Author |
Topic |
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 06/06/2009 : 22:13:43
|
quote: Originally posted by cronos six
quote: Originally posted by profesor-inz
quote: Originally posted by cronos six
najozbiljnije!
Izvini ali nisi u pravu,sada dolaze lošije price na žalost....
ne bi reko da su saratoga,sedam podviga i jos dosta njih lose price.meni su bas ostale u secanju,dok mi kod tria essegeese deluje sve zbrzano i jednolicno,no idemo dalje bitno da blek ne posustaje.
da, malo si zabucao... to je mitton, sve to ide znatno poslije... doduse, ima epizoda NAJDUZA NOC koju nisam siguran tko je crtao... jedini blek koji ima zbilja ODLICNU, i to skroz odlicnu pricu cak ne gledajuci samo Bonelli... ali da, i 20ak mittonovih (one fantasticne npr.) i neke kerceve su zabavne i barem cratcki privlacne... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 07/06/2009 : 00:49:05
|
EseeGeese su sinonim za pravog Velikog Bleka, sve ostalo je staticno i daleko od onog izvornog! Jeste da su price naivne, ali kao klinci smo gutali Velikog Bleka, Sinovi šume, Lažni Blek, Mac ima Rec, Atentat u Portlandu, Ledena skela, Tajna Veza, Krik sove..., kratke price na 40-70 strana, ali to je Blek! Oni veliki "prozori" sa tri slike sa staticnim figurama likova je daleko, daleko od pravog Bleka! Secam se kada su naši crtaci krenuli sa Blekom, da sam pomislio da li nam se vratio stari pravi Blek, ali nije... EseeGeese su crtali pravog Bleka |
Edited by - Bruce Springsteen on 07/06/2009 00:52:44 |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 07/06/2009 : 01:05:03
|
daj ne pizdi... essegesse prste od dinamike, sto li... i sto si ti gutao, ne znaci da su i drugi... meni su i sa 10 godina te price bile uzasno dosadne i jadne, kamoli danas... s druge strane, postoji nekoliko prica koje je crtao mitton koje cu rado procitati i danas... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 07/06/2009 : 01:15:44
|
quote: Originally posted by Curunir
daj ne pizdi... essegesse prste od dinamike, sto li... i sto si ti gutao, ne znaci da su i drugi... meni su i sa 10 godina te price bile uzasno dosadne i jadne, kamoli danas... s druge strane, postoji nekoliko prica koje je crtao mitton koje cu rado procitati i danas...
E jebiga, ne pizdim ja uopšte, samo kažem da je tako bilo u prvim godinama osamdesetih, Blek se skupljao do Smotra straže, i za tim smo balavili, ko je tada ulazio u suštinu umetnosti stripa, oduševljavali smo se onim buretom što juri Rodija niz ulicu u Atentatu u Portlandu, i onim natpisom "Fantasticna prica" na provoj strani kod naslova "Zagorova odiseja"! Ali to je bilo neko drugo vreme, na to sam milio |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 07/06/2009 : 07:43:55
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
daj ne pizdi... essegesse prste od dinamike, sto li... i sto si ti gutao, ne znaci da su i drugi... meni su i sa 10 godina te price bile uzasno dosadne i jadne, kamoli danas... s druge strane, postoji nekoliko prica koje je crtao mitton koje cu rado procitati i danas...
E jebiga, ne pizdim ja uopšte, samo kažem da je tako bilo u prvim godinama osamdesetih, Blek se skupljao do Smotra straže, i za tim smo balavili, ko je tada ulazio u suštinu umetnosti stripa, oduševljavali smo se onim buretom što juri Rodija niz ulicu u Atentatu u Portlandu, i onim natpisom "Fantasticna prica" na provoj strani kod naslova "Zagorova odiseja"! Ali to je bilo neko drugo vreme, na to sam milio
Sve je to istina,hteo to neko da prizna pravi Blek je upravo taj do 240-tog broja LMS,zaista nezaboravne price.Zbog njih sam i kupovao ovog Ludensovog Bleka,sada ne znam šta da radim da li da stanem ili da nastavim i sa ovim ostalim epizodama,mada znam da ih necu moci citati,možda se ni ove pocetne ne vare ali bar me neka nostalgija veže za njih...stvarno nisam siguran da li nastaviti dalje! |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 07/06/2009 : 07:47:31
|
Ja sam skupljao Zagora a moj glavni drugar za razmenu stripova Bleka. Jedino sto je on uspeo da sakupi kompletnog Bleka a ja nisam Zagora.Mislim da sam mu ja nabavio preko 100-ak Bleka ukljucujuci i prvih 5 brojeva, jos tada sa nekih 14-15 godina (tamo neke 1991-92) sam imao prilike da iscitam za vreme jednog letnjeg raspusta kompletnog Bleka, i bio mi je zabavn. Potom sam pre par godina poceo da kupujem Ludensovog Marka i Bleka i utvrdio sam da Bleka citam na jedvite jade, treba mi po 3 dana da zavrsim strip jer mi je nekako previse dosadan i naivan, Marka sam uspevao da procitam znatno brze, valjda zbog toga sto su epizode krace i zaokruzenije. A i hemija izmedju Zalosne Sove i Floka, pa i Blafa je bolja od bolo kojeg komicnog elemnta u Bleku i to poprilicno. Eto skoro sam citao onu epizodu kada je Blaf i Zalosnoj Sovi opala sva Kosa odnosno Brada zbog onog cudnog napitka i bas sam se slatko ismejao.Sve u svemu Bleka tesko ali bas tesko mogu da citam, ipak je on za decu od 7-15 godina |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
Edited by - tiberije on 07/06/2009 07:49:48 |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 07/06/2009 : 07:58:20
|
Ma slažem se da se i Blek i Mark citaju sve teže,ipak su to stripovi za mladi uzrast ,ali nostalgija je ponekad jaca od svega....zato ih uz Zagora i dan danas kupujem,mada se iskreno kolebam da li nastaviti sa Blekom... |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Hajo
Senior Member
1874 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 07/06/2009 : 10:52:00
|
quote: Originally posted by Renky
Hi hi hi...
