Ne želim ni cuti protiv Fanta Cika, taj nikako ne ide u isti koš sa drugima! Vec u posebni! Šala - Fanta ciko je najbolji od svih i uvijek cu ga ponovo citati, a ove ostale jedva i prvi put...
Meni su najbolja prva dva CHIKO STORY i CHIKO AMERIKANAC, onda tri koja sljede još od Ferrija, ostali od Gambe citljivi sa malo truda,ima nekoliko fora još u njima, pogotovo CHIKO VOJNIK mi je bio zadovoljavajuci (ona fora sa dignutim gacama na drogu umjesto zastave mi je bila zaklon). NIje loš ni CHIKO KOPAC ZLATA recimo.Dobra zabava za 20 minuta mozga na paši.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Chico Story,Chico Amerikanac,Indijanac zvani Chico,Chico Sherif i Fantast Chico!!!Po meni ti su najbolji!!!Mada i u ovim Gambinim moze se naci i neka dobra zajebancija,iako ruku na srce vrlo rijetko!!!
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
Prvih 6 brojeva su podjednako dobri,Ciko u Draculinom dvorcu prvi izlazi iz niza koliko toliko normalnog humora,kraj magije je kada se Dracula pretvara u kokosku tu je Ciko presao u dizni junake.
ocito da je problem u Gambi. Nije sposoban da na humoristicki nacin prebaci scenario na papir. Vjerovatno bi poneka epizoda mogla biti dobra i vise od toga da je Ferri radio umjesto Gambe, ali ovako...sta je tu je.
Meni su svi Ferrijevi dobri, Chico Serif najbolji.
Mislim da bi i los crtez mogao da legne na dobru pricu,price su za nulu i nemaju ni grama humora.Dosta neukusno i lezerno odradeno,otprilke da se i ne trude oko tog serijala.Zadnja epizoda ce se sigurno zvati Ciko u Patkovgradu ili Ciko i Silja otkrivaju skriveno blago na ostrvu besnih glista.