Author |
Topic |
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 16/03/2009 : 11:01:59
|
Razmisljao sam da li da postavim ovu temu, jer ne bih hteo da budem poput Vronskog i "otkrivam" planove redakcije Vesli cetvrtak, i izazivam bes moderatora, otvarajuci 52468 temu o Veselom cetvrtku, ali mislim da pravilno postupam.
Prvo, informacija je iz dnevnih (renomiranih) novina, i nju ce moci da procita 10-ine hiljada ljudi, tako da se ne radi ni o kakvoj "ekskluzivi" dobijenoj iz prve ruke, ili u poverenju.
Drugo, otvaram novu temu, jer ce, ako postavim post u temi "Veseli cetvrtak", za tili cas biti potisnut 3-4 strane iza, tako da onaj ko dode na forum posle 2-3 dana, nece ga ni primetiti.
Izvor "Blic-online" Spremam strip o Dilanu Dogu Autor: Biljana Tasic | 16.03.2009. - 05:00 Marcelo
Popularni domaci reper Marcelo, za koga su mnogi rekli da vraca veru u generaciju mladih umetnika, ne prestaje da iznenaduje javnost svojim talentom ali i plemenitim potezima. Za „Blic” govori o tome zašto više nije clan rep scene, šta ga je navelo da mlade romske hip-hopere iz grupe BBC pozove da mu budu predgrupa i kako je poceo da radi za „Dilan Dog”.
Vaši tekstovi odudaraju od klasicnog repa, a cini se da svaki vaš album doživljava vecu popularnost… Postoji li neka pesma na albumu koja ima posebnu pricu? - Svaka je posebna, inace ne bi ni bila razlog za pesmu, pricu ili kolumnu. I svakoj sam prisustvovao, u stvarnosti ili u glavi. U neku ruku, ja sam hronicar.
Nedavno ste uradili pesmu sa romskom grupom „Kal”? - Dragana Ristica i njegov bend upoznali smo u Nemackoj, na jednom sjajnom festivalu muzike sa Balkana - tu su, pored „Kala” i nas, bili još i Bilja Krstic i „Bistrik” i „Dubioza kolektiv”. Ubrzo nakon što smo doputovali nazad, Dragan me nazvao da popricamo o pesmi - što je ekipi i meni bilo sjajno jer nam se jako dopalo to što on radi. No, onda smo došli na ideju da pesmu stavimo na oba albuma, ali da svako producira svoju verziju. To je bilo zabavno iskustvo - i milo mi je što novi album „Kala” otvara upravo njihova verzija „Krasnokalipse”.
Inace, nedavno ste rekli da više niste clan rep scene… - Da, tako sam rekao. To znaci da ostajem u muzici i pisanju, ali više nema žanrovskih ogranicenja ni tekstualno ni muzicki, pa samim tim ni svrstavanja pod okrilje žanra. Ljudi od žanrova prave religiju i veoma su osetljivi kad im „podvaljuješ” - stoga smo stvar isterali na cistinu: veoma smo zahvalni delu rep-publike koji nas i dalje prati jer elementi repa kao što su skrecovanje ili samo repovanje tekstova na ritam uvek ce biti elementi naše muzike; sa druge strane, sa ovim „religioznijim” delom publike odavno imamo poteškoca u komunikaciji, pa smo to sad presekli i stavili jasno do znanja ko smo i cime se bavimo.
U rep muzici se cesto koriste psovke. - Psovke postoje i u književnosti, naprosto zato što postoje i u svakodnevnoj komunikaciji, cak ni nisu tako nužno vezane za vredanje. Tako da interesovanje javnosti za taj „problem” potice samo od snobizma, a dovodenje psovki u neraskidivu vezu s nekulturom, osim što je znak teške neiskrenosti, predstavlja i pouzdan signal da je neko glup i bezobrazan; dok god je „Grand” jedna od najgledanijih emisija, žuta štampa obavezna lektira, a gole silikonske lutke s ambicijom da se udaju za lokalnog mafijaša predstavljaju idole dece (i majki te dece), uzbudivati se zbog „pizda ti materina” jeste vrhunac idiotluka tog istog društva.
