forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 "BACIŠ STRIP; A JA TI VRATIM PARE...."
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 07/08/2009 : 00:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
Ja sve vreme govorim o cinjenicnim stvarima.Niti jednu stvar koja je netacna nisam izgovorio.Sve sto kazem je lako proverljivo i sta god sam rekao se potvrdilo.
Jedino nedostaju potvrde za ove tvoje sramne budalastine ali ti i dalje ponavljas jedno isto.Nigde obrazlozenja,nigde jedne recenice koja bi ista potvrdila sto govoris.Ipak ti to ne smeta da nastavis.Zasta sam kriv,ko je kriv,zasta optuzujes a da jedan dokaz ili bilo sta imas da prilozis uz to?
Dosta tog sa visine tona.Niti smo mi ovde djaci,niti je ovo ucionica.
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
890 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 07/08/2009 : 00:32:48  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:
Originally posted by morti

Brzo, brzo, požuri s veleumnim odgovorom da netko ne posumlja u tvoju dogmatsku bezgrešnost!! Brzo, brže!

Morti, nisam tražio sarkazam, vec dokaze! Pošto sa dubcem vodiš neku vrstu licnog rata ovde na forumu, možda bi bilo bolje, da se vas 2 kontaktirate preko PM-a, a ovde nek se stvar gura dalje da se možda nešto i dokaže, iako ako sam pošten, malo sumnjam u to. Pošto si inicijator ove rasprave, malo mi je cudno, da na ovakav nacin tražiš pravdu -tj. da staviš na lomacu Igora i Ivana za sada još bez konkretnih dokaza, pošto ja od njih kupujem stripove vec dosta dugo i znam i kao poštene-DO MENE SVAKAKO. Ne stavljam se na niciju stranu, ostajam na svoji, ali zaista mi se cini, da zatražiš onu "famoznu listu dokaza" , da se konacno 5 stranica takvog i drugacnog optuživanja privede kraju....ne cini ti se, da je možda vec došlo vreme za kraj ove price??

Invincible shield
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 07/08/2009 : 00:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
quote:
Originally posted by srleb

quote:
Originally posted by morti

U redu, Sokrate! Drago mi je da si fino vaspitan, tako i treba! Još samo upronadi stablo masline u blizini i nastavi s meditacijom!
Pozdrav i tebi!

Ma bre covece oladi... sta se toliko palis? Ovaj slucaj je slican onome kada su napali bihac-una (isto zbog podizanja cena) pa mu se na kraju izvinjavali!

Ja mu se nisam izvinjavao,a nisam ni imao zasto,nema potrebe da se svako oseca prozvanim ako smatra da je cist.Post sam izbrisao,ali ga cuvam za pogodno vreme.Tesko je konkretno dokazati ovakve stvari,jer se radi o netu,ali mislim da su svima jasne neke stvari i kakve su se mucke desavale.Ja otvoreno znam cetvorougao(cetvorica njih) koji se bavio mutnim stvarima i moze se reci da je to zapravo klan.Mnogi mogu da prepoznaju neke stripove koji se stalno vrte na aukcijama.Ali neka,neka praticu ih pomno.Ako nista ne urade,bar sam nesto postigao i to znaci da su se opametili.

Edited by - tumen on 07/08/2009 03:23:47
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 07/08/2009 : 00:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
Molim te Tumen posto znam da ne mislis na mene i znam na koga se odnosi reci tako jer ce Morti misliti da je nekoga u nesto uverio posto pises u njegovom topicu:-))
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 07/08/2009 : 00:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
quote:
Originally posted by dubac

Molim te Tumen posto znam da ne mislis na mene i znam na koga se odnosi reci tako jer ce Morti misliti da je nekoga u nesto uverio posto pises u njegovom topicu:-))

Naravno da ne mislim na tebe,niti na ovu pricu iz ovog topika.Ali morao sam da odgovorim na post srleba.
Necu da spominjem imena da se situacija ne bi rasplamsala,ali setite se onog topika koji nije tako davno bio aktuelan gde sam izneo neke stvari.
To sto sam optuzio i poneke nevine(dvojicu od kojih je jedan sopstvenom nepaznjom kriv za to) ne znaci da za ostale nisam bio u pravu.Ja sam se toj dvojici(Dejan Borca i Skviki iskreno izvinio).Ostalima nemam nameru uopste jer znam sta su radili,a mislim da znaju i ostali.Oni sami znaju koliko su dobri izmedju sebe i cime se bave.A svoju "kulturu" su svojim pisanjem takodje pokazali.Ako te stvari ne budu ponavljali,znaci da za njih ima nade.

