forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex maxi 7
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 28/04/2009 : 15:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

kico, kada ce DD Maxi

Do MaFesta sigurno.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 28/04/2009 : 15:44:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Ako ste mislili da je Rio Hondo najgori Tex maxi, procitajte ovaj!:) Ako izdržite do kraja:)

Izdržao do kraja i baš mi se svida Disov crtež,tako krajnje neobican za Texa,a na momente tako nalik Amazoniji Mister Noa.

I da,Rio Hondo je i dalje najgori,mamumu...:)
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 28/04/2009 : 15:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by kico

quote:

kico, kada ce DD Maxi

Do MaFesta sigurno.

Opa! A gigant?
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2638 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 28/04/2009 : 18:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:

quote:

kico, kada ce DD Maxi

Do MaFesta sigurno.

Opa! A gigant?

Ta pitanja postavljajte na nekom od brojih topica o DD-u.

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 28/04/2009 : 21:19:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ima li ikoga sa utiscima o Maksiju? Kakva je prica- ima li puno nelogicnosti i isforsiranosti? Kakav je crtež?
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 29/04/2009 : 13:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
quote:

quote:

quote:

kico, kada ce DD Maxi

Do MaFesta sigurno.

Opa! A gigant?

Valjda na ljeto kao i prošle godine.
Stvarno ne znam...
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2638 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 29/04/2009 : 14:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message
Zasad sam samo prolistao Maxi, ali odmah mi je jedan lik upao u oci: Butch.
Diso je kopirao samoga sebe, isti njemacki ratar Bauer iz Mister NO-ove epizode "Pobuna Masaja".

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21396 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 29/04/2009 : 18:44:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
Zna li ko , kada stiže u Darkvud ovaj maxi i koja ce mu biti cena ????

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 04/05/2009 : 14:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Evo bash prochitah ovaj divan strip.

Ok, jasno mi je zashto je loshe ocenjen od strane Teks fanova, ali meni se upravo zbog toga i dopada. Ovo je jedan vrlo, vrlo, atipichan Teks i samim time pravi dashak svezhine u ovom naslovu.

Ako bih morao da biram svoju omiljenu vrstu pricha, to bi morale biti priche o idiotima, poput, recimo, kompletnog opusa brace Koen ili slichnih filmova/stripova u kojima radnju unapred vode iracionalni potezi ludaka kojima je iz nekog volshebnog razloga data moc. Takav ja i ovaj strip, kome je glavna potka jedan najobichniji divlji konj koji zamalo dovede do pokolja, a i bez toga ostavi iza sebe solidan broj lesheva.

Tek, Karson i ekipa, suocheni sa blesavoshcu svih ostalih protagonista ovog stipa, ukljuchujuci tu i indijance, po sistemu "drzhi vodu dok majstori odu" pokushavaju da u svem tom ludilu odrzhe bilans lesheva na iole razumnom nivou.

Ukratko, ovaj maksi mi je u samom vrhu do sada kod nas objavljenih, na istom nivou kao Oklahoma i Severozapadne teritorije, ispred svih ostalih. Posebno nakon ovakvog pljuvanja, tako me je prijatno iznenadio da sam ga u slast prochitao. Jedino se Diso bash i nije proslavio, ali nije ni smetao.
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1897 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 04/05/2009 : 15:15:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message
Uživao sam citajuci ovog maxija! Prica nije nešto nezaboravna, ali je zato Diso stvarno napravil remek-djelo!

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

bacho
Junior Member

Croatia
439 Posts

Member since 19/08/2007

Posted - 04/05/2009 : 15:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Send bacho a Private Message
I meni je ovo bio jako dobar Maxi. Ali opet, kako kaže moj prethodnik, možda baš zato što nisam okorjeli TW fan. Ipak, Texovi maxiji su daleko iznad svih ostalih maxija.

Inace, meni je Disov crtež odlicno sjeo, a u kombinaciji s pricom (s današnjeg pogleda naivnom, ali je li to bila onda?) o problemima Indijanaca koji u potpunosti gube svoje simbole i smisao života, ovaj strip cini odlicnom, ako ne baš vrhunskom, zabavom.

Možda moje oduševljenje slijedi i zbog žestokog pljucanja kojemu je bio izložen ovaj Maxi prije izlaska, ne znam, ali mene nije razocarao. Nimalo.

I´m too old for this shit.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/05/2009 : 14:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Sangre y muerte, pa koji je ovo džumbus od price!?! Ne pamtim kad sam procitao gori strip u životu. Mark, Blek i Miki su miljama iznad ovoga. Cak i onaj "Rio Hondo".

Vec godin udana se prica o dreku zvanom "Sin vjetra", a sad sam dobio potvrdu tih tvrdnji.

Raspad sistema se desio vec na 35. stranici; kod 50. mi se zatvorilo jedno oko; na 70. sam poceo gledat samo slike; a od 100. sam zatvorenih ociju prelistao strip do kraja, samo forme radi.