Zanimljivo je da ste poceli da raditi i za kultni strip „Dilan Dog”. - Da, a u meduvremenu, postao sam i urednik jedne nove edicije „Dilana” o kojoj ne smem da pricam pre vremena, ali recimo da tajna nece dugo ostati tajna. Sve tri edicije izdavace „Veseli cetvrtak” i za sve tri radim adaptaciju prevoda i uvodnike - s tim što mi je u toj najnovijoj ediciji dodatno još pripalo i urednicko kormilo.
Koji su vaši dalji planovi? - Ove godine cekaju nas koncertne promocije albuma i zalet za novu muziku. Takode, „Vega Media”, kuca koja je objavila moj prvi roman, priredice i zbirku mojih radova.
Ja, licno, rap muziku uopšte ne volim, narocito onaj gagsta rap, ali ovog Marcela sam gledau u emisiji "Fajront republika", na Fox tv, i cini mi se da je ok decko. Nije glup, ne ku..ci se, ne izigrava nekog mafijaša (kao Djuice, Sha Ila, i ostali reperi iz Srbije..). A dokaz da je ok lik je i ovo što cita i radi na stripovima :)
http://www.blic.rs/zabava.php?id=83721
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/03/2009 : 11:12:03
|
Pa verovatno su u pitanju postojece - redovna serija i Superbook. Znaci ostaje prostor za jos jednu kao iznenadjenje. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/03/2009 : 11:14:37
|
Zbog ove tri recenice koje si boldovo satvarno nije bilo potrebe za otvaranjem novog topica. A u temi VC bi ga videli oni koje to i zanima, ako topic bude potisnut na 3.-4- stranicu, to znaci da interesovanja nema, pa samim tim i nema potrebe za novim topicom. Obrni- okreni, išcupati ne mogu. ;-)))) |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 16/03/2009 : 11:55:03
|
Bez obzira kako bude, ili ce otici na ko zna koju stranu topica, ili ce topic potonuti na ko zna koju stranu podforuma. Meni je interesantna najava a najvaznije je da VC razmislja pozitivno i u vremenima krize i da ide napred sa novim projektima. |
|
|
stripoholicar
Starting Member
Serbia
81 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 16/03/2009 : 12:29:32
|
Od VC imamo reguralnu seriju koja je krenula od 210 broja, i SuperBook koji obuhvata sve ostale propratne serijale. Tako da bi mogoa ici reprint od prvog broja. Doduše tu je pitanje da li ce ici pojedinacne epizode ili ce biti nešto tipa 3 u 1 (Grande Ristampa). No tu je ipak problem sa one 4 epizode za koje Boneli ne prodaje prava. Ono što bi još moglo ici je neko izdanje tipa odabranih prica, mada to bi mi bilo malo glupo jer medju prvih 60 epizoda vecina je stvarno dobra a pojedine imaju status kultunih, pa bi njih verovatno najviše bilo. Zato je najbolje krenuti od pocetka. |
Edited by - stripoholicar on 16/03/2009 12:31:09 |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 16/03/2009 : 13:06:12
|
quote: Originally posted by stripoholicar
Od VC imamo reguralnu seriju koja je krenula od 210 broja, i SuperBook koji obuhvata sve ostale propratne serijale. Tako da bi mogoa ici reprint od prvog broja. Doduše tu je pitanje da li ce ici pojedinacne epizode ili ce biti nešto tipa 3 u 1 (Grande Ristampa). No tu je ipak problem sa one 4 epizode za koje Boneli ne prodaje prava. Ono što bi još moglo ici je neko izdanje tipa odabranih prica, mada to bi mi bilo malo glupo jer medju prvih 60 epizoda vecina je stvarno dobra a pojedine imaju status kultunih, pa bi njih verovatno najviše bilo. Zato je najbolje krenuti od pocetka.
