Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/06/2009 : 23:27:55
|
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by Curunir
ako nije provokacija onda vrlo slabo pratis forum, a i inace sve ostalo. recimo zadnji, vrlo nedavni mno 51 od SA. pa zagor almanah zadnji. cak mi je i mark protiv mumije simpatican (dobro, to kao nije bonelli). zatim svi, ama bas svi posljednji zagori extra. ovo zlatno razdoblje mi je posebno srcu drago, do broja 200 narocito. pa recimo tona MM, Mno, MV, KP... od Libellusa/Fibre. jedno 200 komada ukupno, najmanje...
to sto vecini svako bonellijevo smece valja, govori samo o njima, ne o meni. i da, bonelli je danas spreman za gasenje. 90 posto sto izlazi je bolesno necitljivo. kad-tad ce. sto prije, to veca usluga strip sceni.
Prijatelju, mislim da ipak pretjeruješ. Dobro, ti imaš pravo na svoje mišljenje, ali meni trenutni kvalitet Boneli produkcije (VC) nije tako loš. Dampir mi je solidan, sa nekoliko sjajnih prica, Dilan je isto tako dobar (evo, ovih dana sam nabavio sve od VC i kažem da su potpuni promašaju samo price 'Veliki san' i 'Prokleta knjiga'), Mister No je nekako blijed i bezlican, mada se pojavi pokoja dobra prica ('Gvadalkanal-Godišnje doba u paklu-Na tragu gospodina Kaplana', 'Nemilosrdni lov'), Marti se polako poceo popravljati ('Kazna Elohima', 'Carev paun'), Zagor ima oscilacija u kvalitetu (recimo, zadnja tri broja su krš), Teks prolazi kroz malo lošiji period, koji ce, nadam se, uskoro proci. Kada se sve ovo pogleda, sve je to prilicno solidno, sa nekim izletima u fenomenalno ('Poslednja Tula', 'Manila', 'Ðavolov dodir', 'Nekropolis', 'Mudrost mrtvih', 'Kuca duhova', 'Delta bluz', 'Obala kostura', 'Oci u tami'). Sad, ne znam kakav je kvalitet prica u Ludensovim izdanjima, ali se nadam da je solidan.
ajd, necu da zastupam nicije misljenje, ali rekao bih da je curunir lepo mislio na sve ono sto danas izlazi u boneliju u ITALIJI.
Dampir o kojem ti govoris je davno izasao u maticnoj drzavi, kao i epizode junaka koje si naveo - ima dobrih par i vise godine otkad su te epizode tamo izasle.
trenutno nemamo nijedan serijal koji pratimo zajedno sa italijanima. i ako imamo, a isti sam prevideo, mislim da ga curunir nije spomenuo. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 27/06/2009 23:28:45 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 27/06/2009 : 23:42:03
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
quote: Originally posted by Mhejl
quote: Originally posted by Curunir
ako nije provokacija onda vrlo slabo pratis forum, a i inace sve ostalo. recimo zadnji, vrlo nedavni mno 51 od SA. pa zagor almanah zadnji. cak mi je i mark protiv mumije simpatican (dobro, to kao nije bonelli). zatim svi, ama bas svi posljednji zagori extra. ovo zlatno razdoblje mi je posebno srcu drago, do broja 200 narocito. pa recimo tona MM, Mno, MV, KP... od Libellusa/Fibre. jedno 200 komada ukupno, najmanje...
to sto vecini svako bonellijevo smece valja, govori samo o njima, ne o meni. i da, bonelli je danas spreman za gasenje. 90 posto sto izlazi je bolesno necitljivo. kad-tad ce. sto prije, to veca usluga strip sceni.
