forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Tex od Zadnjeg Broja
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 11/07/2009 : 05:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Mnogo clanova vec godinama i vekovima potencira da je neophodno krenuti sa izdavanjem Texa od prvog broja da bi vas smatrali ozbiljnom izdavackom kucom na prostoru Balkana. Ja opet, kako po prirodi volim da kontriram, mislim da su prve epizode Teksa na nivou nizem od Nizozemske, i predlazem sledece. Da se krene sa Teksom od Zadnjeg broja, koji bi po kvalitetu epizoda imao daleko vece opravdanje od druge opcije. Dakle da li ste za ovu inicijativu, ako jeste hajdete da ubacimo u potpis svi - I JA SAM ZA TEKSA OD ZADNJEG BROJA.

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod

Edited by - tiberije on 11/07/2009 05:28:02

teller
Advanced Member

Slovenia
18874 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/07/2009 : 08:29:42  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message
ocekivao sam ozbiljniji topic od tebe tibernije.
ja cu se zadovoljit sa epizodama Texa od prvog broja na niviu nižem od Nizozemske.
Budi ustrajan ko mi, pa ce ti netko sigurno udovoljiti i izpuniti želju.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 11/07/2009 : 08:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:
Originally posted by teller

ocekivao sam ozbiljniji topic od tebe tibernije.
ja cu se zadovoljit sa epizodama Texa od prvog broja na niviu nižem od Nizozemske.
Budi ustrajan ko mi, pa ce ti netko sigurno udovoljiti i izpuniti želju.

Ako mozes da nadjes vremena i nacina dodji za Nis u septembru da proslavimo pokretanje ove edicije uz dobru klopu i pivo
A pored nje slobodno moze i jos neka edicija koja ce pratiti brojeve koji izlaze u Italiji
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 11/07/2009 : 08:55:45  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Krenite od srednjeg...
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 11/07/2009 : 11:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message
Teksove epizode od 300 ili 400 broja bi bilo zaista lijepo vidjeti, nešto kao tutto tex a moglo bi da izlazi paralelno sa regularnom serijom.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 11/07/2009 : 13:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
Oduvek su price iz Zs-a i Lms-a bile lagane i neobavezno ko voli filozofski strip isao je na stripoteke,gigante strip art i slicna izdanja.Nije mi jasna prica da su stari Texovi Zagorovi brojevi glupi i jednostavni a danasnji su kao pronasli toplu vodu.Ja bih rekao isti kur...samo drugo pakovanje. Opet je tex besmrtan neranjiv i posle svakog zarobljavanja prejebe cuvare, prema tome strip je strip samo se mi razlikujemo medu sobom po razmisljanjima.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/07/2009 : 17:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
Nenade samtram ovu tvoju ideju ozbiljnom, jer kad su u pitanju nove price Texa to tako i treba da bude I apsolutno sam za ovu ideju
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 11/07/2009 : 21:48:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Ma savrseno sam ozbiljan, malo malo pa se neko javi sa genijalnom i originalnom idejom Teksa od prvog broja. Pa obzirom na kvalitet epizoda bolje da se krene unazad pocevsi od originalne italijanske numeracije. Pre bih uzimao to neko Tajnu crvene ruke i jedan protiv dvadeset, koji su mi interesantni isto koliko mi je interesantan Blek i Kapetan Miki, dakle vrlo malo.

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 11/07/2009 : 22:32:39  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
možda se moglo poceti od broja 162 pa do 270 koje je zlatna serija preskocila,to je nekih 100-tinjak brojeva,i polako,mada je pitanje kako bi to završilo pošto je van gogh bio poceo od broja 101 pa je nakon 6 epizoda sve stalo.

mislim da bi izdavacke kuce iz hrvatske(ludens) i kuce iz srbije(VC) mogli napraviti kakvu saradnju i zajednicki krenuti sa texom i mister no izdanjem od pocetka,to bi bio pravi potez,tržište od 6 država i tiraž od nekih 20 000 do 30 000.
bilo bi lijepo vidjeti mister no i texa na kiosku od pocetka i to identicno talijanskom originalu.
sa tim bi i zagor extra dobio konkurenciju.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 11/07/2009 : 22:48:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Da, mogli bi da izdaju Teks - Oda-brane price... :P

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 11/07/2009 : 23:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

Da, mogli bi da izdaju Teks - Oda-brane price... :P

Da, to bi bilo vrhunsko izdanje sa vrhunskim pircama
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 12/07/2009 : 04:31:12  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
ne znam za vas,ali meni su bezveze ta izdanja gdje se više originalnih epizoda stavlja u istu knjigu.
zagovornik sam da svaki strip koji izlazi kod nas bude što bliži talijanskom originalu.
tako da me ne raduje baš kad vidim recimo izdanja poput bleka i marka od ludensa,nova izdanja martija od SA,libelusova izdanja mister noa i texa,pogotovo njihove almanahe,VC izdanja tipa dilan superbook,zagor odabrane price,kolekcionarska izdanja,ni sa ovim texom u boji od pocetka nisam najsretniji.....
nekako mi je jedino van gogh dosad sa kit telerom uradio dobru stvar.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 12/07/2009 : 07:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by zlatan bihac

ne znam za vas,ali meni su bezveze ta izdanja gdje se više originalnih epizoda stavlja u istu knjigu.
zagovornik sam da svaki strip koji izlazi kod nas bude što bliži talijanskom originalu.
tako da me ne raduje baš kad vidim recimo izdanja poput bleka i marka od ludensa,nova izdanja martija od SA,libelusova izdanja mister noa i texa,pogotovo njihove almanahe,VC izdanja tipa dilan superbook,zagor odabrane price,kolekcionarska izdanja,ni sa ovim texom u boji od pocetka nisam najsretniji.....
nekako mi je jedino van gogh dosad sa kit telerom uradio dobru stvar.

sada si nabroja skoro sve šta izlazi
a blek i mark u tom obliku izlaze i u italiji.
a kad si tako zaljubljen u italijanska izdanja onda je najbolje da se ne nerviraš sa"domacima"nego da uzimaš talijanske.
a meni se svida ideja jedna prica u jednom stripu i kod zs ilms mi je smetalo u nastavcima i kad sam skuplja zagora iskida bi eventualni drugi strip i zadnju naslovnicu i zalijepio sve nastavke u jednu knjigu.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7718 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 12/07/2009 : 16:25:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message
da živim negdje blizu granice sa italijom,npr. u istri sigurno bih imao ako ne redovne serijale onda makar tutto izdanja texa i mister noa.
Go to Top of Page

okudzava
Average Member

500 Posts

Member since 03/06/2009

Posted - 13/07/2009 : 18:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send okudzava a Private Message
"VC izdanja tipa dilan superbook,zagor odabrane price,kolekcionarska izdanja"

S tim što je Dylan Superbook edicija i u originalu:

http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/listarr_1?collana=35&code=arr_sp

Edited by - okudzava on 13/07/2009 19:05:20
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 13/07/2009 : 19:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
eh texovci,texovci...vi bas nikad niste zadovoljni
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 14/07/2009 : 03:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Sta ces, tako je to sa manjinama, nikad im nije dosta, uvek hoce jos

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000