forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mister No - Zemlja bezakonja
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/03/2009 : 18:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:
Originally posted by goksi

quote:
Originally posted by profesor-inz

Kad si vec tu ,šta se dešavasa reprintom Mister noa u izdanju VC?

Nisam dobio odgovor od redakcije. Da ne trujemo sad ovaj topik...

Mislim da ga ne trujemo i da je tema zanimljiva,ako VC nema stav i neku vrstu odgovornosti prema nama onda stvarno...
[/quote]

A ja mislim da ga trujete i da je goksi u pravu. Ocigledno da ti stvarno ne znaš šta znaci "držati se teme". Ako ti je toliko zanimljiva, topic o tome postoji, pa izvoli, a ovde komentarišemo ovo poslednje SA izdanje.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/03/2009 : 22:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Shta valja od SA-ovih Mister Noova?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/03/2009 : 22:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Prvi i drugi maxi, specijali Hijene i Prica sa Divljeg Zapada, i ove poslednje dve price.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/03/2009 : 22:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Imam sve maksije i specijale, oni su mi super, samo pitam za redovnu. Poslednje dve priche? Koje su to epizode?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/03/2009 : 22:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Stranac u Redencionu i ova o kojoj se prica. Sve ostalo od SA je cist goli prosek. Pokušaj sa izdanjima SD- Preživjeli/Ledena tamnica, Legenda o Butchu Cassidyju i Casablanca Cafe.

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 07/03/2009 : 22:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

Stranac u Redencionu i ova o kojoj se prica. Sve ostalo od SA je cist goli prosek. Pokušaj sa izdanjima SD- Preživjeli/Ledena tamnica, Legenda o Butchu Cassidyju i Casablanca Cafe.

Sve je ostalo goli prosek,ne samo od SA,vec i od VC(osim 20 god kasnije,i gvadalkanal,koje su nesto iznad proseka),tako da se plasim kvaliteta narednih izdanja.Nije on za dzaba ukinut u Italiji.

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 07/03/2009 : 22:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:

Osobno mislim da bi trebao probat sa NY sagom koja zapocinje brojem Crveni vjetar. Price nisu ništa posebno, ali su medusobno povezane.
MN SA 41-49 JE MOJ PRIJEDLOG

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/03/2009 : 23:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

quote:

Osobno mislim da bi trebao probat sa NY sagom koja zapocinje brojem Crveni vjetar. Price nisu ništa posebno, ali su medusobno povezane.
MN SA 41-49 JE MOJ PRIJEDLOG

Da, ali covek je pitao šta valja, a ne koje su epizode su povezane.
Odosmo u off opasno...

Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/03/2009 : 23:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
Meni su te prve 2 epizode sa Kenzom vrh. Pogotovo one scene pred kraj prvog dela (cini mi se). E sad, ovo bi trebalo da je na pola te sage? Deveti broj od 18? Nebitno što nisu direktno povezane.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/03/2009 : 00:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Ovo sa Kazablankom me shkaklja. Hvala na savetima, neshto od ovoga cu svakako oprobati. :)
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/03/2009 : 00:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Ovo sa Kazablankom me shkaklja. Hvala na savetima, neshto od ovoga cu svakako oprobati. :)

Nek te poškakljaju prvo ove druge dve price koje sam ti naveo od SD

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 08/03/2009 : 00:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:

quote:

Nek te poškakljaju prvo ove druge dve price koje sam ti naveo od SD

Aj, neka ti bude.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 08/03/2009 : 00:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
...kad si baš navalio..;-))

Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 09/03/2009 : 01:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
meni se i Matador svidja