Prijatelju, mislim da ipak pretjeruješ. Dobro, ti imaš pravo na svoje mišljenje, ali meni trenutni kvalitet Boneli produkcije (VC) nije tako loš. Dampir mi je solidan, sa nekoliko sjajnih prica, Dilan je isto tako dobar (evo, ovih dana sam nabavio sve od VC i kažem da su potpuni promašaju samo price 'Veliki san' i 'Prokleta knjiga'), Mister No je nekako blijed i bezlican, mada se pojavi pokoja dobra prica ('Gvadalkanal-Godišnje doba u paklu-Na tragu gospodina Kaplana', 'Nemilosrdni lov'), Marti se polako poceo popravljati ('Kazna Elohima', 'Carev paun'), Zagor ima oscilacija u kvalitetu (recimo, zadnja tri broja su krš), Teks prolazi kroz malo lošiji period, koji ce, nadam se, uskoro proci. Kada se sve ovo pogleda, sve je to prilicno solidno, sa nekim izletima u fenomenalno ('Poslednja Tula', 'Manila', 'Ðavolov dodir', 'Nekropolis', 'Mudrost mrtvih', 'Kuca duhova', 'Delta bluz', 'Obala kostura', 'Oci u tami'). Sad, ne znam kakav je kvalitet prica u Ludensovim izdanjima, ali se nadam da je solidan.
ajd, necu da zastupam nicije misljenje, ali rekao bih da je curunir lepo mislio na sve ono sto danas izlazi u boneliju u ITALIJI.
Dampir o kojem ti govoris je davno izasao u maticnoj drzavi, kao i epizode junaka koje si naveo - ima dobrih par i vise godine otkad su te epizode tamo izasle.
trenutno nemamo nijedan serijal koji pratimo zajedno sa italijanima. i ako imamo, a isti sam prevideo, mislim da ga curunir nije spomenuo.
Ja sam razumio da govori o kvalitetu Bonelija koji trenutno izlazi kod nas. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 28/06/2009 : 01:16:33
|
da mislim na to onda sigurno ne bih kupovao zagora, zagor extra, dd extra (i jos k tomu narucio kolekcionarski od vc), texa, mnoa povremeno... i ulagao toliko truda u rad na libellusovim izdanjima u mm, mv i mno biblioteci... eh, u onome sto volim zaboravio sam najdraze mi (unatoc prijevodu) kiosk izdanje - dd extra (mada polako gubi sjaj, vec je to 60+ broj)...
no, i ti si dobro mislio ako govorimo o MM i DD koji su trenutacno na kioscima kod nas, barem u HR: to je manje vise saka jada, i ne znam tko se imalo objektivan s time ne slaze... kazu da su epizode koje izdaje vc bolje, ali o tome mogu samo nagadjati... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 28/06/2009 : 18:09:01
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ovo se cak niti ne da citati kao zasebna epizoda, stvarno. KO nije citao od pocetka Countdown sage, pa možda još gigant Ljudi u Crnom plus epizode o tome kako je Maxwell preživio sve ove godine (nešto je bilo o tome u G1, pa G7 mislim, i specu Springheeled Jack)... Itd.
Ono što je mene iznenadilo je to što ovo ipak nije još jedna od epizoda koja kao smak svijeta uzima Y2K bug, to bi bilo baš debilno ako bi to uzrokovalo kolaps, kao što su neki i prorekovali u stvarnosti. No Castelli je bio pametniji.
Mislim da je jedna od boljih o ovom ciklusu, i dajte nam sa još i završeta toga ciklusa pa da smo mirni vec jednom! Predugo se to otezalo!
Onaj tip Tupac, vladar državice pod patronatom Mua, to mi je tako smiješno, ko da su uzeli pravog repera Tupaca Shakura i obukli ga nekog frajera iz Groznice subotnje veceri!
