forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan dog almanah br.5
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 30/04/2009 : 18:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
bravo za izlaženje
šteta za pricu
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2211 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 30/04/2009 : 22:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message
Keve im ga, shta je ovo, Ludens invazija ?

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

Andrey
New Member

British Indian Ocean Territories
281 Posts

Member since 06/01/2009

Posted - 30/04/2009 : 22:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrey a Private Message
Ja se veselim ovom broju,moram priznat da volim Chiaverottijev suludi trash,zabavan je on scenarist a dobar je kad treba prikazati ubojstva.Ali ako ima previše patetike,onda nece biti dobro.

puno postam, uprati https://twitter.com/vjekoplovac

sclavi>originalni radovi junjija ita
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 30/04/2009 : 22:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by aleksa crnobrnja

Ajde super, nisam kupio DD Superbook VC-a sa ovom epizodom jer sam znao da nam upravo ovaj almanah slijedi uskoro u izdanju ludensa.

pa zasto majku mu? za razliku od fanboysa, nemam ni najmanje sumnje sto je bolje. a od vc-a samo je jedno bolje, a to je dylan. jer je kod njega sd/lu prijevod bozemesacuvajkatastrofa, dok vc to radi skroz dobro. a bas je u DD prijevod daleko, daleko najvazniji. superbook edicija je jedno 51400 puta bolje rjesenje od nesuvislih bolesnih adaptacija u hr izdanjima.
s druge strane, kod vecine ostalih junaka malo bolji prijevod (a katkad i gori) ne opravdava tehnicki zamjetnu (s himalaja) inferiornost i cesto katastrofalan otisak. dakle, da imam na kiosku, dd bih svakako uzimao od vc-a, ostalo ne.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Andrey
New Member

British Indian Ocean Territories
281 Posts

Member since 06/01/2009

Posted - 30/04/2009 : 22:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Andrey a Private Message
O cemu je uvodni tekst:

Dylan Dog in una storia inedita di 94 pagine: "L’uccisore di mostri". Annata horror: tutto su film, libri e video. Alice Cooper, demone rock. E. C. Comics, l’orrore a fumetti. Dossier Zombi: La sfida dei morti viventi. 176 pagine di Brividi e Terrore!

zombiji?

puno postam, uprati https://twitter.com/vjekoplovac

sclavi>originalni radovi junjija ita
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 30/04/2009 : 23:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir
pa zasto majku mu? za razliku od fanboysa, nemam ni najmanje sumnje sto je bolje. a od vc-a samo je jedno bolje, a to je dylan. jer je kod njega sd/lu prijevod bozemesacuvajkatastrofa, dok vc to radi skroz dobro. a bas je u DD prijevod daleko, daleko najvazniji. superbook edicija je jedno 51400 puta bolje rjesenje od nesuvislih bolesnih adaptacija u hr izdanjima.
s druge strane, kod vecine ostalih junaka malo bolji prijevod (a katkad i gori) ne opravdava tehnicki zamjetnu (s himalaja) inferiornost i cesto katastrofalan otisak. dakle, da imam na kiosku, dd bih svakako uzimao od vc-a, ostalo ne.

Nema ti to logike. Pa normalno da ce covik kupovati izdanje koje mu je dostupnije.
A tako i ja, pa necu valjda kupovati neka indonezijska izdanja Dylana Doga samo zato što imaju bolji (ajde dobro) prijevod?
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/05/2009 : 00:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by mpavin

quote:

Nema ti to logike. Pa normalno da ce covik kupovati izdanje koje mu je dostupnije.
A tako i ja, pa necu valjda kupovati neka indonezijska izdanja Dylana Doga samo zato što imaju bolji (ajde dobro) prijevod?