Edited by - tumen on 07/08/2009 00:50:31
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 07/08/2009 : 01:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Da dodam jos i ovo za kraj.Nabidavanja ima,to je jasno,neki su cesto nepravedno optuzeni a neki ne,a cesto optuzuju i oni koji sami rade takve stvari.Pitam se da li ima ijedan covek na ovom forumu koji se odgovorno da tvrdi da nabidavanja 100 posto nema?Mislim da ce se takav tesko naci.
Ajde da se manemo ovoga ljudi,bar da nam buducnost bude svetla i da se posteno takmicimo za stripove koje volimo.
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 07/08/2009 : 01:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
quote:
Originally posted by tumen

Da dodam jos i ovo za kraj.Nabidavanja ima,to je jasno,neki su cesto nepravedno optuzeni a neki ne,a cesto optuzuju i oni koji sami rade takve stvari.Pitam se da li ima ijedan covek na ovom forumu koji se odgovorno da tvrdi da nabidavanja 100 posto nema?Mislim da ce se takav tesko naci.
Ajde da se manemo ovoga ljudi,bar da nam buducnost bude svetla i da se posteno takmicimo za stripove koje volimo.

Ovo ti je isto kao da si otisao u sumu i rekao vukovima da predju u vegetarijance jer su vekovima jeli meso i dosta im je bilo.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 07/08/2009 : 01:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
quote:
Originally posted by skviki

quote:

Ovo ti je isto kao da si otisao u sumu i rekao vukovima da predju u vegetarijance jer su vekovima jeli meso i dosta im je bilo.

Moguce,ali i u vukove treba ponekad verovati.
No,bice kako bude.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 07/08/2009 : 04:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
-Vjerojatno je kasno,ali tek sam stigao sa puta,a da ne odgovaram svima(vidio sam na mobitelu poprilicno poziva,isprika na nejavljanju-osto kuci),ovako cemo.

-Odgovorno tvrdim da su:
1.Mr.Brooks
2.legolas76
3.ulanminje

-sustavno na aukcijama podizali i nabijali cjene.Uvidom u njihovo bidanje to je jasno kao dan.Molio bih Marka da izlista njihovo sudjelovanje na aukcijama,ovdje,javno.Vizualni efekat je dovoljan,a kome nije,neka zbroji izgubljeno sa osvojenim.Postotak se jednostavno izracuna.Za koga su to radili,vjerujem da ce sami objasnit,obzirom da se kunu u cestitost.

-Dubac zdušno brani legolasa76 i olympiju.Morti ovog proziva,pa nebi bilo zgoreg da izlistamo aukcije i od "olympije".Vjerujem da se svi slažete.
-Takoder je bio prozvan nick "dean borca".Kako je neodavno bio topic slicnog sadržaja u kojem se uvaženi gospodin takoder javljao jer je prozvan,bilo bi zgodno pogledat i njegovu krvnu sliku u ucestvovanju na aukcijama.

