Author |
Topic |
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
|
varaga
Starting Member
72 Posts
Member since 07/11/2005 |
Posted - 08/07/2009 : 21:09:33
|
Mislim da nije dobar sistem, ne moze jedan covjek ma koliko bio poznavalac dati spisak sa po 10 epizoda svakog junaka i na osnovu toga izabrati pricu veka. Mislim da bi za svakog junaka trebalo otvoriti topik bez ogranicenja u epizodama i u vise krugova izabrati top pricu svakog junaka, a potom od tih top prica izabrati najbolju,moze se vremenski ograniciti svaki krug glasanja. Mislim da je za neke junake na forumu vec sprovedena takva anketa i da su izglasane pojedine top price, pa se i to moze iskoristiti ili sprovesti novo glasanje. Bez uvrede profesore, ali mislim da ovaj nacin nije objektivan. |
|
|
mars1
New Member
207 Posts
Member since 07/12/2007 |
Posted - 08/07/2009 : 21:21:12
|
quote: Originally posted by varaga
Mislim da nije dobar sistem, ne moze jedan covjek ma koliko bio poznavalac dati spisak sa po 10 epizoda svakog junaka i na osnovu toga izabrati pricu veka. Mislim da bi za svakog junaka trebalo otvoriti topik bez ogranicenja u epizodama i u vise krugova izabrati top pricu svakog junaka, a potom od tih top prica izabrati najbolju,moze se vremenski ograniciti svaki krug glasanja. Mislim da je za neke junake na forumu vec sprovedena takva anketa i da su izglasane pojedine top price, pa se i to moze iskoristiti ili sprovesti novo glasanje. Bez uvrede profesore, ali mislim da ovaj nacin nije objektivan.
Slazem se. Treba prvo od svakog junaka izabrati najbolju pricu, pa onda iz njih najbolju svih vremena. Inace, od svih ponudenih izabrao bih Lovcevu Lily. |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 08/07/2009 : 22:19:48
|
Iskreno govoreci nisam skoro ni jedan od ovih stripova procitao u celosti, Tj. srip prica. Jesam ove dve . ali za njih je M.V. kolekcionar Ekstra prica. Od Komadanta marka bih Izdvojio pricu Carobna suska jaga. Od bleka 7 dzinova od zagorelog Kuca fantoma Od DD gremiln Martija nesto ne vrim previse sporo tece radnja Ken parker - ledeni covek Kapetan miki - covek sa 1000 lica Kit teller - ona prica sa onim likom sto je istrazivao zemljotrese. Mister no - prica kako je mister no postao mister no LMS 888 - 891 |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 08/07/2009 : 22:40:15
|
Mislim da nije dobar sistem, ne moze jedan covjek ma koliko bio poznavalac dati spisak sa po 10 epizoda svakog junaka i na osnovu toga izabrati pricu veka. Mislim da bi za svakog junaka trebalo otvoriti topik bez ogranicenja u epizodama i u vise krugova izabrati top pricu svakog junaka, a potom od tih top prica izabrati najbolju,moze se vremenski ograniciti svaki krug glasanja. Mislim da je za neke junake na forumu vec sprovedena takva anketa i da su izglasane pojedine top price, pa se i to moze iskoristiti ili sprovesti novo glasanje. Bez uvrede profesore, ali mislim da ovaj nacin nije objektivan.
Da, ovaj nacin nije baš dobar, zato što ima ogranicenja u samom startu izbora. Nije potrebno da se otvara poseban topik za svakog junaka, dovoljno je da navedeš imena junaka kao što je prof. uradio(naravno ko hoce može dodati one koje je on izostavio) i za svakog posebno svoju favorit epizodu(1 po junaku).
