Author |
Topic  |
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 24/06/2009 : 04:06:33
|
A sta cemo sa neostavljenim komentarima?Kako neko ko i nema puno komentara da uveca taj broj i poboljsa svoju reputaciju kada "renomirani" clanovi sa velikim brojem komentara ne smatraju za shodno ni da ga udostoje ostavljanjem pozitivnog komentara iako je trgovina obavljena zacas i bez ikakvih problema? A sta cemo sa jos gorom situacijom kada ti "renomirani" clanovi smatraju da ih smaras jer si se usudio da osvojis jedan jedini(ili cak i dva) jeftini strip umesto da od njih uzmes sve sto imaju na aukcijama?Jos te onda i nude stripovima tipa pogledaj sta jos imam na aukcijama i slicno. Ja se sa ovakvim stvarima sve cesce susrecem,mada mi se desavaju vise na sajtu kolekcionar.Ali zanimljivo neki clanovi koji su na oba sajta razlicito se ponasaju ovde i tamo,valjda ovde cvikaju od gvozdene discipline,a tamo ih bas briga za sve.U sustini poenta je da moralnosti nema,nego samo gvozdenom disciplinom i sankcijama za pogreske mozes nesto postici. Moj predlog,svakome ko posle uspesno obavljene aukcije ne ostavi komentar,posle izvesnog vremena,a na prijavu drugog ucesnika aukcije,udariti negativan komentar pa da vidimo da li ce doticni biti ponovo zaboravan ili ce mu mozak profunkcionisati kao svajcarski sat.Mada mislim da se u nekim slucajevima i ne radi o zaboravnosti,vec i o bezobrazluku i uobrazenosti pogotovo ako si doticnog jos i potsetio da ti ostavi komentar a on to opet nije ucinio. |
Edited by - tumen on 24/06/2009 04:17:36 |
 |
|
giant
Average Member

Slovenia
924 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 24/06/2009 : 10:52:39
|
quote: Originally posted by tumen
A sta cemo sa neostavljenim komentarima?Kako neko ko i nema puno komentara da uveca taj broj i poboljsa svoju reputaciju kada "renomirani" clanovi sa velikim brojem komentara ne smatraju za shodno ni da ga udostoje ostavljanjem pozitivnog komentara iako je trgovina obavljena zacas i bez ikakvih problema? A sta cemo sa jos gorom situacijom kada ti "renomirani" clanovi smatraju da ih smaras jer si se usudio da osvojis jedan jedini(ili cak i dva) jeftini strip umesto da od njih uzmes sve sto imaju na aukcijama?Jos te onda i nude stripovima tipa pogledaj sta jos imam na aukcijama i slicno. Ja se sa ovakvim stvarima sve cesce susrecem,mada mi se desavaju vise na sajtu kolekcionar.Ali zanimljivo neki clanovi koji su na oba sajta razlicito se ponasaju ovde i tamo,valjda ovde cvikaju od gvozdene discipline,a tamo ih bas briga za sve.U sustini poenta je da moralnosti nema,nego samo gvozdenom disciplinom i sankcijama za pogreske mozes nesto postici. Moj predlog,svakome ko posle uspesno obavljene aukcije ne ostavi komentar,posle izvesnog vremena,a na prijavu drugog ucesnika aukcije,udariti negativan komentar pa da vidimo da li ce doticni biti ponovo zaboravan ili ce mu mozak profunkcionisati kao svajcarski sat.Mada mislim da se u nekim slucajevima i ne radi o zaboravnosti,vec i o bezobrazluku i uobrazenosti pogotovo ako si doticnog jos i potsetio da ti ostavi komentar a on to opet nije ucinio.
------------------------------------- Ajde, nemojmo sad u trecoj osobi....molim imena da bude konkretnije i da se stice dojam, da ne mlatimo "praznu slamu"..... Što se kolekcionara tice, tamo su stvari malo drugacije i broj komentara nije toliko relevantan kao na sajtu stripovi.com iako su tamo radi kontrole prodavaca/kupaca, kao ovde.....
