Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/04/2009 : 17:45:05
|
Izbacen s aukcija nepovratno zbog korištenja dva korisnicka imena (kajetanomartinez) i nadbidavanja sa samim sobom.
Ujedno i zadnje upozorenje svima kojima ovako nešto pada na pamet.
|
Trouble will find me |
|
dejan borca
Average Member
Serbia
549 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
|
dejan borca
Average Member
Serbia
549 Posts
Posted - 23/04/2009 : 18:26:24
|
da znas da mi je laknulo,na lms 29 koji sam resio da kupim ne pitajuci za cenu 90 puta je podigao,sve malo po malo,da sam pomislio da je placen za to |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 23/04/2009 : 18:27:58
|
A evo i cele price jer zasluzuje da svi znate kakvih sve likova ima. Danas u 14:15 casova na dve moje aukcije pojavio se kupac Kajetanomartinez.U pitanju su aukcije za LMS 7 i LMS 29.Ostavio je velike ponude.Bilo mi je cudno da neko ko se uclanio na sajt danas u 14:13 posle dva minuta odigra na dva moja stripa i to sa velikim ponudama.Bilo je jasno da se uclanio samo zbog tih aukcija. Odmah sam posumnjao da je u pitanju Ulanminje.Zasto? Istovremeno dok sam ja na Stripovi.com prodavao LMS 29 i na sajtu Kolekcionar.com Gervasijus je prodavao LMS 29.Ono sto vi verovatno ne znate a ja znam je da su Gervasijus i Ulanminje jedan isti covek Milan cini mi se Ristic iz Beograda. Dakle meni je namerno uvecavao cenu pod jednim imenom a onda i pod drugim verovatno da bi svoj primerak bolje prodao na drugom sajtu.Naravno nisam imao dokaz. Odmah sam poslao PM Markosu i Globinju da provere ko stoji iza nicka Kajetanomartinez i opisao ovo od danas.U medjuvremenu sam pozvao Ulanminjea na telefon jer imam njegov broj(saradjivali smo jednom ranije) i pitao ga zasto bida isti strip kod mene koji prodaje na drgom sajtu.Zvucao je prilicno prepadnuto.Onda je objasnio da svoj prodaje jer je losiji i da moj hoce da kupi jer je odlicno ocuvan.Ukazao sam mu da bi to moglo da bude sumnjivo nekome na sta me on uveravao da je sve regularno.Onda sam mu rekao da se danas pojavio novi kupac koji se ocigledno uclanio samo da bi odigrao na moju aukciju LMS 29.Iako se pravio blesav zvucao je neuverljivo.Taman posto smo zavrsili razgovor stigao mi je PM od Markosa da je proverio nickove i utvrdio da se iza nika Kajetanomartinez krije Ulanminje. Kao prvo hvala Markosu na brzini i profesionalnosti.Ovo nije prvi put da je odmah reagovao posto mu je prijavljena ovakva stvar i time je dokazao jos jedanput da je ovaj sajt najbolji i najbezbedniji sajt za trgovinu stripovima sto je u najvecoj meri njegova zasluga. Kao drugo neka znaju svi kupci na mojim aukcijama da cu kako do sada tako i ubuduce uvek prijavljivati ovakve stvari jer ne zelim da mi kupci budu osteceni bilo kojom transakcijom.Ovo nije prvi put da sam Markosu ili Globinju slao poruke da mi provere autenticnost pojedinih clanova jer zelim da ljudi kupuju bezbedno i da sacuvam svoj integritet i obraz kao prodavac,sto vam mogu potvrditi i oni ako zele. Radicu tako i ubuduce i uvek kada sami imate sumnju u regularnost slobodno me kontaktirajte dok aukcija traje ili Markosa i Globinja. Markos je izbrisao ponude Ulanminjea tako da se nadam da ce se aukcije normalno nastaviti jer su cene vracene.
|
Edited by - dubac on 23/04/2009 20:27:48 |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
|
drag
Starting Member
Netherlands
69 Posts
Member since 21/09/2005 |
|
dejan borca
Average Member
Serbia
549 Posts
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 23/04/2009 : 20:17:14
|
Ulanminje ili kako se vec zove covjek je u momentu najbolji ponjudjac kod Dubca na LMS 10:))) Zanima me kako ako kazete da je izbacen???? |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 23/04/2009 : 20:25:10
|
quote: Originally posted by bihac-una
Ulanminje ili kako se vec zove covjek je u momentu najbolji ponjudjac kod Dubca na LMS 10:))) Zanima me kako ako kazete da je izbacen????
