forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Manila
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/06/2009 : 22:20:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Over&Out.
4 strane ispisasmo

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 22:23:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Sky is the limit!
Bar dok ne dode Manhunter.
Dobra je i borba na kraju.... Malo neobicno što se žrtvovala, oko 1% ljudi bi jednako postupilo....
Što nam otvara još jedan nacin gledanja stvari: Manilina konacna odluka na kraju je bila velikodušnija i 'ljudskija' od vecine ljudi....

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 22:24:00
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 24/06/2009 : 23:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message
Ne znam da li je bolje to što se neko najzad setio jednog od najboljih DYD u izdanju VC ili to što konacno mogu da izrazim svoje mišljenje o odredjenoj epizodi (i saznam tudja,naravno).Samo recenzije ipak nisu dovoljne.Nadam se da ce ubuduce biti više ovakvih pollova.
Šta reci o Roievom umecu?Ako je do mene,on nije najbolji crtac u Bonelliju,nije on najbolji ni u Evropi,on je jednostavno najbolji,i tacka.Svi ostali mogu da mu peru cetkice.Valjda zato ne mogu objektivno da ocenim stripove koje Corrado crta.To je i razlog zašto ovu epizodu uzdižem na pijedestal koji ona,možda i ne zaslužuje.Jer osim sjajno predstavljenog lika Manile,Ruju nam ovde i ne nudi bogzna šta.Loš vampir,dobar vampir,Dixie u sredini i na kraju ono vecito (Sclavijevsko) pitanje-da li su baš sva cudovišta cudovišna ili im to samo mi ne dajemo šansu.
Ako bi nešto osvežilo ovaj serijal,onda bi to bilo uvodjenje nekih novih likova,ne nužno stalnih,poput Groucha ili Blocha,vec likova poput Manile koji bi se pojavljivali tu i tamo,recimo neke Dylanove ljubavi koje bi potrajale više od jedne epizode..
Još jedna stvar koja se tice Roia,ne mogu da se otmem utisku da je Nekropolis trebao ON da crta.Onda bi ta epizoda definitivno bila u DYD top 5,te mišljenja o njoj ne bi bila tako podeljena..
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
755 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 25/06/2009 : 00:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message
da,nekropolis je definitivno trebao crtati roi,on bi najbolje izrazio tu tjeskobu i paranoju,i to puno bolje od Freghieria
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 25/06/2009 : 00:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message
Ja sam ljudi doista nepopravljivi Roista!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 25/06/2009 : 00:27:14  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by soulfly tribe

da,nekropolis je definitivno trebao crtati roi,on bi najbolje izrazio tu tjeskobu i paranoju,i to puno bolje od Freghieria

Freghieri je katastrofa. Ja ne znam sto ga toliko favorizuju. Najobicniji "gej-fensi-crtac"!

Da, i ja mislim da bi Roi bio najbolji izbor za Nekropolis!
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 25/06/2009 : 01:52:04  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Ruju - jaka sedmica
a Roi - zna se :)

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 25/06/2009 : 01:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
quote:
Originally posted by soulfly tribe

Mislim da bi Brindisiju najbolje legla ta epizoda.
A od Freghierija mi je gori jedino Casertano.
Cossu je van konkurencije

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 25/06/2009 : 13:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
'Nekropolis' je sjajno nacrtan strip, tu je Fregijeri dao svoj zavidni maksimum.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 25/06/2009 : 14:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message
Ma Fregijeri je najaci trenutno,to je najblizi Dylan onom Brindisijevom.Jebote kad citam strip od onog Picata nije mi dobro,jedva i prepoznam Dylana,to je strasno,covek crta ko da je u prvom razredu,meni je neverovatno da se to nekom svidja mada sve mogu da razumem.Mada u ranijim epizodama nije bio tako ocajan.A sto se tice Manile i meni se svidela epizoda,mada nisam citao taj prvi deo,a i Roi je dobar,prija mi njegov crtez-pravi umetnik.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 26/06/2009 : 00:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

'Nekropolis' je sjajno nacrtan strip, tu je Fregijeri dao svoj zavidni maksimum.

Da, "Nekropolis" i specijal "Snovi" su mu najbolji.

