Author |
Topic |
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Member since 18/07/2005 |
Posted - 05/05/2009 : 00:31:44
|
"DANI IVICE BEDNJANCA"
-Izložba radova gosp.IVICE BEDNJANCA bit ce u Rijeci od 08 - 28.05 2009.god.
-Otvaranje izložbe 08.05 (petak) u 12.00 u prostorijama gradske citaonice grada Rijeke,TRG REPUBLIKE HRVATSKE (ispod prostorija radio Rijeke).
-Radionice stripa, uz popratni program ce bit u Gradskoj knjižnici.(nasuprot citaonice).
****više informacija naknadno,a osobno bih se duboko naklonio i zahvalio,jednom od clanova ovog strip foruma,"aladinu"*****PUNO HVALA na pomoci oko svega!!!!!!!!!
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 05/05/2009 : 21:41:11
|
quote: Originally posted by rommel
di baš u podne...ne mogu uteci s posla u podne gdm
-Zbog klinaca i škola....stigneš i kasnije |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 06/05/2009 : 12:23:46
|
quote: Originally posted by Gand
quote: Originally posted by dveribad
di baš u podne...ne mogu uteci s posla u podne gdm
-Zbog klinaca i škola....stigneš i kasnije
Pa da, skole su inace u podne zatvorene. Barem u Rijeci!
-Ne shvacam sarkazam.....ali cu pojasnit....tako su htjele žene iz Gradske knjižnice jer su zbog dogovora sa ravnateljima škola htjele da se izložba otvori u podne,da bi ravnatelji mogli dovest djecu na otvaranje.Izložbe su zamišljene da ih posjecuju osnovnoškolci,zbog Bednjancevih stripova,a moje je da sa odredenim koordinatorima programa u Gradskim knjižnicama dogovorim i donesem izložbu.Vrijeme otvaranja i popratni program smišljaju gore spomenuti. -Sama ideja je poticanje djece da zavole strip,a cinilo mi se da je Bednjanec odlicna prilika za to zbog 40 godina kontinuiranog izdavanja Modre laste i Smiba.Vecina nas se sa stripom susrela u školi zahvaljujuci Modroj lasti. -Izložbe po gradovima (kao sada u Rijeci,a nakon Rijeke slijedi Karlovac) su samo preteca velike retrospektivne izložbe u Zagrebu (Klovicevi dvori). -Ideja je bila moja,a vjeruj mi da to baš i nije bezazlen posao. Vrijeme otvaranja je podešeno da prije podnevna smjena djece može zadnji sat škole navratit na otvaranje i upoznavanje autora,a djeca koja idu u školu poslije podne, mogu navratit prije pocetka nastave.
-"Gand"...eto,zbog tog,a ti ako si iz Rijeke,nadam se da ceš navratit u toku tih 20 dana.Bilo bi mi drago,ukoliko si u mogucnosti, dodi na otvaranje,cak i ako si zainteresiran - možemo na radio Rijeci popricat opcenito o stripu.
-Pozivam sve clanove foruma iz Rijeke i okolice da navrate,ako su u mogucnosti..... |
Edited by - dveribad on 06/05/2009 12:27:31 |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 06/05/2009 : 12:30:01
|
a nešto cu morat' rec'
-Sergej,ja bih te molio da nešto kažeš i za medije o stripu...pošalji mi broj mobitela na PM.... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47094 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 06/05/2009 : 22:07:08
|
iz pakla |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 06/05/2009 : 23:58:58
|
quote: Originally posted by dveribad -"Gand"...eto,zbog tog,a ti ako si iz Rijeke,nadam se da ceš navratit u toku tih 20 dana.
Vrlo rado, ali na zalost nisam iz Rijeke.
-Dobro,pomislio sam zbog sarkasticnog posta da si Rijecanin,a vrijeme otvaranja izložbe je nezgodno zbog radnog vremena.U svakom slucaju,bit ce velika izložba 1.10 u "Klovicevim dvorima" u Zagrebu,a vjerojatno ce bit izložen citav opus Ivice Bednjanca,pa dobrodošao.
-Globinjo,Rico,Iwood........umjesto pizdarija,zašto je Split toliko zatvoren za ovakve i slicne akcije ili ste vi ljeni "tovari"? |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 07/05/2009 : 00:18:54
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by dveribad -Globinjo,Rico,Iwood........umjesto pizdarija,zašto je Split toliko zatvoren za ovakve i slicne akcije ili ste vi ljeni "tovari"?
ja sam u koroti zbog hajduka pa dogovorit cemo se na mafestu...zašto ne pokušati?
cemu korota ? mislim varteks nakanta i rijeka.... |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 07/05/2009 : 01:25:57
|
quote: Originally posted by dveribad -Globinjo,Rico,Iwood........umjesto pizdarija,zašto je Split toliko zatvoren za ovakve i slicne akcije ili ste vi ljeni "tovari"?
ja sam u koroti zbog hajduka pa dogovorit cemo se na mafestu...zašto ne pokušati?