Ovo je samo za odgovor i izvan je kontexta topika:@srdjandj: da, i ja sam poceo jednom sa 0 komentara i kao pidruženi clan sasvim mi je bilo jasno, da treba da se PRVO podredim uslovima takvim sa ništa ili malo komentara, bilo da sam kupio i samo jedan komad za 5 kuna... ili prodao, svejedno! Ali zapažam, da su neki (ne znam imena, ali nekoliko topika ovde jasno kaže na te likove) nanjušili, da se sa prodajom stripova može mnogo zaraditi, i to ovde iskorištavaju! U pocetku, 3 godine nazad kad sam poceo, nisam imao takav utisak...U tome i jeste srž problema-varanje se uvuklo i na ovu super stranicu, koja je namenjena iskljucivo istinskim kolekcionarima i moderatori tu ništa ne mogu! Samo si mi medusobno možemo pomoci, jedino tu vidim rešenje!
Opet kontext: Znam, da je crvena nit ovoga topika mali iznos, koji treba platiti, da se prvo dobije strip i ne obrnuto...ali još jednom, navedite imena, da se zna, kod kojih je osoba taj problem pa da se sami možda ovde jave i objasne kako stvari stoje.....  |
Invincible shield |
Edited by - giant on 24/06/2009 11:12:23 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 24/06/2009 : 11:33:29
|
@giant Sa tobom sam do sada uspešno saradivao nekoliko puta i znam da si prepošten i svaka ti cast na tome. Jedino mi nije malo logicno, sad ja sa preko 1700 komentara izbidujem novim clanovima na aukcijama stripove za preko 100 eura od njih nekoliko i tražim, pošto su oni novi, da mi pošalju stripove, pa da cu im onda platiti, a ko u tom slucaju njima garantuje da cu im ja platiti, možda su i pozitivni komentari nekome samo maska za daljnje prevare? Zar nije bilo slucajeva da pojedinci imaju po 50 i više pozitivnih komentara, sve tece med i mleko, a posle se pojave desetine i više njih koje je taj "pošteni" prevario. Zato tu nema nekoh pravila, covek može da se polakomi, svašta tu može da se desi kad je veci novac u pitanju, zato savetujem oprez, ali onda se dolazi do zakljucka da samo novi clanovi mogu biti prevaranti, a stari su svi ispravni? Ne znam, ne treba na taj nacin sad omalovažavati ljude koji prvi put ucestvuju na aukcijama, vidi, ja ovo pišem da treba prvo slati novac, pa tek stripove, a mnogi koji ovo citaju, znaju koliko puta sam ja slao stripove, pa tek onda sam dobijao novac i obratno, sve je stvar poverenja, ja i dalje verujem u ljude, a veruj da mogu jako dobro da procenim na aukcijama, kad je u pitanju neka prevara.