-Eto,vjerujem da ne postoji bolje riješenje za ovu trakavicu od tog prikaza.Takoder vjerujem da nema razloga da se to ne uradi od strane Marka,kao vlasnika sajta.Bilo bi ljepo to pogledat.Vjerojatno ce svima bit jasnije.Ovi koji su prozvani ce bit malo iznenadeni,ovi koji su kupili ce bit povrijedeni,ovi koji su napustili sajt i aukcije ce dobit moralnu satisfakciju.
-Moguce da ce bit uz put kolateralnih žrtava,a ja se nadam da nisam puno zgriješio,ali svakako nisam pogriješio jer to pratim vec godinu dana.Najviše me interesira ukupan iznos tih 5 velikih kolekcionara,da vidimo koliko su oni uspjeli izlicitirat,a koliko su zaista osvojili.
-Usporedbe radi,možemo izlistat i uspješnost i pogledat ucestalost i nacin licitiranja :morti,giant,jackie,dean(neki su se ovdje javili,a moj je dojam da se radi o izrazito cestitim ljubiteljima stripa).Samo zbog usporedbe!

--MOJ ODNOS SA SPOMENUTIMA:--
-LEGOLAS76(upoznali se jednom u Beogradu,kupovao od mene stripove na aukcijama)
-Mr.Brooks(tipican podizac cijena,neinteligentno branenje osvajanjem nekoliko jakih stripova,naknadno po aukcijama,ne poznajemo se.nešto osvojio na aukcijama,ali nisam poslao)
-ulanminje(osvojio nešto na aukcijama i dobio,ne poznajemo se)
-olympia(ne poznajemo se,nikakve transakcije,zacuden sam da se toliko spominje i brani)
-dean borca(ne sjecam se da smo se ikada upoznali,ne sjecam se da je išta od mene kupio)
---------------------------------------------------------------------
-dubac-(poznajemo se 4 godine,upoznali se preko stripova,bio kod mene i ja kod njega,fer i prijateljski odnos uz uvijek prisutnu sumnjicavost sa njegove strane jer je netko rekao to i to,na žalost strašno pogriješio u ovom topic-u braneci legolasa76 i kontrirajuci morti-u)
-morti-(kupio 2 puta,ako se ne varam, strip od mene na aukcijama,a sa jednim nije bio zadovoljan zbog potpisa koji ja na aukciji nisam spomenuo-bio je apsolutno u pravu.Popili jenom kavu u Splitu.Apsolutno jednostavan,ugodan sagovornik,vrlo kulturan i elokventan.Drago mi je da ljudi kao on sakupljaju stripove,gospodin covjek)
-giant-veliki kolekcionar,cestit i pošten covjek.Zbog takvih je i potrebno sve stavit na javno vidjelo.
-jackie i dean*(vidi pod giant).

-srleb-prvi puta vidio,ne znam tko je,ali obzirom da mi se javio u jednom postu,samo bih covjeka pozdravio.(informacija:zamolio sam ljude da obrišu svoje postove i da ne uvlace nepotrebno dobre ljude u ovu polemiku,odnosno da ne spominju imena ostalih i kaljaju njihova imena zbog svojih podlih radnji).
-bihac-una(ne poznajemo se,kontaktirali se majl-om u svezi nekakvih aukcija prije par mjeseci.Jednom nepotrebno prozvan,mislim da se radi o dobrom kolekcionaru)
-tumen-ne znam tko je(isprika ako griješim)

-Markos-vlasnik sajta.Poznajemo se vrlo dobro.Cesto pricali i nekoliko puta zajedno putovali.Izbacio me sa sajta 2 puta bezpotrebno,ali to je njegovo pravo.Nismo nikakvi veliki prijatelji kao što vecina misli(žao mi je ako su razocarani),cak se u poprilicno stvari uopce ne slažemo(racimo da u par banalnih stvari imamo oprecna mišljenja).
-KRAJ-
-Marko,ako sam shvatio,na odmoru si u Dalmaciji.Molio bih te,kao i morti,kada se vratiš,izlistaj nam ljepo aukcije od ovih tipova,javno-da svi vide.Mislim da je to najkorektnije.

Go to Top of Page

Mr.Brooks
New Member

Serbia
205 Posts

Member since 02/08/2007

Posted - 07/08/2009 : 08:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr.Brooks a Private Message
Ovo zaista postaje nepodnosljivo.

