Author |
Topic |
Upperslice
New Member
Serbia
103 Posts
Member since 31/05/2009 |
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 01/06/2009 : 23:07:40
|
quote: Originally posted by ducko
Procitavsi preko 120 Dilanovih prica samo u redovnoj seriji, mogu reci da me ni jedan crtac nije toliko izbacio iz ravnoteze (ovde se mnogi zale na Freghieria) da bi ga opljuvao kao loseg ili neznalicu.
Meni naprimjer, Freghieri nije loš crtac, nego mi se jednostavno ne svida njegov puristicki stil. Ponekad na njegovom crtežu muškarci imaju lica slicna ženama (baš sad kad sam citao Frankensteina, Dylan je baš u jednoj vinjeti neodoljivo slicio ženi:-)). Dakle, stvar je u percepciji, estetici, itd. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 01/06/2009 : 23:15:19
|
Ma svi smo postali previše kriticni, razmazila nas je produkcija.... Sjecam se kad sam romane mogao da nadem samo jednom godišnje, na štandu sa stripovima koji je bio na moru.... Tad sam kupovao Slobodnu Dalmaciju, Horus, a posle i Ludens.... Eh... P.S pogledajte broj postova. |
Edited by - Mhejl on 01/06/2009 23:20:22 |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 06/06/2009 : 19:06:31
|
Ovo meni ne valja ništa.
Jasno da je naziv "Frankenstein" stavljen tu samo iz marketinških razloga. Nisam ja ni želio nekakvu kopiju istoimenog klasicnog horora, ali cak i Dylan na kraju pita onu ženu: "Zašto si mi onda ispricala svu tu pricu o Frankensteinu?". Kad još dodate skenerske moci, suvišnu istragu, suvišan motiv ubojstava, otrcanu poentu videnu vec milijun puta, jeftini obrati, objašnjavanja i još mnoga toga, onda je jasno kako ovo nema smisla. Osim toga, zašto je taj, nazovimo ga, Frankenstein, nakon operacije ubijao sve te ljude, a na kraju je ocekivao sažaljenje i šta ti ja znam. Kao, "noramlni" su zapravo cudovišta, a on nije. A bogami, i ti si, skupa s njima. I je li trebala sva ova zavrzlama u kojoj se ne zna ima li ili nema veze s Frankensteinom, da bi se prožela jedna takva ofucana poenta. Ima takvih prica na vržope: Johnnie Freak, Pao s neba...
Ako sve to ostavimo po strani, citatelj bi mogao uživati barem u trashu i eskplicitnim scenama, ali Cjavi zasere u najkriticnijem momentu. Naravno, mislim na zadnji obrat, kojeg uopce ne želim komentirati.
Ocjena: 3/10; radi Freghijerija i zbog ugodaja kod starih DD-a.
Jedva cekam "Užas beskonacnosti" oliti "Strava iz beskraja". |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 15/06/2009 : 23:25:03
|
Procitah i ja ovo, i stvarno je ocajna epizoda. Vjerovatno medju tri najgore u prvih 60 brojeva. Toliko klisea i otrcanih ideja, uz potpuno nepotreban i nebulozan twist na kraju. A bas mi se u poslednje vrijeme potrefilo nekoliko solidnih Chiavijevih epizoda, pa sam, pored ovakvih Rujua, Masiera i ekipe, cak poceo da zalim za njim. Evo mi otreznjenja od tih suludih ideja... |
|
|
Topic |
|