|
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts
Member since 13/07/2008 |
Posted - 24/06/2009 : 13:18:38
|
Ima svasta,neko nece da salje dok nevidi lovu,neko salje bez da upita za lovu Npr....ja imam jako lijepo iskustvo sa Slovencima Svaka im cast,ljudima radis,oni salju stripove i ne pitaju dali su im pare poslate ili kad ce biti Pa evo i da spomenem kao Tom -Dar,Trz itd...jedan Kerber Makedonac (ziva legenda),jedan Sawitch ,takodje "jos uvijek"ziva legenda i mozda i neki drugi ali ovog puta dosta Ali ima brate i onih koji trebas moliti da ti odgovore i kad to napokon urade tad urade preko k...a Kod takvih,kad bi znao kakvi su prije nego nesto osvojim,nebi uzeo ni da mi dzabe daju a da nepricam tad o parama i nekom poslu sa njima Ali opet se vracam u neku pozitivu i kazem,da sam to 99% dozivio na drugim sajtovima I takvi nisu vrijedni spomena |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/06/2009 : 16:35:20
|
quote: Originally posted by srdjandj
@giant Sa tobom sam do sada uspešno saradivao nekoliko puta i znam da si prepošten i svaka ti cast na tome. Jedino mi nije malo logicno, sad ja sa preko 1700 komentara izbidujem novim clanovima na aukcijama stripove za preko 100 eura od njih nekoliko i tražim, pošto su oni novi, da mi pošalju stripove, pa da cu im onda platiti, a ko u tom slucaju njima garantuje da cu im ja platiti, možda su i pozitivni komentari nekome samo maska za daljnje prevare? Zar nije bilo slucajeva da pojedinci imaju po 50 i više pozitivnih komentara, sve tece med i mleko, a posle se pojave desetine i više njih koje je taj "pošteni" prevario. Zato tu nema nekoh pravila, covek može da se polakomi, svašta tu može da se desi kad je veci novac u pitanju, zato savetujem oprez, ali onda se dolazi do zakljucka da samo novi clanovi mogu biti prevaranti, a stari su svi ispravni? Ne znam, ne treba na taj nacin sad omalovažavati ljude koji prvi put ucestvuju na aukcijama, vidi, ja ovo pišem da treba prvo slati novac, pa tek stripove, a mnogi koji ovo citaju, znaju koliko puta sam ja slao stripove, pa tek onda sam dobijao novac i obratno, sve je stvar poverenja, ja i dalje verujem u ljude, a veruj da mogu jako dobro da procenim na aukcijama, kad je u pitanju neka prevara.
Da li je veca šansa da vara onaj sa 0 komentara, 50 ili 1700. Nisi ti zaradio 1700 komentara varajuci ljude. Teško mi je povjerovati da ce bilo tko sa više od 100 komentara (pri tome mislim na onaj manji broj - razliciti clanovi), biti prevarant. Postoji selekcija. Oni koji ne rade dobro, otpadnu i budu izbaceni puno prije 100 komentara (od razlicitih clanova). Problem je što od 10 onih sa 0 komentara imaš jednog prevaranta i dva neozbiljna. Kako odstraniti žito od kukolja? Neka oni svi lijepo prvo pošalju (novac ili stripove) pa neka zarade pozitivne komentare...Nije ovdje rijec o omalovažavanju novih vec o priznavanju starijih (pa valjda smo zaslužili to malo sigurnosti s obzirom da smo 4,5 ili 6 godina pošteno trgovali.  |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 24/06/2009 16:36:14 |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 24/06/2009 : 16:54:56
|