Vec dugo nisam vidio taj tvoj hi hi hi... |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
Hajo
Senior Member
1874 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 07/06/2009 : 10:53:44
|
Kaj se tice Bleka, da... Slažem se s onima koji ga kupuju samo radi kolekcije, tako je i kod mene... I treba mi više od 3 dana da ga procitam |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
Edited by - Hajo on 07/06/2009 10:54:03 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25324 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 07/06/2009 : 11:34:40
|
Zanimljivo, ovo je i moje mišljenje. Kad neko kaže Blek, pomislim upravo na onog Mittonovog ili njemu slicnih: Zaliv ajkula, Glumac Okultis, Sedam podviga, Baronica i topovi, Kristalna muzika..Moracu opet da krenem sa kupovinom ovog Ludensovog Bleka, pošto sam u meduvrevenu izgubio živce i prestao. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 07/06/2009 : 11:56:06
|
Istog sam misljenja kao Manhunter... I ja kad pomislim na Bleka, poslednje sto mi je u glavi je trip Essegesse.. Mitton, Cedroni i ostali crtaci tog tipa su mi vrh.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
Edited by - sawitch on 07/06/2009 11:56:36 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/06/2009 : 19:45:24
|
a da vam odam tajnu, da Bleka i Marka citaju i djeca? Covjek težko povjeruje-ali provjereno. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 07/06/2009 : 21:04:33
|
quote: Originally posted by I like girlz
i jel neko provjerio da li je ovo objavljeno u LMS?
|
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 07/06/2009 : 21:40:23
|
ja jednostavno ne mogu virovat da ti o ovome polemiziraš kakva , bre , umjetnost cista nepatvorena nostalgija i ništa drugo hebote kupim još ova dva dok crta trio rio i to je to |
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 07/06/2009 : 21:42:44
|
i da ne bude zabune ova rsprava se samo svodi na period u kojem smo imali cca 10 godina ja imo kad je blek od trojca bijo u diru drugi kad su drugi crtali eto vam sve filozofije |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 07/06/2009 : 22:02:12
|
Jebo pricu, u tin godinama su i slikovnice bile dobre, no i sa 10 godina san razlikova koji mi je crtež draži... Pojava Mittona je bilo svitlo na kraju tunela a tek kad bljesnu Banetov "kurvar"... |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 07/06/2009 : 22:07:36
|
quote: Originally posted by Renky
Jebo pricu, u tin godinama su i slikovnice bile dobre, no i sa 10 godina san razlikova koji mi je crtež draži... Pojava Mittona je bilo svitlo na kraju tunela a tek kad bljesnu Banetov "kurvar"...
al zato si ti umjetnik a ja prosjecni konzument stripa comprende vi se ne uklapate služite nam samo za samokažnjavanje ono plaše nas:" ako buš cital tog mittonovog bleka- nikad gradonacelnika od tebe!!!" i šta sad da covik napravi
oš bit u cetvrtak na partiju? |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 07/06/2009 : 22:13:42
|
quote: Originally posted by Toninho al zato si ti umjetnik a ja prosjecni konzument stripa comprende vi se ne uklapate služite nam samo za samokažnjavanje ono plaše nas:" ako buš cital tog mittonovog bleka- nikad gradonacelnika od tebe!!!" i šta sad da covik napravi
oš bit u cetvrtak na partiju?
Oh fala ti na komplimentu, mada sam ja ipak prosjecni konzument...
Che Kerum
Kakvu partiju? Nisan ja u nikakvoj partiji |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 07/06/2009 : 22:20:13
|
Prva vijest šta cujen! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Posted - 07/06/2009 : 22:50:52
|
quote: Originally posted by Toninho
saga o ludom i zbunjenom se nastavlja
Ben ti... ovaj topic ka da citan Cedronijevog Bleka |
|
|
Topic |
|