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4648 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 29/06/2009 : 02:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Ruju se "mudro" setio da iskoristi prezivelu Manilu iz prethodne avanture u jos jednom manje -vise filleru serijala. Ipak, nije ni tako lose ispalo, pre svega jer mi je ona jedna od naj riba koje su se motale oko Dilana. Pravi, ali pravi vamp :) Iako je u Marijevov izvedbi znatno bolja nego kod Roija, podseca me na pevacicu Yeah Yeah Yeahs.
I tako, ponovni dokaz da su vampiri slabi na Dilana, nemalo puta je bio izujedan i opet se dobro provukao.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 29/06/2009 : 20:16:31  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
od mene 8-i za crtez i za scenario
Nekropolis je najbolja,da se ne lazemo,posle nje mi je Na talasima secanja(nekako su mi te epizode u kojima cura umre najbolje )
2 zivota drim je sasvim solidna prica,u svakom pogledu bolja od Manile

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 29/06/2009 : 21:27:13  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by elfak nish

Nekropolis je najbolja,da se ne lazemo,posle nje mi je Na talasima secanja(nekako su mi te epizode u kojima cura umre najbolje )

Alafako, dobro li ti je?!
Znas ti zasto me zbunjuje tvoj komentar ;)
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 29/06/2009 : 21:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by docA

quote:

Alafako, dobro li ti je?!
Znas ti zasto me zbunjuje tvoj komentar ;)

znam,ali odlicna prica+krsh crtez =dobra prica

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/06/2009 : 00:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by okiboki

Ma Fregijeri je najaci trenutno,to je najblizi Dylan onom Brindisijevom.Jebote kad citam strip od onog Picata nije mi dobro,jedva i prepoznam Dylana,to je strasno,covek crta ko da je u prvom razredu,meni je neverovatno da se to nekom svidja mada sve mogu da razumem.Mada u ranijim epizodama nije bio tako ocajan.A sto se tice Manile i meni se svidela epizoda,mada nisam citao taj prvi deo,a i Roi je dobar,prija mi njegov crtez-pravi umetnik.

Gospodine Okiboki, cestitam na dobrom ukusu. Potpisujem sve.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 30/06/2009 : 03:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Originally posted by okiboki

Gospodine Okiboki, cestitam na dobrom ukusu. Potpisujem sve.

Nije stvar u tome,nego je ovakva:Freghijeri je statican,sve zene crta isto,ali uvek standardno dobar i nista vishe..
Picato (po 100ti put) je po meni los zato sto coveka ocigledno mrzi da crta(uporedite Br 24 i neki iz VC-npr i jasno ce vam biti o cemu govorim).Iako sam ja 1000 puta reko da je Picatov crtez sranje-time sam mislio na novije u izdanju VC,zasto covek nece lepo da crta-pitajte njega...
Brindisi-odmah iza Stana,pored Roia...

Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 30/06/2009 : 05:18:55  Show Profile Show Extended Profile
mali attack! n@okiboki i "topic"

Na kraju, ovakve teme postanu toliko besmislene..da je to - zlo jedno!

Fregijeri ne moze ni da prismrdi Pikatu..ni u njegovoj "najlosijoj" fazi! Sterilan, hladan, manirista, stereotip, shablonski..i bas ono kako ga nazvah - fensi! Pikatov crtez "evoluira", sada vec dosta slobodan, pun likovnosti, kreativnost mu sigurno ne nedostaje...
Sta vecina stripofila inace ocekuje od strip crtaca? Sta nagoni vecinu stripofila uopste na strip? Koliko vecina stripofila i zna nesto o crtezu?(ne hulite vi sto o crtezu pojma nemate!) ..ali ne moze to svako bas da dozivi/shvati - TO JESTE TAKO! Nekima je, ocigledno, bitno nesto drugo. Vecina strip-konzumenata preferiraju mimetichka ostvarenja..ne interesuju ih mnogo invencije i kreativnost crtaca, to je shodno afinitetima koji su uslovljeni upravo bazicnim - uopste u zivotu!...Ali, o tome se ovde ne treba mnogo raspravljati.
Vec se dovoljno i osecam kao krelac, jer ovde kao pokusavam nesto dokazivati! O cemu smo ovde u stvari poceli razglabati, pa smo zaokruzili stvar - konstatacijom o nakaradnom Pikatovom crtezu?!

Ma, da! Fregijeri je najbolji! Naglasavam jos jednom: Ja, u stvari, nisam ni shvatio...Koja je svrha ove teme, na kojoj "ja jedini" lupam gluposti?!