Ne znam zasto se toliko potencira to slanje stripova kao prva stavka a zatim da se primi novac?Mislim da se vecina ljudi slaze da treba prvo poslati novac.Takodje,da ako nekog clana znas,vec si trgovao sa njim,mozes mu verovati i to od internog dogovora zavisi kako ce se trgovina obaviti. Ali sto se tice prevara,njih ima raznih vrsta,nije samo prevara da nekome nesto ne posaljes,iako si ti svoje vec dobio.Videli smo nedavno kakvih je likova bilo,koristili su dvostruke nikove,zatim cesto se i u dogovoru sa nekim drugim vrsi nabidavanje,ima tu stvari koje ovde mnogi ne smeju da spomenu.I ja bih napisao neke stvari,ali priznajem da se bas i ne usudjujem,a i nemam bas dokaze za to,iako sam 99% siguran u svoje sumnje. To je sto se tice prevara,a sta cemo sa neozbiljnoscu,ignorisanjem,pa cak i neodgovornim bezobrazlukom?Neko rece ako se trgovina na osnovu osvojene aukcije nije ni obavila da to nije prevara,vec neka neozbiljnost.Prevara je itekako,prodavac je mozda vec uracunao te pare u neki trosak,zatim strip je mogao ponovo da stavi na aukciju,a sta tek reci ako je strip bio bidan izmedju vise zainteresovanih,onda je prodavac vec imao drugog sigurnog kupca.U suprotnom,prevaren je i kupac ako ga prodavac ispali,racunao je na taj strip,mozda je propustio priliku da ga negde drugde nabavi. Ono sto je po meni kljucno jeste komunikacija.Ne mora sve odmah da se obavi i problemi se javljaju,ali brate mili javi se bar kratkom porukom,mejlom ili cime god slicnim,obavesti onu drugu stranu.Ne mogu nikako da prihvatim opravdanja za to da se neko danima ne javlja i ne moze barem kratkom porukom onog drugog da obavesti.Pa meni je nedavno crkao komp,pa sam opet slao poruke preko prijatelja.Dakle,sve se moze kada se hoce. Sto se tice imena,ne bih o njima,jer kada bih to uradio,ovde bi bila otvorena sezona lova na mene. |
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
598 Posts
Member since 17/02/2005 |
Posted - 24/06/2009 : 17:07:43
|
Ne znam zasto se toliko potencira to slanje stripova kao prva stavka a zatim da se primi novac?Mislim da se vecina ljudi slaze da treba prvo poslati novac.Takodje,da ako nekog clana znas,vec si trgovao sa njim,mozes mu verovati i to od internog dogovora zavisi kako ce se trgovina obaviti. Ali sto se tice prevara,njih ima raznih vrsta,nije samo prevara da nekome nesto ne posaljes,iako si ti svoje vec dobio.Videli smo nedavno kakvih je likova bilo,koristili su dvostruke nikove,zatim cesto se i u dogovoru sa nekim drugim vrsi nabidavanje,ima tu stvari koje ovde mnogi ne smeju da spomenu.I ja bih napisao neke stvari,ali priznajem da se bas i ne usudjujem,a i nemam bas dokaze za to,iako sam 99% siguran u svoje sumnje. To je sto se tice prevara,a sta cemo sa neozbiljnoscu,ignorisanjem,pa cak i neodgovornim bezobrazlukom?Neko rece ako se trgovina na osnovu osvojene aukcije nije ni obavila da to nije prevara,vec neka neozbiljnost.Prevara je itekako,prodavac je mozda vec uracunao te pare u neki trosak,zatim strip je mogao ponovo da stavi na aukciju,a sta tek reci ako je strip bio bidan izmedju vise zainteresovanih,onda je prodavac vec imao drugog sigurnog kupca.U suprotnom,prevaren je i kupac ako ga prodavac ispali,racunao je na taj strip,mozda je propustio priliku da ga negde drugde nabavi. Ono sto je po meni kljucno jeste komunikacija.Ne mora sve odmah da se obavi i problemi se javljaju,ali brate mili javi se bar kratkom porukom,mejlom ili cime god slicnim,obavesti onu drugu stranu.Ne mogu nikako da prihvatim opravdanja za to da se neko danima ne javlja i ne moze barem kratkom porukom onog drugog da obavesti.Pa meni je nedavno crkao komp,pa sam opet slao poruke preko prijatelja.Dakle,sve se moze kada se hoce. Sto se tice imena,ne bih o njima,jer kada bih to uradio,ovde bi bila otvorena sezona lova na mene.
