Author |
Topic |
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 09/01/2011 : 18:43:53
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by paro
quote: Originally posted by Obi-wan Jedan pušac napisao tekst u kojemu je "za" pušenje i protiv zabrane, te iznio razne argumente. Stvarno neobicno...
Ajd Obi zapali, opusti se..
Evo pijem pivo. Bezalkoholno...
Jel to kao sex na radiju?
|
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/01/2011 : 19:47:50
|
Je... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
|
Tonka24
Advanced Member
14720 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 10/01/2011 : 12:03:18
|
Nepusim pa me nije briga,mislim da nije fer prema nepusacima kad sjednes u kafic da ti netko sjedne pored nosa i dimi ka turcin |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 10/01/2011 : 14:14:49
|
Žestoka rasprava. Ja se uživio kao da mogu nešto promjenit... Nema šanse, tracim energiju. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Member since 22/04/2008 |
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 10/01/2011 : 16:02:31
|
stvar je u tome, što nepušaci podupiru ovaj nacisticki zakon protiv poušenja ( poznato je, da je hitler bio strogo protiv pušnje na javnim mjestim) iskljucivo zato, da se i oni mogu osjecati superiorno nad nekim.
pušenje, iako je štetno, ipak je poslednji simbol slobode danas. nema veceg meraka nego zapalit unatoc osmrtnici na pakli i unatoc toj cijeloj hajki koja se digla...
naime, ako nepušacima nesmeta glasna muszika ( koja je isto tako štetna) u kafani i alkohol koji se nemilice loce ( zbog cigarete ne umiru ljudi na cestama), a smeta im pušenje pod izgovorom, smrdi mi odjeca ili od pasivnog pušenja može se isto tako rak fasovati...
a ne smeta im gradski smog kojeg udišu, toksini u hrani koju jedu...
uglavnom pustite ljudima slobodu... |
Edited by - KRAS on 10/01/2011 16:04:27 |
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 10/01/2011 : 20:18:29
|
JA sam za zakon protiv pusenja, ne izlazim po kafanama, ali cesto sam putovao vozom, i desavalo mi se da dobar deo pusaca zapali u kupeu a ne pitajuci ostale da li su saglasni sa time, a kad mu napomenete da ugasi cigaretu ili izadje napolje iz kupea , skoro se morate poruci sa njime. Pusite vi do mile volje ali u prostorima predvidjenim za to. |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 10/01/2011 : 20:20:06
|
quote: Originally posted by KRAS
stvar je u tome, što nepušaci podupiru ovaj nacisticki zakon protiv poušenja ( poznato je, da je hitler bio strogo protiv pušnje na javnim mjestim) iskljucivo zato, da se i oni mogu osjecati superiorno nad nekim.
pušenje, iako je štetno, ipak je poslednji simbol slobode danas. nema veceg meraka nego zapalit unatoc osmrtnici na pakli i unatoc toj cijeloj hajki koja se digla...
naime, ako nepušacima nesmeta glasna muszika ( koja je isto tako štetna) u kafani i alkohol koji se nemilice loce ( zbog cigarete ne umiru ljudi na cestama), a smeta im pušenje pod izgovorom, smrdi mi odjeca ili od pasivnog pušenja može se isto tako rak fasovati...
a ne smeta im gradski smog kojeg udišu, toksini u hrani koju jedu...
uglavnom pustite ljudima slobodu...
Misliš da je ljubav prema Hitleru jedini razlog borbi protiv slobode pušenja te podupiranju nacistickih zakona? |
Edited by - Obi-wan on 10/01/2011 20:20:41 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 10/01/2011 : 21:10:17
|
quote: Originally posted by Obi-wan Misliš da je ljubav prema Hitleru jedini razlog borbi protiv slobode pušenja te podupiranju nacistickih zakona?
Mislim da je KRAS htio da podvuce paralele izmedu dva totalitarizma. Jednog otvorenog, javnog i brutalnog, a drugog perfidnog i lukavo skrivenog u aktima novih zakona... Koje niko nema živaca citati i u njima tražiti zamke. How convenient for them. Gdje se od svega pravi cirkus kako bi se našlo "plemenito" opravdanje i huškaju "ciljne grupe" jedne na druge. Aternativa (racionalna opcija kao u DD epizodi "Ružicasti zecevi ubijaju"): Mhejl opet ima napad paranoje. Predugo je gledao TV stvarnost... |
Edited by - Mhejl on 10/01/2011 21:13:40 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 10/01/2011 : 22:31:30
|
quote: Originally posted by masni
J....... Pusite vi do mile volje ali u prostorima predvidjenim za to.
