forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor rookie - trazim preporuke
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 04/04/2009 : 10:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by Bruce Wayne

N e moze da se uhvati magicni na prvih 9 brojeva,treba vise...A sto se tice poredjenja,nema to mnogo smisla,dugovecnost uporedjivati je kao da nekim starcima brojis godine zivota i kazes da je bolji zivot imao ovaj sto je ziveo duze,a zapravo je boli imao onaj koji je kvalitetnije ziveo... Dramski zaplet u nekim epizodama Magicnog Zagor moze samo da sanja...a i kada bismo izbacili tu romantiziranu okorelost sa zagorom u krvi,i sagledali bas ova dva serijala...nisam siguran da bi bilo ko sa sigurnoscu mogao reci da je Zagor bolji.
A postoji jos nesto Zagor je NR 1 dok si mladji,svakako!!!Malo kad te stignu godine i potrzis bilo sta ozbiljnije u stripu...vrlo brzo ces doci do Magicnog(ako pricamo o bonelli izdanjima).Daleko od toga da Zagor nema vrhunskih prica i fantasticnih zapleta i atmosfera...ali magicni je jedan kontinuitet,jedna atmosfera koja se provlaci sve vreme,odlicne teme,prica koja se nadovezuje i koja je sto je najvaznije zavrsena(odnosno bice uskoro)...dok kod Zagora imas jedan serijal visokog kvaliteta ali potpuno razvodnjem morem sunda i trash prica...i kao sto rekoh 1000 puta,kao covek koji iskreno voli i cita zagora nadam se da ce uskoro na neki epohalan nacin da se uradi kraj i da ce nam ostati u srcima bas tako dobar kao sto jeste...jer sad trenutno svaka 10 ta epizoda ima smisla.jedin osto ne valja je sto raja kupuje zagora ko blesava pa se odatle finansiraju i drugi stripovi...ali posto sam iskreni zagorovac,nema veze bolje castan kraj nego vekovno mucenje,pa cak i u plemenite svrhe

Na žalost, teško cu bar skoro imati priliku da se uverim u kvalitet kasnijih prica Magicnog iz finansijskih razloga, ali dobro da ti verujem na rec, možda se neceg drugog odreknem u korist njega
Uh, ma nemoj da priželjkuješ kraj serijala Zagora, to je isto kao da razmišljaš da sada u mladanim godinama citaš i skupljaš stripove a da to neceš da radiš kad te malo pritisnu godine, a onda nema svrhe sadašnjeg skupljanja stripova. Ma nek izlazi Zagor, i nek nadživi i nas, naci ce se tu još dobrih prica. Evo siguran sam da svi željno ocekuju ovu sadašnju pricu u Italiji sa Yleniom koja ce se kod nas pojaviti tek za koju godinu, zar u tome nema draži bez obzira kakve ce druge price biti do tada

Edited by - Bruce Springsteen on 04/04/2009 11:55:33
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 04/04/2009 : 10:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

quote:
Originally posted by tiberije

E bas ga ovaj profesor pretera zagor bolji od ken parkera jeste ko sto je dan brown bolji od dostojevskog

Slažem se brate što se tice pisca i meni je Dostojevski bez premca,ali Zagor je to isto u svetu stripa...

Zagora citam od malena, ali usporedba Zagora s Kenom Parkerom je uvreda za Kena. Ken je strip koji ima sve tocno poredano po godinama, a Zagor koji bi trebao živjeti u prvoj polovici 19. stoljeca, ima i puške winchesterke i vojnici su u odorama koje su postale službene tek poslije Americkog gradanskog rata. Zagor je upravo suprotno od Dostojevskog.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/04/2009 : 13:40:31  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
a mozes misliti kod Thorgala ima cak carobnjaka, u Watchmen jedan tip moze da se teleportira na Mars,u Blacksad likovi imaju zivotinjske glave,kod Dylan Doga i Dampyra vampira...sve zesce sranja, je li da?
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 04/04/2009 : 16:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

quote:

quote:

E bas ga ovaj profesor pretera zagor bolji od ken parkera jeste ko sto je dan brown bolji od dostojevskog

Slažem se brate što se tice pisca i meni je Dostojevski bez premca,ali Zagor je to isto u svetu stripa...

Zagora citam od malena, ali usporedba Zagora s Kenom Parkerom je uvreda za Kena. Ken je strip koji ima sve tocno poredano po godinama, a Zagor koji bi trebao živjeti u prvoj polovici 19. stoljeca, ima i puške winchesterke i vojnici su u odorama koje su postale službene tek poslije Americkog gradanskog rata. Zagor je upravo suprotno od Dostojevskog.

Ma ajde što ima vincesterku i te odore nego se pojavljuju i neka cudovišta i to razna...stvarno na svašta se može naici...STRIP JE IPAK ZA RAZONODU,ZAGOR JE NAJVECI U SVOM FAHU I UPRAVO SE ON MOŽE SAMO POREDITI SA DOSTOJEVSKIM.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 04/04/2009 : 16:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by cibalia

quote:

quote:

Ma ajde što ima vincesterku i te odore nego se pojavljuju i neka cudovišta i to razna...stvarno na svašta se može naici...STRIP JE IPAK ZA RAZONODU,ZAGOR JE NAJVECI U SVOM FAHU I UPRAVO SE ON MOŽE SAMO POREDITI SA DOSTOJEVSKIM.

KRIVO... ZAGOR NIKAD NECE BITI NAJVECI. SAMO U YUGI JE NAJVECI ZAGOR. ZAGOR NIJE NAJBOLJI

@King Warrior:
Zagor je ipak strip za dob 7-12

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 04/04/2009 : 16:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Pa mi valjda živimo u toj''yugi'' i lepo kažeš i sam Zagor je najveci...
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 04/04/2009 : 18:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message
Moje preporuke su ti za sledece epizode (naravno ako ih imas)

- 1071 Ciko zavodnik
- 1072 sindrom belzebul
- 1073 protivotrov

zatim

- 611 zagor protiv barona
- 612 noc demona
- 613 raskrinkani vampir

kao i

- 550 kobna avantura
- 551 dzinovski kraken
- 552 poslednji viking
Go to Top of Page