Author |
Topic  |
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 12/07/2009 : 00:55:46
|
quote: Originally posted by Curunir
Svakako SNJEŽNI, ne SNIJEŽNI, to je ok... a ok je i sokoli, jer imamo kratku i dugu mnozinu... medjutim, sokolovi bi bilo bolje za naslov zbog naglasenosti, slazem se... a i cesce je, za razliku od pauka npr... tu je daleko cesce (i ljepse) pauci nego paukovi...
ali sto se tice gramaticke pravilnosti (ne "ispravnosti"), u redu je...
ja sam mišljenja da kod lektoriranja treba uzeti u obzir i prijašnje prijevode, pa ako su ok, zadržat ih, dakle, iako su sokoli ispravni nije to trebalo dirati, ali tako je to kada lektor, ako ga uopce ima, nema pojma o prošlim naslovima, sjecam se još i 'do posljednje (ili zadnje) kapi krvi',to je vjerojatno doslovno prevedeno s talijanskog i ispravno je, vjerujem, ali ja nikad nisam tu frazu cuo kod nas, uvijek 'do posljednjeg daha' |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19255 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/07/2009 : 09:35:19
|
prica i crtež valjaju, a i da ne-kupio bi svejedno.kad je to Zagor. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17393 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 12/07/2009 : 12:19:21
|
Svakako SNJEŽNI, ne SNIJEŽNI, to je ok... a ok je i sokoli, jer imamo kratku i dugu mnozinu... medjutim, sokolovi bi bilo bolje za naslov zbog naglasenosti, slazem se... a i cesce je, za razliku od pauka npr... tu je daleko cesce (i ljepse) pauci nego paukovi...
Da, slažem se. Mada množinu ovakvog tipa sve rjede koristimo, obicno samo u pjesmama (npr. suri orli i sokoli). Kako bi tek zvucalo da su u naslovu Snježni orli  
Ili da neko upotrijebi množinu mlazi, trazi i sl. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 12/07/2009 : 17:16:16
|
quote: Originally posted by ken2
ja sam mišljenja da kod lektoriranja treba uzeti u obzir i prijašnje prijevode, pa ako su ok, zadržat ih, dakle, iako su sokoli ispravni nije to trebalo dirati, ali tako je to kada lektor, ako ga uopce ima, nema pojma o prošlim naslovima, sjecam se još i 'do posljednje (ili zadnje) kapi krvi',to je vjerojatno doslovno prevedeno s talijanskog i ispravno je, vjerujem, ali ja nikad nisam tu frazu cuo kod nas, uvijek 'do posljednjeg daha'
kakav lektor u ludensu, o cemen ti???? slazem se sto si rekao (uostalom, ja sam glavni krivac za HODNIK ZA PAKAO) osim zadnjeg, fraza "do zadnje kapi krvi" itekako je uobicajena, nevjerojatno da to nisi cuo... sto ne znaci da "do posljednjeg daha" nije ljepse... i ne znam koliko puta da napomenem, vi opet "ispravni"... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 12/07/2009 : 17:17:57
|
quote: Originally posted by delboj
Da, slažem se. Mada množinu ovakvog tipa sve rjede koristimo, obicno samo u pjesmama (npr. suri orli i sokoli). Kako bi tek zvucalo da su u naslovu Snježni orli  
Ili da neko upotrijebi množinu mlazi, trazi i sl.
ma da, to je pjesnicki dir... katkad se moze upotrijebiti, ako kontekstu paše... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 12/07/2009 : 20:15:47
|
quote: Originally posted by ken2
ja sam mišljenja da kod lektoriranja treba uzeti u obzir i prijašnje prijevode, pa ako su ok, zadržat ih, dakle, iako su sokoli ispravni nije to trebalo dirati, ali tako je to kada lektor, ako ga uopce ima, nema pojma o prošlim naslovima, sjecam se još i 'do posljednje (ili zadnje) kapi krvi',to je vjerojatno doslovno prevedeno s talijanskog i ispravno je, vjerujem, ali ja nikad nisam tu frazu cuo kod nas, uvijek 'do posljednjeg daha'
kakav lektor u ludensu, o cemen ti???? slazem se sto si rekao (uostalom, ja sam glavni krivac za HODNIK ZA PAKAO) osim zadnjeg, fraza "do zadnje kapi krvi" itekako je uobicajena, nevjerojatno da to nisi cuo... sto ne znaci da "do posljednjeg daha" nije ljepse... i ne znam koliko puta da napomenem, vi opet "ispravni"...
e vidiš, neceš znati jesam li namjerno ponovio to 'ispravni' u ripleju, možda sam corav, a možda sam i drcan i ne volim kada netko lektorira tude postove, ipak smo na forumu, samo opušteno |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7969 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 12/07/2009 : 21:51:30
|
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Jedna od najboljih naslovica Jedna od najboljih Zagorovih pica
U potpunosti se slažem! Cudi me što se nitko nije odlucio da recenzira ovu epizodu. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22356 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/07/2009 : 22:00:56
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Jedna od najboljih naslovica Jedna od najboljih Zagorovih pica
U potpunosti se slažem! Cudi me što se nitko nije odlucio da recenzira ovu epizodu.