Tu i jeste srz problema, posto zakon ne predvidja prostor za pusace. Iritira iskljucivost i nedostatak kompromisa.. |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 11/01/2011 : 00:25:09
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Totalitarni teror je kad pušaci maltretiraju nepušace s tim odvratnim dimom (smradom). Sve drugo su price.
gdje konkretno pušaci maltretiraju nepušace? |
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 11/01/2011 : 00:37:33
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by Obi-wan Misliš da je ljubav prema Hitleru jedini razlog borbi protiv slobode pušenja te podupiranju nacistickih zakona?
Mislim da je KRAS htio da podvuce paralele izmedu dva totalitarizma. Jednog otvorenog, javnog i brutalnog, a drugog perfidnog i lukavo skrivenog u aktima novih zakona... Koje niko nema živaca citati i u njima tražiti zamke. How convenient for them. Gdje se od svega pravi cirkus kako bi se našlo "plemenito" opravdanje i huškaju "ciljne grupe" jedne na druge. Aternativa (racionalna opcija kao u DD epizodi "Ružicasti zecevi ubijaju"): Mhejl opet ima napad paranoje. Predugo je gledao TV stvarnost...
Otprilike tako. naime oni su zakonom zabranili pušenje, i u sloveniji se taj zakon poštuje više negoli i jedan drugi zakon, u hrvatskoj malo manje jel. problem je, što je to direktiva EU, zašto mora biti zakonm zabranjeno meni nije jasno. valjda je zabrana pušenja interna stvar neke osobe ili institucije, firme, ugostiteljskog objekta. dakle, normalno je da se zabrani pušenje u domu zdravlja, školi i na slicnim institucijama... ali ako ja otvorim kafanu i nedam ljudima pušit je zaista apsurd, to bi trebala biti stvar ugostitelja oce li i li nece biti zabrane pušenja. a pušac ili nepušac ce odlucit oce li ili nece uci u taj lokal.
i da, ovo briselska buržoazija trenira strogocu i ovim zakonom iskušava razdraženost mase, ako gradani EU progutaju taj zakon( hitler je htio uvesti osmrtnice na cigaretama ali mu rusi nedadoše) progutat ce štošta, još je jadnije slušat one nepušace koji gorljivo zagovaraju taj zakon pod izlikom smrdi mi odjeca, fasovat cu raka i slicno...ako im nesmetaju toksini u jajima , duboko zamznuta govedina koju nam podavljivaju u jeftinim prodavnicama, ako im nesmeta smog u gradu onda im nebi trebalo smetati ni pušenje...
dragi nepušaci, kad vidite na cigaretma one osmrtnice, gdje piše " pušenje ubija " citajte to ovako " sloboda ubija"
i zašto taj brisel ne zabrani zakonom, duvanskoj industriji, da prestanu stavljat u cigarete razne otrove... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 11/01/2011 : 09:47:29
|
Pušenje = sloboda
|
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
Posted - 11/01/2011 : 15:59:59
|
Pa' mi na pa' jedan stari hit
http://www.youtube.com/watch?v=cVb_KPjwBy4
Now I'm a feller with a heart of gold And the ways of a gentleman I've been told The kind of guy that wouldn't even harm a flea But if me and a certain character met The guy that invented the cigarette I'd murder that son-of-a-gun in the first degree
It ain't cuz I don't smoke myself And I don't reckon that it'll harm your health Smoked all my life and I ain't dead yet
But nicotine slaves are all the same At a pettin' party or a poker game Everything gotta stop while they have a cigarette
Smoke, smoke, smoke that cigarette Puff, puff, puff and if you smoke yourself to death Tell St. Peter at the Golden Gate That you hate to make him wait But you just gotta have another cigarette
Now in a game of chance the other night Old Dame Fortune was a-doin' me right The kings and the queens just kept on comin' round
And I got a full and I bet 'em high But my bluff didn't work on a certain guy He just kept on raisin' and layin' that money down
Now he'd raise me and I'd raise him I sweated blood, gotta sink or swim He finally called and didn't even raise the bet
So I said "aces full Pops how 'bout you?" He said "I'll tell you in a minute or two But right now, I gotta have me a cigarette"
Smoke, smoke, smoke that cigarette Puff, puff, puff and if you smoke yourself to death Tell St. Peter at the Golden Gate That you hates to make him wait But you just gotta have another cigarette
(Ah, smoke it! Hah! Yes! Yes! Yes!)