Kada vas kojekakvi cirkusanti, ciji postovi izgledaju kao titlovi iz filmova, prozivaju kao neinteligentne - onda to i nije problematicno.
Jer kako bi moglo da vas uvredi to sto vasu inteligenciju komentarise neko ciji je IQ u najboljem slucju prosecan. Dovoljno je procitati
nekoliko postova doticnog sa ovog foruma i uvideti da se njegov argumenti nisu izvedeni iz narocito inteligentnog uma, vec iz nekog
sasvim prizemnog - ciji su glavni aduti: drskost, bezobrazluk, primitivizam i naravno ono sto je osnova prethodno navedenog: neodgovornost.

Problematicno postaje kada takvi likovi pocnu da se pozivaju na odgovornost i krenu da u svom stilu odgovorno tvrde.

Jos problematicnije je kada likovi koji ne postuju pravila, pocnu da se prikazuju kao nekakvi pravednici i zastitnici kolekcionara.
Kako je to moguce ? Moguce je iz tog razloga sto takvi zasticeni kao beli medvedi i moze im se da se bahate.
Recimo, na njih se ne primenjuje pravilo o broju negativnih komentara potrebnih za izbacivanje sa sajta. Jer kada bi to pravilo bilo primenjeno doticni
bi odavno bio izbacen sa sajta.

Ili recimo pravilo o broju banova na forumu potrebnih za izbacivanje. Koliko je meni poznato doticni je bio banovan dovoljno puta za trajno izbacivanje
- kako kaze pravilnik foruma. Ali za njega pravila ocigledno ne vaze. A o inteligenciji ne treba trositi reci. Covek je opuzujuci druge, u stvari optuzio
sebe i to sa veoma jakim dokazima. Naime, covek iznosi podatak koliko je velik iznos koji je Legolas76 ostavio na jednoj aukciji. Otkuda njemu takve
informacije ? Pomocu hakera - odlicno ! Ako veliki prodavac stripova ima informacije kolike iznose clanovi ostavljaju na aukcijama, onda je
vrlo ozbliljna i inkriminisuca stvar ! Nije bas tesko smisliti nacin na koji bi te podatke on mogao zloupotrebiti - i biti onaj, koji u stvari druge
pravi ovcama. Da to nisu bezazlene stvari govore i dobro poznati topici:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=21741
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=21804

Tu je dobro poznati borac za pravdu i zastitnik kolekcionara bio optuzen. Zamislite za sta ? Za dizanje cena na svojim aukcijama.
Kako mozete videti - tu se on obracunava sa onima koji su se drznuli njega optuziti i to ne birajuci reci. Drsko i bahato, kako samo on zna.

Covek cije su aukcije prepune regularnosti. Jedan drugar ostavlja ponude na njegovim aukcijama - onako drugarski, kako stripovi ne bi bili prodati ispod
"realne" cene. Gomila likova koji su kupovali stripove samo jednom. Samo od njega - i to po cenama od par hiljada Kn a zatim se nikada vise ne pojavivsi
na aukcijama. Sve same postenjacine. I takav lik, koji je prema pravilima koja nisam ja izmislio - trebalo davno da bude izbacen sa sajta i foruma.
Covek cije aukcije su prepune raznoraznih mutljavina, optuzuje nekoga ???

Koga taj nesrecnik ima pravo da optuzuje ?

Meni ne pada na pamet da se opravdavam i objasnjavam nikome, a narocito ne takvim tipovima. Savest mi je savrseno mirna.
Olimpija je covek sampion. Uspesan i ozbiljan. Saradjivao sam par puta sa njim i uverio sam se da je u pitanju covek i po.
Njegovo pominjanje u nekakvom negativnom kontekstu je sramotno.

Sve ovo je veliki cirkus koji ne prilici ozbiljnim ljudima. Nekakvi likovi su ojadili mnoge clanove ovog sajta i na prevaru im ukrali novac, ali to
niko vise ne spominje. Ali bitno je da se posteni ljudi ovde vredjaju zbog toga sto su nekakvi cirkusanti zeljni paznje i izigravanja istraznog sudije

Ja sam optuzen da sam lazov i prevarant:

Iz tog razloga zahtevam:

1. Ako sam na bilo koji nacin prekrsio pravila ovog sajta i foruma, odnosno ako sam ucestvovao na aukcijama na nekakav nedostojan i neposten nacin
- molim da me trajno i za sva vremena izbace sa ovog sajta.

