forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Manila
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 19:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by docA

quote:
Originally posted by Mhejl

...Muka mi je što me neke osobe prozivaju (ne mislim na tebe, Doco) zato šta sam, po njima, procitao 'nedovoljno' Dilana. Zašto to pitaš? A što se tice crtaca, nikad nisam uporedivao Roija i Kazertana, ja samo iznosim utiske.

[b]Pa , pitam..jer, mislim da ce ti se stavovi po pitanju crtaca menjati sa iskustvom.
Nisam mislio na tebe u uporedjivanju Kazertana i Roija, vec na kreSu, mada ni on nije bukvalno to mislio, ali sam hteo reci..upravo ono - treba se videti, na koji i kakav nacin se mogu vrsiti uporedjenja sa crtacima...

Da, to je uvijek moguce. Naprimjer, nekada nisam volio Stana, a sad mi je jedan od omiljenih crtaca....
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/06/2009 : 19:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:

@Mhejl i kreSa

Ne bih da se lose razumemo..KOLIKO STE EPIZODA PROCITALI DO SADA?

kreSo, ne mozes da uporedjujes "Uspomene nevidljivog", "Prica o Dylanu Dogu", "Neko nas zove odozgo" Sve su to razliciti crtaci, a i gotovo pa i razliciti "zanrovi"...
"Uspomene nevidljivog" jeste jedna od najboljih prica, a i jedan od najboljih Kazertanovih crteza, ali nezamislivo je uporedjivati Kazertana i Roija..to je kao da uporedjujes Rafaela i Modiljanija.....

kreSa@ "Meni je Dva zivota Drim najvece razocarenje"..hmmmm..tvoje pravo na takav dojam

oko 150, koju vise manje, uglavnom skenirano, kupljeno na disku na niskom buvljaku, ekstra skenirani, 250 dinara disk, 4 diska
Ja sam uporedjivao price, a ne crteze
Meni i nije toliko razocarenje, koliko mi je neko nahvalio da je ekstra, super, najbolja, a onda je usledio hladan tus. Mozda je i gora od nekih dosadasnjih, ali opet, faktor osecaja pri citanju je meni vrlo bitan, cesto ne mogu da budem objektivan pri ocenivanju

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2009 : 19:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Slatkorjeciv si na pisanju i nemas problema da od jedne rijeci napises cijelo stivo. Upravo zbog toga me iznendjuje da nisi procitao puno DD jer pises recenzije kao knjige, ali tek sada shvatam.
Mislim da je dobro da se interesujes za neke stvari i pitas okolo, ne glumeci ekspertu poslije nekoliko procitanih epizoda.To bi trebao svaki normalan covjek da cijeni.
Dosta ljudi imaju misljenje o DD i procitali su stotine epizoda ,ali ne znaju da prenesu svoje misli preko tastature, mozda znaju to dobro uraditi uzivo, ali pisati je nesto sasvim drugacije.

Jesi li razmisljao da pises knjige? Mislim da imas dar koji je steta da ostane neiskoristen.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 19:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ja nisam mogao da procitam 'Demonsku knjigu'. Jezivo glupa prica.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 19:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Slatkorjeciv si na pisanju i nemas problema da od jedne rijeci napises cijelo stivo. Upravo zbog toga me iznendjuje da nisi procitao puno DD jer pises recenzije kao knjige, ali tek sada shvatam.
Mislim da je dobro da se interesujes za neke stvari i pitas okolo, ne glumeci ekspertu poslije nekoliko procitanih epizoda.To bi trebao svaki normalan covjek da cijeni.
Dosta ljudi imaju misljenje o DD i procitali su stotine epizoda ,ali ne znaju da prenesu svoje misli preko tastature, mozda znaju to dobro uraditi uzivo, ali pisati je nesto sasvim drugacije.

Jesi li razmisljao da pises knjige? Mislim da imas dar koji je steta da ostane neiskoristen.

Hvala, sav sam se zacrvenio!
Ispravio sam mnoge svoje mane otkako sam poceo da pišem recenzije. Sada sam naucio da pišem malo jezgrovitije, da dam više svog mišljenja, da bolje kritikujem, a ranije sam previše 'uljepšavao' tekst.
P.S Krešo, kakav je Dilan broj 100? Imao sam prilike da vidim italijansko izdanje, ali nisam ništa razumio.