The other night I had a date With the cutest little girl in the United States A high-bred, uptown, fancy little dame
She loved me and it seemed to me That things were 'bout like they oughta be So hand in hand we strolled down lover's lane
She was oh so far from a cake of ice And our smoochin' party was goin' nice So help me cats I believe I'd be there yet
But I give her a kiss and a little squeeze And she said, "ah, Marty, excuse me please I just gotta have me another, cigarette"
And she said, smoke, smoke, smoke that cigarette Puff, puff, puff and if you smoke yourself to death Tell St. Peter at the Golden Gate That you hate to make him wait But you just gotta have another cigarette. |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 11/01/2011 : 16:34:38
|
[quote]Originally posted by Obi-wan
Nisam nikada zapalio cigaretu i vraški sam sretan zbog toga.. .... +1 |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
Edited by - radulovic marko on 11/01/2011 16:35:52 |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 11/01/2011 : 17:04:37
|
Pušim ali sam se navikla na zabranu. Imam kafic u kvartu u kojemu je dozvoljeno pušenje pa tamo odem na kavu. Kad izlazim vani cak mi je i bolje da mi roba i kosa ne smrdi po dimu. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 11/01/2011 : 19:37:16
|
quote: Originally posted by KRAS
quote: Originally posted by dsormaz1
Totalitarni teror je kad pušaci maltretiraju nepušace s tim odvratnim dimom (smradom). Sve drugo su price.
gdje konkretno pušaci maltretiraju nepušace?
Misliš kod nas u Hrvatskoj? Sad im je dosta sužen teren za maltretiranje, prije su dimili gdje god su se sjetili (na poslu u istoj kancelariji gdje sam radio s njima, kakve su to samo svade bile, onda sam ih cak zamrzio, sad me to prošlo), smrdili su i u cekaonicama na željeznickim postajama (sad ne dime, barem tamo gdje ja idem), mahom u svim kaficima, sad u nekima postoje prostorije za nepušace, pa tamo idem, uglavnom palili su cigarete gdje god su stigli. Uvijek me užasne kad vidim da neki pušacki debil vozi auto, cigareta mu u ustima, a otraga na stražnjem sjedalu vozi neko malo djete. Užas jedan. A kako je sad kod vas u Sloveniji po tom pitanju? |
Edited by - dsormaz1 on 11/01/2011 19:38:23 |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 11/01/2011 : 21:01:43
|
Ako firma ima deset kancelarija, uopste nije tesko razdvojiti pusace i nepusace. Dakle nije bio problem do terora pusaca, nego do loseg rasporeda. Sad, ako je nekada i bila potreba da zbog posla sede zajedno pusac i nepusac, danas se to lako resava umrezavanjem i telefonom. Normalno je da se ne pusi na javnim mestima gde nepusaci moraju da borave (cekaonice, salter sale i sl) ali za neke kategorije se mogu napraviti odvojene prostorije (recimo, zasto na bus stanici ne bi bile cekaonice i za jedne i za druge odvojene?) Ovo za auto preterujes, posto je dovoljno otvoriti prozor 2 mm i dim ide napolje.
|
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 12/01/2011 : 01:05:25
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by cat claw Ovo za auto preterujes, posto je dovoljno otvoriti prozor 2 mm i dim ide napolje.
a šta ako je zima,pa se dijete prehladi nikad nisam zapalio kad je moje dijete ili necije drugo dijete bilo u autu...ako je duža relacija,stanem sa strane i zapalim...
Tesko da ce se dete prehladiti za tih pet-sest minuta i sa 2 mm otvorenog prozora. Naravno ovo se ne odnosi na bebe ali niko pametan i ne pusi s bebom u autu. Druga stvar, auto se na duzim relacijama ionako luftira svaki cas osim stojadina koji je sam po sebi stalno otvoren. A za krace relacije niko nece crci ako ne zapali.
|
|
|
Sneaksie Thiefsie
Advanced Member
4572 Posts
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Posted - 12/01/2011 : 21:14:51
|
quote: Originally posted by cat claw
Ovo za auto preterujes, posto je dovoljno otvoriti prozor 2 mm i dim ide napolje.
Isprobao si to pa znaŠ? Više puta sam se vozio s pušacima u autu, prozor bi bio i malo više otvoren, ali dim se zadržavao unutra, pa ne može odmah brzo izaci, izlazi pomalo, ali i novi se odmah stvara. Osjeca se itekako i uvlaci u odjecu. Bio sam dosta puta i u kaficima s tzv. ventilacijom. Kao da je nije ni bilo. Dima opet kao u prici, odjeca kasnije zaudara... |
|
|
Topic |
|