quote: Originally posted by profesor-inz U prvom krugu glasanja koji traje 7 (sedam)dana glasacemo ne bi li izabrali najbolje,glas ide sam jednoj prici od ponudenih 10 po junaku, a u drugi krug idu po dve price sa najvecim brojem glasova. U drugom krugu biramo najbolju od ponudenih dve price, i glasanj ponovo traje 7 (sedam) dana. U trecem krugu, velikom superfinalu glasamo izmedu 10 najboljih ravnomerno zastupljenih prica svih 10 junaka. Ona koja dobije najviše glasova jeste upravo NAJBOLJI BONELIJEV STRIP SVIH VREMENA.P.S
Mislim da je bolje da vec u drugom krugu bude finale i da svaki junak u finalu bude zastupljen sa po dve(ili cak tri) epizode koje su dobile najveci broj glasova. Ukoliko bi u finalu svaki junak imao po jednu epizodu, onda bi se to pretvorilo u biranje junaka, a ne epizode. |
|
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 08/07/2009 : 23:37:07
|
Zagor. Nestali istraživac DD. Dugacki pozdrav MN. Rio Negro TW. Carsonova prošlost KP. Lovceva Lily, Chemako, Balada o Pat O'Shane... MM. Izvor mladosti (samo od ponudenih, inace ga nesmatram najboljim Martyem) Ostale junake nisam imao puno priliku citati, a i ne zanimaju me...
|
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 09/07/2009 : 00:05:44
|
quote: Originally posted by Kit Carson
@ profa Nije li bolje da je svako dao najbolju pricu od svakog junaka po svom izboru, pa onda sabiraj glasove i to je to. Posle vec primenjujes tvoj sistem.
Slažem se sa ovim predlogom
Inace u ranijim izborima naj-price za pojedine junake imamamo najbolju za Zagora "Demoni ludila", M.Noa "Rio Negro" i Texa "Carsonova prošlost"!
Ali dobro, evo što se tice mog izbora: Zagor - Zimska Zmija DD - M.NO - Crna reka Tex - Karsonova prošlost Ken Parker - Mark - Budenje mumije Blek - Zov bubnjeva MM - Kapetan Miki - Kraljica snegova Kit Teler - Rendžer u New Yorku |
Edited by - Bruce Springsteen on 09/07/2009 00:51:55 |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 09/07/2009 : 00:33:42
|
Magicni vetar - Djecak bijele kose, Žena sa portreta, Kolekcionar... Natan Never - Dvostruka buducnost, Bratstvo sjene - Egzodus, Svemirsko pješaštvo, Jedanaesta zapovijed... Zagor - Divovi dobra i zla, Zagor protiv vampira, Nestali istraživac... Dilan Dog - S druge strane zrcala, Dugacki pozdrav, Morgana, S druge strane smrti... Martin Misterija - Bermudski trougao, Operacija Dorijan Grej, Sablasni grad - Robovi strasnog sna... MM i NN - Zarobljenik Buducnosti, Tajna baze drugdje! Ken Parker - Adah, Štrajk, Balada o Pat O'Shane, Ljudi, stoka i junaci, Chemako, Lovceva Lili, Uzdah i san... Mister No - Hodnik za Pakao, UFO, Oci cudovista, Noc cudovista, Vazdusni gusari, africke epizode... |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
Edited by - GeneziS on 09/07/2009 00:36:42 |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 09/07/2009 : 01:16:53
|
Tex - Karsonova proslost Zagor - Zimska zmija Kit Teler - KKK Blek - U praskozorje Mark - Mocna Nemiris Marti - Izvor mladosti Mister No - Hodnik za pakao Miki - Tragom Kalavera Dylan Dog - Ubice Ken Parker - Pat o'Sejn Magicni vetar - Kradljivac bizona Dzudas - Krvava zora Nik Rajder- Nestali Buda |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
Edited by - Kit Carson on 09/07/2009 17:55:53 |
|
|
mars1
New Member
207 Posts
Member since 07/12/2007 |
Posted - 09/07/2009 : 15:18:39
|
Inace u ranijim izborima naj-price za pojedine junake imamamo najbolju za Zagora "Demoni ludila", M.Noa "Rio Negro" i Texa "Carsonova prošlost"!
Mislim da bi od ovoga trebalo poci (ovo je relevantan izbor za te junake), recimo izabrati najbolje epizode od ostalih junaka. I tek onda ici na najbolju pricu. Samo ovdje nikako ne bih izostavio Magicnog vjetra koji je trenutno najbolji Bonelijev serijal (po mom skromnom mišljenju). |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 09/07/2009 : 16:17:28
|
Znam da nije objektivan, ali 10 ponudenih je širok izbor, ne mogu da verujem da sam izostavio baš toliko dobrih... |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 09/07/2009 : 16:18:24
|
quote: Originally posted by mars1
Slazem se. Treba prvo od svakog junaka izabrati najbolju pricu, pa onda iz njih najbolju svih vremena. Inace, od svih ponudenih izabrao bih Lovcevu Lily.