Grande ristampa bi bio super potez ako izdejstvuju pravo za ona 4 broja. |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/03/2009 : 13:08:31
|
Jedina želja mi je da je jedna od novih edicija Mister No od prvog broja. Ostalo može po vašim željama. Ionako izdaju vec skoro sve što je po mom ukusu. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 16/03/2009 : 13:09:49
|
quote: Originally posted by manhunter
Zbog ove tri recenice koje si boldovo satvarno nije bilo potrebe za otvaranjem novog topica. A u temi VC bi ga videli oni koje to i zanima, ako topic bude potisnut na 3.-4- stranicu, to znaci da interesovanja nema, pa samim tim i nema potrebe za novim topicom. Obrni- okreni, išcupati ne mogu. ;-))))
Ma u pravu je Mezzano,onde bi mozda i promakla vest jer se trenutno nagadja koj' ce Zagor specijalac sledeci da izadje,koliko ce Blazina da upropasti naslovnu i to ce verovatno da se otegne na 5 strana. Neka ga topic bar neko vreme pa ce sam da odleprsa kad ne bude bilo interesovanja. Bar nije jos jedan topic o Zagoru |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 16/03/2009 : 13:15:24
|
quote: Originally posted by goksi
Jedina želja mi je da je jedna od novih edicija Mister No od prvog broja. Ostalo može po vašim željama. Ionako izdaju vec skoro sve što je po mom ukusu.
Ja bi najradije da ubrzaju sva ova izdanja koja trenutno idu dok ne stignu zabare,pa tek onda da se krene s novim izdanjima. Tex,Zagor,DD,Mr No na 2 nedelje |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 16/03/2009 : 13:18:45
|
quote: Originally posted by mezzano
Ja, licno, rap muziku uopšte ne volim, narocito onaj gagsta rap, ali ovog Marcela sam gledau u emisiji "Fajront republika", na Fox tv, i cini mi se da je ok decko. Nije glup, ne ku..ci se, ne izigrava nekog mafijaša (kao Djuice, Sha Ila, i ostali reperi iz Srbije..). A dokaz da je ok lik je i ovo što cita i radi na stripovima :)
Tu ti je on na forumu(Leo Charm),a posle nekih njegovih analiza pojedinih DD sam se zapitao dal' smo citali isti strip Ako neko treba da radi na DD onda je to on. Mada,otkako mu se udala devojka koja mu je prevodila s Italijanskog nove DD ne znam vise koliko je u toku |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4741 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 16/03/2009 : 13:51:59
|
Da,verovatno ce ici nesto od prvog,najverovatnije po 2-3 price u jednom pa na tri meseca.Videcemo,bas ce biti iznenadjenje. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17815 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 16/03/2009 : 15:56:41
|
ja sam za to da posaljemo mail redakciji ,u smislu -nemojte nikad objaviti d.d od 1 broja,m.noa od 1 broja.posto su oni kontrasi,uradice suprotno. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 16/03/2009 : 16:24:06
|
Mislim da ce vam se jedna stvar u vezi sa novim Dilan Dog projektom mnooogo dopasti. Takoreci, "izbacice" vas iz koloseka. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 16/03/2009 : 17:28:35
|
quote: Originally posted by Colt
Uz svakog tog novog DD besplatan primerak "Rodijevih podviga"?
Pa mogao bi ti i da guknes ponesto, kad vec pola foruma zna... Da budem iskren, to je i najlogicniji potez u komercijalnom pogledu u ovom momentu (ako je zaista rec o DD) jer Zagora vec ima dovoljno a najverovatnije mu je po prodaji samo DD tu rame uz rame. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 16/03/2009 : 17:28:37
|
quote: Originally posted by Colt
Uz svakog tog novog DD besplatan primerak "Rodijevih podviga"?
Hihihahaha! Ja sam toliko odusevljen ovim podvigom da odbijam dauzmem ijedan primerak ukoliko mi ne dozvolite da platim za njega! ZA takav jedan dodatak mi vala nije zao ni jedne pare! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 16/03/2009 : 17:31:16
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by mezzano
Tu ti je on na forumu(Leo Charm),a posle nekih njegovih analiza pojedinih DD sam se zapitao dal' smo citali isti strip Ako neko treba da radi na DD onda je to on. Mada,otkako mu se udala devojka koja mu je prevodila s Italijanskog nove DD ne znam vise koliko je u toku
Tek sad sam uklavirio da je Leo Charm anagram od Marchelo |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 16/03/2009 : 17:50:38
|
To se u poslednje vreme siri ko epidemija na forumu |
|
|
Topic |
|