forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 preporuka molim :)
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 14/05/2009 : 18:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message

Narode, ako mozete da pomognete oko tri nedoumice.
Kibicujem povremeno aukcije, tu i tamo naletim na svasta nesto sto me interesuje, ali nikako da se ukljucim. Ostrim se i nadam se da cu uskoro krenuti sa ucescem, a do tada:

1. Ovo mi nije bas jasno. Ako je nesto 10kn, a ja bih platio recimo do 50. I sada ja ukucam 50kn, da li pise odmah da je moja ponuda 50?

2. Neko od iskusnijih forumasa mi je savetovao dok malo ne udjem u stos, da krenem prvo sa licitiranjem samo od ponudjaca iz Srbije.
Kako ja da znam ko je odakle, pa necu valjda ulaziti u svaki predmet koji me zanima, pa gledati ko nudi? Postoji li neka opcija, tipa "vidi ponudu iz Srbije" ili tako nesto?

3. Citao sam u par topica da povremeno ima namestanja. Ima li preporuka ko su pouzdani ponudjaci iz Srbije, ali sa raznovrsnom ponudom, ne samo zagor, tex, mark... pa da se za start fokusiram na njihove aukcije, dok se malo ne prekalim

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica

Sale from Hell
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 14/05/2009 : 19:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Sale from Hell a Private Message
1.
a) Znaci da je ovaj prije tebe stavio ponudu 49kn, pošto nikoga nije bilo poslije njega, ponuda je ostala na 10kn, pa kad si ti bidao, prebidao si njegovu ponudu od 49, i tvoja je stavljena na 50kn
b) Ako je rezerva u aukciji, ti bidaš na 50kn, automatski ponudu stavlja na 50kn, ako nisi probio rezervu (makar nitko nije bidao prije tebe)- mislim barem da to radi, pošto je Markos rekao da je to napravljeno, nisam probao..

2. Nema te opcije da pregledaš po zemljama, ali vec ceš znati po imenima prodavaca

3. Gledaj pozitivne komentare prodavaca
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/05/2009 : 19:03:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Obelix

Narode, ako mozete da pomognete oko tri nedoumice.
Kibicujem povremeno aukcije, tu i tamo naletim na svasta nesto sto me interesuje, ali nikako da se ukljucim. Ostrim se i nadam se da cu uskoro krenuti sa ucescem, a do tada:

1. Ovo mi nije bas jasno. Ako je nesto 10kn, a ja bih platio recimo do 50. I sada ja ukucam 50kn, da li pise odmah da je moja ponuda 50?

2. Neko od iskusnijih forumasa mi je savetovao dok malo ne udjem u stos, da krenem prvo sa licitiranjem samo od ponudjaca iz Srbije.
Kako ja da znam ko je odakle, pa necu valjda ulaziti u svaki predmet koji me zanima, pa gledati ko nudi? Postoji li neka opcija, tipa "vidi ponudu iz Srbije" ili tako nesto?

3. Citao sam u par topica da povremeno ima namestanja. Ima li preporuka ko su pouzdani ponudjaci iz Srbije, ali sa raznovrsnom ponudom, ne samo zagor, tex, mark... pa da se za start fokusiram na njihove aukcije, dok se malo ne prekalim

1. Ne. Dok si ti jedini ponudac, stajat ce 10 kn. Tek ako se pojavi netko drugi i ponudi recimo 20 kn., automatski sistem povecavanja stavlja tvoju ponudu na 21 kn. iznad njegove.
2. Na žalost nema za sada te vrlo korisne opcije. Obecano je da ce biti, a dotle cekamo... I tako moraš otvarati po jednu i gledati.
3. Kraj svakog nicka imaš komentare (broj). Oni koji imaju puno pozitivnih komentara (a nemaju negativnih) su ti pouzdani. Nemoj nuditi svote koje ne namjeravaš platiti i koje ti se cine pretjerane za strip koji trebaš pa ti onda teže mogu namjestiti.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 15/05/2009 15:36:00
Go to Top of Page

talicnitom
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 12/10/2006

Posted - 14/05/2009 : 20:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Send talicnitom a Yahoo! Message  Send talicnitom a Private Message
quote:

Aukciraj ono što te interesuje i slobodno kupuj i ostvaruj saradnju sa ljudima iz inostranstva.Ne moraju tvoje prve kupovine biti iz Srbije po svaku cenu-to je ludost.Prati i ostavljaj ponude za svaki strip koji si spreman platiti a koji te interesuje.Poštuj pravila kupovine nakon isteka aukcija (javljaš se prvi prodavacu ukoliko si kupac,trudi se da realizuješ transakciju u što kracem periodu...).Bar za pocetak gledaš da kupuješ od proverenih prodavaca (svi oni koji imaju veliki broj realizovanih transakcija).
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40265 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 14/05/2009 : 20:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Evo mozes kod mene da kupujes.. :)))

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 14/05/2009 : 20:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Posto ti placas postarinu kao kupac , iz inostranstva postarina i nije jeftina.
Ako odmah stavis 50 kuna nece ti pokazati vec pokazuje sam automatsku ponudu koja je najniza.

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10047 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 14/05/2009 : 23:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message

Bravo Obelix ! Ko pita ne skita

Obi-wan i talicnitom su ti sve rekli

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 15/05/2009 : 00:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message
Hvala svima, posebno Obi-ju na super jasnim odgovorima.

Jos malo cu da posmatram iz prikrajka, poput tigra koji vreba plen(ako cemo iskreno, poput medveda i to najdebljeg, ali da ne sitnicarimo), a onda cu da napadnem

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica

Edited by - Obelix on 15/05/2009 15:50:44
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000