Author |
Topic  |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25958 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/04/2009 : 20:20:56
|
Podstaknut nedavnom menjažom sa sawitchem(thx još jednom!),rekoh da saznam nešto više o izdanjima u vreme kada sam ja ipak bio ogranicen na ZS/LMS, Eks i PZ ;-).
Ne nadoh ništa konkretno na popisima(ima sto posto, ali po junacima, a ne po izdavackim kucama, ili sam ja prevideo), pa bi mi trebala pomoc:
Šta je sve izašlo u vidu albuma u bivšoj nam državi? Za Marketprint manje-više znam(mada mogu i oni), ali šta je sa Decjim novinama? Šta je tu sve išlo u biblioteci Nostalgija? I da li je bilo i drugih edicija? Šta je Dnevnik izbacio osim Otkrica sveta? Da li je bilo i drugih zanimljivih izdanja, od Mladine, Oslobodenja, Vjesnika ili neki drugih izdavackih kuca? Može i link ako vas mrzi da pišete.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 19/04/2009 20:22:09
|
|
culfis
Advanced Member

6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/04/2009 : 21:46:12
|
U albumima Biblioteka Nostalgija izmedju ostalog ima:
3(+?) knjige Fantoma 3(+?) knjige Mandraka Popaj Brik Braford Mika Mis (2 ili vise knjiga) Jedan vrlo dobar domaci strip o gusarima "Mladi Bartulo sin dubrovackog gusara" To je oo cega mogu sada da se setim. Takodje nisam siguran da li su "Bas celik", "Cardak ni na nebu ni na zemlji" i "Biberce" izasli u okviru biblioteke Nostalgija |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
Posted - 19/04/2009 : 21:47:41
|
preuzeto sa stranice strip klub Darkwooda:
DECJE NOVINE: Biblioteka nostalgija
Mandrak T Fantom T Mandrak T Fantom T Popaj T Cisko kid T (postoji i sa kožnim povezom) Fantom T Mandrak T Popaj T Cisko kid T Stiv Kenjon Fantom T Mandrak T Brik Bradford T
Biblioteka nostalgija,majstori YU stripa
1 Kuznjecov: Grofica Margo T 2 Solovljev: Sin dubrovackog gusara T (ima i sa braon koricama) 3 Navojev: Mladi Bartulo T 4 Kuznjecov: Tri života B
Flaš Gordon knjiga 1 T knjiga 2 T knjiga 3 T Bluberi: 1 Fort Navajo T bo (postoji i sa plavim koricama) 2 Grmljavina na zapadu T bo 3 Usamljeni orao T bo 4 Izgubljeni konjanik T bo 5 Na tragu navahosa T bo 6 Covek sa srebrnom zvezdom T bo Spiru : 1 Gnezdo Marsupilamija T bo (postoji i sa plavim koricama) 2 Putnik iz Mezozoika T bo 3 Zatocenik Bude T bo 4 Dolazi Zorglub T bo 5 Naš prijatelj Z T bo 6 Podvodni grad T bo 7 Vrc ic Perecburga T bo 8 Frka u Šampinjaku Gaston: 1 Genije za zavrzlame T bo (postoji i sa plavim koricama) 2 Slucaj za šeprtlju T bo 3 Doktor za nervni slom T bo 4 Gašine vratolomije T bo 5 Gašolomije T bo 6 Putujuci zemljotres T bo 7 Povratak šampiona T bo 8 Zvezda je rodjena T bo Napomena:I Gaston i Spiru broj 4 postoji u dve verzije,jer su Decje novine dale da se taj broj štampa u razlicitim štamparijama.Razlika je velika.
