forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Libellus skup?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 01/05/2009 : 03:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message
Poll Question:
Da li je po vasem misljenju libellus skup?

Koliko vas finansijski moze pokriti stripove sa tvrdim koricama?

Results:
Da,skupa su [55%] 43 votes
Ne,cijena je jako pristupacna [22%] 17 votes
Kupovao bih da su jeftiniji [23%] 18 votes

Poll Status: Locked »» Total Votes: 78 counted »» Last Vote: 17/05/2011 18:33:38

Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :)

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/05/2009 : 06:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
izdavacka kuca ili strip ducan?
i opet-nisu bitne tvrde korice nego naklada i broj prodanih primjeraka.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/05/2009 : 08:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Izdanja su maksimalno kvalitetna ali i veoma skupa,možda u suštini i nisu toliko skupa ali pravo je pitanje da li vredi za Mister no -a dati recimo 20 eura(junak vredi,ali cifra za jedan strip u ovo vreme je ipak visoka).
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 01/05/2009 : 09:37:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Treba naravno biti pametan i uociti razliku izmedu Libellusovog kolekcionarskog izdanja Mister No-a i Dnevnikovog LMS Mister No-a. Razlika u kvaliteti je otprilike razlika u cijeni.

S druge strane postoje ljudi koji za LMS 16 "Zagor u plamenu" daju 1000 kuna.

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 01/05/2009 : 09:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by alen

Treba naravno biti pametan i uociti razliku izmedu Libellusovog kolekcionarskog izdanja Mister No-a i Dnevnikovog LMS Mister No-a. Razlika u kvaliteti je otprilike razlika u cijeni.

S druge strane postoje ljudi koji za LMS 16 "Zagor u plamenu" daju 1000 kuna.

Vrijedi li za Bonelli strip (roden za trafike) dati 100 kn ?
500 ljudi misli da vrijedi.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/05/2009 : 11:02:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Što se kvalitete Libellusovih izdanja tice, ona je neupitna. To su izdanja koja ce valjda izdržati i veliki potop. Medutim, cijena je visoka bez obzira na kvalitetu, jer niko nemože reci da strip koji košta 100 kn nije skup. Ja kužim da je tu problem male naklade i kvalitetne izrade i dodatnog placanja crtaca za korice kao za MV (što mi je u potpunosti u redu, jer su naslovnice MV katastrofa, za razliku od Parlovovih), ali uz takvu cijenu si ih ja ne mogu priuštiti.

No sikiriki
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/05/2009 : 11:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Libellus jeste jako skup, ali po onome što cujem, to djelimicno nadoknaduju velikim kvalitetom. Iako nemam nijedno njihovo izdanje, planiram da kupim nekoliko i svakako ce imati pocasno mjesto u mojoj kolekciji. Lubellus, uprkos cijeni, ima sve kvalitete koji cesto fale drugim izdavacima: štampa, sken, dinamika izlaženja, odabir junaka... Zbog svega ovoga njihova izdanja treba posmatrati kao poslasticu za sve stripofile, jeste da su skuplja ali ja iskreno vjerujem da se isplati imati takav kvalitet u kolekciji.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 01/05/2009 : 11:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

(što mi je u potpunosti u redu, jer su naslovnice MV katastrofa, za razliku od Parlovovih

Ili sam ja slijep ili ti!
Ucini mi uslugu pa otidji na Bonelli sajt,uzmi sebi vremena i pogledaj MV naslovnice od prve do posljednje.MV ima najbolje originalne naslovnice od svih Bonelli junaka!
Ove Goranove su pravi Libellusov potez upravo zato sto su specijalne i uradjene samo za nase trziste,a originalne su sacuvane unutra u svom sjaju,boji i ljepoti.

Sto se tice pitanja oko cijena,tu mogu reci da MV je ok kad se pogleda cijena i ono sto se za to dobije.Kad su u pitanju druga Libellusova izdanja Bonelli junaka namjenjenih kao kiosk izdanje...tu bolje da ne komenatrisem,necu sebi neprijatelje da stvaram

Edited by - King Warrior on 01/05/2009 11:35:05
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17816 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 01/05/2009 : 11:35:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
jeste skupo za mene u izbjeglištvu kada sam svaku kunu stedio da bih kupio strip... i s te strane kad razmisljas jeste skupo jel gomila mladjih ljudi nece moci priustiti libellus stripove

ali ko imalo radi i ima neka primanja... mislim da nije skupo za 2-3 junaka kada se skuplja...

uostalom u zivotu ne mozemo imati sve :D moja je sreca sto samo nathana i nika od njihovih izdanja skupljam :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 01/05/2009 : 13:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by Archy

(što mi je u potpunosti u redu, jer su naslovnice MV katastrofa, za razliku od Parlovovih

Ili sam ja slijep ili ti!
Ucini mi uslugu pa otidji na Bonelli sajt,uzmi sebi vremena i pogledaj MV naslovnice od prve do posljednje.MV ima najbolje originalne naslovnice od svih Bonelli junaka!
Ove Goranove su pravi Libellusov potez upravo zato sto su specijalne i uradjene samo za nase trziste,a originalne su sacuvane unutra u svom sjaju,boji i ljepoti.