2. Ukoliko nisam nisam krsio pisana i nepisana ovog sajta pravila zahtevam da se ovakve uvrede i provokacije sankcionisu i da se ne dozvoljavaju napadi
na cast ljudi bez ikakvog osnova.

Ovime zavrsavam sa pisanjem o ovoj temi.

Dok se moji zahtevi ne rese na jedan ili drugi nacin, necu ucestvovati ili se oglasavati na sajtu ili aukcijama - a ako se ne rese u nekom razumnom
roku od recimo 7 dana, mozete smatrati da sam defintvno napustio ovaj sajt.

Uzgred, vredjan sam ja ovde i ranije. Okrivljen sam da sam se regostrovao pod duplim nikom i da sam ja u stvari Savic. Dakle, nazvan sam (opet) lazovom
i prevarantom. Kada je dokazano da to nije istina, nisam bio upristojen cak ni izvinjenjem.

Zbog cega bi meni trebalo sve ovo ? Neka se stvari razrese vec jednom i za sva vremena !!!!

Edited by - Mr.Brooks on 07/08/2009 09:06:44
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 07/08/2009 : 09:12:20  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
quote:

quote:

[quote]Originally posted by morti

U redu, Sokrate! Drago mi je da si fino vaspitan, tako i treba! Još samo upronadi stablo masline u blizini i nastavi s meditacijom!
Pozdrav i tebi!

Ma bre covece oladi... sta se toliko palis? Ovaj slucaj je slican onome kada su napali bihac-una (isto zbog podizanja cena) pa mu se na kraju izvinjavali!

Ja mu se nisam izvinjavao,

Znas kako sam tuzan
Sad cu da zaplacem
Tako jedna extra osoba kao sto si ti meni se nije izvinula,a to bi meni bila cast,ma ne,ne samo cast,i vise od toga,cak bih taj dan proglasio za vlastiti praznik
Go to Top of Page

legolas76
Average Member

637 Posts

Member since 31/08/2006

Posted - 07/08/2009 : 10:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send legolas76 a Private Message
[quote]Originally posted by dveribad

-Vjerojatno je kasno,ali tek sam stigao sa puta,a da ne odgovaram svima(vidio sam na mobitelu poprilicno poziva,isprika na nejavljanju-osto kuci),ovako cemo.

-Odgovorno tvrdim da su:
1.Mr.Brooks
2.legolas76
3.ulanminje

-sustavno na aukcijama podizali i nabijali cjene.Uvidom u njihovo bidanje to je jasno kao dan.Molio bih Marka da izlista njihovo sudjelovanje na aukcijama,ovdje,javno.Vizualni efekat je dovoljan,a kome nije,neka zbroji izgubljeno sa osvojenim.Postotak se jednostavno izracuna.Za koga su to radili,vjerujem da ce sami objasnit,obzirom da se kunu u cestitost.

-Dubac zdušno brani legolasa76 i olympiju.Morti ovog proziva,pa nebi bilo zgoreg da izlistamo aukcije i od "olympije".Vjerujem da se svi slažete.
-Takoder je bio prozvan nick "dean borca".Kako je neodavno bio topic slicnog sadržaja u kojem se uvaženi gospodin takoder javljao jer je prozvan,bilo bi zgodno pogledat i njegovu krvnu sliku u ucestvovanju na aukcijama.

