji je najbolji nacin da platim a da i kupac i prodavac budu sigurni da niko nikoga nece zeznuti(sekiram se jer je veca posiljka),normalno ja bih slao novac WUnion a kad prodavac podigne novac kako cu ja biti siguran da ce on slati tu javascript:insertsmilie('')posiljku.....hvala
kupuj kod provjerenih prodavaca koji imaju pozitivne komentare na aukcijama...ja nisam dosad imao ni jedan problem pa mislim da ne bi ni ti trebao imati...cak saljem stripove prije nego mi uplate i nastupam sa potpunim povjerenjem prema svima... a ako se bojis i dalje,pitaj Obi-ja da otvori svoju crnu knjizicu
Ako nije proveren taj lik,onda mozete naci trecu stranu,lik kome se moze 100% verovati,a da je iz iste zemlje kao i taj prodavac...poslacete obojica njemu,on proveri i samo preprati..doduse malo skuplje,ali ovde se radi o vecu sumu...
|
|
|
|
Topic |
|