Goddamn, mislim da sam to vec negdje napisao, no vec n-ti puta kada želim prokomentirati neki MM, vidim da si vec napisao gotovo doslovno ono što sam htio reci/napisati (u ovom slucaju sve osim ovo sa Groznicom subotnje veceri). Ne znam da li da zahvalim što cu manje tipkati ili da se naljutim. U svakom slucaju, imaš srece što nisam (za sad) psihopatski ubojica jer bi stvari možda postale gadne ... Stvarno cudno. Pravi "Mysterij" |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 29/06/2009 : 14:06:51
|
Zatišje pred buru mogao bi se nazvati ovaj novi MM.Klupko se polako odmotava i mi cemo napokon ugledati taj kraj odbrojavanja.Ciklus traje i previše bar meni.Castelli je s ovim prvim dijelom stripa uspio izbjeci standardnu pricu o milenijskom bugu i to mi se dopalo.Sve je lijepo ukonponirao u ovo odbrojavanje. Potrebno je malo znanja iz prethodnih epizoda, ali može se sama bit skontati i bez toga. Ovdje Torti i nije toliko loš.Baš mi nekako paše u ovoj epizodi. Prica 7/10 Crtež 7/10 |
Edited by - provodina on 29/06/2009 14:08:31 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/06/2009 : 14:14:36
|
quote: Originally posted by Curunir kazu da su epizode koje izdaje vc bolje, ali o tome mogu samo nagadjati...
Eto, nisi ni citao, a komentiraš. MM jest otišao puno na bolje u odnosu na ove u RH. Pa cak su mi i Dylani i Mister Noovi bolji.
A u vezi s gašenjem Bonellija je ipak malo pretjerano, još ima dosta starih bonelli citatelja koji ce držati to na razini. Što se tice novih naraštaja, do je vec drugo pitanje, strip ko strip postaje suvišan, neovisno o izdavacu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 29/06/2009 : 22:21:17
|
Ljudi, hoce li biti MM maxi ovog ljeta?! Vidio sam na SBE da sljedeceg crta Romanini, pa mislim da možemo ocekivati solidan uradak... |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 29/06/2009 : 22:53:33
|
Maloprije sam kupio ovaj strip u trafici kraj kolodvora, pa cu to nocas procitati, a možda sutra prije rucka... |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
Edited by - Inferno on 29/06/2009 23:01:07 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/06/2009 : 19:57:56
|
quote: Originally posted by Antracit Goddamn, mislim da sam to vec negdje napisao, no vec n-ti puta kada želim prokomentirati neki MM, vidim da si vec napisao gotovo doslovno ono što sam htio reci/napisati (u ovom slucaju sve osim ovo sa Groznicom subotnje veceri). Ne znam da li da zahvalim što cu manje tipkati ili da se naljutim. U svakom slucaju, imaš srece što nisam (za sad) psihopatski ubojica jer bi stvari možda postale gadne ... Stvarno cudno. Pravi "Mysterij"
Mislim ovo je vec previše, prestani me plagirati!!! Ne znam kakve tibetanske tehnike primanja misli koristiš, no okani se toga, Agarthija ti i Krišnamurte! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 01/07/2009 : 00:26:39
|
quote: Originally posted by Hajo
Ljudi, hoce li biti MM maxi ovog ljeta?! Vidio sam na SBE da sljedeceg crta Romanini, pa mislim da možemo ocekivati solidan uradak...
Hoce. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
zkne
Junior Member
489 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 02/07/2009 : 17:09:15
|
Iznenadujuce dobra epizoda, izuzev crteža, naravno. Kao i svi, mislio sam da ce biti u pitanju neka fora s milenijskim virusom, ali Castelli je ipak genije. Torti dokazuje da od najgoreg se može još i gore. Zaslužuje cistu jedinicu za trud.
Prica: 8/10 Scenarij: 9/10 Crtež: 1/10 Naslovnica: 5/10 |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 03/07/2009 : 09:28:52
|
Zna se Torti i potruditi pa ponekad iznenadi, no on i Gamba su uglavnom zbilja jezivi |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 03/07/2009 : 13:02:46
|
quote: Originally posted by Archy Crtež nije maestralan, ali podnosi se.
Slažem se. Cak bih se usudio reci da je Torti iz epizode u epizodu sve bolji. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/07/2009 : 14:09:25
|
sumljam da je bolji, to se nam samo oci navikavaju. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17014 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia