Author |
Topic |
|
angeliczg
New Member
Croatia
200 Posts
Member since 09/07/2002 |
Posted - 08/03/2009 : 11:09:33
|
kad smo vec potegnuli raspravu stripa bez papira (na jednoj od 1000 tema) - Amazon.com je dogurao do druge verzije svog Kindle aparata http://www.amazon.com/Kindle-Amazons-Wireless-Reading-Generation/dp/B00154JDAI/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1236506333&sr=8-1 radi se o uredaju koji se kaci na 3G mrežu - i skida bilo koju knjigu u roku par sekundi - kad ju želiš citati zamislimo sad A4 Kindle uredaj - verzija 5.0 u 2015 - koja ima zaslon u boji, dostavlja vam stripove u ruku - na A4 formatu (a ne više Bonelli format) - za par sekundi, cijena po stripu euro ako netko želi cijelog Nathana - paket 200 eura i dobije sve brojeve, specijalce, nestale Gigante i naslovnice A4 size
zamislimo i ovo - možeš citati na originalnom jeziku ili materinjem ili nekom trecem ako želiš nauciti jezik
možeš promijeniti fontove koji te iritiraju - recimo 5 verzija pisanja
možeš zumirati detalje, možeš dobiti strip isti dan kad je objavljen na planeti...
i možeš sve kolekcije Zagora, Spider-mana i Svagdanje borbe imati u svojoj ruci non stop
može ti pasti u vodu, može ga žena rasparati na pola, može se savinuti i grebati po njemu - kupiš novi i svi stripovi su opet tu
a polica u stanu se ne povecava, nema brige o vlagi, psu kojem se piša, gladnom papagaju
i što je najbolje - možeš i na WC s njim bez da pokupi neželjeni miris
dakle - vidjet cu vas dokle cete braniti papir...
|
Edited by - angeliczg on 08/03/2009 11:11:58
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 08/03/2009 : 11:28:37
|
Ima ljudi koji vole stripove i knjige na policama. Da ih mogu skinuti, okretati, mirisati, slagati, braniti od gladnog papagaja i razdraganog psica. Ima ljudi kojima je put do kolekcije tj. sam hobi skupljanja ono što je dragocjeno, a samim tim, cijela kolekcija koja se dobije na pritisak dugmeta nema nikakvu vrijednost.
Sjeti se koliko je nekada odlazak u kino bio dožovljaj. Danas, kada su svi filmovi na dohvat ruke i kada se uz nešto novca, kino može imati kod kuce, carolija je nestala.
Zgodan je taj aparat, ali ja ne odustajem od svoje kolekcije i citanja knjiga i stripova sa papira punog svježeg cvjetnog mirisa štamparije... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 08/03/2009 : 14:53:29
|
Zvuci interesantno, ali ja se nebi odvojio od papira... Njegov miris mi je vec poput droge i strašno bi mi falio! |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 08/03/2009 : 15:20:33
|
You are preaching to the converted! |
"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together." |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 08/03/2009 : 15:32:06
|
Da, odvojio bi se od papira jer tehnika ide dalje i ne možeš živjeti u prošlosti. Isto tako sam siguran da bi se svi ovdje odvojili od papira. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 08/03/2009 : 16:50:04
|
Cooool!!! Ja sam ona mlada blesava generacija koja prihvaca novo! Naravno da bi nastavio sa papirom ali i ovo je guba! Zagore samo na papiru, ali ostali stripovi mi se cine zakon ovako! |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 09/03/2009 : 02:51:47
|
quote: Originally posted by cibalia
Da, odvojio bi se od papira jer tehnika ide dalje i ne možeš živjeti u prošlosti. Isto tako sam siguran da bi se svi ovdje odvojili od papira.
u tom slucaju griješiš, ono, totalno (što se mene tice, a dao bih se kladiti i bar 50 % foruma). ideja je odlicna što se tice mobilnosti, odeš na more npr. i poneseš hrpu toga za citanje. ali papirnata kolekcija je nešto posebno, nezamjenjivo. |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 09/03/2009 13:03:56 |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 09/03/2009 : 03:59:37
|
Nema sakupljanja stripova bez papira....ali to bi moglo biti cool za knjige!!
