Author |
Topic  |
mpavin
Advanced Member

Niue
7873 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 06/05/2009 : 20:08:08
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Nizzi je, uz izuzetak 2-3 Bosellijeve epizode, ubedljivo najbolji scenarista kojeg je Teks ikada imao. Priche kao ova su razlog zashto je tako.
Nakon ovakve jedne izjave jedino što moreš napraviti je ovo: Ili pak ovo: 
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10910 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 06/05/2009 : 23:02:14
|
quote: Originally posted by Inferno
Ok, mir, mir, do neba! Evo što nas ocekuje u VC izdanju (vrti strelicu na vrhu): http://www.ubcfumetti.com/tx/500.htm Ja to ne mogu gledati. Same jedinice. I tako je, uz koju iznimku, sve do 570 broja kad Boselli opet nešto preuzima stvari u svoje ruke. Ljut sam, jer mi nije jasno kako je do toga moglo doci. Zašto se nije interveniralo. 80 brojeva je upropašteno. Citava generacija.
Kad sam nacuo da Veseljaci pocinju sa Texom rekoh tiho u sebi... samo ne od 501 . Tuga. Valjda se tome, koji je odlucivao o broju 501 cinila kao okrugla cifra, sta li   . Ostaje nam zal za 497. |
Edited by - kasper on 06/05/2009 23:15:54 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29534 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 06/05/2009 : 23:18:40
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Evo bash prochitah ovaj divan strip.
Ok, jasno mi je zashto je loshe ocenjen od strane Teks fanova, ali meni se upravo zbog toga i dopada. Ovo je jedan vrlo, vrlo, atipichan Teks i samim time pravi dashak svezhine u ovom naslovu.
Ako bih morao da biram svoju omiljenu vrstu pricha, to bi morale biti priche o idiotima, poput, recimo, kompletnog opusa brace Koen ili slichnih filmova/stripova u kojima radnju unapred vode iracionalni potezi ludaka kojima je iz nekog volshebnog razloga data moc. Takav ja i ovaj strip, kome je glavna potka jedan najobichniji divlji konj koji zamalo dovede do pokolja, a i bez toga ostavi iza sebe solidan broj lesheva.
Tek, Karson i ekipa, suocheni sa blesavoshcu svih ostalih protagonista ovog stipa, ukljuchujuci tu i indijance, po sistemu "drzhi vodu dok majstori odu" pokushavaju da u svem tom ludilu odrzhe bilans lesheva na iole razumnom nivou.
Ukratko, ovaj maksi mi je u samom vrhu do sada kod nas objavljenih, na istom nivou kao Oklahoma i Severozapadne teritorije, ispred svih ostalih. Posebno nakon ovakvog pljuvanja, tako me je prijatno iznenadio da sam ga u slast prochitao. Jedino se Diso bash i nije proslavio, ali nije ni smetao.
Gle, ja se tesko mogu zvati Tex fanom, a Diso mi je u top 5 bonelli crtaca svih vremena. Medutim, ovo je jednostavno neprobavljivo. To je toliko lose da se to ne da opisati. Usporedjivati to s remek-djelima (u Tex svijetu) kao sto je Sjeverozapadni teritorij ili Oklahoma je potpuno deplasirano. |
Trouble will find me |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 07/05/2009 : 00:57:56
|
Vidim da su mišljenja razlicita oko zadnjeg Maxija, to je potpuno normalno. 
Znate da imam sve Texove ikad izašle na ovim prostorima i sve sam ih procitao više puta i moram priznati da mi je Sin Vjetra jako loš, a Diso kojeg u Mister Nou obožavam ovdje mi je prosjecan. Pa kad to sve zbrojim, ovaj strip mi je dosta ispod prosjeka.
Maxi Rio Hondo mi je takoder tu negdje u tom rangu, skroz ispodprosjecan. Malo bolja prica nego u Sinu Vjetra, ali Repetta ne volim. Jednostavno mi ne leži, nije mi umjetnik kao Ortiz, Fusco, Ticci (ako govorimo o Texu). Kao crtac lošiji mi je nego Leterri u svojim zadnjim brojevima.
A još kad se sjetim Repettovog Maxija Dva lica osvete, kojeg je napisao Segura, muka mi je! Strip mi je pravi užas!
|
 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 07/05/2009 : 04:23:33
|
quote: Originally posted by Markos
Gle, ja se tesko mogu zvati Tex fanom, a Diso mi je u top 5 bonelli crtaca svih vremena. Medutim, ovo je jednostavno neprobavljivo. To je toliko lose da se to ne da opisati. Usporedjivati to s remek-djelima (u Tex svijetu) kao sto je Sjeverozapadni teritorij ili Oklahoma je potpuno deplasirano.
Ne znam da li je deplasirano, ali jeste moje mishljenje. Iako su mi dva navedena podjednako dobra kao ovaj, Sin vjetra mi je interesantniji, neobichniji i samim time mi se mozhda chak i vishe dopada od ta dva takodje odlichna maksija. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29534 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19143 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/05/2009 : 19:01:10
|
Dobro,ok,sorry.Ali stvarno ne vidim sto je to tebi toliko loše. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
mars1
New Member