Jaoooooo! Citate li vi postove cijele ili samo naslove? Pa tko potencira to što ti tvrdiš da se potencira? Citaj moje postove cijele(i tude takoder!) i to sve, sve u ovoj temi. Izgubit cu svaku volju za bilo kakvim konstruktivnijim raspravama ovdje jer se slabo cita, a puno zakljucuje. Ne mrzim nikoga ovdje, ali, molim vas, citajte pomnije i znat cete bit. |
Humbert Coe |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 24/06/2009 : 17:17:31
|
Primetio sam i ja da su se neki stripovi koji su vec jednom bili prodati, ponovo pojavili u prodaji, cak je i slika identicna, baš sam proveravao i to se dešava na kolekcionaru, evo možete sami da pogledate i uporedite, pa da dodete do odredenih zakljucaka, a baš me briga, baš bih voleo da vidim šta mi ko može što sam izneo cinjenice. Evo pogledajte aukciju novog clana "ljubiteljzslmsa" na kolekcionaru, evo stripa koji prodaje http://www.kolekcionar.com/html/yu/auction.asp?id=49155
A taj strip je kupio od gervasijusa, pa kad pogledate sliku koju je stavio gervasijus kad je ovom tipu navodno prodao strip, videcete da je slika potpuno ista, pa ako nekome tu nije ništa sumnjivo, onda nek se upeca. Taj strip je navodno kupio od gervasijusa za 216 evra, a sad ga prodaje za 89, a potpuno ista slika stripa koji je postavljen na aukciji, pa ko je lud da kupi strip za 216 evra, a posle ga proda za 90? Tumen nije smeo da kaže, ja smem, a ako pažljivo pratite aukcije na kolekcionaru, još za neke clanove cete videti kako u dogovoru sa odredenim likovima, perfidno nabidavaju cene do odredene svote, ja imam vremena, pa pratim sve šta se dešava, ko od koga kupuje, ko odustane, pa onda je normalno da mogu da predvidim sve vrste prevara. Ovo se dešava na kolekcionaru, da me pogrešno ne shvatite. |
Edited by - srdjandj on 24/06/2009 17:21:31 |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 24/06/2009 : 17:20:50
|
quote: Originally posted by Humbert Coe
Ne znam zasto se toliko potencira to slanje stripova kao prva stavka a zatim da se primi novac?Mislim da se vecina ljudi slaze da treba prvo poslati novac.Takodje,da ako nekog clana znas,vec si trgovao sa njim,mozes mu verovati i to od internog dogovora zavisi kako ce se trgovina obaviti. Ali sto se tice prevara,njih ima raznih vrsta,nije samo prevara da nekome nesto ne posaljes,iako si ti svoje vec dobio.Videli smo nedavno kakvih je likova bilo,koristili su dvostruke nikove,zatim cesto se i u dogovoru sa nekim drugim vrsi nabidavanje,ima tu stvari koje ovde mnogi ne smeju da spomenu.I ja bih napisao neke stvari,ali priznajem da se bas i ne usudjujem,a i nemam bas dokaze za to,iako sam 99% siguran u svoje sumnje. To je sto se tice prevara,a sta cemo sa neozbiljnoscu,ignorisanjem,pa cak i neodgovornim bezobrazlukom?Neko rece ako se trgovina na osnovu osvojene aukcije nije ni obavila da to nije prevara,vec neka neozbiljnost.Prevara je itekako,prodavac je mozda vec uracunao te pare u neki trosak,zatim strip je mogao ponovo da stavi na aukciju,a sta tek reci ako je strip bio bidan izmedju vise zainteresovanih,onda je prodavac vec imao drugog sigurnog kupca.U suprotnom,prevaren je i kupac ako ga prodavac ispali,racunao je na taj strip,mozda je propustio priliku da ga negde drugde nabavi. Ono sto je po meni kljucno jeste komunikacija.Ne mora sve odmah da se obavi i problemi se javljaju,ali brate mili javi se bar kratkom porukom,mejlom ili cime god slicnim,obavesti onu drugu stranu.Ne mogu nikako da prihvatim opravdanja za to da se neko danima ne javlja i ne moze barem kratkom porukom onog drugog da obavesti.Pa meni je nedavno crkao komp,pa sam opet slao poruke preko prijatelja.Dakle,sve se moze kada se hoce. Sto se tice imena,ne bih o njima,jer kada bih to uradio,ovde bi bila otvorena sezona lova na mene.
Jaoooooo! Citate li vi postove cijele ili samo naslove? Pa tko potencira to što ti tvrdiš da se potencira? Citaj moje postove cijele(i tude takoder!) i to sve, sve u ovoj temi. Izgubit cu svaku volju za bilo kakvim konstruktivnijim raspravama ovdje jer se slabo cita, a puno zakljucuje. Ne mrzim nikoga ovdje, ali, molim vas, citajte pomnije i znat cete bit.