Druna: 1 Morbus gravis 2 Morbus gravis 2 Tin Tin: 1 Faraonova cigara 2 Let 714 za Sidnej Nataša Durango: Psi umiru zimi Horde gneva Niskozemci medju zemljanima Kapetan Sabr Mika Miš 1 postoje 4 razlicite korice,kožne,platnene,obicne 2 3 Talicni Tom: Sara Bernar T bo Carobni prsti T B bo Djordje Lobacev: Baron Minhauzen T Bajke T Pre šest stoleca T (nije strip nego ilustracija) Tragom narodne mašte 1 T Tragom narodne mašte 2 T Radicevic: Kosovski boj T PROFIL: 1. Radovanovic: Cuvari zaboravljenog vremena T 4. Kerac: Ket Klou T bo 2. Bilal: Falange crnog reda T (zaveden je kao broj 2 ali izdat kao specijal) 5. Kerac: Kobra T bo 3. Jules: Vitez Trueblad PROFIL: !. Kerac:Kobra:Andjeo pakla 2. Jules: Herlok Šolms:Sedam Artura i još jedan 3. Solovljev: Robin Hud... 4. Kerac:Kobra:Pustinjski monstrum 5. Pahek: Astro-idjani:Oživljeni metuzalemen 6. Miletic: Kociz 7. Jules: Herlok Šolms:Anastazija;Carobna svetiljka 8. Kerac: Kobra:Papan 9. Veselinovic:Crni jahac 10. Jules:Partizani 11. Kerac:Kobra:Covek sa dva života 12. Žarko Beker: Zaviša
Asteriks: Normani Andrija Maurovic: Biser zla... T B bo Cuvaj se senjske ruke T B bo Blago Fatahive T (postoj i sa plavim kožnim koricama)
POLITIKA Asteriks: Galski junak Zlatni srp Goti Gladijator Zemlja gurmanija Kleopatra Sudar glavešina U Britaniji Normani Legionar Galski štit Na Olimpijskim igrama Kotlic s blagom U Španiji Seme razdora U Švajcarskoj Bogovsko naselje Cezarov venac Prorok Na Korzici Cezarov poklon Velika plovidba Preduzece Obeliks 12 podviga U Belgiji Velika podela Pustinjska odiseja
Talicni Tom: Protiv Džosa džejmona Pruga kroz preriju Braca Dalton Sudija Juriš na Oklahomu Bekstvo brace Dalton Na tragu brace Dalton Plovidba Misisipijem Naftaški rat Okršaj u Pejnful Galcu Bili Kid Putovanje za Vajoming Braca Dalton u Kanadi Daltonovi ponovo jašu Karavan Grad duhova Iskušenje brace Dalton 20.konjicki puk Pratnja Stocarski rat Kalamiti Džejn Tortilje za bracu dalton Dalton siti Džesi džejms Kocija Žutokljunac Kaubojski cirkus Kanjon apaca Mama Dalton Lovac na ucene veliki knez Šaponjino nasledstvo Blago Brace Dalton Jednoruki bandit 7 doživljaja Talicnog Toma Beli vitez Doktor za Daltonove Njegovo Velicanstvo Smit Žica koja peva Uže za vešanje i druge price Sara Bernar
BIBLIOTEKA UNDERGROUND STRIPA
Robert Kramb: Macak Fric (2 sveske) Braca Frik (2 sveske) Robert Kramb u 4 sveske Teorija: Tragovi u plavoj ilovaci Kalokagarti Tajni agent X-9 T
|
. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25958 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/04/2009 : 21:49:43
|
Hvala puno svima! Mada, pre cu sakupiti sve od ZS/LMS nego ovo.. Šta znaci ovo T i B pored naziva albuma? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 19/04/2009 21:50:38 |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 19/04/2009 : 21:53:38
|
Tvrdi ili broširani uvez.
|
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
40896 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 19/04/2009 : 22:04:09
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Jedan vrlo dobar domaci strip o gusarima "Mladi Bartulo sin dubrovackog gusara"
Ovo je meni super strip... Bas mi se svideo.. Mozda i najbolji od svih sto sam imao iz Biblioteke Nostalgija.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 19/04/2009 : 22:04:11
|
Sve u svemu, odlicna edicija, zao mi je sto nisam imao vise prilike da procitam vise njihovih albuma. Sam imam jednog Fantoma, jednog Miku Misa, jednog Talicnog i "Sina dubrovackog gusara". Secam se da sam od dobrog druga pozajmljivao ostale - Popaja, Mandrake, Fantome i narodne bajke od Djordja Lobaceva. Ehhhh.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 19/04/2009 : 22:05:31
|
quote: Originally posted by sawitch
Ovo je meni super strip... Bas mi se svideo.. Mozda i najbolji od svih sto sam imao iz Biblioteke Nostalgija..