207 Posts
Member since 07/12/2007 |
Posted - 08/05/2009 : 08:36:56
|
Procitao jucer. Ocjena: Prica 1, Scenarij 1, Crtež 2, Naslovnica 8. To je ukratko moj dojam o ovom vrlo lošem stripu (u stvari ovo je natjecanje što ce lošije biti: prica, scenarij ili crtež; a u toj oštroj konkurenciji mislim da pobjeduje scenarij). Isto kao i kod Inferna stranice samo lete, odnosno apsolutni nedostatak bilo kakve price i scenarija. Jedino se s njim ne slažem da je ovo lošije od Bleka ili Marka ili K. Mikija. Ali u svakom slucaju koje govno od stripa (nisam vjerovao u price nekih forumaša koji znaju pretjerati, ali nažalost uvjerio sam se). Za kraj nedostaju mi emocije da opišem kako se osjecam poslije ovog stripa (nisam našao odgovarajuceg smješka). Još trebam napomenuti da mi je Tex omiljen Bonelijev junak, pa svakako nisam sklon pljuvanju istog. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19143 Posts
Posted - 14/05/2009 : 07:15:10
|
Procitao juce.Prica 7,scenarij 7,crtež 8,naslovnica 10. To je moj dojam o tom izvrstnom stripu, jedna sjetna,romanticna prica brez previše nasilja(možda vam to fali?)o ljubavi prema životinjama(opet vam to fali izgleda?)stvarno neznam šta dežurni kritizeri tražite više od Texa, Diso sa svojim kadrovima konja i divljih životinja dokazuje da je vrstan crtež, to što crta Texa na nacin Mister Noa-valjda mu necemo uzeti za zlo.Ako taj strip nema emocija,onda neznam koji ga uistinu ima,od ljubavi prema životinjama, mržnji Dunkana,pohlepi mustangerosa, preziru telegrafista kod dode u ured Tiger Džek itd.... Možete bit i razocarani tim stripom ja sam potpuno zadovoljan,uzimam to i u HC obavezno,ljepše od svake knjige.Uz Rio Hondo jedan boljih Texa svih vremena.Preporuka. A onima kojima se ne svida više srece drugi put. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 14/05/2009 : 07:42:41
|
Ni mene nije skroz razocarao ali nije ni do kolena ostalih, osim mozda Rio Hondo. Razvuceno, i jedina poruka ovog stripa je kako ne samo zidovi imaju usi nego i vigvami, stijene, grmlje, drvece, ma cijela priroda ima usi. Koliko je samo voayera u ovom stripu, svi nesto osluskivaju i cuju sve presudne stvari onak' "slucajno." (Nizzi ga stvarno pretjera!) Sto se mene tice, crtezu nista ne fali (Diso je car!), uistinu podsjeca na MN ali nismo li to i ocekivali? Hvala Bogu, da smo dobili prvi Disov Tex strip i kod "nas." Sve skupa bi moglo i sa 100 stranica manje.  |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7934 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 14/05/2009 : 09:37:13
|
lose,razvuceno,ceo strip jurnjava za konjem,stvarno dosadno.sto se tice crteza,diso je vrhunski crtac,ali njegove sume u texu asociraju na prasume amazonije.moram se izraziti "najgluplji"kadar strana 229.iako je diso hteo da sto vise naslika i opise d.zapad ubacujuci razne zivotinje tih predela 229strana,zadnja slika nam pokazuje jato riba u reci udaljenoj od satora 200-300metra.obratite paznju,ovo po meni laiku veoma lose izgleda,stvarno nepotrebno. |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
Andrey
New Member

