Zagora nikad više VC i Ludens u tokou prvog šestomesecja 2009. godine izdali su ukupno 37 razlicitih izdanja Zagora koja su obuhvtila ukupno 27 celovitih prica. Uporedivajuci vreme izlaska originalnih brojeva ovih izdanja može se lako zakljuciti da je ovo jedan mali presek celeokupnog strip serijala o Zagoru. Pocev od prvih prica u izdanju za kolekcionare, preko klasik, extra i OP, vanrednih izdanja (specijalci, Ciko specijalci, maxi, almanah) do premijernih radovnih brojeva Ludensa i VC. Svakako da najtiražniji i najpopularniji strip junak na našim prostorima zaslužuje da jedna od njegovih prica bude najozbiljniji kandidat za NAJ-strip izdanje u 2009. godini. Da bi se to sve olakšalo izaberimo najbolju pricu za prvo šestomesecje (januar-jun) 2009. godine, a onda cemo krajem godine da izaberemo naj pricu-izadnje Zagora koje ce, nadam se, konkurisati najozbiljnije za NAJ-strip izdanje u 2009.godini.
Ovde se pre svega radi za najbolju pricu u kiosk izdanju, ali su u konkurenciji i price izdate u kategoriji strip albuma, odnosno Kolekcionarskog izdanja VC.
1. Slomljeno koplje (VC KI 3) 2. Ljudi iz mocvare (VC KI 3) 3. Vodopad belog konja (VC KI 3) 4. Pljackaši velike reke (VC KI 3) 5. Bledoliki odmetnici (VC KI 4) 6. Veštica Yaska (VC KI 4) 7. Demoni iz šume (VC KI 4) 8. Cudni violiinista (VC Ki 4) 9. Alahova ruka (LU KL 12) 10. Molok (LU KL 13) 11. Zagor protiv vampira (VC OP 3) 12. Sekira i sablja (VC OP 4) 13. Potopite „Destroyer“ (LU EX 168-172) 14. Nevidljivi covek (LU EX 172-174) 15. Ciko prica (VC Ciko SP) 16. Grad iznad sveta (SP VC i LU) 17. Crna duša (VC SP) 18. Princ vilenjaka (SP LU i VC) 19. Mracna bica (LU 155-156) 20. Na tragu neprijatelja (LU 157-161) 21. Poslednja Tula (VC 11/14, LU 662-165) 22. Lord u Darkwoodu (VC 15-16, LU 166-167) 23. Srce i mac (VC 17/19, 168-170) 24. Sveta puma (LU AL 5) 25. Ratnici (LU Maxi 8) 26. Ciko novinar (LU Ciko SP) 27. Ciko tajni agent (LU Ciko SP)
Nema polla, neka svako predloži svojih pet najboljih prica, a na kraju cemo sabrati bodove.
Naj-prica 5 dodova i svaka sledeca po redosledu po jedan bod manje.
Edited by - Bruce Springsteen on 02/01/2010 23:01:42
P.S.,,Stripove ,,Sveta Puma,,;,,Ratnici,, i ,,Srce i Mac,, nisam citao
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
1.Brodolom na misuriju (Naj avantura) 2.Hagotova moc (Naj Ambijent) 3.Velika urota (Najuzbudljivija) 4.Mars ocajnika (Naj Zesca) 5.Do poslednjeg daha (Najemotivnija) 6.Divovi dobra i zla (Najludja) 7.Sablasni Voz (Najmisterijoznija)
1.Brodolom na misuriju (Naj avantura) 2.Hagotova moc (Naj Ambijent) 3.Velika urota (Najuzbudljivija) 4.Mars ocajnika (Naj Zesca) 5.Do poslednjeg daha (Najemotivnija) 6.Divovi dobra i zla (Najludja) 7.Sablasni Voz (Najmisterijoznija)
Rejs, procitaj jos jednom ili naslov topica ili prvi post
Pa jeste, prvi je zaista obecavao u svakom pogledu i ocekivao sam avanturu kao iz zlatnog Zagorovog doba, ali sipak... posle se sve razvuklo i prica u celini nije ni za k.... Eto, vec posle par meseci se ne secam veceg dela radnje iz price, da kraj nije onako predvidiv, ne bih se secao ni toga - jad i beda od price
Poslednja Tula Potopite „Destroyer“ Nevidljivi covek Princ vilenjaka Sekira i sablja
Evo, ovo bi bilo mojih top 5 od ponudenih.
Kažem, thulu nisam cijelu procitao. Procitao sam samo prvi broj i ne znam kako sve završava. Medutim, jako sam se ugodno iznenadio, tako neka dobije od mene 5 bodova.
1. Potopite "Destroyer" 2. Poslednja Tula 3. Crna duša 4. Zagor protiv vampira 5. Ratnici
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
1. Vampir bez konkurencije 2. Distrojer, uvek za poštovanje 3. Krvave piramide, dobra prica 4. Tula, takode dobra prica 5. Molok, više u pitanju nostalgija