kako nema? covjek je lijepo naveo da nije kupio vc jer je cekao ludens... dakle, ovo s dostupnosti ne drzi vodu, kakva crna indonezija...
drugo, ja kao jedan od uistinu malobrojnih ovdje koji pisam krv i znoj da bih uvjerio sve polupismene spodobe da hrvatska izdanja trebaju biti na hrvatskom, a srpska na srpskom, i koji pobijesnim kad pokusavaju reci da je to jedan te isti jezik - bas zato nimalo ne dvojim sto uzeti: dobar srpski ili los hrvatski? bez razmisljanja ovo prvo! e sad, u nekom tamo zagoru ili maxi (da ne govorim koliko me iritira maxi, extra, s ovim u hrv. nepostojecim slovom) texu koji vrijede priblizno nuli, ajmo rec da je bitniji (nekome) dizajn, otisak, papir... u dylanu - nikako! na sto slice grouchove baze u hrv. prijevodu (ma nije to vidilo hr., al eto...)? na sto slici talicni ilitga lucky lucke?
a onda kad dodas da taj los hrvatski jedva da je i hrvatski - nemam nimalo susprezanja oko kvalitetno nacinjena srpskog prijevoda...
problem je sto meni to bas i nije tako lako dostupno. ali aleksi, kako se bar da zakljuciti, to nije problem...

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/05/2009 : 00:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
Da je i hrvatski prijevod najgori na svitu ja bih opet kupio naš strip, jer normalno da najviše volin citati stripove na svom jeziku.

I što svi imate protiv Indonezije?

Edited by - mpavin on 01/05/2009 00:08:11
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/05/2009 : 00:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
a da si malo bolje potkovan, vidio bi da je to jedva tvoj jezik... o tome je rijec, dijelom...
a drugim dijelom da ludensov prijevod dd-a zbilja spada u jad i cemer...
kako god jezicno okrenes - zeljom za svojim materinskim jezikom ili smislenim prijevodom, ludens ovdje nema sto traziti...

Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/05/2009 : 00:32:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:

a da si malo bolje potkovan, vidio bi da je to jedva tvoj jezik... o tome je rijec, dijelom...

Potkovan, ja? Pa nisan konj. Ti, ako si potkovan to je tvoja stvar.
Ne, šalu na stranu te prevelike greške u ludensovom prijevodu ja i nisam nešto primjecivao(možda jer brzo citam). Istina je da u nekim slucajevima prijevod izgleda neprirodno i nezgrapno i onda mi to malo zasmeta, ali ipak ne toliko da na svakom topicu prigovaram ko i ti.

I još jedno pitanje: da li rijec "ivica" spada i u hrvatski jezik?
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/05/2009 : 00:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
Uostalom, ovaj almanah koshta isto kao superbuk, a ima josh dve priche vishe, na oko 60-70 strana. :)

...i Marchelov uvodnik (ili tad josh beshe Djole - either way )
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/05/2009 : 01:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

quote:

Potkovan, ja? Pa nisan konj. Ti, ako si potkovan to je tvoja stvar.
Ne, šalu na stranu te prevelike greške u ludensovom prijevodu ja i nisam nešto primjecivao(možda jer brzo citam). Istina je da u nekim slucajevima prijevod izgleda neprirodno i nezgrapno i onda mi to malo zasmeta, ali ipak ne toliko da na svakom topicu prigovaram ko i ti.

I još jedno pitanje: da li rijec "ivica" spada i u hrvatski jezik?

ivica, kao ime i kao rub, da, naravno (na ivici... ehm, ovaj, ponora). samo, ovo "da li" baš i ne

a zvocanje je ipak bar malo pridonijelo da nemamo vise onakve strahote u ludensu kao ilijanu marin. elizabeta je prilicno ok za zagora, ali ne moze, nema opsega ni jezicna ni sadrzajna da bi adaptirala dylana. iznad je njenih mogucnosti. zasto to ne reci? mislim da bar zagija ima dovoljno i to gdje nije prezahtjevno sasvim ok prolazi (jos da izbaci onih 5-6 tudjica). dakle za nju posla ima. samo, dylana treba dati nekome tko je i siroke opce naobrazbe i uz to sa smislom za humor. malo tezak zadatak, al naslo bi se.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/05/2009 : 01:16:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Uostalom, ovaj almanah koshta isto kao superbuk, a ima josh dve priche vishe, na oko 60-70 strana. :)

...i Marchelov uvodnik (ili tad josh beshe Djole - either way )

pazi bre sta pricas... sad ispada da almanah ima 2 price vise
e da, Djole je postavio visoke standarde u VC dylanu, a ovaj se izgleda dobro drzi... bez njih to sigurno ne bi valjalo...
kad se sjetim dragonera... koji je crni neznalica tolkiena to prevodio, katastrofa...

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/05/2009 : 08:25:31  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Hvala lepo,necu ga sigurno kupiti...epizode su toliko kvalitetne da sam prestao kupovati ovog junaka.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 01/05/2009 : 09:51:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Zanimljivo.I ja to isto mislim,ali za Zagora!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7821 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 01/05/2009 : 10:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
samo, ovo "da li" baš i ne

Haha, baš san zna da ceš to reci za "dakanje".
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/05/2009 : 11:33:17  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by Pajtos

Zanimljivo.I ja to isto mislim,ali za Zagora!

Svako ima prava na svoje mišljenje,zbog toga smo ovde.
I ja sam obožavao Dilana,ali kako je vreme prolazilo pod ruku su mi sve cešce dolazile epizode koje nisam uspeo da procitam do kraja,još kada kupim nešto od Sistema(gigant) i puknem tolike pare....e onda sam uvideo da to ne vodi nicemu.
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 01/05/2009 : 13:32:57  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message
Pošto ne citam vc stripove ovo je za mene novo.Dva DD u tako malo vrimena.Yupi
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 01/05/2009 : 14:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Ja se isto držim toga da ne citam VC Dylana, jer ce i tako sve to Ludens izdati
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 01/05/2009 : 14:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
quote:
Originally posted by Panon

Ja se isto držim toga da ne citam VC Dylana, jer ce i tako sve to Ludens izdati

Tocno tako. Ludens je skuplji, ali mi je dostupan. OK, procitao sam par prvih VC Dylana i kvaliteta nije loša, jedino negdje ima lošeg skena, ali i uvodnici su zakon!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...

Edited by - cibalia on 01/05/2009 14:26:53
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 01/05/2009 : 15:33:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:

quote:
samo, ovo "da li" baš i ne

Haha, baš san zna da ceš to reci za "dakanje".

samo dalikanje... "dakanje" je sasvim normalno u hr, unatoc novim fobijama (ne naravno kad treba infinitiv, ali inace - da)

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 01/05/2009 : 18:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
samo da napomenem da sam konacno dobio svoj primerak almanaha broj llll, iako kod mene lepo pise da je broj lll. :D
sta da vam kazem, jasno je da je ova edicija bila osmisljena kao izduvni ventil za sclavija, mozda najbolji almanah straha dosad (a mozda i ikad), stetea sto mu je ovo zadnji broj ako se ne varam pa su ga posle dali luzerima da se uvezbavaju :/

slicno kao i u prethodnoj prici Vrag u boci, ovde sve vrvi od gtoteske, crnog humora i odlicnih dijaloga, cak sam i preko Cossua presao bez problema :0
medina kratka zezalica je samo slag na divnu tortu od straha! naravno pikato je tresnja :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 01/05/2009 : 18:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:
Originally posted by Barker

samo da napomenem da sam konacno dobio svoj primerak almanaha broj llll, iako kod mene lepo pise da je broj lll. :D
sta da vam kazem, jasno je da je ova edicija bila osmisljena kao izduvni ventil za sclavija, mozda najbolji almanah straha dosad (a mozda i ikad), stetea sto mu je ovo zadnji broj ako se ne varam pa su ga posle dali luzerima da se uvezbavaju :/

slicno kao i u prethodnoj prici Vrag u boci, ovde sve vrvi od gtoteske, crnog humora i odlicnih dijaloga, cak sam i preko Cossua presao bez problema :0
medina kratka zezalica je samo slag na divnu tortu od straha! naravno pikato je tresnja :)

4 se pise IV ako se ne varam

Meni se ova prica bas svidela!

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 01/05/2009 : 20:55:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
of hors, ali bila je cela smejurija oko tog kiksa tada :D

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 04/05/2009 : 14:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message
quote:
Originally posted by Le Samourai

Pa da, i ovo smo vec chitali. Autstending.

šta bi trebali, zbog 100-tinjak ljudi koji su u Hrvatskoj kupili izdanje VC preskociti ovaj almanah?

.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000