Zaista, ja sam ga overio vise puta kad sam bio klinac, zao mi je sto nikad nisam citao nastavak. 
Da li neko od upucenih zna da li je nastavak objavljen u bilo kakvom obliku Please! |
 |
|
Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts
Member since 12/06/2007 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2377 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 19/04/2009 : 22:39:20
|
Ovo je meni super strip... Bas mi se svideo.. Mozda i najbolji od svih sto sam imao iz Biblioteke Nostalgija..
Najavljivana je i istoimena serija koju bi radio Ljubisa Samardjic...za sada nema novosti o tome... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 19/04/2009 : 22:42:24
|
quote: Originally posted by axle munshine
Najavljivana je i istoimena serija koju bi radio Ljubisa Samardjic...za sada nema novosti o tome...
Ako bi on radio, to je unapred osudjeno na propast... |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17415 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 20/04/2009 : 08:36:26
|
3(+?) knjige Fantoma 3(+?) knjige Mandraka
Bile su po 4 knjige. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 20/04/2009 : 08:49:39
|
quote: Originally posted by delboj
3(+?) knjige Fantoma 3(+?) knjige Mandraka
Bile su po 4 knjige.
a zato sam napisao 3+?, nisam bio siguran. za ove 3 od svakog sam bio siguran, mada sam se sad setio i koja je cetvrta Fantomova knjiga
A jel znas nesto o ovom stripu o gusarima |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17415 Posts
Posted - 20/04/2009 : 08:57:14
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 A jel znas nesto o ovom stripu o gusarima
Samo da je originalno objavljen u Mikijevom carstvu. |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2377 Posts
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2377 Posts
Posted - 20/04/2009 : 18:20:47
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Najavljivana je i istoimena serija koju bi radio Ljubisa Samardjic...za sada nema novosti o tome...
Ako bi on radio, to je unapred osudjeno na propast...
Mozda,a mozda i ne...bila bi to koprodukcija i radila bi se na hrvatskom primorju,znaci na originalnim lokacijama...inace,njegova saradnja sa hrvatskim sineastama je iznedrila jednu od najboljih tv serija ikada sa ovih prostora-"Kuda idu divlje svinje"... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 20/04/2009 : 18:52:58
|
@Lord Vader89 Imas link o Navojevu pa procitaj...
 http://www.rastko.rs/strip/1/zupan-draginicic_1/nikola-navojev_l.html
Kako se ne setih Rastka 
Da, vidis, ovde daje informaciju da je uradio 4 price (epizode) Mladog Bartula, od kojih mislim da su 2 obuhvacene u onoj knjizi iz biblioteke Nostalgija. Trebalo bi proceprkati po narodnoj biblioteci.... |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17415 Posts
Posted - 20/04/2009 : 19:24:26
|
quote: Originally posted by Lord Vader89 Trebalo bi proceprkati po narodnoj biblioteci....
To ipak nece biti moguce još neko vrijeme. |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 21/04/2009 : 21:31:01
|
Da li je Stiv Kenjon izasao u jos nekom albumu osim u jednom od Decijih Novina? |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17415 Posts
Posted - 22/04/2009 : 09:50:41
|
quote: Originally posted by Obelix
Da li je Stiv Kenjon izasao u jos nekom albumu osim u jednom od Decijih Novina?
U temi sa popisom je jedan clan tvrdio da jeste, neki nenumerisani album. |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 22/04/2009 : 09:54:43
|
[quote]...inace,njegova saradnja sa hrvatskim sineastama je iznedrila jednu od najboljih tv serija ikada sa ovih prostora-"Kuda idu divlje svinje"...
ovo potpisujem   |
 |
|
Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts
Member since 06/04/2009 |
Posted - 24/04/2009 : 20:17:10
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by Obelix
Da li je Stiv Kenjon izasao u jos nekom albumu osim u jednom od Decijih Novina?
U temi sa popisom je jedan clan tvrdio da jeste, neki nenumerisani album.
Mozda je mislio na taj od DN, jer on jedini i nije numerisan? |
Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica |
 |
|
|
Topic  |
|