forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 naletih danas na ovo
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 10/06/2009 : 09:01:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message
neznam jel bilo i jel autor na forumu, pronašao na drugom forumu

ostatak na linku

Moj strip
Moje aukcije

www2
Senior Member

Croatia
1046 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 10/06/2009 : 09:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message
PREDOBRO....boja i sjene +5

Edited by - www2 on 10/06/2009 09:05:57
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 10/06/2009 : 12:06:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message
zbilja dobro
odlican link, hvala
samo jedna, mala primjedba
jebiga, cepidlaka sam
crtež je preopteren detajlima :(

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 10/06/2009 : 14:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
super izgleda, baš mi se dopalo...

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 10/06/2009 : 14:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message
nije mi baš nekaj

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/06/2009 : 14:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Boja izvlaci inace savim prosjecan crtež... Bez boje bi ovo bilo gore i od Cossua...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

ninel
Senior Member

Serbia
1583 Posts

Member since 16/11/2004

Posted - 10/06/2009 : 14:52:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ninel a Private Message
Puno truda ni za šta...

http://www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8&feature=related
Go to Top of Page

www2
Senior Member

Croatia
1046 Posts

Member since 11/02/2009

Posted - 10/06/2009 : 15:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send www2 a Private Message
vi ste ljudi u ..... da prosite :)
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2932 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 10/06/2009 : 17:03:57  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
Sasvim solidan crtež... Boje, naravno.

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

fumettisti
Senior Member

Croatia
2265 Posts

Member since 13/07/2002

Posted - 10/06/2009 : 17:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send fumettisti an ICQ Message  Send fumettisti a Private Message
Ovako,forenzicki receno o ovome crtezu.Kao prvo,tko kaze da je ovo lose neka sam pokusa nesto u koloru ili nek pokusa nesto kolorirati.Drugo,tko god da je ovo crtao daleko,daleko je od ozbiljnosti jer vojnici u smedjim uniformama ocito su kao ruski vojnici a ovi drugi naravno njemacki.Trece,na smedjim uniformama nema nikakovih oznaka ALI je uredno nacrtan znak SS na vrhovima kaputa njemackih vojnika kao i katastrofalna greska o kukastom krizu na desnoj ruci vojnika u ppozadini,a na sljemu nista.Tko god da je crtao trebao je dobro,dobro prijeci neke stvari o uniformama i bojama jer ovo ne stima.Sva sreca da je nama ovdje bog dao crtace poput Radilovica i Bednjanca koji su to radili kako treba.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 11/06/2009 : 13:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by fumettisti

Ovako,forenzicki receno o ovome crtezu.Kao prvo,tko kaze da je ovo lose neka sam pokusa nesto u koloru ili nek pokusa nesto kolorirati.Drugo,tko god da je ovo crtao daleko,daleko je od ozbiljnosti jer vojnici u smedjim uniformama ocito su kao ruski vojnici a ovi drugi naravno njemacki.Trece,na smedjim uniformama nema nikakovih oznaka ALI je uredno nacrtan znak SS na vrhovima kaputa njemackih vojnika kao i katastrofalna greska o kukastom krizu na desnoj ruci vojnika u ppozadini,a na sljemu nista.Tko god da je crtao trebao je dobro,dobro prijeci neke stvari o uniformama i bojama jer ovo ne stima.Sva sreca da je nama ovdje bog dao crtace poput Radilovica i Bednjanca koji su to radili kako treba.

Još i to -Rusi su imali Špagine a ne Thompsone

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 11/06/2009 : 17:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
Da nije boje, izgledalo bi katastrofa. Ovako boja spašava, mada je možda predetaljna.
Go to Top of Page

dino1984
Average Member

Austria
527 Posts

Member since 31/05/2007

Posted - 11/06/2009 : 17:45:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dino1984 a Private Message
Meni ne izgleda nimalo lose!!!!

Good night white pride!!
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 11/06/2009 : 21:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

quote:
Originally posted by fumettisti

Još i to -Rusi su imali Špagine a ne Thompsone

imali su i thompsone. i tone i tone toga sa zapada kroz lend-lease.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 11/06/2009 : 23:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message

"...nije mi baš nekaj..."

"...Boja izvlaci inace savim prosjecan crtež... Bez boje bi ovo bilo gore i od Cossua..."

"...Puno truda ni za šta..."

