forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BONELLI STRIP VEKA - IZABERI SAM !
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 08/07/2009 : 19:25:57  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by Pajtos

Ananga bese Mr.No?

Da, a ima i jedna DD epizoda, na nju se nastavlja "Jaguarov krik"
Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 08/07/2009 : 20:17:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message
Kakav je ovo popis naj DD epizoda kad nema Golkonde?
Profesore, to ti je neoprostiv propust
Go to Top of Page

varaga
Starting Member

72 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 08/07/2009 : 21:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send varaga a Private Message
Mislim da nije dobar sistem, ne moze jedan covjek ma koliko bio poznavalac dati spisak sa po 10 epizoda svakog junaka i na osnovu toga izabrati pricu veka.
Mislim da bi za svakog junaka trebalo otvoriti topik bez ogranicenja u epizodama i u vise krugova izabrati top pricu svakog junaka, a potom od tih top prica izabrati najbolju,moze se vremenski ograniciti svaki krug glasanja.
Mislim da je za neke junake na forumu vec sprovedena takva anketa i da su izglasane pojedine top price, pa se i to moze iskoristiti ili sprovesti novo glasanje.
Bez uvrede profesore, ali mislim da ovaj nacin nije objektivan.
Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 08/07/2009 : 21:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message
quote:
Originally posted by varaga

Mislim da nije dobar sistem, ne moze jedan covjek ma koliko bio poznavalac dati spisak sa po 10 epizoda svakog junaka i na osnovu toga izabrati pricu veka.
Mislim da bi za svakog junaka trebalo otvoriti topik bez ogranicenja u epizodama i u vise krugova izabrati top pricu svakog junaka, a potom od tih top prica izabrati najbolju,moze se vremenski ograniciti svaki krug glasanja.
Mislim da je za neke junake na forumu vec sprovedena takva anketa i da su izglasane pojedine top price, pa se i to moze iskoristiti ili sprovesti novo glasanje.

Slazem se. Treba prvo od svakog junaka izabrati najbolju pricu, pa onda iz njih najbolju svih vremena.
Inace, od svih ponudenih izabrao bih Lovcevu Lily.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 08/07/2009 : 21:35:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Spisak je toliko subjektivan da ja nemam reci.
Gde je Nik Rajder? Nathan? Magicni?
Oni su sigurno ostavili veci trag od Mikija i Bleka
Markove price su relativno dobro izabrane, s tim sto ima dosta prica koje su na nivou dvogodisnjeg deteta
Mislim da je trebalo da svako kaze omiljenu pricu svakog junaka, i koja ima najvise glasova pobedjuje,.
O Dylanu nemam reci

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 08/07/2009 : 22:19:48  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message
Iskreno govoreci nisam skoro ni jedan od ovih stripova procitao u celosti, Tj. srip prica.
Jesam ove dve . ali za njih je M.V. kolekcionar Ekstra prica.
Od Komadanta marka bih Izdvojio pricu Carobna suska jaga.
Od bleka 7 dzinova
od zagorelog Kuca fantoma
Od DD gremiln
Martija nesto ne vrim previse sporo tece radnja
Ken parker - ledeni covek
Kapetan miki - covek sa 1000 lica
Kit teller - ona prica sa onim likom sto je istrazivao zemljotrese.
Mister no - prica kako je mister no postao mister no LMS 888 - 891

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 08/07/2009 : 22:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message
quote:

Da, ovaj nacin nije baš dobar, zato što ima ogranicenja u samom startu izbora. Nije potrebno da se otvara poseban topik za svakog junaka, dovoljno je da navedeš imena junaka kao što je prof. uradio(naravno ko hoce može dodati one koje je on izostavio) i za svakog posebno svoju favorit epizodu(1 po junaku).

quote:
Originally posted by profesor-inz
U prvom krugu glasanja koji traje 7 (sedam)dana glasacemo ne bi li izabrali najbolje,glas ide sam jednoj prici od ponudenih 10 po junaku, a u drugi krug idu po dve price sa najvecim brojem glasova.
U drugom krugu biramo najbolju od ponudenih dve price, i glasanj ponovo traje 7 (sedam) dana.
U trecem krugu, velikom superfinalu glasamo izmedu 10 najboljih ravnomerno zastupljenih prica svih 10 junaka. Ona koja dobije najviše glasova jeste upravo NAJBOLJI BONELIJEV STRIP SVIH VREMENA.P.S

Mislim da je bolje da vec u drugom krugu bude finale i da svaki junak u finalu bude zastupljen sa po dve(ili cak tri) epizode koje su dobile najveci broj glasova. Ukoliko bi u finalu svaki junak imao po jednu epizodu, onda bi se to pretvorilo u biranje junaka, a ne epizode.
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 08/07/2009 : 23:37:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Zagor. Nestali istraživac
DD. Dugacki pozdrav
MN. Rio Negro
TW. Carsonova prošlost
KP. Lovceva Lily, Chemako, Balada o Pat O'Shane...
MM. Izvor mladosti (samo od ponudenih, inace ga nesmatram najboljim Martyem)
Ostale junake nisam imao puno priliku citati, a i ne zanimaju me...

