U utorak 14. travnja 2009., u 9,30 otvara se šesta po redu Medunarodna kolonija mladih koja ce trajati do 17. travnja 2009. Dvjestotinjak ucenika osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske i inozemstva u 14 radionica kreativno ce promišljati i stvarati na ovogodišnju temu Promijeni(ti) cekanje.
Cilj je Kolonije kroz strucno vodstvo pedagoga-umjetnika razvijati kreativne sposobnosti kao i multikulturalnu komunikaciju mladih. Organizatori su OŠ Ernestinovo, Likovna udruga Petar Smajic i Opcina Ernestinovo. Projekt podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
Za vrijeme trajanja Kolonije izložbu strip crteža poznatoga hrvatskog strip crtaca Ivice Bednjaneca otvorit ce u srijedu 15. travnja, u 11,00 sati u holu OŠ Ernestinovo Darko Bednjanec. Izložba je organizirana u suradnji s Udrugom ljubitelja stripa Osijek- StripOS i svi zainteresirani mogu je vidjeti do 17. travnja 2009. Nakon otvorenja izložbe udruga StripOS organizirat ce za zainteresirane sudionike Kolonije i goste strip radionicu Mala škola crtanja stripa koju ce voditi poznati crtaci stripa.
-Samo napomena---na otvaranju izložbe bit ce prisutan i gosp.Ivica Bednjanec jer je izrazio želju prisustvovat.Dovest cemo ga u srijedu u 11 u Ernestinovo.
-Svakako velika zahvala ,u njegovo ime,svim clanovima udruge "StripOS",narocito Željku i Milanu!
Ma ja se grozim ovih FT izjava jer klasicno usporedjivanje sa stokom sitnog zuba i slicno dovoljno je govorilo o ciljevima i domenama od samog starta.Nista vise o tome jer krece u politiku a tu ne zelim stavljat prste.
Ma to sa stokom sitnog zuba je pogodio da stvar bude najgora.
Originally posted by fumettisti
Ma ja se grozim ovih FT izjava jer klasicno usporedjivanje sa stokom sitnog zuba i slicno dovoljno je govorilo o ciljevima i domenama od samog starta.Nista vise o tome jer krece u politiku a tu ne zelim stavljat prste.
lupetaš gluposti..zamolio bih te da pobrišeš svoje postove ili ih prebaciš u svoju privatnu arhivu za uspomenu..sigurno nije bila namjera nekoga uvrijediti i žalosno je da si ti kao poznati kolekcionar i ljubitelj stripa samo to primjetio..da li si uopce procitao daljni tekst o koloniji mladeži i izložbi crteža...ma nije ni bitno,nisam ni ocekivao bolje
zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Kao što sam gore naveo, samo tekstualnih, jer zaboravih u žurbi ponijeti fotic. No, nema veze. Ionako ih je bilo u izobilju, pa ce vjerojatno netko biti odvažan i staviti fotke.
Dakle, sve je bilo super. Mnoštvo zainteresiranih stripofila i ostalih radoznalaca svjedocilo je teškim koracima gospodina Ivice. Ali tko još mari za korake, njegovo srce je veliko, a duh još uvijek mlad i ruka laka. Ovo za ruku mogu ponosno reci, jer bilo je pravo zadovoljstvo stisnuti ju i poželjeti mu dobro zdravlje. A onda vas on još nagradi potpisom i zajednickom fotkom, ... može li bolje?
U masi svijeta lijepo je bilo vidjeti i puno djece. Ovakve stvari nam trebaju u svim regijama, manjim i vecim mjestima, jer strip se vraca, ziv je, napreduje, ...
Na kraju su djeca i mladi crtali uz budno oko proslavljenih crtaca. I gle cuda, nije bilo dovoljno stolova za svu zainteresiranu djecu. Brže, bolje iz ucionica stižu novi stolovi ...
I na kraju pohvala organizatorima i velika hvala obitelji Bednjanec.
Kao što sam gore naveo, samo tekstualnih, jer zaboravih u žurbi ponijeti fotic. No, nema veze. Ionako ih je bilo u izobilju, pa ce vjerojatno netko biti odvažan i staviti fotke.
Dakle, sve je bilo super. Mnoštvo zainteresiranih stripofila i ostalih radoznalaca svjedocilo je teškim koracima gospodina Ivice. Ali tko još mari za korake, njegovo srce je veliko, a duh još uvijek mlad i ruka laka. Ovo za ruku mogu ponosno reci, jer bilo je pravo zadovoljstvo stisnuti ju i poželjeti mu dobro zdravlje. A onda vas on još nagradi potpisom i zajednickom fotkom, ... može li bolje?
U masi svijeta lijepo je bilo vidjeti i puno djece. Ovakve stvari nam trebaju u svim regijama, manjim i vecim mjestima, jer strip se vraca, ziv je, napreduje, ...
Na kraju su djeca i mladi crtali uz budno oko proslavljenih crtaca. I gle cuda, nije bilo dovoljno stolova za svu zainteresiranu djecu. Brže, bolje iz ucionica stižu novi stolovi ...
I na kraju pohvala organizatorima i velika hvala obitelji Bednjanec.
-Vratio se i ja.Šjor Ivica vec spava......Obzirom da je Zlatko ovo ljepo srocio,nemam što dodavat.Jedino cu postavit par slika na forum sa otvaranja.----Želja,svaka ti cast,tebi i svim momcima iz udruge "stripOS"------Hvala svima koji su navratili,narocito momcima sa ovog foruma!---Fascinantno je koliko ljudi navrati u 11 sati u jednom manjem mjestu(Ernestinovo),na otvaranje strip izložbe.....o djeci da ne govorim,ne sjecam se da sam igdje vidio na jednom mjestu ovoliko klinaca u vezi stripa.Nevjerojatno.....