"...Da nije boje, izgledalo bi katastrofa. Ovako boja spašava, mada je možda predetaljna..."

Ljudi,blago receno,vi ste jedni obicni kriticarski analni otvori...Pa, jebote, tko god ovo nacrtao ubio se od truda.Ne mogu niti zamisliti koliko mu je trebalo vremena za ovo bojanje.
Uostalom,volio bih vidjeti nekog od vas da uradi bar jedan ovakav crtež.Pa da ga onda neko odvec nadobudan popljuje...
Ne zamjerite na teškim rijecima ali nisam se mogao suzdržati od ovakvog komentara.

Wtf?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7966 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/06/2009 : 00:01:57  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
Ne zamerite na "teškim recima", ali ovakvo kolorisanje NE VALJA!

Naizgled, sve površine su obojene "školski - kako treba". Svakom materijalu je data odgovarajuca tekstura, boja i (prividno) odsjaj.

Medutim, realno (a ovde se, kao, insistiralo na realisticnosti) sve bi moralo da izgleda totalno drugacije. Svaka scena treba da ima svoje osvetljenje. Ne mogu isto da budu osvetljeni likovi koji se nalaze u vecoj senci (zidova), manjoj senci ili izvan nje.
To prakticno znaci da boje uniforma, lica, šlemova ne mogu da budu identicne na svim kadrovima, nego moraju da se razlikuju u nijansama, od svetlijih do tamnijih.

Kad osvetljenja i senke nisu postignute tušom, inace jedva prosecnog crteža, onda se moraju postici bojom, da bi sve izgledalo autenticno, a ne veštacki neprirodno.

Na stranu to, što za kvalitetnije kolorisane stripove treba odstupati od puke realisticnosti i razmišljati o uklapanju boja i valera, slicno kao što se u savremenim filmovima primenjuju filtri koji daju nijanse scenama u zavisnosti od sadržaja i emocija koje se žele postici što fotografiji/boji crteža daje umetnicku dimenziju.

I još - onaj koji se "ubija od truda" boji rucno, a ne koristi jeftine, gotovo zadate, photoshop efekte. (cak i bez intervencija na menjanju nijansi)

Jedino što se mora priznati je zanatsko poznavanje racunarskog kolorisanja. Medutim, kako crtež nije ni malo impresivan, a ipak je on najbitniji, ni bolji kolor ne bi puno pomogao. To bi i tada bila prosecna strana stripa.
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 12/06/2009 : 00:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Velika greška kriticara ovog crteža je u tome da inzistiraju na realisticnosti i što vjernijem prikazu vojnika,uniformi,oznaka,vozila,eksterijera,interijera,kamenja te drugih vrsta podloge i ostalih gluposti vezanih za autenticnost tog doba i vremena jednostavno zato jer ovdje od realizma nema ni traga.
Crtac ocigledno nije razmišljao o bolesnim pojedinostima jer ovo nije dokumentarno filozofijsko ultra realisticni strip nego s tim suvislim budalaštinama neopterecen krvavo ratno polukarikaturalni stripic na kojem se dosta toga može ispraviti i koji dosta toga pokazuje-talentiranog crtaca te velikog majstora za detalje.
Svaka cast.

Wtf?

Edited by - bagi on 12/06/2009 00:32:12
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6026 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/06/2009 : 07:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Bagi, napisao sam da je crtež sasvim prosjecan upravo iz razloga što i ja mogu bolje od ovoga... Kolor necu komentirati, jer tu nisam toliko jak, ali ako je vec htio karikaturu, onda je trebao tako i bojiti...

Ja nisam gledao oružje i detalje, nego izraze lica, položaje tijela i slicno... Prvo, ovaj lik za mitraljezom i ovaj iza zida imaju istu facu... Drugo, lik za mitraljezom ima prekratku lijevu ruku... Trece, i najvažnije, sve je konfuzno, vinjete nisu jasno odijeljene, i nije mi baš jasan, recimo zadnji kadar...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213

Edited by - Beva on 12/06/2009 07:54:08
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 12/06/2009 : 11:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

Nisu ih imali baš tone, niti jih nisu upotrebljavali u borbenim jedinicama. Špagini i MP38/40 su bili bolji, a problem je bila i '45 municija (u SSSR se nije proizvodila, a regularna dostava iz USA je bila problem)

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7966 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/06/2009 : 18:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

Bagi, napisao sam da je crtež sasvim prosjecan upravo iz razloga što i ja mogu bolje od ovoga... Kolor necu komentirati, jer tu nisam toliko jak, ali ako je vec htio karikaturu, onda je trebao tako i bojiti...