To je odigrao ranije.Nije samog sebe nadbidavao a to nije neregularno.Tesko je sada kada je izbacen ici na sve aukcije gde je ikada ostavio bilo kakvu ponudu.Predpostavljam da je to razlog. Mada kada je ta aukcija u pitanju iskreno receno verovatno ce cena otici dosta vise taman i da se pobrise njegova ponuda. |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 23/04/2009 : 20:37:03
|
Lijepo receno ali ja to nevidim posteno Trebalo bi da spadne cijena na onu gdje je neko drugi bio najbolji ponudjac pa neka se tek tad penje gore pa makar se popela na 5000 kuna Ako nema drugih ponudjaca,trebala bi se vratiti na Nulu a neka ti sajt produzi aukciju onoliko koliko si i izgubio dana radi tog "jadnika" Uliv povjerenja ili kako bih se izrazio na Balkanskim jezicima prema nama kupcima
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 23/04/2009 : 20:43:38
|
To sam napravio na ove dvije aukcije gdje je sam sebe nadbidavao. Za ovu ovdje, gdje je normalno ostavio ponudu nemam zasto skidati ponude. Ako pobijedi, mora ispostovati ponudu, bez obzira bio izbacen ili ne, a ako netko ponudi više, tim bolje. |
Trouble will find me |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47137 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/04/2009 : 21:18:57
|
i za ne falit jedino od tog lika iman negativni komentar. a i on od mene |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 23/04/2009 : 22:59:28
|
quote: Originally posted by lwood
i za ne falit jedino od tog lika iman negativni komentar. a i on od mene
He, he, samo sam cekao kada ceš se javiti. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
giant
Average Member
Slovenia
889 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 24/04/2009 : 12:31:39
|
Ja sam kod doticnog "gervasijusa" na kolekcionaru bidao, oko mjesec dana nazad, LMS 17 Morske Hijene sa pocetnom cijenom 99 Eura....u zadnji tren se pojavio nik (mislim da Za-Gor-Te-Nej), koji je nabio cijenu do 135 Eura.....Onda mi se "gervasijus" javi i kaže mi: "...pošto smo se dopisivali mejlovima tokom trajanja aukcije i kako sam stigao dojam, da si poštena osoba, ajde, daj mi 135 eura i strip je tvoj....." A ja sam mu odmah poslao mejl, da imam utisak, koji je 95% u pravu, da je sve bila nameštaljka i da stripa necu uzeti za tu cijenu....! I ad-acta.....gotova prica! Jasno i glasno nek se varalicama kaže, da ne lupe poštene kolekcionare!! |
Invincible shield |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 24/04/2009 : 12:59:18
|
Koji idiot. Razlika je što na kolekcionaru nema provizije i onda prodavaci pod razlicitim nickovima mogu nekaznjeno sami sebi dizati cijene. Na s.com se placa provizija po prodajnoj cijeni, pa nije bas svejedno prodavacu hoce li nabijati cijenu i na kraju on sam osvoji strip. Npr. tako je svojedobno stankodej platio par tisuca kuna provizije za "prodaju" ZS/LMS kompleta koje ustvari nije prodao. Ne znam zasto, ali nesto mi govori da se nije opet usudio ponoviti istu "kuhinju":) |
Trouble will find me |
|
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Member since 12/10/2006 |
Posted - 24/04/2009 : 14:34:00
|
Tacno je to sto si rekao za proviziju, ali postoji i jos nesto takodje bitno. Velika razlika izmedju sajtova www.kolekcionar.com i www.stripovi.com je i u tome sto ovaj sajt ima FORUM gde se mogu izneti i komentarisati upravo ovakve situacije.Na ovaj nacin se skrece paznja svim clanovima da sa pojedinim ljudima ne treba saradjivati.Iskreno ne znam sto je coveku to trebalo (taj dupli nick) pogotovo sto je imao prilican broj realizovanih aukcija, a nije bio izbacen sa aukcija da bi se ponovo vratio novim nickom.Ne znam... |