British Indian Ocean Territories
281 Posts
Member since 06/01/2009 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19143 Posts
Posted - 14/05/2009 : 17:00:01
|
Disa bi ja radije vidio u onim Texoneima, kad poznati crtaci crtaju Texa, sad zašto je upao u Texmaxije dragi bog zna...sve ko neki experiment izgleda, ne mogu rec da se obruka ali nije ni proslavio..njemu odgovara pilot i Amazonija a Texa nek se uhvate iz Tex ekipe crtaci... ako ne drugo, bar Tipomat je dokazao da zna stiskat savršeno izdanje...ako si mogu dopustit luxus i komentirat oba nova maxija i to Zagorov i Texov-Priscov Zagor je 50% bolji, do sad je i to jedino što je Prisco nacrtao ali ja se nadam da nije poslednje, kad je Zagor u pitanju. |
|
 |
|
76
Senior Member

Croatia
2643 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 14/05/2009 : 19:06:59
|
quote: Originally posted by Poli
Sve skupa bi moglo i sa 100 stranica manje. 
100  Ova prica nije zaslužila više od jednog redovnog broja, tako da ima barem 200 stanica previše. Inace, Disov crtež je sasvim OK. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 15/05/2009 : 08:15:23
|
Ali onda bi sva ta hajka gore-dole izgleda ko u najboljim danima Dnevnika, sve iskasapljeno. Morali su je razvuci, da zasluzi maxi izdanje i da se Diso raspali s konjima. :))) Ali istina, ovo bi moglo u redovnu seriju ili almanah, pa tamo neki tekstic o mustanzima. :pPPpp |
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 15/05/2009 : 08:21:23
|
A ionako cemo vidjeti Disa u Tex izdanjima jos dvaput, pored ovog maxija iz 2003 jos u maxiju 2007 te almanahu 2004. :)) |
|
 |
|
Panon
Senior Member

2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 15/05/2009 : 23:22:54
|
Procitah danas popodne TX maxi 7. Solidna epizoda, nije na visini prijašnjih, ali je solidna. Jedino mi je šteta što nije bila prikazana borba Tigera Jacka sa Vukom bez repa. |
 |
|
Andrey
New Member

281 Posts
Posted - 15/05/2009 : 23:50:09
|
Ocito da je Nizzi htio osvježiti serijal jednom orginalnijom idejom,ali izvedba je opet katastrofalna,nažalost.Zašto je uopce išao ubacivati lik bojnika Duncana,potpuno nepotrebno,baš ce ga cijela vojska slijediti jer je on naumio da ce uloviti i pripitomit konja.I mustangeri su potpuno nepotrebni,kao unatoc svemu ce loviti tamo nekog konja.I uopce nije objašnjeno zašto je Sin Vjetra za njih sveti konj,kaj samo tako bezveze?,jer je lijep?vodi krdo? koja glupost
U prethodnom postu sam napisao da se lakše cita od prethodnog,do 180 stranice,a onda pocinje užas,dijalozi u kojem likovi rekonstruiraju prošlost,sadašnjost i buducnost do najsitnijih detalja,užas.Taj konj bi kao trebao predstavljati neslomljivi duh indijanaca,nikad nitko nece moci u potpunosti istrebjeti Indijance,njihov duh ce zauvijek ostati u prerijama??? Ako je tako,ne bih reko da je Nizziju baš uspjelo to prikazati.
Diso me jako iznenadio,u pozitivnom smislu,nisu bili baš pozitivne kritike prije izlaska ali on je ovdje još bolji nego u kasnoj fazi na Mr.Nou ,potrudio se.A u uvodniku je objašnjeno zašto baš on crta ovaj broj,Diso voli crtati konje,a i ostale životinje,što se i vidi iz priloženog.Repetto je u prošlim radovima crtao životinje u pozadini(npr.pse koji se bore za komadicem mesa,razne ptice,itd.)Volim kada nas crtac "pocasti" time,pa sam to i od Disa ocekivao,i oduševio me jer je nacrtao preko 30 životinja,uljepšavajuci dosadne Nizzijeve dijaloge,PREKRASNO.A lijepo crta i pejsaže i izraze lica. (7,1,10,9)
Ovako bi to trebalo biti: Ludak koji se u prošlosti bavio krijumcarem viskija bježi iz ludnice i unajmljuje 50 kauboja sa ciljem da ube Sina Vjetra jer smatra da je on zapravo reinkarnacija Zagora,koji ga je strpao u zatvor zbog dilanja alkohola indijancima:)
|
puno postam, uprati https://twitter.com/vjekoplovac
sclavi>originalni radovi junjija ita |
Edited by - Andrey on 15/05/2009 23:54:21 |
 |
|
Andrey
New Member