Pa koji je idiot taj Nizzi, to je nemoguce opisati. Taj covjek je bolestan i poremecen. Toliko lud nitko nije. Ozbiljno mu preporucam da uzme kuburu i s njom si okine glavu. Nije problem što je ovaj maxi najgnjusnije smece koje je svijet stripa ikad vidija, vec u tome što je Nizzi upropastio jednu citavu epohu. Tex je serijal koji se gradio 60 godina, da bi došao jedan majmun i upropastio sve živo. A da stvar bude gora, taj majmun je nekad pisao odlicne price. Iz nepoznatih razloga je poludio i popizdio, tako da nakon broja 500. možete ocekivati bar 60 Nizzijevih brojeva koji ce (svi odreda) vrlo vjerojatno biti umobolniji cak i od ovog maxija. Zašto ga je Sergio trpio, to nitko nece saznat.

Što se tice samog stripa, nemam volje komentirati, ali evo par rijeci:

Strip je toliko nabijen anti-energijom, da ce vam trebat boca kisika ako želite doci do kraja.
Tema je glupa ko kurac, a ionako je ona Nizziju tek obican paravan za djetinjastu radnju krcatu vec milijun puta videnim klišejima i kalupima. Radnju bih usporedio sa žvakacom gumom. Žvacete, žvacete, a kad više niste u stanju izdržati bol u vilicama, jednostavno je pljunete. Nizzi pokušava glumiti G. I. Bonellija, ali uspjeva samo ispast još veci idiot. Jednom se cak usudio kritizirati Bosellija da njegov Tex nije pravi Tex. Kako ga nije sram? To je toliko irealno i nelogicno, cak i za dijete od 6 godina. Ludaci ganjaju konja po planini i to na 336 stranica. Ni milimetar odstupanja. Jadan konj! Jedan se zaljubija u konja, a ludim Inidijancima je on personifikacija slobodnog života. WTF? Likovi su posebna prica. Naivni do bola. Svi imaju neke tvrde stereotipne stavove iz kojih je odmah vidljivo kako ce na kraju završiti i u kojem ce se pravcu radnja odvijati. Imamo, ludog zapovjednika utvrde kojeg su poslali na granicu jer nisu mogli izac na kraj s njim. Tu je i dobri narednik, Texov prijatelj, koji zna da je zapovjednik lud, ali ne smi ništa kazat. Nije moglo proci bez jedne usijane glave, Indijanca koji želi svrgnuti starog poglavicu. (...)

Prica nema veze ni s Texom, niti s icim. Mogao bi iznjeti još milijun kritika, zapravo svaku mogucu, ali nema smisla... Jedino vrijedi naslovnica i nešto Disov crtež. Ne znam bi li ovo smece iti gorilo u špaheru.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10907 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/05/2009 : 14:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Pa koji je idiot taj Nizzi, to je nemoguce opisati. Taj covjek je bolestan i poremecen. Toliko lud nitko nije. (...)

Majstore, za ovo pivo imas . Samo ja nalazim da taj nije ni u proslosti valjao... al opet to sam samo ja

Edited by - kasper on 06/05/2009 15:34:14
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/05/2009 : 15:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
hi hi hi ho ho ho
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19107 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/05/2009 : 16:10:45  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
poslje tako negativnog komentara Inferna, taj Maxi i ne mora biti loš...sutra ga kupujem, volim Nizza, Rio Hondo mi je bio do sada najbolji Texmaxi, tako da jedva cekam...
i majstore kad vec kritiziraš ne vredaj ljude...nisi ni ti sve u životi napravio najbolje pa
nisi zato bolestan i poremecen...iako sudeci po nekim tvojim komentarima-na dobrom si putu da postaneš...uživaš ti još kod citanja stripova? kakav si kritizer cudi me da te još nisu zaposlili
u Bonelliju.Tvoje price bi sigurno citateljstvo bacale u trans.Komentari neke vec.Negativni.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/05/2009 : 16:12:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
"Ozbiljno mu preporucam da uzme kuburu i s njom si okine glavu."

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 06/05/2009 : 16:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
nakon ove infernove recenzije obavezno kupujem ovaj maxi
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/05/2009 : 16:41:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by teller

poslje tako negativnog komentara Inferna, taj Maxi i ne mora biti loš...sutra ga kupujem, volim Nizza, Rio Hondo mi je bio do sada najbolji Texmaxi, tako da jedva cekam...
i majstore kad vec kritiziraš ne vredaj ljude...nisi ni ti sve u životi napravio najbolje pa
nisi zato bolestan i poremecen...iako sudeci po nekim tvojim komentarima-na dobrom si putu da postaneš...uživaš ti još kod citanja stripova? kakav si kritizer cudi me da te još nisu zaposlili
u Bonelliju.Tvoje price bi sigurno citateljstvo bacale u trans.Komentari neke vec.Negativni.