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/07/2009 : 00:05:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

@ profa
Nije li bolje da je svako dao najbolju pricu od svakog junaka po svom izboru, pa onda sabiraj glasove i to je to. Posle vec primenjujes tvoj sistem.

Slažem se sa ovim predlogom

Inace u ranijim izborima naj-price za pojedine junake imamamo najbolju za Zagora "Demoni ludila", M.Noa "Rio Negro" i Texa "Carsonova prošlost"!

Ali dobro, evo što se tice mog izbora:
Zagor - Zimska Zmija
DD -
M.NO - Crna reka
Tex - Karsonova prošlost
Ken Parker -
Mark - Budenje mumije
Blek - Zov bubnjeva
MM -
Kapetan Miki - Kraljica snegova
Kit Teler - Rendžer u New Yorku

Edited by - Bruce Springsteen on 09/07/2009 00:51:55
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 09/07/2009 : 00:33:42  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Magicni vetar - Djecak bijele kose, Žena sa portreta, Kolekcionar...
Natan Never - Dvostruka buducnost, Bratstvo sjene - Egzodus, Svemirsko pješaštvo, Jedanaesta zapovijed...
Zagor - Divovi dobra i zla, Zagor protiv vampira, Nestali istraživac...
Dilan Dog - S druge strane zrcala, Dugacki pozdrav, Morgana, S druge strane smrti...
Martin Misterija - Bermudski trougao, Operacija Dorijan Grej, Sablasni grad - Robovi strasnog sna...
MM i NN - Zarobljenik Buducnosti, Tajna baze drugdje!
Ken Parker - Adah, Štrajk, Balada o Pat O'Shane, Ljudi, stoka i junaci, Chemako, Lovceva Lili, Uzdah i san...
Mister No - Hodnik za Pakao, UFO, Oci cudovista, Noc cudovista, Vazdusni gusari, africke epizode...

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded

Edited by - GeneziS on 09/07/2009 00:36:42
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 09/07/2009 : 01:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
Tex - Karsonova proslost
Zagor - Zimska zmija
Kit Teler - KKK
Blek - U praskozorje
Mark - Mocna Nemiris
Marti - Izvor mladosti
Mister No - Hodnik za pakao
Miki - Tragom Kalavera
Dylan Dog - Ubice
Ken Parker - Pat o'Sejn
Magicni vetar - Kradljivac bizona
Dzudas - Krvava zora
Nik Rajder- Nestali Buda

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!

Edited by - Kit Carson on 09/07/2009 17:55:53
Go to Top of Page

mars1
New Member

207 Posts

Member since 07/12/2007

Posted - 09/07/2009 : 15:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mars1 a Private Message

Inace u ranijim izborima naj-price za pojedine junake imamamo najbolju za Zagora "Demoni ludila", M.Noa "Rio Negro" i Texa "Carsonova prošlost"!

Mislim da bi od ovoga trebalo poci (ovo je relevantan izbor za te junake), recimo izabrati najbolje epizode od ostalih junaka. I tek onda ici na najbolju pricu. Samo ovdje nikako ne bih izostavio Magicnog vjetra koji je trenutno najbolji Bonelijev serijal (po mom skromnom mišljenju).
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/07/2009 : 16:17:28  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:

Znam da nije objektivan, ali 10 ponudenih je širok izbor, ne mogu da verujem da sam izostavio baš toliko dobrih...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/07/2009 : 16:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by mars1

quote:

Slazem se. Treba prvo od svakog junaka izabrati najbolju pricu, pa onda iz njih najbolju svih vremena.
Inace, od svih ponudenih izabrao bih Lovcevu Lily.

