Author |
Topic |
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 17/05/2009 : 19:17:13
|
Ne znam je li se vec pricalo o ovome, no pred neki dan sam se uhvatio citanja starijih izdanja MM&NN i prisjetio se jedne nelogicnosti - naime, nije mi jasna jedna stvar ... na pocetku vidimo kako Martin vidi svoje ime na potopljenoj grobnici (cak i kaže Nathanu da je uzeo uzorak tijela kako bi ga možda klonirao) - što bi znacilo da je tijelo ("originalnog") profesora MM zaista u njoj, dok na kraju stripa vidimo kako odustaje od kupovine grobnice. WTF ?
|
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 17/05/2009 : 20:27:32
|
Buducnost (ipak!) nije zapisana. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 17/05/2009 : 20:30:43
|
Ako je na kraju stripa odustao od kupovine sigurno nije tijelo MM u njemu. A posto je odustao od kloniranja (vidi Generacije) necemo ni znati sa sigurnoscu je li je tijelo tamo uistinu njegovo i jeli li se poslin ipak vratija kupiti tu grobnicu. |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Posted - 17/05/2009 : 20:35:00
|
quote: Originally posted by Djole
Buducnost (ipak!) nije zapisana.
Ni prošlost ? |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 17/05/2009 : 21:17:36
|
Mozda i nije mjesto da se zalim, ali ipak moram da se izjadam sto nisam nabavio ove superbook-ove 1, 2 i 3 :( Imam osjecaj da sam bas mnogo propustio. |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Posted - 17/05/2009 : 21:33:22
|
quote: Originally posted by Elderane84
Mozda i nije mjesto da se zalim, ali ipak moram da se izjadam sto nisam nabavio ove superbook-ove 1, 2 i 3 :( Imam osjecaj da sam bas mnogo propustio.
Za bilo kojeg ljubitelja MM ili NN, to je obavezno štivo ! Spaja mnoge loose-endove, price su zabavne ... diš` bolje ... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 17/05/2009 : 22:10:36
|
Ni prošlost, odnosno sadašnjost.
A ako hoceš in-continuity objašnjenje, to znaci da se sadašnje epizode Martija ipak ne odvijaju u istom univerzumu kao Nathan (što jedan MM specijalac, Oggi, domani e ieri, manje više i potvrduje). |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Posted - 17/05/2009 : 23:01:34
|
quote: Originally posted by Djole
Ni prošlost, odnosno sadašnjost.
A ako hoceš in-continuity objašnjenje, to znaci da se sadašnje epizode Martija ipak ne odvijaju u istom univerzumu kao Nathan (što jedan MM specijalac, Oggi, domani e ieri, manje više i potvrduje).
Onda je prekršeno sveto Castellijevo pravilo o kojem piše u uvodniku prvog team-upa, ako se ne varam (jedan od uvjeta susreta MM&NN je bez paralelnih mumbo-jumba).
Dobro, objašnjenje bi moglo biti i da se sve promijenilo (teorija o izmaštanoj stvarnosti od strane umova djelatnika baze Drugdje), no nekako mi se ipak cini da je tu neki scenaristicki propust u pitanju ... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 17/05/2009 : 23:06:53
|
Tja, pošto je Nathan u poslednjih nekoliko godina sav u paralelnom mumbo-jumbou, ne mislim da je to problem. Situacija se menja. |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 18/05/2009 : 09:00:15
|
quote:
Taj razgovor o Natanu ste mogli i pomocu pm,to obican narod ne interesuje,ovde ljudi vole kauboje i indijance...šalim se malo...
Prenosim dalje mudrost Velikana.... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/05/2009 : 15:14:49
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote:
Taj razgovor o Natanu ste mogli i pomocu pm,to obican narod ne interesuje,ovde ljudi vole kauboje i indijance...šalim se malo...
Prenosim dalje mudrost Velikana....
Koji velikan je to rekao? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Škrky
Junior Member
Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 09/07/2009 : 00:03:56
|
E ovako, listao sam malo stare topike po forumu i našao ovu temu sekundu pre nego cu postaviti novu sa istim naslovom. Doduše pitanjce nije isto. Dakle, zanima me nekoliko stvari, za ove koji su odmakli sa serijalom. Što se mene tice, i mog poznavanja NN kontinuiteta, procitao sam prva tri giganta, prvih 5 specijala, ova dva sa martijem i u regularnoj seriji stigao do broja 50.
1. Zanima me kako umire Reiser i zbog cega govore da nije ono što su mislili da jeste? 2. Ko im je šef posle njega? 3. Kako se s*ebala stara zgrada agencije Alfa? 4. Koliko još moram cekati da Natan upozna Hadiju? 5. Pominje se još jedno vidanje MM i NN izmedu ovih SB-a, kad im dode komad Atlantide, kad idu te epizode(a)?
Citao sam odlicnu recenziju ove avanture i komentare ispod, i svi se pitaju da li je martin uzeo normalno telo ili ostao robot. Mislim da je 100% nije robot, jer ne bi imao muda pucati na kraju u one monitore, mada nije to razlog zbog kojeg sam siguran, nego zbog drugog detalja. Prvi dio sripa gledamo ocima martija, i ima dio kad dolaze pred zgradu baze drugdje i skeniraju ih pokretnom kamerom i glas govori da su im upala dva covjeka. dakle, ne robot i covjek.
Ima li posle ovog susreta još martina u natanovom svetu?
|
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
Edited by - GeneziS on 09/07/2009 00:05:18 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 09/07/2009 : 00:17:05
|
quote: Originally posted by GeneziS
1. Zanima me kako umire Reiser i zbog cega govore da nije ono što su mislili da jeste?
Strpi se još malo, dok ne krene Saga Alfa u Libelusovim izdanjima (u originalu brojevi 104-108.
2. Ko im je šef posle njega?
Solomon Darver. Koji možda jeste, a možda nije prerušeni Reiser.
3. Kako se s*ebala stara zgrada agencije Alfa?
Vidi pod 1.
4. Koliko još moram cekati da Natan upozna Hadiju?
Ništa. Vec izašlo u Libelusovom izdanju.
5. Pominje se još jedno vidanje MM i NN izmedu ovih SB-a, kad im dode komad Atlantide, kad idu te epizode(a)?
Vec izašle u Libelusovom izdanju.
Ima li posle ovog susreta još martina u natanovom svetu?
MM: Generacije. Gde se potvrduje da Marti jeste ostao robot. |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 09/07/2009 : 02:35:53
|
Kapiram da su vec izašle kod nas te epizode, zato i pitamo koliko ja trebam cekati, jer sam stigao do broja 50. :)
Lik je mozgao tri dana i ostao robot :O Pih :)
|
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 09/07/2009 : 10:01:57
|
Kapiram da su vec izašle kod nas te epizode, zato i pitamo koliko ja trebam cekati, jer sam stigao do broja 50. :)
Pa onda nema cekanja, odeš, kupiš, pocitaš. ;) |
|
|
elsauto
New Member
Germany
164 Posts
Member since 08/07/2005 |
Posted - 09/07/2009 : 12:51:49
|
5. Pominje se još jedno vidanje MM i NN izmedu ovih SB-a, kad im dode komad Atlantide, kad idu te epizode(a)?[/quote]
Vec izašle u Libelusovom izdanju.
Koji su to Brojevi odnosno koji serijal ? |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
elsauto
New Member
Germany