Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/02/2010 : 20:20:38
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Ovdi li zurka? Ce pogadjamo li kuj ce leti naopaccke? Ko sto reko, batalite si Bonelli, Alan je zkon!
Alan Moore jeste najbolji! Moore prica,Macan slusa. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 09/02/2010 : 20:21:53
|
quote:
ja jedno, a ti drugo. Sa tobom nema diskusije, sve izokreces, ili si tvrdoglav ili nisi u stanju da ukapiras neke stvari sto sam napisao(necu da vrijedjam pa cu direktni naziv preskociti). U sustini nemamo nas dvojica sta da diskutujemo i da se pretvaramo da smo "nacitani" na istom nivou. Ono sto ja procitam za mjesec dana, ti vjerovatno neces za cijeli zivot.Trebao bi da pokazes malo vise postovanja kada pricas o stripovima sa mnom, jer mi tu nisi ni do koljena. Jesi li mene vidjeo da se raspravljam o stripovima sa Macanom? Ne! Macan prica, ja slusam. Ja pricam, ti slusas. Ti pricas, slusa neki maloumnik koji nema pojma o stripu. Kontas? To je realnost, sve drugo je zabluda. Kada budem imao pitanje tipa " u kojoj epizodi ono Carson nema nacrtanu ruku vec samu saku koja drzi uzde", e onda cu pitati ja tebe, jer si nacitaniji sto se tice tog po kvalitetu drugorazrednog Bonelli i na svjetskom nivou peto...sesto...dvanaestorazrednog strip serijala,za koji niko u svijetu nije nikad ni cuo,niti bi izlazio danas kod nas da Zagor devedeset i neke nije povratio strip na nasu scenu(kako li si samo nezahvalan).Strip koji sam prerastao kada sam naucio citati.
Ti... pricas? Pa ti buncas, i to onako najstrasnije, kao da si upravo stigao sa igmanskog marsa. Citajuci tvoj "opus", prilicno je jasno da ti veze nemas sa stripom vec okvirno nabacujes neka zapazanja bazirana na tome da li taj i taj strip ima sarenu koricu ili ne. Poredis Texa na kojem su radili/rade svetski poznati crtaci poput Ortiza, Fonta, Marcella, De la Fuentea, Sommera, Kuberta, Wilsona, Repetta itd sa Zagorom kojem je glavna uzdanica sestoprsti Ferri, pracen armijom uspesnih Sediolija, Rubinija, Cassara i ostalih? I da ga ne kupuju, fanovi tih crtaca svakako znaju za njihove radove na Texu... a ko to pa zna za Zagora? Idi i odmori malo(malo duze), iz postovanja prema King Warrioru koji je umeo tu i tamo i nesto pametno da sroci. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 09/02/2010 : 20:31:47
|
quote: Originally posted by manhunter
CINJENICA je da je Tex najprodavaniji SBE strip. Sto u Italiji, sto u svetu. Pa onda DD, a svi ostali su boranija.
Za Texa je tacno
Za DD tesko A reci da su ostali boranija (Zagor, MR NO...) je
U Italiji je DD trenutno prodavaniji, ali van Italije Zagor je ispred njega (u YU, Turskoj, Brazilu...)
U ukupnom skoru prodatih stripova Texu i Zagoru niko od ostalih junaka nece prici godinama, pa sve i da prestanu izlaziti |
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 09/02/2010 : 20:33:31
|
quote: Originally posted by kreŠa Za neke stripove nije potreban ni minut. Npr. Ulimate Spider-man, Y:the last man, Zagor, Dylan, Dampyr i ostali. Za neke mi treba po sat vremena, npr. Sendmen (racunam graficke novele, tako sam ih citao), giganti Bonelli junaka i sl.
A verovatno se zadubis i kad citas komandanta Marka? Da, jasno mi je, tu uzivas u izvanrednom crtezu..jebes ovo sranje od "po minut".. E, moj kreSo..ti ne citas s3pove, ti letis preko nih!
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 09/02/2010 : 20:33:32
|
quote: Originally posted by Colt
Ti... onako najstrasnije, Poredis Texa na kojem su radili Marcella sa Zagorom kojem je glavna uzdanica Ferri.I da ga ne kupuju, fanovi tih crtaca svakako znaju za njihove radove na Zagora?iz postovanja prema King Warrioru koji pametno sroci.
Kopiram sam dio teksta sa kojim se ovaj jedan put u potpunosti sa tobom slazem.Vidim, napredujes. Sa ovim divljenjem na kraju si mogao jos nekoliko stvari dodati,nije mi bas najubjedljivije.Mozes ti i bolje. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 09/02/2010 : 20:33:46
|
quote: Originally posted by kreŠa
quote: Originally posted by docA
KreSa kaze da cita po dvadesetak-tridesetak s3pa dnevno..ne treba mu vise od 20 minuta za citanje jednog..sta ces, decko je "natprosecan" citalac...
Za neke stripove nije potreban ni minut. Npr. Ulimate Spider-man, Y:the last man, Zagor,Dylan, Dampyr i ostali. Za neke mi treba po sat vremena, npr. Sendmen (racunam graficke novele, tako sam ih citao), giganti Bonelli junaka i sl.
Ocekuj napad vampira* sa juga. Stavi venac luka oko vrata.
*- mnozina |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
Edited by - Kit Carson on 09/02/2010 20:34:48 |
|
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10047 Posts
Member since 17/10/2008 |
Posted - 09/02/2010 : 20:35:12
|
KreSa kaze da cita po dvadesetak-tridesetak s3pa dnevno..ne treba mu vise od 20 minuta za citanje jednog..sta ces, decko je "natprosecan" citalac...
