Author |
Topic |
|
quaresma
Average Member
Bosnia and Herzegovina
643 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 01/05/2009 : 03:04:48
|
Poll Question:
Da li je po vasem misljenju libellus skup?
Koliko vas finansijski moze pokriti stripove sa tvrdim koricama?
|
Results: |
Da,skupa su |
[55%] |
43 votes |
Ne,cijena je jako pristupacna |
[22%] |
17 votes |
Kupovao bih da su jeftiniji |
[23%] |
18 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 78 counted »» |
Last Vote:
17/05/2011 18:33:38 |
|
|
Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :) |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 01/05/2009 : 06:35:55
|
izdavacka kuca ili strip ducan? i opet-nisu bitne tvrde korice nego naklada i broj prodanih primjeraka. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 01/05/2009 : 08:41:18
|
Izdanja su maksimalno kvalitetna ali i veoma skupa,možda u suštini i nisu toliko skupa ali pravo je pitanje da li vredi za Mister no -a dati recimo 20 eura(junak vredi,ali cifra za jedan strip u ovo vreme je ipak visoka). |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 01/05/2009 : 09:37:39
|
Treba naravno biti pametan i uociti razliku izmedu Libellusovog kolekcionarskog izdanja Mister No-a i Dnevnikovog LMS Mister No-a. Razlika u kvaliteti je otprilike razlika u cijeni.
S druge strane postoje ljudi koji za LMS 16 "Zagor u plamenu" daju 1000 kuna. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/05/2009 : 09:47:00
|
quote: Originally posted by alen
Treba naravno biti pametan i uociti razliku izmedu Libellusovog kolekcionarskog izdanja Mister No-a i Dnevnikovog LMS Mister No-a. Razlika u kvaliteti je otprilike razlika u cijeni.
S druge strane postoje ljudi koji za LMS 16 "Zagor u plamenu" daju 1000 kuna.
Vrijedi li za Bonelli strip (roden za trafike) dati 100 kn ? 500 ljudi misli da vrijedi. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Posted - 01/05/2009 : 11:02:22
|
Što se kvalitete Libellusovih izdanja tice, ona je neupitna. To su izdanja koja ce valjda izdržati i veliki potop. Medutim, cijena je visoka bez obzira na kvalitetu, jer niko nemože reci da strip koji košta 100 kn nije skup. Ja kužim da je tu problem male naklade i kvalitetne izrade i dodatnog placanja crtaca za korice kao za MV (što mi je u potpunosti u redu, jer su naslovnice MV katastrofa, za razliku od Parlovovih), ali uz takvu cijenu si ih ja ne mogu priuštiti. |
No sikiriki |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 01/05/2009 : 11:15:00
|
Libellus jeste jako skup, ali po onome što cujem, to djelimicno nadoknaduju velikim kvalitetom. Iako nemam nijedno njihovo izdanje, planiram da kupim nekoliko i svakako ce imati pocasno mjesto u mojoj kolekciji. Lubellus, uprkos cijeni, ima sve kvalitete koji cesto fale drugim izdavacima: štampa, sken, dinamika izlaženja, odabir junaka... Zbog svega ovoga njihova izdanja treba posmatrati kao poslasticu za sve stripofile, jeste da su skuplja ali ja iskreno vjerujem da se isplati imati takav kvalitet u kolekciji. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 01/05/2009 : 11:34:04
|
quote: Originally posted by Archy
(što mi je u potpunosti u redu, jer su naslovnice MV katastrofa, za razliku od Parlovovih
Ili sam ja slijep ili ti! Ucini mi uslugu pa otidji na Bonelli sajt,uzmi sebi vremena i pogledaj MV naslovnice od prve do posljednje.MV ima najbolje originalne naslovnice od svih Bonelli junaka! Ove Goranove su pravi Libellusov potez upravo zato sto su specijalne i uradjene samo za nase trziste,a originalne su sacuvane unutra u svom sjaju,boji i ljepoti.
Sto se tice pitanja oko cijena,tu mogu reci da MV je ok kad se pogleda cijena i ono sto se za to dobije.Kad su u pitanju druga Libellusova izdanja Bonelli junaka namjenjenih kao kiosk izdanje...tu bolje da ne komenatrisem,necu sebi neprijatelje da stvaram |
Edited by - King Warrior on 01/05/2009 11:35:05 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17816 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 01/05/2009 : 11:35:20
|
jeste skupo za mene u izbjeglištvu kada sam svaku kunu stedio da bih kupio strip... i s te strane kad razmisljas jeste skupo jel gomila mladjih ljudi nece moci priustiti libellus stripove
ali ko imalo radi i ima neka primanja... mislim da nije skupo za 2-3 junaka kada se skuplja...
uostalom u zivotu ne mozemo imati sve :D moja je sreca sto samo nathana i nika od njihovih izdanja skupljam :D |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Posted - 01/05/2009 : 13:51:58
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Archy
(što mi je u potpunosti u redu, jer su naslovnice MV katastrofa, za razliku od Parlovovih
Ili sam ja slijep ili ti! Ucini mi uslugu pa otidji na Bonelli sajt,uzmi sebi vremena i pogledaj MV naslovnice od prve do posljednje.MV ima najbolje originalne naslovnice od svih Bonelli junaka! Ove Goranove su pravi Libellusov potez upravo zato sto su specijalne i uradjene samo za nase trziste,a originalne su sacuvane unutra u svom sjaju,boji i ljepoti.