Ma Fregijeri je najaci trenutno,to je najblizi Dylan onom Brindisijevom.Jebote kad citam strip od onog Picata nije mi dobro,jedva i prepoznam Dylana,to je strasno,covek crta ko da je u prvom razredu
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 30/06/2009 : 05:55:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message
Tja, drzim stranu Doci, neka ostali ne zamere. Pikato je odavno postao prestrasni otaljivac, ali, sto lepo rece Samuraj, pogledajte samo prvu epizodu Demiana. Fregijeri nikada ne ide dalje od onoga cime nam se i prvi put predstavio - sad, kome se to dopalo, dopada mu se i odrzavanje tog kvaliteta. Ja sam, medjutim, vise pripadnik one struje koja odsustvo napretka tretira kao nazadovanje, i one koja podrzava neprekidno trazenje novog izraza - pa ako na tom putu bude gomila corsokaka a nekoliko izleta u nesto bolje nego ranije, vredelo je i vredece vise nego neko cija invencija nije makla iz iste tacke citavih dvadeset godina.

Ta opasnost uhvatila je i Brindizija - on je predobar, ali uvek na istovetan nacin. Medjutim, epizode "Magla" (#206) i "Lift za pakao" pokazuju da ovog crtaca ipak ne uljuljkuju postignuti uspeh i ugled, te da jos kako "ima sta da kaze". O maestru Stanu i da ne pricam - jos se useravam kako izgleda njegova kratka prica u Colorfestu #2, koju je sam i kolorisao. Dok od Fregijerija u tom smislu slabo sta mozemo da ocekujemo - sta je smislio, smislio je.

No, oke, ne diskreditujem coveka, poznajem mnogo iskrenih dilanovaca kojima je on medju najboljima ili najbolji. To zasigurno znaci da ne mozes da ga stavis u red Biljarda ili Di Vicenca, o kojima niko nikad i ne prica; najgore je kad ljude ostavljas ravnodusnima.

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6029 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/06/2009 : 08:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Leo, nije stvar u tome da covjek otaljava, nego je jednostavno toliko siguran u sebe pa crta brže... Nauciš to cijeniti kad i sam crtaš... U stvari je to teže nego crtati polako i precizno, kao Villa primjerice... Jer vjerujte, vecina bi crtaca moglo crtati poput Ville, nije teško promijeniti stil ako hoceš, samo što oni crtaju onako kako vole... Nek drugi probaju crtati poput Piccatta... Jako teško... Za tu tvrdnju s Villom sam siguran jer je to najlakši, realisticni nacin crtanja... Je da treba duže nego inace, ali imaš milijun fotografija i slicno s kojih možeš skidati sjene i to... Ukratko, Piccatto rules :)

I eh da, još jedna stvar o Villi, valjda smijem, ipak je on 'otac' Dylana... U Italiji izlaze reprinti Texa od prve epizode u boji, za koje naslovnice radi Villa, oponašajuci Galepove naslovnice... I sad, Villa je izjavio da mu jako teško pada to što mora crtati loše... Ja arogantniju izjavu odavno nisam procitao... Galep je sve prije nego loš crtac... Za svoje vrijeme fenomenalan... Tad mi je Claudio dodatno pao u ocima...

P.S. Posveceno DocI :)

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 30/06/2009 : 09:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message
Uff,sto ljudi sto cudi.Predpostavljam da negde postoji cak i Cossuov fan klub.
Freghieri možda jeste klasa,ali covek je vec od prve epizode na kojoj je radio odstupio od osnovnih nacela kad je u pitanju Dilanov izgled.Sclavi je do najsitnijih detalja brusio svog junaka,pa Diša pored nekih psihickih (nazovi) nedostataka,kao što je širok dijapazon fobija (kojom bi se ponosili i oni u Arkhamu),ima i one fizicke.Naime i ptice na grani znaju da našem Dilanu nisu sve proporcije na mestu kad su u pitanju nos i uši ( ko ne veruje,nek pogleda Stanove radove,to je valjda najmerodavnije).Medutim Freghieri i dalje nastavlja da nam predstavlja Dilana kao nekog baju sa naslovnica ljubavnih romana..Taj nosic,to lice,pogled kroz trepavice,sve je to super,al' za neki serijal o gej detektivu.Ja to ne mogu da svarim ni posle 20 godina.
Razumem one koji mogu,ne dovodim u pitanje niciji ukus,samo želim da kažem da Freghieri nije po mom..
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/06/2009 : 10:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

