Author |
Topic |
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 23/06/2009 : 02:27:08
|
quote: Originally posted by provodina @docA Drago mi je šta je na tebe tako djelovalo.Izgleda da sam uspio u svojoj misiji približiti Mefista i onima kojima je nepoznat.
Jest'! Dosta si uspesan u svojoj misiji;) No, nije da mi je bas potpuno nepoznat. Citao sam "Belog vraca" u nekoj sken varijanti, i ovaj poslednji "Mefisto" od VC..ali ocigledno da to nije dovoljno za kompletniji dozivljaj price sa Mefistom. Nisam puno citao Texa, poceo sam od relativno skoro, trebam ga jos puno..puno epizoda procitati..a ovakve su stvari, kao tvoja recenzija, pride motivacija za pohod na Texa. Jos jednom - odlicna recenzija! |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 24/06/2009 : 09:57:07
|
Bez uvrede ali meni Mefisto ide uz Teksa kao roze boja uz Cak Norisa, jednostavno kao sto neko rece Teks je Western i Mefisto nema sta tu da trazi(a ne bi mogao da bude ni segert kod Kandraksa), ako je vec rec o nekim neprijateljima koji izlaze iz okvira sablona Divljeg Zapada, onda ja glasam za Proteusa. |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
Edited by - tiberije on 24/06/2009 10:08:28 |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31103 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 24/06/2009 : 10:42:19
|
Pohvala autoru topica!!!! Sjajan posao!!!! |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 24/06/2009 : 13:12:44
|
quote: Originally posted by tiberije
Bez uvrede ali meni Mefisto ide uz Teksa kao roze boja uz Cak Norisa, jednostavno kao sto neko rece Teks je Western i Mefisto nema sta tu da trazi(a ne bi mogao da bude ni segert kod Kandraksa), ako je vec rec o nekim neprijateljima koji izlaze iz okvira sablona Divljeg Zapada, onda ja glasam za Proteusa.
A sto ti komentarises nesto sa krajnjim nekompetencijama?! Zar nisi rekao da ti je likovno obrazovanje nepotpuno? Da te citiram tamo iz pod foruma Izdavacki izlog "MAGICNI VETAR - broj 19 - Leva ruka Djavola": "e da jos nesto j e b o vas dizajn i izbor boja, pa ja sam likovno mrzeo vise i od muzickog..."
I drugo - provodina gotovo da zapocinje recenziju sa: (procitaj lepo) "Toliko je netipican za Tex neprijatelja pa i sama struktura njega kao negativca se mjenjala iz stripa u strip."
|
Edited by - docA on 24/06/2009 13:14:58 |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 24/06/2009 : 22:37:57
|
Bez uvrede ali meni Mefisto ide uz Teksa kao roze boja uz Cak Norisa, jednostavno kao sto neko rece Teks je Western i Mefisto nema sta tu da trazi(a ne bi mogao da bude ni segert kod Kandraksa), ako je vec rec o nekim neprijateljima koji izlaze iz okvira sablona Divljeg Zapada, onda ja glasam za Proteusa.
Ne znam cemu uvreda pa nisam ja stvorio Mefista. Ne znam što vidiš to kod Kandraksa da je toliko na vecoj magicarskoj razini od Mefista. Mefisto je kako sam napisao poceo od ništavnog iluzioniste da bi na kraju imao magicarske moci kao i sam vrag.On zaziva mracne sile pakla dok je kod Kandraksa glavno moljene upuceno keltskoj božici Daghdi.Uostalom kod Kandraksa se nakon nekih carolija javljaju vidljivi znaci umora dok kod Mefista toga i nema. Onda po tvome ni Zhenda ni El Morisco nemaju što da rade kod Texa.Baš te epizode kod njega drže neku raznolikost.To se meni svida i volim takve netipicne Texove s vremena na vrijeme. |
Edited by - provodina on 25/06/2009 12:41:35 |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
756 Posts
Member since 26/02/2009 |
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 25/06/2009 : 05:59:17
|
quote: Originally posted by docA
A sto ti komentarises nesto sa krajnjim nekompetencijama?! Zar nisi rekao da ti je likovno obrazovanje nepotpuno? Da te citiram tamo iz pod foruma Izdavacki izlog "MAGICNI VETAR - broj 19 - Leva ruka Djavola": "e da jos nesto j e b o vas dizajn i izbor boja, pa ja sam likovno mrzeo vise i od muzickog..."