Sto se tice pitanja oko cijena,tu mogu reci da MV je ok kad se pogleda cijena i ono sto se za to dobije.Kad su u pitanju druga Libellusova izdanja Bonelli junaka namjenjenih kao kiosk izdanje...tu bolje da ne komenatrisem,necu sebi neprijatelje da stvaram

Ma sve je super što su oni stavili originalne naslovnice u strip, tako to i treba raditi, ali su mi ove vanjske ljepše. Mislim da je problem u boji, nekako je razmuljana i nepogodena. Mislim, nije da sam neki lik koji pati na naslovnice, ali dok sam citao magicnog, niti jedna originalna naslovnica me nije ostavila paf, dok su neke Parlovove stvarno ljepe.

Mislim, ja razumijem Libellus i shvacam zašto takve cijene. Stripovi ipak nisu najpopularnija stvar na svijetu, tako da nema puno poklonika. Zbog niske naklade i visoke kvalitete cijena jednostavno mora biti visoka. Razmišljam o tome da recimo cijenu smanje upola (npr. sa 100 na 50), a nakladu da cetverostruko povecaju - na neke 2.000, bi li uspjeli prodati sve i da li bi im to bilo isplativo. Jer vecina stripofila skuplja više junaka. I kad bi onaj ko kupuje od libellusa jednog junaka vidio da je cijena pala na pola, možda bi se odlucio na još jednoga. Vjerojatno bi i jedan dio ljudi koji onako obilazi oko L. ali se ne usudi uci unutra, odlucio za uzimanje jednog junaka. Mislim, to je stvar njihovih internih informacija o potražnji i mogucnostima. Ipak, tržište nije malo, jer po svemu sudeci, osim u Hrvatskoj, Libellusova se izdanja prodaju i u Srbiji, BiH i Sloveniji (ako se ne varam?), tako da ipak u cetiri države bi se sigurno našlo više od 500 ljudi koji bi kupili te stripove, jedino izgleda da je cijena onaj faktor koji ih odbija.

Ludensov Zagor maxi ima nakladu od 9000 kom i cijena mu je 40 kn. Razlika u kvaliteti je velika, to stoji, jer svaki Libellusov strip izgleda kao matrica s onim finim papirom i super otiskom. Ali mala prilagodba u cijeni (možda i u kvaliteti) bi bila na obostranu korist, barem tako ja mislim.

No sikiriki
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10229 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/05/2009 : 13:53:40  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
Skupi su kruv, mliko, benzina, struja, pelene, a o duvanu da i ne prican.
Libellus nije skup.Košta taman onoliko koliko i vridi.
Ja sebi ne mogu priuštit mercedesa, ali ne pada mi na pamet da filozofiran je li skup ili nije.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 01/05/2009 : 14:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Skupi su, a kako Obi kaže, Bonelli je namjenjen kiosku. Nažalost, pošto je kod nas interes za strip mali, samo ovako možemo imati stripove poput MM-a, Texa, MV-a i MN-a koji na kioscima (s iznimkom MV-a, koji uopce ne ide na kioske) izlaze par puta u godini i njihovi fanovi cekaju pola godine za broj. Ne ubrajam Fonta i ostale koji su namijenjeni tvrdo ukoricenom izdanju.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 01/05/2009 : 14:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Ja sebi ne mogu priuštit mercedesa, ali ne pada mi na pamet da filozofiran je li skup ili nije.

Upravo, pitanje je glupo. Samo lud ili prebogat chovek mozhe da kazhe da nisu skupi. Ali, takodje znash shta dobijash za svoj novac.

Ali, nismo li vec prichali o ovome? Gde su dobra stara vremena kada je izdavach odredjivao cenu, a kupci kupovali ili nekupovali?

Zaista, kako neke ljude ne mrzi da svaki dan nanovo pochinju prichu o ceni Libellusa, dizajnu VC-a i slichnim stvarima? Dosade dosadne najdosadnije.
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 01/05/2009 : 14:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message
Mislim da je dosadno na forumu kad se ovo pitanje opet poteže ...
Nema nam druge nego da se derem
Kad ce ostatak najava
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 01/05/2009 : 14:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message
Nemogu glasati za nijedan prijedlog jer Libellusova izdanja mogu trajati najmanje 1000 godina (uz uobicajenu uporabu ), to nisu klasicni stripovi.
Pogoden je omjer cijena-kvalitet.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 01/05/2009 : 14:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by provodina

Mislim da je dosadno na forumu kad se ovo pitanje opet poteže ...

i to shto kazesh...

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000