Ne znam zasto si se ti osetio prozvanim,nisam mislio da ti ista prekomerno potenciras.A pomenuo sam neke druge stvari samo da naglasim kako su mozda one vaznije i veci problemi. |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 24/06/2009 : 17:23:53
|
Apsolutno se slazem sa Draganom i podrzavam ga.Za doticnom Gervasijusa svi znamo da je duboko zabrazdio i meni je smesno to sto radi,ali neki drugi clanovi ovog foruma su se upleli na Kolekcionaru u neke nimalo casne radnje,oni sami znaju sta su uradili i neka im je na cast.Znamo gde su se sve prodavali pojedini stripovi i ko je kome sta prodao,pa stoga stvari su potpuno jasne. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 24/06/2009 : 17:27:48
|
Ja samo cekam da se pojedini stripovi koji su prodati skoro po velikim cenama, ponovo pojave u prodaji, a sve sam te aukcije kopirao i sad cekam da uporedim. |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 24/06/2009 : 17:37:26
|
Ja samo cekam da se pojedini stripovi koji su prodati skoro po velikim cenama, ponovo pojave u prodaji, a sve sam te aukcije kopirao i sad cekam da uporedim.
Bas tako.Mada cu ja malo pogledati i odredjene zavrsene aukcije ovde pa ih opet uporediti sa odredjenim na kolekcionaru. Sto se tice Gervasijusa,taj ljubiteljlmszs je on,a isto tako je i nik zagor-te-ney na kolekcionaru njegov.Lokacije za druga dva nika je lupao,prvo je stavio Bela Crkva,a zatim za ovaj drugi Vracev Gaj koji je tu negde odmah pored Bele Crkve.Ostavio je neke brojeve telefona na koje se niko ne javlja,a njegov glavni nik Gervasijus je doticnima odmah ostavio pozitivne komentare koje su tipa "Pohvale za novajliju i neka je sa srecom".Bogami sam se dobro nasmejao. |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 24/06/2009 : 17:43:10
|
Ja samo cekam da se pojedini stripovi koji su prodati skoro po velikim cenama, ponovo pojave u prodaji, a sve sam te aukcije kopirao i sad cekam da uporedim.
Bas tako.Mada cu ja malo pogledati i odredjene zavrsene aukcije ovde pa ih opet uporediti sa odredjenim na kolekcionaru. Sto se tice Gervasijusa,taj ljubiteljlmszs je on,a isto tako je i nik zagor-te-ney na kolekcionaru njegov.Lokacije za druga dva nika je lupao,prvo je stavio Bela Crkva,a zatim za ovaj drugi Vracev Gaj koji je tu negde odmah pored Bele Crkve.Ostavio je neke brojeve telefona na koje se niko ne javlja,a njegov glavni nik Gervasijus je doticnima odmah ostavio pozitivne komentare koje su tipa "Pohvale za novajliju i neka je sa srecom".Bogami sam se dobro nasmejao.
