Author |
Topic |
|
Insp. Jacques Clouseau
New Member
Norway
156 Posts
Member since 21/04/2009 |
Posted - 22/06/2009 : 19:31:33
|
Ima vec dugo kako pratim forum i nisam primjetio da je bilo u zadnje vrijeme rijeci o Texovom autoru,Giovanniju Ticciju...Ako jeste onda mi je promakla tema. Veliki sam ljubitelj i obozavalac njegovih radova i ilustracija,posjedujem veci broj publikacija i knjiga u kojima su objavljeni njegovi radovi,ali eto,kao i svaki kolekcionar uvijek se zanima za neki novi detalj i rad..Ono sto se nalazi dostupno na internetu sam uspio skinuti i obraditi u raznim programima tako da je maestralni Ticci dobio posebnu mapu sa nekih 70-ak fantasticnih ilustracija..Nedostaje mi primjerak italijanskog orginalnog izdanja "Tex e il sogno continua..." koje sadrzi 13 Ticcijevih crteza. Kljucna dva naslova koji se bave Ticcijem su :"Cavalcando con Tex" i "Un sense nel west con Tex e..." vrhunski radovi i kraca biografija Ticcija vezana uz Teksa i ranije njegove radove na nekim drugim stvarima.Serijal knjiga u italijanskom izdanju ""Tex i miei primi 50 anni" koji se bavi 50-om godisnjicom postojanja Teksa tek sam narucio, pa ne znam sta se tacno nalazi u njima.. Drago mi je da je "Libellus" poceo izdavati epizode koje su preskocene u ondasnjoj "Zlatnoj seriji",mada se potajno nadam da ce izaci meni najdraze price iz ranog Ticcijevog perioda vec objavljene u pomenutoj "Zlatnoj seriji", ZS 180.Odresene ruke-181.Zarobljenik Zutog Gavrana-193.Kameni most i 261.Karavan nade-262.Korak do smrti-265.Kento ne oprasta.-266.Obecana zemlja...Mislim da te price zasluzuju luksuzno izdanje kakvo samo "Libellus" moze da uradi..Nakon svih ovih godina dodje mi pomalo zao sto su uopste izasle u zlatnoj seriji Nadam se da jos postoji ljubitelja stripa koji (bar donekle) dijele moje misljenje o ovom,na svu srecu,jos uvijek aktivnom majstoru stripa.. Svaka sugestija i preporuka u daljem istrazivanju Ticcijevog rada dobro je dosla.. Hvala unapred
|
|
Stari borac
Average Member
Croatia
505 Posts
Member since 03/11/2004 |
Posted - 22/06/2009 : 20:35:43
|
Potpuno se slažem s tobom. Stari Ticci mi je puno bolji, najbolje su mi njegove epizode upravo one koje si naveo (i jedne od najboljih, po crtežu, uopce u Texu do pojave Ville), daleko bolje od novijih ili pocetnih (npr. Osveta Apaca, Kazna za oholog pukovnika). Kako je crtao Indijance, pa one šeretske face Texa i Carsona... Nadajmo se njihovom kvalitetnijem izdanju! |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 22/06/2009 : 22:53:18
|
Ticci je jedan od najboljih Bonelli crtaca, mada mi se njegovi radovi više svidaju u ranijem periodu, tj. u pomenutim pricama Osveta Apaca i Kazna za oholog pukovnika |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 22/06/2009 : 23:09:19
|
Odresene ruke i Karavan nade su mi uz Cejeni Klub ubedljivo najbolje ZS Teks(ine). Steta sto Libellus ne kaci debele Ticcije, ovo sto je izdao dosta, dosta je loshije u odnosu na stari ZS period. No sta je tu je, ceka se novi T. serijal kod Ludensa sledece godine (debela mrcina) |
Edited by - kasper on 22/06/2009 23:21:17 |
|
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
Member since 22/02/2003 |
Posted - 22/06/2009 : 23:35:55
|
Ticii, je zakon, posebno ove epizode koje si nabrojao. Nadamo se da cemo ih videti u bolje svetlo, mislim sto se tice izdanja. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
|
Topic |
|