forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor - Manje poznati Scenaristi ?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 02/06/2009 : 00:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Mnogo je tema o Zagoru postavljeno ovde ali jos nijedna se nije bavila scenaristima koji su napisali tek par epizoda. Svi mi znamo za Nollitu, Toninellija, Sclavija, Castellija,Caponea,Buratinija i Bosellija, ali malo ko se setio nekoliko scenirista koji su uskocili u Zagorov tim, i ostavili trag u bibliografiji Patrick Wildinga.E pa evo jedna tema koja pokusava da odgovori na pitanje koji scenarista je najvise doprineo Zagorovoj legendi od sledecih autsajdera?

Canzio

ZS 0396 Tajanstveni Jahac
ZS 0397 Plavokosa opasnost
ZS 0412 Madionicar Saliven
ZS 0413 Zagorova pravda
ZS 0498 Tvrdava na moru (sa Nollitom)
ZS 0499 Eksploziv a-z119 (sa Nollitom)
ZS 0506 Sedmorica neustrašivih (sa Nollitom)
ZS 0507 Izvidnica straha (sa Nollitom)
ZS 0508 Obracun kod big beja (sa Nollitom)
ZS 0514 Lavlje srce
ZS 0515 Tajni eksperimenti
ZS 0516 Nevidljivi covek
ZS 0694 Paklena jazbina
ZS 0695 Troglava aždaja
ZS 0696 Pecinski Ljudi

Pezzin

ZS 568 Put u nepoznato
ZS 569 Sijera blanka
ZS 595 Zagor izazivac
ZS 596 Mec stoleca
ZS 620 Pecina cudovišta
ZS 621 Klopka za zagora
ZS 622 Vatreno oko

Nicolai

ZS 775 Žig srama
ZS 776 Srebrni vodopad
ZS 828 Magicne oci
ZS 829 Mocni kandraks
ZS 830 Sablasti iz tvrdave
ZS 836 Paklena sprava
ZS 837 Mrtvacki ples
ZS 838 Alhemicareve žrtve

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod

Edited by - tiberije on 03/06/2009 02:37:28

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 02/06/2009 : 01:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Moj favorit je Nicolai

Prvo, U prvom svom scenariju je uveo je Pupoljka koja je po meni prvi favorit za Zagorovu zenu kada jednom resi da ostavi Cika:) i konacno se ozeni.
Drugo, Ja sam jedan od onih ljubitelja Zagora koji ne mogu da svare Bosellijeve bljuvotine sa Hellingenom i Kandraksom, hvala bogu te je dobio od Bonellija onog glupog Dampyra da se tamo glupira. Dakle po meni je ova druga epizoda odlicna, nije na nivou prve Nollitine koja je pravi primer Nollitine izgradnje jedne od onih prica koje odisu pravom ghotskom atmosferom. Ali opet ova druga prica u serijalu o Kandraksu je svakako dostojan nastavak u izgradnji jednog od Zagorovog Archi-Neprijatelja.
Trece, Na kraju imamo Roberta Greja jednog od najboljih Zagorovih neprijatelja, Alhemicar je jedan od onih neprijatelja koji su od Zagora naparvili ono sto jeste na podruciju bive Yu. Neki od njegovih "James Bond" oruzija, pamtim i posle 20 gdina koliko ima kako sam pricitao strip.

Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 02/06/2009 : 01:11:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
Po meni Nicolai jer prva i treca prica su vrlo dobre a Kandraks mi
je odlican!!!Canzio nije los dok je Pezzin najlosiji ubjedljivo!!!

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 02/06/2009 : 01:38:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Nee, Canzio je najlošiji, jer ono jedino što mu valja je radio u suradnji sa Nollitom, a napisao je Plavokosu opasnost, koja je najgluplja Zagorova epizoda. Toliko je stupidna da je nisam mogao procitati drugi put.

Prvi je Nicolai, a drugi ali jednako vrijedan Pezzin. Put u nepoznato i Vatreno oko su super epizode.

No sikiriki
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 02/06/2009 : 10:18:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message
Hmm.... Najbolji od ovih je ocigledno Nicolai... Malo je teže reci ko je najlošiji.