Da, ja uživam kod citanja stripova, i kao što vidiš previše ih emotivno shvacam. Ovaj me maxi izbacio iz takta iako sam znao da nece valjat ništa.
Drugo, ovo sam platija 40 kuna, što mi po defaultu daje za pravo da kritiziram. Odnos kupca i prodavaca. Ja njemu pare, on meni pravo da se izjasnim kako hocu. Nisam se ja javio pisati scenarije i prodavati iste za 40 kuna. Tako da tu nije bitno jesam li ja u životu ucinio sve kako treba, vec je jedino bitno da Nizzi prima placu tako da prodaje maglu za 40 kuna. I sad po tebi, Nizzi ocekuje pohvale. Umjesto da ga se optuži da je prevarant, da je poceo pisati takve gadosti za koje nemam rijeci...
Stojim iza svega što sam rekao Nizziju i nebirge me jesam li sirov i brutalan (tek bi trebao vidjeti kako ga Talijani oslovljavaju), jer je to jedina cista istina i jer je taj covjek uništio mog najdražeg strip-junaka.
Možeš ti mislit o meni što hoceš, da sam retardiran i sl, ne uzimam to kao neki atak na sebe niti se opterecujem. Iz tvog posta vidim da nisi procitao strip, ali je jasno da bi autosugestivnoo "htio na silu" da maxi bude dobar, pa si vrijedanje shvatio osobno. Svakako, ti možeš nakon citanja biti zadovoljan maxijem, ali stvarnost i iluzija su dva razlicita pojma.

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22338 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/05/2009 : 16:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Raspad sistema se desio vec na 35. stranici; kod 50. mi se zatvorilo jedno oko; na 70. sam poceo gledat samo slike; a od 100. sam zatvorenih ociju prelistao strip do kraja, samo forme radi.

vidis,ja se ne sjecam kad sam uspio neki Texov strip dogurati do 35 stranice
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10907 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/05/2009 : 16:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

vidis,ja se ne sjecam kad sam uspio neki Texov strip dogurati do 35 stranice

Ja Nizzija ostavljam na 20toj...
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7867 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 06/05/2009 : 17:04:11  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:

Evo bash prochitah ovaj divan strip.

Ok, jasno mi je zashto je loshe ocenjen od strane Teks fanova, ali meni se upravo zbog toga i dopada. Ovo je jedan vrlo, vrlo, atipichan Teks i samim time pravi dashak svezhine u ovom naslovu.

Ah, kako divno umjetnicki receno. Zamalo san se rastopio.

Edited by - mpavin on 06/05/2009 17:15:01
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 06/05/2009 : 18:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Nizzi je, uz izuzetak 2-3 Bosellijeve epizode, ubedljivo najbolji scenarista kojeg je Teks ikada imao. Priche kao ova su razlog zashto je tako.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19107 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 06/05/2009 : 18:57:39  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
Sve u redu Inferno, ti voliš strip izgleda više od mene pa i emotivnije doživljavaš lošije
epizode, ja se još uvijek nadam da nije tako slab, a da su neke Nizzijeve epizode stvarno
loše je istina...ja ne mogu vjerovat da ga u Bonelliju ne može zamjenit neki sposobniji scenarista.Dosta ti bi bilo rec, da je Nizzi loš scenarista a ne covjeku željeti sve najgore moguce,nije on kriv da ga u Bonelliju drže i dalje...samo ti nastavi sa komentiranjem, mene svaka tvoja recenzija razveseli, iako me više raduju one pozitivne.Nadam se da ceš za Zagorov maxi naci bolje reci, pisao ga je Burattini tako da, ja cuda ne ocekujem,ili možda da.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 06/05/2009 : 19:00:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:

Nizzi je, uz izuzetak 2-3 Bosellijeve epizode, ubedljivo najbolji scenarista kojeg je Teks ikada imao. Priche kao ova su razlog zashto je tako.

I onda covjek više nema rijeci.
Inferno, slažem se, dosta loše. Sve bi bilo dobro da epizoda nije predvidljiva kao... Retardirana ideja, najjace mi je ono kad Sin Vjetra kao Max Payne slow motion izbjegava metke.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 06/05/2009 : 19:07:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Ok, mir, mir, do neba!
Evo što nas ocekuje u VC izdanju (vrti strelicu na vrhu): http://www.ubcfumetti.com/tx/500.htm
Ja to ne mogu gledati. Same jedinice. I tako je, uz koju iznimku, sve do 570 broja kad Boselli opet nešto preuzima stvari u svoje ruke. Ljut sam, jer mi nije jasno kako je do toga moglo doci. Zašto se nije interveniralo. 80 brojeva je upropašteno. Citava generacija.

Nizzi je napisao meni najdraže price kao što su: Crni Tigar, Atentat, Pakleni Indijanac, Ratni požar...
Ali ovo sada (iznad zakona, sin vjetra...), kao da nije on. Necitljivo. Kao da su mu Ljudi Sjene iz NN-a ukrali identitet.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000