Recimo...na putovanje nosis samo aparat a ne hrpu knjiga koje povijaju ledja,a opet je sve tu za citanje!! |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 09/03/2009 : 12:08:32
|
Ja volim papir, ali volim i da izadjem u kafanu, kupim neshto devojci, putujem i gomilu drugih stvari koje koshtaju novce, pa onda lepo shto ima u skenu tako i konzumiram, a za poneke stvari koje vrede odvojim pare i kupim na papiru. Tako, izmedju ostalog, i nagradish zaista kvalitetne stvari, ali recimo, ako pratish DC ili Marvel kontinuitet, ima tu gomila stripova koje nikada ne bi kupio, ali su bitni da bi shvatio shta se dogadja u ostalima, pa onda to lepo u skenu, a All Star Supermena u HC trejdu. |
|
|
fumettisti
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
Posted - 09/03/2009 : 13:05:24
|
Sto se mene tice,samo papir iliti hartija za sve ono sto sakupljam.Jedino Marvel i DC imam hrpetine u kompu i samo zato jer bi ih bilo nemoguce sakupljati. |
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 09/03/2009 : 13:13:16
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Ja volim papir, ali volim i da izadjem u kafanu, kupim neshto devojci, putujem i gomilu drugih stvari koje koshtaju novce, pa onda lepo shto ima u skenu tako i konzumiram, a za poneke stvari koje vrede odvojim pare i kupim na papiru.
e to je to, kratko i jasno. sken jednostavno nije prava stvar, ali to mladim generacijama nije jasno i možeš se na glavu postavit da im objasniš. želim željno išcekivati poštara da donese taj mali paketic sa dva tjedna zakašnjenja, želim ganjati rupe po eBayu, želim da mi stoje na polici i zauzimaju prostor (usput, spominje se skenirani Nathan Never - a nikome ne pada na pamet njegova kolekcija iz prošlosti?) no, nije samo o stripovima rijec: ništa ne može zamijeniti, recimo, gledanje filmova u kinu, kvalitetnu knjigu, original CD/vinil umjesto mp3ja, klasicni P&P RPG ili neku igru na ploci s dobrim društvom, na kraju krajeva i obicno druženje s pravim osobama a nauštrb jebenog Facebooka, ili izlazak s curom umjesto chatanja sa Sisatom24, itd. gledam malo oko sebe, i baš se osjecam kao da živim u prošlosti, opiruci se mobitelima, onlajn social-servisima te nekvalitetnim skenovima kvalitetnog. ali sam sretan. |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
|
|
Luk-San
Junior Member
Croatia
369 Posts
Member since 01/11/2008 |
Posted - 09/03/2009 : 14:09:32
|
Ja sam isto od mlade generacije,ali nikad ne bih mijenjao svoje papirnate stripove za ovo!Ja bi i ovo i kolekciju,zašto ne?Ali papirnati stripovi su svakako doživljaj,miris,boja,šuštavost...toga nema
P.S. ajmo napravit anketu-tko je za papir a tko je za ovaj stroj?Meni se to ne da,imam nešto posla.Oce netko? |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 09/03/2009 : 14:32:19
|
quote: Originally posted by fler
quote: Originally posted by Le Samourai
Ja volim papir, ali volim i da izadjem u kafanu, kupim neshto devojci, putujem i gomilu drugih stvari koje koshtaju novce, pa onda lepo shto ima u skenu tako i konzumiram, a za poneke stvari koje vrede odvojim pare i kupim na papiru.
e to je to, kratko i jasno. sken jednostavno nije prava stvar, ali to mladim generacijama nije jasno i možeš se na glavu postavit da im objasniš. želim željno išcekivati poštara da donese taj mali paketic sa dva tjedna zakašnjenja, želim ganjati rupe po eBayu, želim da mi stoje na polici i zauzimaju prostor (usput, spominje se skenirani Nathan Never - a nikome ne pada na pamet njegova kolekcija iz prošlosti?) no, nije samo o stripovima rijec: ništa ne može zamijeniti, recimo, gledanje filmova u kinu, kvalitetnu knjigu, original CD/vinil umjesto mp3ja, klasicni P&P RPG ili neku igru na ploci s dobrim društvom, na kraju krajeva i obicno druženje s pravim osobama a nauštrb jebenog Facebooka, ili izlazak s curom umjesto chatanja sa Sisatom24, itd. gledam malo oko sebe, i baš se osjecam kao da živim u prošlosti, opiruci se mobitelima, onlajn social-servisima te nekvalitetnim skenovima kvalitetnog. ali sam sretan.
Potpis! Neke stvari kompjuter i tehnologija nikad ne ce zamjeniti. Mislim, nije da se opirem tehnologiji i te stvari, dapace, baš sam frik za kompove, ali sam skužio da citanje stripa u papiru i na ekranu NIJE ISTO. Isto je i sa kinom. U kinu mi i prosjecan film bude dobar, dok na kompu i na remek djelo ostanem ravnodušan.
Hehe, sisata24, ovo je dobro! Ni ja nisam baš neki prijatelj facebooka ni chatova ni slicnih gluposti. Druženje je ipak druženje. |
No sikiriki |
|
|
|
Topic |
|
|
|