-Barem ste se vi Ajdukovci naviknuli sve ove godine na razocarenja!?.....ajde,nije život jedna žena! |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 07/05/2009 : 02:58:50
|
quote: Originally posted by dveribad Barem ste se vi Ajdukovci
a šta si ti
-Se vikam "putka"! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 09/05/2009 : 09:24:03
|
quote: Originally posted by mamlaz
dveribade, kada si u Rijeci? ako si iza petnaestog navratio bi i ja jer ti ionako nesto dugujem:)
ratko je rekao da bi jedan od iducih vikenda mogao osvanuti kao moj gost - to znaci ili iduci ili nakon mafesta, pa se možemo naci kod mene i di nas put nanese... inache bio sam na skupu i bilo je lijepo - zatekao sam se kako razmišljam koliko su oni školarci uvjetno receno sretniji - meni je trebalo cetrdeset godina susresti legendu - doduše baš popput hitchcocka u svojim filmovima - i bednjanec je znao gostovati na stranicama svojih stripova i to nisu bile male cameo uloge poput hitchevih - vec jake karakterne epizode jer stricek bednjanec jeste jedan od najvecih karaktera našeg stripa. hvala ratku što je doveo jednu takvu manifestaciju i u rijeku da se sve ne svede na osovinu zagreb split - ionako je rijeka dokazani borac protiv sila osovine u svakom slucaju lijepo u rijeci bješe jucer - na korzu okupanim suncem svibanjskim |
Edited by - rommel on 09/05/2009 09:29:14 |
|
|
rommel
stripovi.com suradnik
Croatia
7436 Posts
Posted - 09/05/2009 : 11:41:54
|
dveribade, kada si u Rijeci? ako si iza petnaestog navratio bi i ja jer ti ionako nesto dugujem:)
ratko je rekao da bi jedan od iducih vikenda mogao osvanuti kao moj gost - to znaci ili iduci ili nakon mafesta, pa se možemo naci kod mene i di nas put nanese... inache bio sam na skupu i bilo je lijepo - zatekao sam se kako razmišljam koliko su oni školarci uvjetno receno sretniji - meni je trebalo cetrdeset godina susresti legendu - doduše baš popput hitchcocka u svojim filmovima - i bednjanec je znao gostovati na stranicama svojih stripova i to nisu bile male cameo uloge poput hitchevih - vec jake karakterne epizode jer stricek bednjanec jeste jedan od najvecih karaktera našeg stripa. hvala ratku što je doveo jednu takvu manifestaciju i u rijeku da se sve ne svede na osovinu zagreb split - ionako je rijeka dokazani borac protiv sila osovine u svakom slucaju lijepo u rijeci bješe jucer - na korzu okupanim suncem svibanjskim
Ajde babo ne blebeci nego provjeri s vremena na vrijeme mobitel. Jucer sam se otelio od zvanja, a na kraju mi Ratko govori da se sreo s tobom pa rminuta nakons to smo se mi sreli na Svid Radiju.
BTW spuco me flashback kad sam pogledao izlozbu, sjetio sam se kako sam nestrpljivo cekao svaku novu M. Lastu da procitam Ninine i Jasnine avanture.
a jbga tvrdoglavce vec bi i lastan skužio da ga zovu toliko s DRUGOG broja moba - onaj još postoji ali je baterija tolko loša da ga ne rabim baš previše - cujemo se danas |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 09/05/2009 : 22:58:26
|
-Ne znam,bio u petak.....vjerojatno jednu subotu.Javit cu kada se dogovorim sa Rommel-om.... |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 09/05/2009 : 23:02:55
|
-Otvaranje izložbe bilo super.Izložbu otvorila gospoda Branka Hlebnjak(likovni keiticar) uz asistenciju i pomoc Rijeckog gradonacelnika g.Obersnela(nadam se da sam dobro napisao prezime).Uz školu stripa nešto smo i "cakulali" na radiju(Gand je slušao,mislim da sam imao tremu).....malo hvalili strip,hrvatske autore,pozvali ljude na vikend u Makarsku na festival,....bla,bla..... -Probat cu stavit malo slika .... |
|
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
|
dveribad
Senior Member
Croatia
2502 Posts
Posted - 17/05/2009 : 00:51:17
|
-Žao mi je što su slike male,ali samo napomena da je gospodin u odjelu,elegantno popunjen,gradonacelnik grada Rijeke V.Obersnel i da mu je bilo cast upoznat g.Ivicu Bednjanca.Reko je da je kao klinac citao njegove stripove i voli strip,a cim je došao na otvaranje izložbe,vjerojatno i je. -Uglavnom,Rijecani,kada budete pokušavali nešto radit u svezi stripa,pokušajte doc do njega...vjerojatno ce podržat nekakvu ideju(obeco je).Naravno,ako i dalje bude gradonacelnik! |
|
|
|
Topic |
|