Ja nisam gledao oružje i detalje, nego izraze lica, položaje tijela i slicno... Prvo, ovaj lik za mitraljezom i ovaj iza zida imaju istu facu... Drugo, lik za mitraljezom ima prekratku lijevu ruku... Trece, i najvažnije, sve je konfuzno, vinjete nisu jasno odijeljene, i nije mi baš jasan, recimo zadnji kadar...

Sve to stoji. Ima još prilicno grešaka. Prvi kadar, prvi vojnik u braon uniformi koji drži ono oružje usprabno u desnoj ruci - može li palac ruke koja drži pušku da stoji onako povijeno? Ne.

Perspektiva mitraljeza koji je okrenut prema nama, u odnosu na vojnika koji ga drži? Pogrešna. Deluje da je cev pala, kao istopljena, na dole.

itd
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 12/06/2009 : 19:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Meni ovo bas lepo izgleda, jedino mi nije jasno odakle se pojavio drugi nemacki vojnik, kad se na prvoj vinjeti nije video. A siguran sam da bi trebao da se vidi, jer su ono ostaci prozora.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 12/06/2009 : 19:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Jeste li pogledali ostale linkove...nije lose...da li moze neko da otkrije smisao krsta na levoj saci vojnika koji puca u Hitlera?

Takodje bi dobro dosao i poznavalac tenkova da nam kaze o kom modelu se radi...ne lici mi na 34-ku...ako se vec radi o rusima...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 12/06/2009 : 19:47:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
T-34
Top-80mm

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 12/06/2009 : 20:32:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

quote:

Nisu ih imali baš tone, niti jih nisu upotrebljavali u borbenim jedinicama. Špagini i MP38/40 su bili bolji, a problem je bila i '45 municija (u SSSR se nije proizvodila, a regularna dostava iz USA je bila problem)

pa nisam ni rekao da su NJIH imali na tone, pogledaj bolje. da, problem je bio kalibar, a samih thompsona bilo je prilicno mnogo, no zbog streljiva, slabo su se koristili.
na tone su imali svega drugoga. vise od 200.000 vozila za operaciju bagration npr. i nekoliko desetaka tisuca (!!!) (kroz cijeli rat) zrakoplova, koji su spasili ruse 1941./42. samo hurricanea 2952 komada, bratac.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 12/06/2009 : 22:31:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by GGG

quote:

pa nisam ni rekao da su NJIH imali na tone, pogledaj bolje. da, problem je bio kalibar, a samih thompsona bilo je prilicno mnogo, no zbog streljiva, slabo su se koristili.
na tone su imali svega drugoga. vise od 200.000 vozila za operaciju bagration npr. i nekoliko desetaka tisuca (!!!) (kroz cijeli rat) zrakoplova, koji su spasili ruse 1941./42. samo hurricanea 2952 komada, bratac.

Koliko si siguran u to...Staljin mi nije delovao kao tip koji bi kupio 3000 Engleskih aviona???
Jos jedna cinjenica...Citavo Nemacko vazduhoplovstvo je u predvecerje rata 1939 posedovalo nesto vise od 3600 aviona...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 14/06/2009 : 17:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Nekako sam iz tvog odgovora razumio, da su na tone i tone imali pješadijskog naoružanja (ukljucujuci thompsona), kojega je zapravo od sveg materiala bilo najmanje i najmanje je bilo uptrebljavano
A oko ostalog se mislim da slažemo slažemo, da su rusi od zapada dobili ogromne kolicine vojnog i drugog materiala (od bojnog broda to telefona), vjerojatno najznacajniji su od svega bili benzin i 400.000 Dodge i Studabaker kamiona

@sdragan@ Rusi su u njemackom napadu izgubili preko 30% avijacije vecina toga što jim je ostalo bilo je zastarjelo, a proizvodnja suvremenih aviona tek je bila u pocetku, zato su jedva docekali zapadnu pomoc koja jih je izvukla i tek u drugoj polovini 1944 imali su dosta kvalitetnih vlastitih aviona. Sve skupa su dobili 15.000 aviona, a Najvažniji primjerci su bili cca 6000 air- i kingcobri, 2600 havoca/bostona i 200 catalina...

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000