Zamislite da možete pokrenuti novi serijal, i da pritom možete izabrati 6 Bonelli crtaca (nije bitno ako više nisu medu živima, ionako je hipotetski), koji bi to crtaci bili?
Moj izbor: Angelo Stano (+ naslovnice) Lucio Filipucci Giancarlo Alessandrini Jose Ortiz Gianpiero Casertano Ivo Milazzo
Luca Rossi Nicola Mari Mario Alberti Giancarlo Olivares Angelo Stano A iznad svih - Giorgio Cavazzano (koji nije baš bonellijevac, ali mu je Bonelli objavio bar jedan strip, pa ondak ajde). Ako ne može on, ondak Frisenda.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Villa/Stano (nemoguce se odluciti) Civitelli Frisenda Luca Rossi Piccato Roi
Zbog nekih ovdje su ispali crtaci poput Fillipucia, Ortiza, Fusca, Milazza, ali takav je život...
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Zavisi izbor dosta od vrste stripa koju bi trebalo crtati. Nekome lezi vise jedna tematika, nekome druga. Ako gledamo generalno, mislim da bi sledecih 6 crtaca moglo da odradi vrhunski svoj posao bez obzira na zanr stripa:
Villa Castellini Filipucci De Angelis Diso Casertano
U zavisnosti od zanra, mogli bi da dodju u obzir i sledeci: Roi, Stano (horor); Mari i Luca Rossi (mistika i melanholija); Freghieri ("tihe" price sa puno emocija i malo akcije); Esposito Bros. (fantasy i herojska tematika); Casini (futuristicka akcija i zivopisne price sa puno razlicitih likova). A tu je i Dante Bastianoni, za koga takodje mislim da je svestran crtac, koji bi se dobro snasao u svim zanrovima, ali koji zbog zestoke konkurencije nije usao medju prvih sest.
Djuro, tocno je da ovisi dosta o žanru, ali svaki crtac se mora znati prilagoditi... Ionako su najbitniji likovi, ukoliko to dobro odradi, za okolinu je uvijek lakše...
Djuro, tocno je da ovisi dosta o žanru, ali svaki crtac se mora znati prilagoditi... Ionako su najbitniji likovi, ukoliko to dobro odradi, za okolinu je uvijek lakše...
Slazem se, zato je moj izbor i napravljen na osnovu procjene generalnog kvaliteta crtaca, a ne na osnovu sposobnosti snalazenja u jednom konkretnom zanru. Jako cijenim Roi-a i Freghieri-a, ali ih ne mogu zamisliti da crtaju npr. Nathana ili Texa, jednostavno ne vjerujem da bi im takav strip legao. Isto tako, kapiram da bi DD izgledao smijesno kad bi ga crtali Esposito Bros, sa sve naduvanim bicepsima i venama po misicima... Zato sam izabrao gore navedenu sestorku, iako postujem i volim i druge autore, ciji je rad mozda zanrovski ograniceniji.
Sve se vise pitam ima li jos ovakovih pitanja na lageru?Sto bi bilo kada bi bilo?Pa ni oni koji iamju para za to ne razmisljaju na ovakav nacin kao da je to odlazak na plac.
Sve se vise pitam ima li jos ovakovih pitanja na lageru?Sto bi bilo kada bi bilo?Pa ni oni koji iamju para za to ne razmisljaju na ovakav nacin kao da je to odlazak na plac.
Oprosti, možda bi bilo bolje da sam otvorio novi topic o Ludensu, VC itd... Ovaj topic služi cisto da ljudi malo razmisle, nema niceg lošeg u maštanju...