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 19:35:33
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/06/2009 : 19:34:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Predobar

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 24/06/2009 : 19:35:37  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by kreŠa

Sve jedno, bolje da uporedjujemo price koje crta Roi..nego ovako..Ma, ok..U Pravu si!
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4342 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 24/06/2009 : 19:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
roi je car,manila je super ali mnogo je bolja [prva prica znak vampira
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 19:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:

Sve jedno, bolje da uporedjujemo price koje crta Roi..nego ovako..Ma, ok..U Pravu si!

Ne može se protiv Kreše, ha Doco?
Meni Roi baš dobro crta vampire, ali uopšte nisam strucan (Doco, da se pogrešno ne razumijemo, nije sarkazam)....
A vidio sam 'Noci lova' u Goraždu, ali ga nisam uzeo...

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 19:38:09
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/06/2009 : 19:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
Broj 100 je nesto najgore sto sam procitao od DD i po mom misljenju nesto najgore sto mu se moglo dogoditi.
Toliko su shebali pricu o DD u toj epizodi, da su se jadni autori vecinom u nekim drugim jubilarnim epizodama mucili da objasne neke stvari sto se nisu vise mogle ni objasniti niti popraviti, ali eto kao sto rekoh pokusavali su da naprave neku koliku,toliku logicnost od te cijele price.

Edited by - King Warrior on 24/06/2009 19:43:33
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 19:45:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Uf, ja nekad znam da uzmem 'Niciju pricu'. Kad god pokušam da nekom logikom objasnim SVE u toj prici, ošamutim se.
Mogu onda da zamislim na šta lici 'Prica o Dilanu Dogu'....
Da ne skrecemo sa teme, 'Manila' je pravo osvježenje, to je pravi horor, a ne krimic kakav nam nekad podmecu....

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 19:48:34
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/06/2009 : 19:52:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Mislim da su u Unified theory topic-u imali par dobrih teorija ;), ja licno mislim da je broj 100 genijalan.

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 24/06/2009 : 20:07:51  Show Profile Show Extended Profile
quote:

Ne može se protiv Kreše, ha Doco?
Meni Roi baš dobro crta vampire, ali uopšte nisam strucan (Doco, da se pogrešno ne razumijemo, nije sarkazam)....
A vidio sam 'Noci lova' u Goraždu, ali ga nisam uzeo...

Da, kreSa je opasan igrac..
Zavisi, ponovo velim..kako i sa kojim prilazom posmatramo crtace, ja recimo dosta insistiram na likovnim vrednostima crteza..toga po meni ima jako malo kod Marija..generalno, svi su manje vise vrhunski, no, kad sam ja mislio na Roijevo cudoviste mislio sam na nesto poput ovoga

ima i boljih primera, no ovi su mi bili pri ruci

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 20:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Citao sam ovu epizodu iz koje su zadnje dvije slike.... Odlicno nacrtana, ali meni bezvrijedna i zagušujuca prica....
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/06/2009 : 20:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by King Warrior

Toliko su shebali pricu o DD u toj epizodi, da su se jadni autori vecinom u nekim drugim jubilarnim epizodama mucili da objasne neke stvari sto se nisu vise mogle ni objasniti niti popraviti, ali eto kao sto rekoh pokusavali su da naprave neku koliku,toliku logicnost od te cijele price.

mislim da je paola sjajno polovila konce u broju 200
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 24/06/2009 : 20:14:08  Show Profile Show Extended Profile
@Mhejl
Druge dve "Motel Bejts", ili kod Ludensa "Iz dubine"

Edit: Izgleda da sam te lose razumeo..mislio sam da ne znas iz koje su epizode te dve?

Edited by - docA on 24/06/2009 20:18:08
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 20:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

Inace, neka objašnjenja o vampirima su pomalo nategnuta. Vampiri mogu preživiti sunce ako im daš krv? Možeš ih ubiti metkom u srce, a drugi dijelovi tijela su neranjivi? Pa zar ne mogu umrijeti ako im uništiš mozak, kao Ksabarasovi zombiji? Još kada na to dodamo vampire iz Sklavijeve price 'Vampiri', dobijemo pravu zbrku.

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 20:16:55
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 20:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

@Mhejl

Edit: Izgleda da sam te lose razumeo..mislio sam da ne znas iz koje su epizode te dve?

Ne, znam. Citao sam tu epizodu skeniranu.