I drugo - provodina gotovo da zapocinje recenziju sa: (procitaj lepo) "Toliko je netipican za Tex neprijatelja pa i sama struktura njega kao negativca se mjenjala iz stripa u strip."
O kakvim to kompetencijama/nekompetencijama pricas, malo pravis paralele nafta-nekrofilija. Topik je Texovi neprijatelji Mefisto, i ja sam izneo svoje misljenje o neprijatelju, tako da ne vidim kako ja to treba da budem kompentetan ta bi izneo svoje subjektivno misljenje o jednom strip karakteru.Mislim pojasni mi malo ako mozes mora da nisam bio na casu kada su pricali o tim kompetencijama:) |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
Edited by - tiberije on 25/06/2009 09:36:47 |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
|
Ultras
Advanced Member
Serbia
10048 Posts
Member since 17/10/2008 |
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 01/04/2010 : 07:57:51
|
Od Texovih neprijatelja Mefisto je na istom nivou kao Helingen u odnosu na Zagora - njegov najveci i najzanimljiviji neprijatelj. Prvi put sam se sa ovim likom susreo u ediciji "Zlatna serija" broj 19. pod naslovom "Mracne sile". Mefisto je ,kao i Helingen,neprijatelj koji se pojavljuje vise puta,stalno se vraca i na neki nacin njegova borba sa Texom daje snazan pecat serijalu. Znaci,lik Mefista u serijalu u Texu se kod nas prvi put pojavio negde 1969.godine, i uvek sam sa uzivanjem citao epizode u kojima je on Texov protivnik! I "Veseli cetvrtak" je Texa poceo da objavljuje sa epizodama u kojima se Mefisto ponovo vratio na scenu... |
|
|
kasper
Advanced Member
10889 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/04/2010 : 09:45:07
|
Jednini Mefisto koji mi pashe je ovaj zadnji u VC, koji je sam po sebi diskutabilan i koje je po nekima cist jeres... razumem razloge, al bash me briga . Veliki problem u starih starih Mefista je kraj, al to vezem i za matorog Bonellija. Uglavnom kraj je neka bezidejna jurnjava i lomatanje, odusustvo finalnog okrsaja (oci u oci) sa Mefistom i gomila teksta u oblacicima gde treba da bude cista akcija. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 01/04/2010 : 19:27:30
|
Ovaj zadnji Mefisto je cisto silovanje, po meni je vrhunac i kraj u epizodi Crni Baron. Sve posle toga je preterivanje i sto rece neko za Film Petak 13 da li ce se ubica vratiti,da naravno jos samo da posle 15 dela izadje iz mesalice i to je to. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
kasper
Advanced Member
10889 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 01/04/2010 : 20:01:58
|
quote: Originally posted by REJS
Ovaj zadnji Mefisto je cisto silovanje, po meni je vrhunac i kraj u epizodi Crni Baron
A vidi, razumem za ovo silovanje, al mi nekako simpatican pa prastam. |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 19:50:27
|
Jedino? A sta je sa Zendom,Dijablerom,cetiri Astecka kralja slicna Kandraksu,Zutim Gavranom i mocnom pricom sa Irokezima iz Kanadskih suma,Pa legendarni odmetnik Frejzer,tu je i Dolina giganata i Kralj podzemlja koji mumificira otrovnim kamencicima.Da ne nabrajam jer ne bih mogao da nabrojim sve velike Texsove price. Pogledaj sav sam se najezio(najezurio) |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18939 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/04/2010 : 21:14:16
|
da REJSE,ti i ja to znamo jer Texa citamo... profesor ga još nije odkrio,možda nije prekasno i za njega. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 02/04/2010 : 23:04:45
|
quote: Originally posted by profesor-inz
mefisto je jedino što kod Texa vredi...