Sto se tice pitanja oko cijena,tu mogu reci da MV je ok kad se pogleda cijena i ono sto se za to dobije.Kad su u pitanju druga Libellusova izdanja Bonelli junaka namjenjenih kao kiosk izdanje...tu bolje da ne komenatrisem,necu sebi neprijatelje da stvaram
Ma sve je super što su oni stavili originalne naslovnice u strip, tako to i treba raditi, ali su mi ove vanjske ljepše. Mislim da je problem u boji, nekako je razmuljana i nepogodena. Mislim, nije da sam neki lik koji pati na naslovnice, ali dok sam citao magicnog, niti jedna originalna naslovnica me nije ostavila paf, dok su neke Parlovove stvarno ljepe.
Mislim, ja razumijem Libellus i shvacam zašto takve cijene. Stripovi ipak nisu najpopularnija stvar na svijetu, tako da nema puno poklonika. Zbog niske naklade i visoke kvalitete cijena jednostavno mora biti visoka. Razmišljam o tome da recimo cijenu smanje upola (npr. sa 100 na 50), a nakladu da cetverostruko povecaju - na neke 2.000, bi li uspjeli prodati sve i da li bi im to bilo isplativo. Jer vecina stripofila skuplja više junaka. I kad bi onaj ko kupuje od libellusa jednog junaka vidio da je cijena pala na pola, možda bi se odlucio na još jednoga. Vjerojatno bi i jedan dio ljudi koji onako obilazi oko L. ali se ne usudi uci unutra, odlucio za uzimanje jednog junaka. Mislim, to je stvar njihovih internih informacija o potražnji i mogucnostima. Ipak, tržište nije malo, jer po svemu sudeci, osim u Hrvatskoj, Libellusova se izdanja prodaju i u Srbiji, BiH i Sloveniji (ako se ne varam?), tako da ipak u cetiri države bi se sigurno našlo više od 500 ljudi koji bi kupili te stripove, jedino izgleda da je cijena onaj faktor koji ih odbija.
Ludensov Zagor maxi ima nakladu od 9000 kom i cijena mu je 40 kn. Razlika u kvaliteti je velika, to stoji, jer svaki Libellusov strip izgleda kao matrica s onim finim papirom i super otiskom. Ali mala prilagodba u cijeni (možda i u kvaliteti) bi bila na obostranu korist, barem tako ja mislim. |
No sikiriki |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10229 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 01/05/2009 : 13:53:40
|
Skupi su kruv, mliko, benzina, struja, pelene, a o duvanu da i ne prican. Libellus nije skup.Košta taman onoliko koliko i vridi. Ja sebi ne mogu priuštit mercedesa, ali ne pada mi na pamet da filozofiran je li skup ili nije. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 01/05/2009 : 14:08:31
|
Skupi su, a kako Obi kaže, Bonelli je namjenjen kiosku. Nažalost, pošto je kod nas interes za strip mali, samo ovako možemo imati stripove poput MM-a, Texa, MV-a i MN-a koji na kioscima (s iznimkom MV-a, koji uopce ne ide na kioske) izlaze par puta u godini i njihovi fanovi cekaju pola godine za broj. Ne ubrajam Fonta i ostale koji su namijenjeni tvrdo ukoricenom izdanju. |
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 01/05/2009 : 14:10:57
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ja sebi ne mogu priuštit mercedesa, ali ne pada mi na pamet da filozofiran je li skup ili nije.
Upravo, pitanje je glupo. Samo lud ili prebogat chovek mozhe da kazhe da nisu skupi. Ali, takodje znash shta dobijash za svoj novac.
Ali, nismo li vec prichali o ovome? Gde su dobra stara vremena kada je izdavach odredjivao cenu, a kupci kupovali ili nekupovali?
Zaista, kako neke ljude ne mrzi da svaki dan nanovo pochinju prichu o ceni Libellusa, dizajnu VC-a i slichnim stvarima? Dosade dosadne najdosadnije. |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
|
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 01/05/2009 : 14:19:54
|
Nemogu glasati za nijedan prijedlog jer Libellusova izdanja mogu trajati najmanje 1000 godina (uz uobicajenu uporabu ), to nisu klasicni stripovi. Pogoden je omjer cijena-kvalitet. |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 01/05/2009 : 14:32:35
|
quote: Originally posted by provodina
Mislim da je dosadno na forumu kad se ovo pitanje opet poteže ...
i to shto kazesh... |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
|
Topic |
|