Tako sam i zamislio, biramo najbolje od svakog junaka, a onda 10 najboljih prica u isti koš...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/07/2009 : 16:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by kreŠa

Spisak je toliko subjektivan da ja nemam reci.
Gde je Nik Rajder? Nathan? Magicni?
Oni su sigurno ostavili veci trag od Mikija i Bleka
Markove price su relativno dobro izabrane, s tim sto ima dosta prica koje su na nivou dvogodisnjeg deteta
Mislim da je trebalo da svako kaze omiljenu pricu svakog junaka, i koja ima najvise glasova pobedjuje,.
O Dylanu nemam reci

Da je subjektivan, sigutrno je verovatno,starijim fanovima su ove stvari uglavnom to najbolje, ti si klinac i tebi mnoge stvari ne znace puno jer si rastao uz neke druge.Nik ,Magicni i ostali koje si naveo nemaju ni približno popularnosti danas koju je nekad imao Blek ili Miki(ti tada nisi bio roden otud normalno da ne možeš to da shvatiš). Kad pitam tri klinca iz moje zgrade za njih(mislim na ove tvoje Magicne, Natane)oni nemaju pojma ko su oni, Blek i Miki su bili zvezde u ono vreme,nije bilo osobe ko nije znao za njih.
Markove price su sve pomalo detinjaste,a ove koje sam naveo bile su posebno popularne, procitao sam inace sve.Za Dilanove najbolje sam se odlucio na osnovu mog iskustva , procitao gotovo sve, meni su pocetne vrh, verovatno tebi ove koje sada izlaze. To moraš da shvatiš...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/07/2009 : 16:25:33  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by cibalia

Zagor. Nestali istraživac
DD. Dugacki pozdrav
MN. Rio Negro
TW. Carsonova prošlost
KP. Lovceva Lily, Chemako, Balada o Pat O'Shane...
MM. Izvor mladosti (samo od ponudenih, inace ga nesmatram najboljim Martyem)
Ostale junake nisam imao puno priliku citati, a i ne zanimaju me...

Ti si bar realan...
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/07/2009 : 16:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
quote:
Originally posted by Kit Carson

Tex - Karsonova proslost
Zagor - Zimska zmija
Kit Teler - KKK
Blek - U praskozorje
Mark - Mocna Nemiris
Marti - Izvor mladosti
Mister No - Hodnik za pakao
Miki - Tragom Kalavera
Dylan Dog - Ubice
Ken Parker - Pat o'Sejn
Magicni vetar - Kradljivac bizona
Dzudas - Krvava zora

Može i na ovaj nacin, svako neka da svoju , ne mora od ponudenih...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/07/2009 : 16:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
imali smo vec slicne topice...
Zagorovci ce gurati svoga pobjednika, a svi drugi kad vide koja je najveca konkurencija tom stripu, udruzice se i gurati tu epizodu...
Zivi bili pa vidjeli

Edited by - King Warrior on 09/07/2009 16:28:41
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 09/07/2009 : 16:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Ja sam procitao vise Blekova i Mikija, nego Nika, Nathana i Magicnog.
A i do svoje osme godine nisam procitao nijedan Bonelli strip, citao sam Gastona, Spirua, Fantoma i ostale albume Decjih Novina ( kako sam dobro poceo)
Dylana sam skoro sve procitao isto i Marka.
Tako da je moguce i to sto kayes, druga vremena

Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 09/07/2009 : 16:30:02  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
DOBRO NEKA SVAKO PO SVOM IZBORU PONUDI NAJBOLJU PRICU OD SVIH PONUÐENIH JUNAKA(NE MORA SA MOG SPISKA),POSLE 7 DANA CEMO SABRATI I NAPRAVITI LISTU NAJBOLJIH PRICA I IZABRATI ONU KOJA SE MOŽE NAZVATI STRIPOM VEKA!!!

KRENITE SA PREDLOZIMA!!!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/07/2009 : 16:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Zagor - 'Divovi dobra i zla'.
Dilan Dog - 'Nicija prica'.
Teks Viler - 'Pokolj u Red Hilu'.
Ken Parker - 'Cemako'.
Marti Misterija - 'Izvor mladosti'.
Dampir - 'Delta bluz'.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 09/07/2009 : 17:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Zagor- Crni Gospodar
Dylan Dog- Prica ni o kome
Tex- Sjene u noci
Mr.No- Hodnik za pakao
Dampyr- Izgubljena dusa
Magicni Vetar- Hoganova neman
Nik Rajder- Odsecena ruka
Natan Never- Egzodus
Marti Misterija- Ljudi u crnom gigant
Leo Pulp- Slucaj crvene magnolije
Ken Parker- Lovceva Lily
Komandant Mark- Kraljica zmija
Kapetan Miki- Apac Dijablo
Veliki Blek- Zov bubnjeva
Kit Teler- Teleskopulos

That's all folks!

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 09/07/2009 : 19:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
Besmislen topic...
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 09/07/2009 : 19:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message
dylan dog - poslije ponoci
marti misterija - android 221
nick raider - davitelj sa menhetna
nathan never - oci neznanca
dampyr - sain davla
julia - jerry je nestao
...
Go to Top of Page

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 09/07/2009 : 20:12:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message
quote:
Originally posted by Gil-galad

Besmislen topic...

@ GG
Moras da stavis i ime junaka, a ne samo naziv stripa.
_______________ - Besmislen topic...

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000