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 02/06/2009 : 16:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Nicolai je definitvno najbolji.Sve tri epizode odlicne.

Pezzin je ocigledno imao isto sve tri dobre price,ali imao nesrecu da ih je odradio Gamba, mada i ovako su solidne.

Ovaj Canzio je svasta brljao. Kad se sjetim troglave azdaje, pozli mi.

Edited by - King Warrior on 02/06/2009 16:33:53
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 02/06/2009 : 18:04:46  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
quote:
Originally posted by kandraks

nisam znao da ti je kandraks odlican
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/06/2009 : 18:10:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Nikolai je najkvalitetnije pisao, definitivno.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 02/06/2009 : 18:54:43  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message
quote:
Originally posted by tiberije

Mnogo je tema o Zagoru postavljeno ovde ali jos nijedna se nije bavila scenaristima koji su napisali tek par epizoda. Svi mi znamo za Nollitu, Toninellija, Sclavija, Castellija,Caponea, Pepea, Buratinija i Bosellija, ali malo ko se setio nekoliko scenirista koji su uskocili u Zagorov tim, i ostavili trag u bibliografiji Patrick Wildinga.

Za koji je to broj Pepe radio scenario?!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 02/06/2009 : 19:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Za epizodu po imenu "lapsus":):):)

Go to Top of Page

kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3914 Posts

Member since 16/03/2009

Posted - 02/06/2009 : 21:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kandraks a Private Message
quote:
Originally posted by zlatan bihac

quote:
Originally posted by kandraks

nisam znao da ti je kandraks odlican

Jeste!!!Inace ne volim Kandraksa ali ovaj mi je odlican

Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 02/06/2009 : 22:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:

Moj favorit je Nicolai

Prvo, U prvom svom scenariju je uveo je Pupoljka koja je po meni prvi favorit za Zagorovu zenu kada jednom resi da ostavi Cika:) i konacno se ozeni.
Drugo, Ja sam jedan od onih ljubitelja Zagora koji ne mogu da svare Bosellijeve bljuvotine sa Hellingenom i Kandraksom, hvala bogu te je dobio od Bonellija onog glupog Dampyra da se tamo glupira. Dakle po meni je ova druga epizoda odlicna, nije na nivou prve Nollitine koja je pravi primer Nollitine izgradnje jedne od onih prica koje odisu pravom ghotskom atmosferom. Ali opet ova druga prica u serijalu o Kandraksu je svakako dostojan nastavak u izgradnji jednog od Zagorovog Archi-Neprijatelja.
Trece, Na kraju imamo Roberta Greja jednog od najboljih Zagorovih neprijatelja, Alhemicar je jedan od onih neprijatelja koji su od Zagora naparvili ono sto jeste na podruciju bive Yu. Neki od njegovih "James Bond" oruzija, pamtim i posle 20 gdina koliko ima kako sam pricitao strip.

Lep topic, reko bi posle dužeg vremena
Ovo što si napisao ne bih menjaoMy man
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 03/06/2009 : 01:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Hvala "The Boss":):)

Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 09/06/2009 : 04:25:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Nego zna li neko kako je ocenjen ovaj novi alhemicar, da lije i on upropascen ka Demonska Maska ili je bolje odradjena ova druga epizoda

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/06/2009 : 16:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Nikolai definitivno,zna li neko gde je taj covek?
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/06/2009 : 16:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

Nego zna li neko kako je ocenjen ovaj novi alhemicar, da lije i on upropascen ka Demonska Maska ili je bolje odradjena ova druga epizoda

Dobio je oko 65%.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 09/06/2009 : 16:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message
nicolai...meni je najbolji njegov kandraks...odlican alkemicar...vrlo dobar srebrni vodopad (ostao mi je u uspomeni kao prvi zagor od djeinjstva koji nisam kupio jer su mi starci zabranili zbog slabijih ocjena u školi!!!).

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/06/2009 : 18:48:07  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Sve je to ok , ali ocigledno niko ne zna gde je nestao?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000