Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26838 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 18/06/2009 : 21:45:01
|
quote: Originally posted by jaki
pa i taj ludens 93 je direktna posljedica brljanja iz SD
jesi 100% siguran?? |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 18/06/2009 : 22:42:26
|
jest, to nije izvorno. ovo se odnosi na extra seriju, naravno ne ono razdoblje kad su sjekli prvih 30 epizoda na po 96 stranica. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26838 Posts
Posted - 18/06/2009 : 23:48:53
|
quote: Originally posted by PAJDO
quote: Originally posted by jaki
pa i taj ludens 93 je direktna posljedica brljanja iz SD
jesi 100% siguran??
jeam.Cudi me da nisi to zna?SD je spizdila kad je Bijelu indijanku SD 6 izdala od pocetka a u IT ona pocinje na pola stripa.Prvi dio je kraj nemoguce Dimenzije.Tako da je ostalo tih 30-40 stranica i kad se Ludens vratio na preskocene epizode od SD(oscara onom ko zna zašto je preskoceno 20,5 brojeva) nije ostalo ništa drugo nego da to nadoda Nemogucoj dimenziji LU 93.Isto tako prekrajanje SD u odnosu na IT originale nije dugo potrajalo.Ta epizoda sa indijankom i slijedeca sa Von Hansenom-Opsjednuti,koja je takoder morala imati veci broj stranica ili bi se prekrajanja nastavila unedogled.U SD br.9 nestali istraživac se ponovo uspostavlja red i tako sve do danas.posljedica je bila fiktivni "nestanak" jednog broja u odnosu na talijane,jer je on tu:povecani broj stranica u LU 93 i SD 8 iako su kad se ukupno zbroje stranice ta dva nadodana stripa vidi se da fali nekoliko stranica.To ostavljam pizajzlama da vide koje pasice i stranice nedostaju u odnosu na italijanske.Ali nema brige sve ce to extra zagor ispraviti kad dode do tih epizoda. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 18/06/2009 : 23:54:56
|
oscara? pa u SD su znali (provjereno!) da je to niz najlosijih zagijevih epizoda ikad koji bi tesko privukao kupce... sd je ciljala na masovnost, dakle i na nove klince... i nisu falili... trebale su zauvijek ostati neobjavljene |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9404 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 19/06/2009 : 00:01:09
|
Pa dobro i nisu toliko loše. OK price su dno ali u tom periodu imamo Laurentijev i Andreuccijev debi, kao i prvo pojavljivanje hennryja Summersa. A epizoda sa Dveribedom ako je usporedim sa ovom zadnjom je odlicna plus crta je Devescovi.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 19/06/2009 : 00:01:30
|
iskreno, zvuci mi nevjerojatno da je SD vodila racuna o kvaliteti toga što objavljuje p.s. da je vodila racuna o tome što izdaje valjda ne bi radila ta sranja sa izbacenim stranicama o kojima pricaju par postova više |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 19/06/2009 : 00:10:20
|
vodila je itekako i pronjuskala pred izdavanje zagora... a sad, oce li tko vjerovati ili ne, ne mijenja tu cinjenicu... pasice su nestale jer ih nije nimalo bilo briga za kolekcionare vec kako im se poklopio format... bio je to pokusaj omasovljivanja i zapravo ponovna radjanja stripa na kioscima u hrvatskoj, i u tomu je uspjela savrseno... a neslavan svrsetak, privatizacija, ludens... to su sporka posla, a ne izbacivanje nekoliko pasica... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26838 Posts
Posted - 19/06/2009 : 00:15:33
|
Šta se tice kvalitete stripova i ja sam pomislio na tu opciju ali mi se nikako ne uklapa onda pocetak SD Zagora sa epizodama Lov na vuka i Donatellijeva rijecna utvara,koje su super loše.Tribalo je i njih onda preskociti.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 19/06/2009 : 00:20:36
|
za rijecnu utvaru manje vise, dapace naslov i naslovnice su trebale privuci, a i one koji u jugi nisu uspjeli nabaviti te brojeve... iznimka je lov na vuka, no nisu sad htjeli poceti odmah s kidanjem... ali da, moglo se i s onim samostanom blesavim, ili odmah s opsjednutima, ili najbolje istrazivacem |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Posted - 19/06/2009 : 09:32:12
|
Dobar mi je ovaj pocetak Nestalog plemena. Baš je fora. A nevidljivi covjek mi je baš dobro sjeo. Cak je i Segna ovaj dio nacrtao puno bolje od prethodnih. Odlicno! |
No sikiriki |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 19/06/2009 : 09:42:55
|
quote: Originally posted by Deers
Pa dobro i nisu toliko loše. OK price su dno ali u tom periodu imamo Laurentijev i Andreuccijev debi, kao i prvo pojavljivanje hennryja Summersa. A epizoda sa Dveribedom ako je usporedim sa ovom zadnjom je odlicna plus crta je Devescovi.