Klupko se odmotava, zdrav razum i logika, bravo, do istog zakljucka sam i ja došao, cak sam ja i slao poruke namerno da ga pitam nešto, ali nikad nije odgovorio. Sve se može uporediti, sve se može pratiti, zato ljudi ne zalecite se, nemojte da dozvolite da vas ošišaju kao ovce! |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 24/06/2009 : 17:57:26
|
Pazi ovo, tip ovde na aukcijama proda stripove nekom tipu iz Beograda, a onda se ti isti stripovi pojave kod drugog prodavca iz Beograda, a ovaj prvi pomenuti tip te iste stripove osvaja na aukcijama na kolekcionaru od tog drugog prodavca, kupuje iste stripove koje je prethodno prodao. Verujem da ce se prepoznati i da ce ga bar malo biti sramota! |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 24/06/2009 : 18:01:23
|
quote: Originally posted by supermark
nemam vremena prije svake aukcije izigravati detektiva    
E ja imam vremena.   Pa pratim... |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 24/06/2009 : 18:18:30
|
Sumnjive stvari su se odigravale na kolekcionaru i to u trouglu clanova.Posto na kolekcionaru ne mogu da se nadju istekle aukcije sem ako se ne ostavi komentar,ne mogu da pokazem linkove,ali stvari su jasne i te ljude treba da je sramota.Jedan od njih je cesto moralisao ovde na nekoliko topika. Poenta je u tome da su dva clana pojedinacno trecem prodala odredjeni broj stripova,jedan ovde a drugi na kolekcionaru.Zatim su se svi ti stripovi ponovo nasli kod onoga koji je na kolekcionaru prodao doticnom stripove,a onaj koji mu je prodao ovde je nabidavao cene do 97 eura cekajuci da se ribica upeca i ponudi 100.Negde mu je uspelo,a negde ne.Komentare naravno nije ostavio. |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 24/06/2009 : 18:34:49
|
Na kraju dolazi se i do zakljucka da su u stvari samo dva coveka u pitanju,to jest da jedan koristo dvostruki nik na kolekcionaru,a ovde samo jedan jer se boji da ga ne otkriju.Au ljudi,bas ste zabrazdili duboko.Sta vam sve to treba?Eto sve sam rekao osim imena,a prepoznace se vec sami. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29655 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 24/06/2009 : 18:57:22
|
quote: Originally posted by supermark
nemam vremena prije svake aukcije izigravati detektiva    
E ja imam vremena.   Pa pratim...
E pa onda prati što bidam pa mi javi.    |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
Posted - 24/06/2009 : 19:03:27
|
Dvoumim se da li da postavim imena,nazalost nemam te linkove sa kolekcionara pa da vam svima pokazem,mada mislim da su mnogi shvatili u cemu je rec,to jest svako ko je pratio te aukcije na kolekcionaru,a seca se i tih stripova odavde.Stvar je vrlo ozbiljna jer prevara nije mala vec velika,a i ti ljudi ce to nastaviti da rade. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/06/2009 : 21:27:57
|
ja neman pojma o kome bi se moglo radit,jer nisan na kolekcionaru niti ga pratin. daj imena /linkove  |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
Edited by - lwood on 24/06/2009 21:28:21 |
 |
|
tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts
|
srleb
Average Member

Serbia
635 Posts
Member since 08/11/2006 |
Posted - 24/06/2009 : 22:45:32
|
Eto,znas.
Pa evo ja neznam, a ima me i tamo. Ako ne moze javno da se objave imena mozes li na pm da mi posaljes (ovde me vec oladio jedan prodavac a tamo jos nije pa ...)? |
Pozdrav!!! |
 |
|
skviki
Average Member

Serbia
723 Posts
Member since 29/12/2006 |
Posted - 24/06/2009 : 23:06:58
|
Ja sam ovde prodao Zagor lms 39, 40, 42, 43, 45, 61. Kupio ih je Dejan Borca. Te stripove na kolekcionaru prodaje Popay. Kod njega sam osvojio 2 stripa ( lms 10 i zs 26 ). E sad, interesantno je bilo ovo : 1. pocetna cena je bila 60 eura 2. ja sam ponudio odmah 100 eura i cekao 3. licitirao sam jos jedan strip po istom sistemu ( nisam ga osvojio, Olympia je pobedio ) Ovo nista nije neobicno da se nije desilo sledece : na sva tri stripa je bidovao isti clan i kod sva tri stripa je odustao na 97 eura. Kako je on mogao da zna da sam ja ponudio bas 100 eura i kako to da je bas odustao na sva tri stripa na zadnjoj ponudi pre 100 eura ? Jos uvek stripove nisam uzeo i u teskoj sam dilemi. Da me ne shvatite pogresno, ne osecam se prozvanim u ovom topiku jer nema zbog cega ali sam vrlo zbunjen. |
Bolje je biti bogat nego ne biti !!! |
 |
|
Topic  |
|
|
|