Archy je rekao da ce odraditi recku. |
 |
|
okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 14/07/2009 : 07:55:22
|
A Snezni sokolovi,jedan od omiljenih.Obozavam price na snegu!!! |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 14/07/2009 : 21:10:00
|
... da,da ... rekao bih da je "Vuk Samotnjak" najbolja iz te grupe ... mada ne zaostaje mnogo ni "demonska knjiga" i "kljucevi pakla" . |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3923 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 15/07/2009 : 00:05:46
|
Slazem se da je najbolja ,,zimska epizoda,, Vuk Samotnjak,ali tik uz nju je i ,,Covjek Sa Puskom,,!!!  |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 15/07/2009 : 00:39:00
|
Nije mi jasno zašto u zagoru nema više tih zimskih prica, recimo, u texu je to puno cešce. A u zagora se, i kad može, to nekako ne iskoristi, valjda sve ovisi o crtaca. Mecimo, cili serijal articke sfinge, itd nije iskorišten za neki posebni zimski ugodaj, Marcello kako tako je to iskoristia, dok recimo Laurenti u nastavku istog-nikako. Ista stvar kasnije i Chiarolla radi, unatoc tome šta je na Grenlandu, nikakav ugodaj...sve on crta, al nema zimske atmosfere ka recimo...covjek s puškom...ili novije lavina, od Sediolia. To se primjeti...recimo, meni je Božic kalibra 45, iako je tek na zadnjoj strani snig, po toj zimskoj atmosferi br1. Neznam sad oce li Della Monica u ovoj posljedjoj tuli serijalu to iskoristit, s obzirom da je na islandu...nekako mi se ne cini baš...  |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3923 Posts
Posted - 15/07/2009 : 01:28:38
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Nije mi jasno zašto u zagoru nema više tih zimskih prica, recimo, u texu je to puno cešce. A u zagora se, i kad može, to nekako ne iskoristi, valjda sve ovisi o crtaca. Mecimo, cili serijal articke sfinge, itd nije iskorišten za neki posebni zimski ugodaj, Marcello kako tako je to iskoristia, dok recimo Laurenti u nastavku istog-nikako. Ista stvar kasnije i Chiarolla radi, unatoc tome šta je na Grenlandu, nikakav ugodaj...sve on crta, al nema zimske atmosfere ka recimo...covjek s puškom...ili novije lavina, od Sediolia. To se primjeti...recimo, meni je Božic kalibra 45, iako je tek na zadnjoj strani snig, po toj zimskoj atmosferi br1. Neznam sad oce li Della Monica u ovoj posljedjoj tuli serijalu to iskoristit, s obzirom da je na islandu...nekako mi se ne cini baš... 
Nazalost nece...   |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 15/07/2009 : 04:21:52
|
Ovo je prva prica o Zagoru koju sam procitao i prvi strip uopste koji sam procitao (ne racunajuci Diznijeve koje sam poceo citati malo ranije). Ne znam da li mi je iz tog razloga medju najdrazim, ali je cinjenica da sam se toliko odusevio Zagorom kao likom da ga nakon toga nisam nikada prestao citati. Inace, Ciko je ovde fenomenalan, kao i u svim pricama koje je crtao Donatelli. Ne samo sa sankama, vec i sa ucenjem skijanja pre toga, kad se najpre raskrecio skoro da se prepolovi kao jabuka, a onda ukrstio skije. Da ne spominjem ono "Zagore, ko je stavio ovo drvo ovde? Skloni to drvo Zagoreeeeee... TRAS!!!". A i pocinje smesnim scenama sa Cikom kad od onog trgovca kod kojeg su prespavali Ciko nije hteo da kupi traplje pa je pokusavao na sve nacine da pokaze kako mu to ne treba, a one su iz minuta u minut poskupljivale... ludilo :) A setite se samo kako je proleteo kroz iglo... ma vredi to jos jednom procitati, svakako |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19255 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 15/07/2009 : 10:06:35
|
slažem se sa gore navedenim, samo bi dodao da je meni i zimska prica Covjek sa puškom jako dobra,dobar je Ferri u zimi. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 16/07/2009 : 03:09:54
|
Pa, onako na prvu loptu bih i ja rekao da mi je "Covek s puskom" odmah iza "Sneznih sokolova". Ferri je inace fenomenalan u docaravanju zimskih pejsaza, u tome je mnogo bolji od Donatellija (i inace mi je Ferri bolji od Donetellija u vecini stvari, ali ne bas u svemu) |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 16/07/2009 : 18:52:15
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by King Warrior
Vrhunska epizoda!
Ozbiljno? Ja ovu epizodu pamtim po tome što je Zagor izmislio skije,a Chico sanjke.
   profesore i kralju, ima li vam ijedna zagijeva epizoda koja nije vrhunska?
Kakva je tebi ta epizoda? Vrijedi li to uzeti? |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2298 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
|
Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 31/07/2009 : 18:37:16
|
Još nekoliko i onda ce biti rješena dilema di ce Ludens nastaviti: Od broja jedan ili od broja .... nekog drugog. |
No sikiriki |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3923 Posts
Posted - 31/07/2009 : 21:42:08
|
Pa jos smo samo sigurni za epizode ,,Zagorova Prica,, i ,,Bijela Maska,, a posle cemo vidjeti... |
 |
|
Topic  |
|
|
|