|
|
bihac-una
Average Member
Germany
979 Posts
Posted - 24/04/2009 : 15:55:12
|
Ja ne razumijem ako znate da ima mucki na Kolekcionaru, zasto tad idete na tu stranicu,zasto se registrujete i kupujete tamo???? Sve ima na stripovima.com!!! Sta to ima na Kolekcionaru a da nema na Stripovi,com??? Nista,ne hvalim nikoga i nicije ali iskreno govorim..... Po meni su Stripovi.com jedna vrhunska i po svjetskim standardima uradjena stranica gdje je sve fer i korektno sa sasvim malom qotom lopovluka i prijevare: Pa ako je tako,zasto nebih je i posjecivao??? Ja licno na Kolekcionar nisam niti cu ikad se prijaviti Ne zelim nikog uvrijediti,niti imam protiv koga nesto,to je jednostavno moje misljenje a imamo ga pravo iznijeti,kad nam je vec Stripovi.com ovaj Forum ponudio!!! Zivjeli svi posteni stripoljubci
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40261 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 24/04/2009 : 17:30:25
|
@Bihac-una NE ZNAM ! ! ! Ja tamo imam preko 1500 pozitivnih komentara i na taj sajt sam prvo nabasao i licno mi je zao sto zbog nekih stvari dolazi na los glas i sto zbog nemarnosti ljudi beze sa njega.. Ali svakako da i on doprinosi popularizaciji stripa i pomaze ljudima da nabave neke stvari... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 24/04/2009 : 18:16:02
|
quote: Originally posted by bihac-una
Ja ne razumijem ako znate da ima mucki na Kolekcionaru, zasto tad idete na tu stranicu,zasto se registrujete i kupujete tamo???? Sve ima na stripovima.com!!! Sta to ima na Kolekcionaru a da nema na Stripovi,com??? Nista,ne hvalim nikoga i nicije ali iskreno govorim..... Po meni su Stripovi.com jedna vrhunska i po svjetskim standardima uradjena stranica gdje je sve fer i korektno sa sasvim malom qotom lopovluka i prijevare: Pa ako je tako,zasto nebih je i posjecivao??? Ja licno na Kolekcionar nisam niti cu ikad se prijaviti Ne zelim nikog uvrijediti,niti imam protiv koga nesto,to je jednostavno moje misljenje a imamo ga pravo iznijeti,kad nam je vec Stripovi.com ovaj Forum ponudio!!! Zivjeli svi posteni stripoljubci
Ja se slazem da su ovaj sajt i Kolekcionar nebo i zemlja.Razlika je u mnogo cemu velika,Markos je vec spomenuo nesto a i talicnitom,a ja bih dodao da su velika prednost ovoga sajta pre svega Markos i ekipa koji izvanredno rade svoj posao ovde. Medjutim,meni je na primer Kolekcionar neophodan pre svega zbog nizih cena jer nisam neki lovaran tip.Tamo su neki redji stripovi ipak osetno jeftiniji i manja je konkurencija,ja ovde na primer mogu samo s vremena na vreme da priustim sebi da kupim neki vredniji ili redji strip.Mozda drugima koji imaju mnogo vise para tako nesto ne treba,njihova stvar,verovatno bih i ja radio slicno da sam na njihovom mestu. |
Edited by - tumen on 24/04/2009 18:17:08 |
|
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Member since 12/10/2006 |
Posted - 24/04/2009 : 21:33:38
|
quote: Ja se slazem da su ovaj sajt i Kolekcionar nebo i zemlja.Razlika je u mnogo cemu velika,Markos je vec spomenuo nesto a i talicnitom,a ja bih dodao da su velika prednost ovoga sajta pre svega Markos i ekipa koji izvanredno rade svoj posao ovde. Medjutim,meni je na primer Kolekcionar neophodan pre svega zbog nizih cena jer nisam neki lovaran tip.Tamo su neki redji stripovi ipak osetno jeftiniji i manja je konkurencija,ja ovde na primer mogu samo s vremena na vreme da priustim sebi da kupim neki vredniji ili redji strip.Mozda drugima koji imaju mnogo vise para tako nesto ne treba,njihova stvar,verovatno bih i ja radio slicno da sam na njihovom mestu.
