forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Giovanni Ticci
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Insp. Jacques Clouseau
New Member

Norway
156 Posts

Member since 21/04/2009

Posted - 22/06/2009 : 19:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Insp. Jacques Clouseau a Private Message
Ima vec dugo kako pratim forum i nisam primjetio da je bilo u zadnje vrijeme rijeci o Texovom autoru,Giovanniju Ticciju...Ako jeste onda mi je promakla tema.
Veliki sam ljubitelj i obozavalac njegovih radova i ilustracija,posjedujem veci broj publikacija i knjiga u kojima su objavljeni njegovi radovi,ali eto,kao i svaki kolekcionar uvijek se zanima za neki novi detalj i rad..Ono sto se nalazi dostupno na internetu sam uspio skinuti i obraditi u raznim programima tako da je maestralni Ticci dobio posebnu mapu sa nekih 70-ak fantasticnih ilustracija..Nedostaje mi primjerak italijanskog orginalnog izdanja "Tex e il sogno continua..." koje sadrzi 13 Ticcijevih crteza.
Kljucna dva naslova koji se bave Ticcijem su :"Cavalcando con Tex" i "Un sense nel west con Tex e..." vrhunski radovi i kraca biografija Ticcija vezana uz Teksa i ranije njegove radove na nekim drugim stvarima.Serijal knjiga u italijanskom izdanju ""Tex i miei primi 50 anni" koji se bavi 50-om godisnjicom postojanja Teksa tek sam narucio, pa ne znam sta se tacno nalazi u njima.. Drago mi je da je "Libellus" poceo izdavati epizode koje su preskocene u ondasnjoj "Zlatnoj seriji",mada se potajno nadam da ce izaci meni najdraze price iz ranog Ticcijevog perioda vec objavljene u pomenutoj "Zlatnoj seriji", ZS 180.Odresene ruke-181.Zarobljenik Zutog Gavrana-193.Kameni most i 261.Karavan nade-262.Korak do smrti-265.Kento ne oprasta.-266.Obecana zemlja...Mislim da te price zasluzuju luksuzno izdanje kakvo samo "Libellus" moze da uradi..Nakon svih ovih godina dodje mi pomalo zao sto su uopste izasle u zlatnoj seriji
Nadam se da jos postoji ljubitelja stripa koji (bar donekle) dijele moje misljenje o ovom,na svu srecu,jos uvijek aktivnom majstoru stripa..
Svaka sugestija i preporuka u daljem istrazivanju Ticcijevog rada dobro je dosla..
Hvala unapred

Stari borac
Average Member

Croatia
505 Posts

Member since 03/11/2004

Posted - 22/06/2009 : 20:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Stari borac a Private Message
Potpuno se slažem s tobom.
Stari Ticci mi je puno bolji, najbolje su mi njegove epizode upravo one koje si naveo (i jedne od najboljih, po crtežu, uopce u Texu do pojave Ville), daleko bolje od novijih ili pocetnih (npr. Osveta Apaca, Kazna za oholog pukovnika). Kako je crtao Indijance, pa one šeretske face Texa i Carsona...
Nadajmo se njihovom kvalitetnijem izdanju!
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 22/06/2009 : 21:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
Osveta Apaca je strip umetnost.Skoro sam video na youtube i kako covek izgleda,njegov sam veliki postovalac za mene je uz Letterija najbolji Teksov crtac.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 22/06/2009 : 22:53:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Ticci je jedan od najboljih Bonelli crtaca, mada mi se njegovi radovi više svidaju u ranijem periodu, tj. u pomenutim pricama Osveta Apaca i Kazna za oholog pukovnika
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/06/2009 : 23:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
Odresene ruke i Karavan nade su mi uz Cejeni Klub ubedljivo najbolje ZS Teks(ine). Steta sto Libellus ne kaci debele Ticcije, ovo sto je izdao dosta, dosta je loshije u odnosu na stari ZS period.
No sta je tu je, ceka se novi T. serijal kod Ludensa sledece godine (debela mrcina)

Edited by - kasper on 22/06/2009 23:21:17
Go to Top of Page

bitola
Average Member

USA
821 Posts

Member since 22/02/2003

Posted - 22/06/2009 : 23:35:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bitola a Private Message
Ticii, je zakon, posebno ove epizode koje si nabrojao.
Nadamo se da cemo ih videti u bolje svetlo, mislim sto se tice izdanja.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 23/06/2009 : 01:28:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
sumnjam.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000