potpisujem....laurenti i andreucci u odlicni debijima. |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 19/06/2009 : 10:39:30
|
quote: Originally posted by Curunir
nece dignuti cijenu, dosad je to bilo nekoliko puta da ima 10ak stranica više u extra seriji, jer je tako bilo i kod talijana. to je nekakv fer-plej da se ne kupuje nastavak za nekoliko stranica.
I to su, pisano u ZEX numeraciji
107 Kapetan zmija 112 str. 116 Prijetnja iz zraka 112 str. 125 Sjekira i sablja 104 str. 135 Kraj tiranina 104 str.
Jasno da nece podignuti cijenu. A što se tice SD i preskocenih epizoda - vizionarski. Što je cudno u preskakanju najgore koncentracije zagor epizoda ikad, koju bi izdavali 2 godine, taman da se citatelji ohlade? Nego fino hop i Nestali istraživac je br. 9 a ne br. 30. |
|
|
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 19/06/2009 : 20:04:23
|
Ajmo u ovaj topic. Na pocetku ove jedine Nolittine price koju nisam citao nalazi se scena koja je toliko tipicna za njega da odmah znate tko je scenarist i bez da ga potpišu. Nebrojeno puta videno, pogotovo u Mister Nou. O cemu se radi?
Vlak ulazi u postaju, tu su Robson i mnoštvo ljudi, stigli su i Zagor i Chico, raspoloženje je super, šampanjac...no izmedu toga par kadrova lokomotive na kojoj se ne vide ljudi daje naslutiti iskusnom citatelju da bi taj vlak mogao dovesti mrtvace. No dobro, to još uvijek nije toliko jasno. Dotle, vlak stiže u stanicu i zaustavlja se pred razdraganim ljudima. Cestitaju vlakovodi bravo! sjajno! ali nitko ne odgovara. Tu vec nema sumnje, nešto je otišlo u qrac. A ubrzo i vidimo covjeka, isprva nije jasno je li živ no ubrzo izbezumljena pogleda side s vlaka ne odgovarajuci na pozdrave i povike.
E sad ide ono toliko tipicno. U Nolittinim stripovima masa ili skupina ljudi ce uvijek nepogrešivo pogadati u krivo. Ali nacin na koji to Nolitta radi je tako prepoznatljiv.
- Ali što ti je Buddy? Nije ti dobro? - Uh...valjda je mrtav umoran. - Pa...nije teško zamisliti kolika je bila živcana napetost.(što se ovaj dobro izražava) - Tocno. Ponio je veliku odgovornost.
Dvije slicice kasnije...
- A vi, cijenjeni putnici? Gdje ste, dovraga? (živcanimo malo, je li?) - Baker...Stanovich... - Putovanje je završilo. Stigli ste na postaju Blue Sky. (a vidi ovog genija; kao da sami to ne bi primijetili da je sve u redu, mislim ono...i dopunjava recenicu kolegi, my thoughts to your thoughts, je li)
Slicica potom...