281 Posts
Posted - 16/05/2009 : 00:07:31
|
A maxiji su bili baš dobra edicija dok nije Nizzi na njih došao. Ali nako godinu dana Nizzi maxija slijedece maxi-godine nas ocekuju Segura i Manfredi!tj. Ortiz i Repetto! Jedva cekam
I da dodam da je lijepo bilo vidjeti uvodnik(S.Bonellija) nakon Lovca na fosile,a ima i crtež i kratki sadržaj na stražnjim koricama. |
puno postam, uprati https://twitter.com/vjekoplovac
sclavi>originalni radovi junjija ita |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 16/05/2009 : 00:25:00
|
Mislim da nema potrebe rašcljanivati ovaj maxi jer je to jedno veliko smece u cjelini (scenarij je džumbus). Nizzi ovdje nije ništa htio poruciti, tako da je smiješno tražiti nekakva znacenja. Konj s imenom Sin vjetra bi trebao biti neki simbol. A mogu ja to isto reci i za moj postol... Kužite, to je lupanje iliti lažno poetiziranje.
Na stranu ovaj maxi, sada ulazimo u period kada ce Nizzi napisati još samo 2 normalne price, a nakon toga ce sve biti na ovaj kalup bez iti malo odstupanja. Što ce reci da od Nizzija više nikad (N-I-K-A-D) ne treba ocekivati da ce napisati epizodu za ocjenu višu od 5/10.
P.S. Slažem se da je Diso ovdje bolji nego u zadnjim Mrnoima. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
Edited by - Inferno on 16/05/2009 00:27:16 |
 |
|
draskomisterno
Senior Member

Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
Posted - 16/05/2009 : 08:28:09
|
prica je pravo osvezenje..meni je jako interesantna i zabavna,nimalo dosadna i glupa..Diso je maestralan a to vam kaze njegov veliki fan Stvarno dolazim do zakljucka da ovde neki ljudi zbog nekog svog nezadovoljstva pljuju i blate,ja razumem da nemamo svi isti ukus ali dobijem zelju da nekima od vas slatko nalupam samare,a znam vrlo dobro da na celom ovom ex YU strip forumu sam jedini to u stanju i uraditi,popli ste mi se svi a posebno Markos na onu stvar,ljudi lecite komplekse na drugom mestu! |
drale |
 |
|
cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 16/05/2009 : 10:04:24
|
Ovo je najgori Tex kojeg sam ikada procitao!!!
Tema je toliko jadna, idioti love glupog konja. Ma prica i scenarij nisu ni za jedan. (0, 0, 10, 10) Diso sjajan, Villa sjajan. I oni indijanci, oni bih zbog glupog konja u rat. Nizzi je ponovo pisao krimic, samo u divljini. Tako da i ovdje imamo ona Nizzijevska prisluškivanja koja mu pokrece pricu. Jebote, nismo u krimicu.    |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
 |
|
J.C.Debs
New Member

Croatia
212 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 16/05/2009 : 15:18:42
|
Diso dobar,dali mu da crta jer voli konje? Mislim da mu ovo uvališe jer je prestao izlaziti Mr No. Pa da covjeku daju posla za godinu dana.Sve u svemu crtež nemre spasiti ovaj maxi.Nedovoljan. |
 |
|
Topic  |
|