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 20:18:55
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 24/06/2009 : 20:22:40  Show Profile Show Extended Profile
quote:

quote:

Inace, neka objašnjenja o vampirima su pomalo nategnuta. Vampiri mogu preživiti sunce ako im daš krv? Možeš ih ubiti metkom u srce, a drugi dijelovi tijela su neranjivi? Pa zar ne mogu umrijeti ako im uništiš mozak, kao Ksabarasovi zombiji? Još kada na to dodamo vampire iz Sklavijeve price 'Vampiri', dobijemo pravu zbrku.

Jedna od razlika izmedju zombija i vampira je da zombiji nemaju inteligenciju za razljiku od vampira..pa jos kad ih roknes u glavu..
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 24/06/2009 : 20:36:09  Show Profile Show Extended Profile
quote:

Ne, opet me nisi razumio. Pitam: 'Možemo li ubiti vampire ako im raznesemo mozak, pošto Alek spominje da ga Dilan može ubiti samo ako ga upuca u srce?!'.

Ma, razumeo sam te..nego, ne mogu da ne..

Sta da ti kazem?! Poetika okolo vampira je poprilicno polivalentna..tu je gospodin Ruju hteo da to tako predstavi, alek je imun na raznesenu glavu..ona ce da mu se regenerise..ostaje na nama da tako pretpostavljamo, ili neka je to sekundarno u slucaju te price, mislim da se uopste razmislja o drugim alternativama, osim upucavanja u srce..jbg. Harlan ih ubija iskljucivo svojom krvlju...

PA ne trazis valjda neki visi/sublimirani/racionalni smisao/znacaj u slucaju Dilana Doga i jedne efemerne price o nekom tamo vampiru umetniku
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 20:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:

quote:

Jedna od razlika izmedju zombija i vampira je da zombiji nemaju inteligenciju za razljiku od vampira..pa jos kad ih roknes u glavu..

Kad vec pominjemo zombije, objašnjenje 'svjesnog zombija' u 241/242 mi je razocaravajuci. Svo vrijeme je trik bio u tome da mu da serum minut posle smrti?! Pa kako se Ksabaras toga nije sjetio za 300 godina istraživanja?! I još samo jedna stvar: Ksabaras još u 'Nicijoj prici' stvara prvog svjesnog zombija (gospodina Neznanca). Kada jer Dilan ubio Neznanca, zašto nije dalje nastavio da stvara svjesne zombije, kada je vec usavršio serum? Ne boj se, ne moraš da mi objašnjavaš, samo iznosim zapažanja. Ksabaras i zombiji me baš interesuju u zadnje vrijeme.
P.S Šta znaci 'efemerne'?

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 20:41:53
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4742 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/06/2009 : 20:42:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Kad vec pominjemo zombije, objašnjenje 'svjesnog zombija' u 241/242 mi je razocaravajuci. Svo vrijeme je trik bio u tome da mu da serum minut posle smrti?! Pa kako se Ksabaras toga nije sjetio za 300 godina istraživanja?! I još samo jedna stvar: Ksabaras još u 'Nicijoj prici' stvara prvog svjesnog zombija (gospodina Neznanca). Kada jer Dilan ubio Neznanca, zašto nije dalje nastavio da stvara svjesne zombije, kada je vec usavršio serum? Ne boj se, ne moraš da mi objašnjavaš, samo iznosim zapažanja. Ksabaras i zombiji me baš interesuju u zadnje vrijeme.

Mozda je za tih 300 godina usavrsio serum?

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 24/06/2009 : 20:43:30  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Ksabaras i zombiji me baš interesuju u zadnje vrijeme.

Uh, sto ih ja volim
Jos kad ih Stano nacrta..

"svjesnog zombija" iz 241/242 nazalost, jos uvek "ne poznajem"...

EFEMERIS - Leptir; zivi samo jedan dan.
efemerno- prolaznost, beznacajnost, ne mnogo bitno...

Edited by - docA on 24/06/2009 20:47:56
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 20:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Mozda je za tih 300 godina usavrsio serum?

Ko ce ga znati? Ma, izgleda da je njegov san totalno neostvariv.... Šteta za njega...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 20:44:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:
Ksabaras i zombiji me baš interesuju u zadnje vrijeme.

Uh, sto ih ja volim
Jos kad ih Stano nacrta..

"svjesnog zombija" iz 241/242 nazalost, jos uvek ne poznajem...

Ma loše je ispalo, ako mene pitaš. Paola je imala dva nastavka, i uspjela je da zbrza kraj, mislim stvarno....
quote:
EFEMERIS - Leptir; zivi samo jedan dan.
efemerno- prolaznost, beznacajnost, ne mnogo bitno...

Ko pita, ne skita!

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 20:50:22
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000