Slazem se sa tobom tumen,ekipa koja radi na ovom sajtu je krajnje profesionalna i prosto mi je zao sto taj Kolekcionar ne moze makar malo da parira ovom.Ali to su stvari i problemi koje treba da dotaknu one koji vode taj sajt.Takodje se slazem sa tobom sto se stripova tice.Tamo se ipak zbog manje posetilaca i konkurencije mogu naci redji stripovi po jeftinijim cenama.Ali ja ipak od 100% slobodnog vremena koje zelim da posvetim stripu gotovo 90% provedem na ovom sajtu.Velika je razlika! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Posted - 24/04/2009 : 21:58:39
|
Osnovna razlika je da ovaj sajt nije samo aukcijski sajt i da nije nastao da bi bio aukcijski sajt. Stripovi.com su sajt u prvom redu posvecen stripovima i postojao je 4 godine dok nisu dodane aukcije, koje su samo jedan njegov dio. A ono najvaznije je zajednica ljudi koji ovdje svakodnevno dolaze i druze se, kako virtualno, tako i uzivo. A to je najteze za postici. Lako je otvoriti sajt, ali stvoriti zajednicu korisnika... |
Trouble will find me |
|
|
navaho
Starting Member
Croatia
54 Posts
Member since 21/02/2009 |
Posted - 25/04/2009 : 01:17:14
|
Evo da se i ja nadovežem na temu ulanminjea i ovu stranicu,inace ovo je moj prvi posjet forumu :-)
Ulanminje i ja odradili smo jednu brzu i kvalitetnu prodaju, zaista brzo je poslao preporuceno novac i sve riješio, stvarno za svaku pohvalu.. Buduci da mi je bilo žao zbog poštarine jer je uzeo samo jedam strip a i novac mi je poslao preporuceno, odlucio sam mu dat jedan strip na poklon kod eventualne slijedece kupnje na što je on hladno pitao hocu mu poslat odredeni strip gratis..naravno opet sam mu objasnio da prilikom eventualne slijedece kupnje jer mi se ne isplati slat mu opet jedan strip.. nakon toga mu se gubi svaki trag.. Naravno nije ovo ništa strašno, al ipak ne volim takve pokušaje ako prode-prode, a o ovim malverzacijama da i ne pricam.. Što se tice ovog sajta, svaka cast i sve pohvale urednicima, zaista ovdje imam sve i drugo mi nije potrebno.. Veliki pozdrav svima
|
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 25/04/2009 : 07:32:00
|
quote: Originally posted by Markos
Osnovna razlika je da ovaj sajt nije samo aukcijski sajt i da nije nastao da bi bio aukcijski sajt. Stripovi.com su sajt u prvom redu posvecen stripovima i postojao je 4 godine dok nisu dodane aukcije, koje su samo jedan njegov dio. A ono najvaznije je zajednica ljudi koji ovdje svakodnevno dolaze i druze se, kako virtualno, tako i uzivo. A to je najteze za postici. Lako je otvoriti sajt, ali stvoriti zajednicu korisnika...
Tacno tako,to je sustina.Ovde smo svi jedna velika zajednica. |
|
|
kerber
Senior Member
Fyro Macedonia
1723 Posts
Member since 22/03/2006 |
Posted - 25/04/2009 : 18:32:21
|
quote: Originally posted by navaho
Evo da se i ja nadovežem na temu ulanminjea i ovu stranicu,inace ovo je moj prvi posjet forumu :-)
Ulanminje i ja odradili smo jednu brzu i kvalitetnu prodaju, zaista brzo je poslao preporuceno novac i sve riješio, stvarno za svaku pohvalu.. Buduci da mi je bilo žao zbog poštarine jer je uzeo samo jedam strip a i novac mi je poslao preporuceno, odlucio sam mu dat jedan strip na poklon kod eventualne slijedece kupnje na što je on hladno pitao hocu mu poslat odredeni strip gratis..naravno opet sam mu objasnio da prilikom eventualne slijedece kupnje jer mi se ne isplati slat mu opet jedan strip.. nakon toga mu se gubi svaki trag.. Naravno nije ovo ništa strašno, al ipak ne volim takve pokušaje ako prode-prode, a o ovim malverzacijama da i ne pricam.. Što se tice ovog sajta, svaka cast i sve pohvale urednicima, zaista ovdje imam sve i drugo mi nije potrebno.. Veliki pozdrav svima
Ovo sto je ulanamije koristio dva korisnicka imena nije lepo...ali kad je vec sa tobom odradio sve kako treba,zasto napadas coveka,lepo te pitao ,dali moze da odabere strip kad si mu vec ponudio,sta ima tu lose? |
|
|
Topic |
|