Tako sam i zamislio, biramo najbolje od svakog junaka, a onda 10 najboljih prica u isti koš... |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 09/07/2009 : 16:24:17
|
quote: Originally posted by kreŠa
Spisak je toliko subjektivan da ja nemam reci. Gde je Nik Rajder? Nathan? Magicni? Oni su sigurno ostavili veci trag od Mikija i Bleka Markove price su relativno dobro izabrane, s tim sto ima dosta prica koje su na nivou dvogodisnjeg deteta Mislim da je trebalo da svako kaze omiljenu pricu svakog junaka, i koja ima najvise glasova pobedjuje,. O Dylanu nemam reci
Da je subjektivan, sigutrno je verovatno,starijim fanovima su ove stvari uglavnom to najbolje, ti si klinac i tebi mnoge stvari ne znace puno jer si rastao uz neke druge.Nik ,Magicni i ostali koje si naveo nemaju ni približno popularnosti danas koju je nekad imao Blek ili Miki(ti tada nisi bio roden otud normalno da ne možeš to da shvatiš). Kad pitam tri klinca iz moje zgrade za njih(mislim na ove tvoje Magicne, Natane)oni nemaju pojma ko su oni, Blek i Miki su bili zvezde u ono vreme,nije bilo osobe ko nije znao za njih. Markove price su sve pomalo detinjaste,a ove koje sam naveo bile su posebno popularne, procitao sam inace sve.Za Dilanove najbolje sam se odlucio na osnovu mog iskustva , procitao gotovo sve, meni su pocetne vrh, verovatno tebi ove koje sada izlaze. To moraš da shvatiš... |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 09/07/2009 : 16:25:33
|
quote: Originally posted by cibalia
Zagor. Nestali istraživac DD. Dugacki pozdrav MN. Rio Negro TW. Carsonova prošlost KP. Lovceva Lily, Chemako, Balada o Pat O'Shane... MM. Izvor mladosti (samo od ponudenih, inace ga nesmatram najboljim Martyem) Ostale junake nisam imao puno priliku citati, a i ne zanimaju me...
Ti si bar realan... |
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 09/07/2009 : 16:27:15
|
quote: Originally posted by Kit Carson
Tex - Karsonova proslost Zagor - Zimska zmija Kit Teler - KKK Blek - U praskozorje Mark - Mocna Nemiris Marti - Izvor mladosti Mister No - Hodnik za pakao Miki - Tragom Kalavera Dylan Dog - Ubice Ken Parker - Pat o'Sejn Magicni vetar - Kradljivac bizona Dzudas - Krvava zora
Može i na ovaj nacin, svako neka da svoju , ne mora od ponudenih... |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 09/07/2009 : 16:27:23
|
imali smo vec slicne topice... Zagorovci ce gurati svoga pobjednika, a svi drugi kad vide koja je najveca konkurencija tom stripu, udruzice se i gurati tu epizodu... Zivi bili pa vidjeli
|
Edited by - King Warrior on 09/07/2009 16:28:41 |
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Posted - 09/07/2009 : 16:30:02
|
DOBRO NEKA SVAKO PO SVOM IZBORU PONUDI NAJBOLJU PRICU OD SVIH PONUÐENIH JUNAKA(NE MORA SA MOG SPISKA),POSLE 7 DANA CEMO SABRATI I NAPRAVITI LISTU NAJBOLJIH PRICA I IZABRATI ONU KOJA SE MOŽE NAZVATI STRIPOM VEKA!!!
KRENITE SA PREDLOZIMA!!! |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 09/07/2009 : 16:50:19
|
Zagor - 'Divovi dobra i zla'. Dilan Dog - 'Nicija prica'. Teks Viler - 'Pokolj u Red Hilu'. Ken Parker - 'Cemako'. Marti Misterija - 'Izvor mladosti'. Dampir - 'Delta bluz'.
|
|
|
kreŠa
Advanced Member
Serbia
4748 Posts
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Member since 19/02/2009 |
Posted - 09/07/2009 : 19:46:36
|
dylan dog - poslije ponoci marti misterija - android 221 nick raider - davitelj sa menhetna nathan never - oci neznanca dampyr - sain davla julia - jerry je nestao ... |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Posted - 09/07/2009 : 20:12:41
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Besmislen topic...
@ GG Moras da stavis i ime junaka, a ne samo naziv stripa. _______________ - Besmislen topic... |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
Topic |
|