Za neke stripove nije potreban ni minut. Npr. Ulimate Spider-man, Y:the last man, Zagor, Dylan, Dampyr i ostali. Za neke mi treba po sat vremena, npr. Sendmen (racunam graficke novele, tako sam ih citao), giganti Bonelli junaka i sl.
O Boze! Cemu ovo?
Dylana procitas za minut
|
Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 09/02/2010 : 20:36:37
|
Zanimljivost sa topika: Colt upotrebio cak tri smajlica u poslednjem postu ovde.
ontopic Mister No i .
mora da je pred nervnim slomom. Da nisam malo pretjerao...ali neka, bolje da nauci sad, nego kad ostari. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 09/02/2010 : 20:37:06
|
Ne letim, dovoljno dobro prostudiram crtež, a naravno i pricu. Ali i nema tu nekog posebno dobrog crteža u npr. Ultimate Spider-manu ili YTLM.
Ma lepo ti je rekao Carson, briga me za Spajdermena i ostalo...
|
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4742 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 09/02/2010 : 20:38:27
|
quote: Originally posted by Kit Carson -
a ti, nemoj slucajno da opet pitas ono sto uvijek pitas kada se raspravljam sa coltom |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Posted - 09/02/2010 : 20:45:20
|
quote:
mora da je pred nervnim slomom. Da nisam malo pretjerao...ali neka, bolje da nauci sad, nego kad ostari.
Uporedi samo moje i tvoje postove pa ces videti kako je ko stajao sa nervnim slomom. Morali su Curunir i manhunter da ti navlace ludacku kosulju i poje te sedativima koliko si zabrazdio. Nego, nadam se da si razmisljao o angazmanu na Ex-Yu politickoj sceni. Satima se ovde dokazujes bez ikakvih argumenata, bazirajuci celokupnu pricu na urlanju reci "Zagor" uz propratno balavljenja sa ugla usana, a na kraju umesto bacanja peskira bacas proverbijalni i teatralno odlazis sa scene... mogao bi da budes poslanik bez problema. |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 09/02/2010 : 20:45:41
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Kit Carson -
a ti, nemoj slucajno da opet pitas ono sto uvijek pitas kada se raspravljam sa coltom
Ma jok, naucio sam lekciju. |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Posted - 09/02/2010 : 20:51:48
|
quote: Originally posted by Colt
Uporedi samo moje i tvoje postove pa ces videti kako je ko stajao sa nervnim slomom. Morali su Curunir i manhunter da ti navlace ludacku kosulju i poje te sedativima koliko si zabrazdio.
Ja bih prije rekao da je tebi moralo da dolazi pola foruma upomoc, jer su primjetili da ,kao i svaki put, gubis se u u diskusiji sa covjekom poput mene. Nego dokle cemo mi ovako, barem jednom sedmicno imamo fajt!? Hajde da nadjemo kompromis: Ti priznas da sam ja pametniji, ljepsi, nacitaniji i imam bolji ukus, a ja cu da priznam da ti imas bolji avatar od mene. Deal? |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 09/02/2010 : 21:02:34
|
nije dobro da dizete to na osobnu razinu. King, prvi pocinjes s uvredama, a sad samo nastavljate. otisli ste u rasprave tko je koliko procitao, a tko to moze znati osim vas dvojice, i koga briga? ali cinjenica jest "da je Tex najprodavaniji SBE strip, sto u Italiji, sto u svetu". pa da si sad Kralju slusao i Martina Lutera Nekinga u njegovim propovijedima. I savjetujem ti da se kanis autoriteta. I najvece ime moze posrati najvecu glupost. Coltu samo opaska da ide "uporedi samo moje i svoje..."
ps alan moore je bezveze bolji je cak i zagor
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 09/02/2010 : 21:04:25
|
quote: Originally posted by Ultras
quote: Originally posted by manhunter
CINJENICA je da je Tex najprodavaniji SBE strip. Sto u Italiji, sto u svetu. Pa onda DD, a svi ostali su boranija.
Za Texa je tacno
Za DD tesko A reci da su ostali boranija (Zagor, MR NO...) je
U Italiji je DD trenutno prodavaniji, ali van Italije Zagor je ispred njega (u YU, Turskoj, Brazilu...)
U ukupnom skoru prodatih stripova Texu i Zagoru niko od ostalih junaka nece prici godinama, pa sve i da prestanu izlaziti
Pa po nekim podacima, Tex se proda u 300 000, DD u 250 000, a ovi ostali daleko ispod 100 000 (NN 75, Zagor 35), zato boranija.
Najprodavaniji kod VC je DD, pa tek onda Zagor, sto se tice tvog misljenja da je on u svetu prodavaniji od DD. U Americi takodje, samim tim sto je tamo DD izlazio, a Zagi nije.:)
Ko je popularniji, i ko donosi vise profita pokazuje i cinjenica da Ameri snimaju film koji se oslanja na lik DD, a o zagoru se snimaju filmovi u Obedskoj bari, ili gde ono bese..;).
Mozda ne zvuci tako, stvarno nemam nista protiv Zagora, ali neke se cinjenice ne mogu samo tako ostaviti po strani. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 09/02/2010 : 21:04:26
|
pa bolji je pilot i zavodnik, ali ne ume tako vesto da rukuje sa sekirom |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
|
Topic |
|