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/03/2009 : 09:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
a meni Primitivan narod i Dan lešinara(SA br.39 i 40)...ima i noviji pilot dobrih epizoda,istina ne previše ali...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 09/03/2009 : 12:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Sve sam kolutao ocima dok sam citao ovaj novi broj, sve dok se nije pojavio Ishikawa (zadnjih 20 str.) koji je donekle spasio dan. Mislim, bezveze su mi ti ludi Meksikanci. Bezvezna situacija za Mister Noa. Colombo je nešto htio s tim otkacenim sadistima i eksplicitnim scenama, ali ja mislim da ni on ne zna šta. Opet su tu klišeji i glupe scene. Ona zamka koju su postavili Jerryju je u najmanju ruku smiješna. Scenarij je šlampav kao u svim Colombovim strpovima. Sadisti su se na kraju medusobno potamanili i šta sad?! Primjetio sam da se likovi u Colombovim stripovima uvijek smiješe od uha do uha. Valjda misli da ce citatelje osvojiti njihov frajerluk + sadisticka narav. Bah! Da nije bilo Ishikawe i kojeg dobro momenta (pastir, glave na kolcu), ovo bi bila samo još jedna bruka u nizu spomenutog scenariste. Samo je Del Freo gori od njega. Ishikawa se sad tu sastao s Jerryijem. Ima neke svoje razloge koje objašnjava svojom filozofijom, koja se malo po malo po malo pretvara u ispraznu patetiku. Ali, vidjet cemo. Vidjet cemo na kraju ima li smisla citava ova saga (s time i ova epizoda), tj. ovo petljanje sa svim i svacim!? Diso je okay, nešto bolji nego prošli put.

6/10 (poklonjeno)

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18864 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 09/03/2009 : 12:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
živa istina,ovaj strip su spasili Ishikava i Diso...da nije njih...neznam ko je zabio cavao u mrtvacki sanduk Mister Noa,ali sigurno je bio Colombo jedan od vrijednijih...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 11/03/2009 : 00:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
meni se cini da je glavni problem drugih scenarista (nakon Nollite) bio taj sto je Mister No previse "lican" junak da bi mogao da prezivi scenaristicka tumbanja, jednostavno je Nollita ugradio veliki deo sebe i svojih interesovanja da bi bilo cudno da je neko uspeo da nastavi njegovo delo a da bar nije njegovih godina. Ljudi pa u pitanju je cvek koji je odrastao na Jazz-u i Holivudskim filmovima iz 30-50 godina i sada treba da ga zameni neko ko je rodjen kada je Klark Gebl otegao papke, malo mojega. To bi se i desilo da je neko od nas mladica (od 30 i nesto) krenuo da pise pa onda okrenuo pricu na nostalgiju i Novi Talas ili Val osamdesetih i sve ono sto je on doneo a onda treba da te nasledi neko 10 godina mladji ko je odrastao na Ceci, Severini ili Koloniji. Dzaba im pokusaj, junak je bio toliko lican da ga je to ubilo, bolje da je nollita trazio naslednika medju retro tipovima ko sto sam ja i za koga je Humphrey Bogart zvezda a Tom Cruise mali nosonja pogresne veroispovesti, nego sto je zanemario takozvani "kulturni efekat"(SRC-Self Reference Criterion) i birao one za koje je mislio da su dobri scenaristi.Amin

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod

Edited by - tiberije on 11/03/2009 00:04:59
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 11/03/2009 : 01:54:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:

Kako nemaju jedan od dva dela onog na snezhnim planinama u Darkvudu, uzeh ovog Bucha Kasidija i...nije loshe. :)

Mislim, pricha je tu i tamo, tek solidna, ali vredi zbog apsolutno fenomenalnog kraja. Chini mi se skoro kao da je cela pricha zapravo izgovor za taj kraj. :)
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/03/2009 : 20:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

quote:

Kako nemaju jedan od dva dela onog na snezhnim planinama u Darkvudu, uzeh ovog Bucha Kasidija i...nije loshe. :)

Mislim, pricha je tu i tamo, tek solidna, ali vredi zbog apsolutno fenomenalnog kraja. Chini mi se skoro kao da je cela pricha zapravo izgovor za taj kraj. :)

Pa ja ti pricam
Meni ovi koji sam ti preporucio najbolji od SD/SA izdanja, mada, kako beše ide ono o ukusima?
Nadi i ono po snegu, taj mi je najjaci.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000