- Dovraga...zašto se ne javljaju? (ok, sad ce skužiti) - Hahaha... valjda su zaspali! ( ma kakvi. a sad svi za njim) - Samo to bi nam trebalo...da dva privatna policajca spavaju dok ih klijent vozi. - Haha! Ako je tako nemojte im dati placu, inženjeru! (eto. ne samo da su mrtvi nego ce ostati i bez place)
Po 4 govornika po vinjeti. Jedan drugome dopunjavaju recenice i natjecu se tko ce bubnuti vecu glupost. Za njih je moguce sve, samo ne i ono što se uistinu dogodilo. A kad se otkrije što se dogodilo krece nevjerica " Ja... ja ne..." " Ali...ali kako..." i histeriziranje " Prokletnici! Prokleti bili!" Prokleti divljaci, eto što su!" Ali to ce u iducem broju. Ili neka verzija toga. Prelistajte malo Mister Noove i ovu scenu cete naci u ovakvom ili onakvom obliku x puta. A Nolitti uvijek posluži da podigne napetost, i uvijek uspješno.
Isprike na prepricavanju, ali trebalo je. Ne vidjeh na forumu da je netko primijetio ovaj Nolittin uobicajeni manirizam. Jasno, imaju i drugi scenaristi svoje. Evo za kraj recenice koju Boselli voli koristiti; " Po ovakvom pljusku? / Po ovakvom suncu? / U ovakvoj kondiciji? Svašta!" i ostale inacice. Ali to cemo drugom prilikom.
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 19/06/2009 : 20:49:41
|
Hahahhaahahhahahaahah, prejak post. Uvijek mi je bilo najdraže ono: "Ja... Ja ne..."
hahahaha |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 06/07/2009 : 12:04:26
|
jel to sutra na kioscima sto posto ili se još ne zna(da ne putujem bez veze) i da ne otvaram novi topic,jel zna netko kada ce neki special,maxy,almanah,...?Uvijek u takvo doba godine Berni izbaci nešto pa me zanima šta je sada na redu i kada ce to? |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Posted - 06/07/2009 : 12:13:53
|
Pa i nije 100%, jer je zadnji redovni Zagor kasnio par dana. Ja cu najvjerojatnije ici danas do SnK, a ako sutra vidim na kioscima, javim ovdje na forumu.
UPDATE:
Strip je stigo u SnK kako je i najavljeno. Trebo bi onda stici i sutra na kioske.
Procitao sam ga i mogu reci da je OK. Dobra atmosfera i velika napetost.
Sad sam skužio da se Boselli referiro na ovu epizodu u Hellingen je živ. Stalno je spominjao Bena Stivensa bez noge, a ja sam se pito di ju je izgubio. I one krilate indijance je spominjo da je vidio, a nisam znao di ih je vidio.
Sad mi je znatiželja podmirena |
No sikiriki |
Edited by - Archy on 06/07/2009 18:02:14 |
|
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 07/07/2009 : 08:28:07
|
stiglo na kioske u najavi Extra #176 - Krilati osvetnik
tako da krajem srpnja moženo ocekivati nastavak kad bi se i novi redovni trebao pojaviti |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 07/07/2009 : 13:14:11
|
posve solidno... volim kad to nolitta atmosfericno i laganini razvija... kadar 43/3 je urnebesan jaca od njega je samo prevoditeljica koja daje referencu na tuttozagor, a rijec je o prethodnoj epizodi koju je prevela prije tjedan-dva... |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 07/07/2009 : 21:05:26
|
posve solidno... volim kad to nolitta atmosfericno i laganini razvija... kadar 43/3 je urnebesan jaca od njega je samo prevoditeljica koja daje referencu na tuttozagor, a rijec je o prethodnoj epizodi koju je prevela prije tjedan-dva...
Slažem se,to je bilo baš glupo za vidjeti. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 07/07/2009 : 22:02:41
|
inace mi je taj 43/3 najsmjesniji chicov geg u zagoru koji sam vidio... a ovih dana nije me lako nasmijati... |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 07/07/2009 : 22:17:49
|
inace mi je taj 43/3 najsmjesniji chicov geg u zagoru koji sam vidio... a ovih dana nije me lako nasmijati...
Tip spava okružen križevima. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
Topic |
|