Leo, nije stvar u tome da covjek otaljava, nego je jednostavno toliko siguran u sebe pa crta brže... Nauciš to cijeniti kad i sam crtaš... U stvari je to teže nego crtati polako i precizno, kao Villa primjerice... Jer vjerujte, vecina bi crtaca moglo crtati poput Ville, nije teško promijeniti stil ako hoceš, samo što oni crtaju onako kako vole... Nek drugi probaju crtati poput Piccatta... Jako teško... Za tu tvrdnju s Villom sam siguran jer je to najlakši, realisticni nacin crtanja... Je da treba duže nego inace, ali imaš milijun fotografija i slicno s kojih možeš skidati sjene i to... Ukratko, Piccatto rules :)

I eh da, još jedna stvar o Villi, valjda smijem, ipak je on 'otac' Dylana... U Italiji izlaze reprinti Texa od prve epizode u boji, za koje naslovnice radi Villa, oponašajuci Galepove naslovnice... I sad, Villa je izjavio da mu jako teško pada to što mora crtati loše... Ja arogantniju izjavu odavno nisam procitao... Galep je sve prije nego loš crtac... Za svoje vrijeme fenomenalan... Tad mi je Claudio dodatno pao u ocima...

Pa vecina novih naslovnica Texa u boji i jesu uvrda Villi. Bez detalja i imalo duše. Galep kao Galep funkcionira ali Villa kao Galep je cišto tracenje talenta, samo jebiga kad i u Italiji kako i kod nas svi žive na staroj slavi.

Ontopic

Freghieri je nazadovao i ne samo zato što nije napredovao. Prije, u prvim epizoda likovi su mu se medusobno više razlikovali sada su svi na isti kalup a Dylan na ženski kalup. Meni je on i dalje drag crtac pogotovo zbog nekih kadriranja i prelazaka izmedu kadrova ali Piccatto je Piccatto !

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 30/06/2009 : 10:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
1.Stano
2.Roi (mada mi ni on ne sjedne uvijek)
3.Biljardo (dobar crtac, najviše mi se dopada njegov crtež u 'Kuci duhova').
4.Fregijeri

Brindisija još uvijek nisam vidio, Pikato i Kozu su izvan konkurencije....
Postavicu Dilanove portrete od razlicitih crtaca, da malo uporedujemo.

Edited by - Mhejl on 30/06/2009 10:59:32
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 30/06/2009 : 14:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by Deers

quote:
Originally posted by Beva

Pa vecina novih naslovnica Texa u boji i jesu uvrda Villi. Bez detalja i imalo duše. Galep kao Galep funkcionira ali Villa kao Galep je cišto tracenje talenta, samo jebiga kad i u Italiji kako i kod nas svi žive na staroj slavi.

Ontopic

Freghieri je nazadovao i ne samo zato što nije napredovao. Prije, u prvim epizoda likovi su mu se medusobno više razlikovali sada su svi na isti kalup a Dylan na ženski kalup. Meni je on i dalje drag crtac pogotovo zbog nekih kadriranja i prelazaka izmedu kadrova ali Piccatto je Piccatto !

Mali oftopic ali Vila je doktor za Galepa.Naravno nema zaborava Galepov doprinos ali su mu naslovne strasno lose,ima tu desetak iznad proseka.Uporedite Viline i Galepove naslovne i sve ce vam biti jasno.
E sad sto je malo Vila narcisoidan pa omalozava Galepa svojim izjavama,necu ulaziti u tu polemiku.Da je majstor-jeste,nema NIJEDNE lose naslovne u njegovom periodu Texa,a i Dilanove naslovne (prvih 20tak) su mu odlicne

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6029 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/06/2009 : 16:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

E sad sto je malo Vila narcisoidan pa omalozava Galepa svojim izjavama,necu ulaziti u tu polemiku.

Pa to mi je i zasmetalo... Mogao je reci da mu je teško crtati 'drukcije', a on je rekao 'lošije'...

Inace, Villa uopce nije posebno talentiran, sve je to jako, jako, jako puno rada... Svaka mu cast na tome, ali da je rodeni talent - nije...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000