-Eto,vjerujem da ne postoji bolje riješenje za ovu trakavicu od tog prikaza.Takoder vjerujem da nema razloga da se to ne uradi od strane Marka,kao vlasnika sajta.Bilo bi ljepo to pogledat.Vjerojatno ce svima bit jasnije.Ovi koji su prozvani ce bit malo iznenadeni,ovi koji su kupili ce bit povrijedeni,ovi koji su napustili sajt i aukcije ce dobit moralnu satisfakciju.
-Moguce da ce bit uz put kolateralnih žrtava,a ja se nadam da nisam puno zgriješio,ali svakako nisam pogriješio jer to pratim vec godinu dana.Najviše me interesira ukupan iznos tih 5 velikih kolekcionara,da vidimo koliko su oni uspjeli izlicitirat,a koliko su zaista osvojili.
-Usporedbe radi,možemo izlistat i uspješnost i pogledat ucestalost i nacin licitiranja :morti,giant,jackie,dean(neki su se ovdje javili,a moj je dojam da se radi o izrazito cestitim ljubiteljima stripa).Samo zbog usporedbe!

--MOJ ODNOS SA SPOMENUTIMA:--
-LEGOLAS76(upoznali se jednom u Beogradu,kupovao od mene stripove na aukcijama)
-Mr.Brooks(tipican podizac cijena,neinteligentno branenje osvajanjem nekoliko jakih stripova,naknadno po aukcijama,ne poznajemo se.nešto osvojio na aukcijama,ali nisam poslao)
-ulanminje(osvojio nešto na aukcijama i dobio,ne poznajemo se)
-olympia(ne poznajemo se,nikakve transakcije,zacuden sam da se toliko spominje i brani)
-dean borca(ne sjecam se da smo se ikada upoznali,ne sjecam se da je išta od mene kupio)
-dubac-(poznajemo se 4 godine,upoznali se preko stripova,bio kod mene i ja kod njega,fer i prijateljski odnos uz uvijek prisutnu sumnjicavost sa njegove strane jer je netko rekao to i to,na žalost strašno pogriješio u ovom topic-u braneci legolasa76 i kontrirajuci morti-u)
-morti-(kupio 2 puta,ako se ne varam, strip od mene na aukcijama,a sa jednim nije bio zadovoljan zbog potpisa koji ja na aukciji nisam spomenuo-bio je apsolutno u pravu.Popili jenom kavu u Splitu.Apsolutno jednostavan,ugodan sagovornik,vrlo kulturan i elokventan.Drago mi je da ljudi kao on sakupljaju stripove,gospodin covjek)
-giant-veliki kolekcionar,cestit i pošten covjek.Zbog takvih je i potrebno sve stavit na javno vidjelo.
-jackie i dean*(vidi pod giant).

-srleb-prvi puta vidio,ne znam tko je,ali obzirom da mi se javio u jednom postu,samo bih covjeka pozdravio.(informacija:zamolio sam ljude da obrišu svoje postove i da ne uvlace nepotrebno dobre ljude u ovu polemiku,odnosno da ne spominju imena ostalih i kaljaju njihova imena zbog svojih podlih radnji).
-bihac-una(ne poznajemo se,kontaktirali se majl-om u svezi nekakvih aukcija prije par mjeseci.Jednom nepotrebno prozvan,mislim da se radi o dobrom kolekcionaru)
-tumen-ne znam tko je(isprika ako griješim)

-Markos-vlasnik sajta.Poznajemo se vrlo dobro.Cesto pricali i nekoliko puta zajedno putovali.Izbacio me sa sajta 2 puta bezpotrebno,ali to je njegovo pravo.Nismo nikakvi veliki prijatelji kao što vecina misli(žao mi je ako su razocarani),cak se u poprilicno stvari uopce ne slažemo(racimo da u par banalnih stvari imamo oprecna mišljenja).
-KRAJ-
-Marko,ako sam shvatio,na odmoru si u Dalmaciji.Molio bih te,kao i morti,kada se vratiš,izlistaj nam ljepo aukcije od ovih tipova,javno-da svi vide.Mislim da je to najkorektnije.

Tvoj bezobrazluk prelazi sve granice!!! Neka izlista Marko sve to Što si ti naveo, baš me zanima šta ce time da se pokaže i dokaže?
Pa da stavimo tacku na sve ovo, poštenjacino!!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/08/2009 : 10:04:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Jel' neko od vas jebe nesto???

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 07/08/2009 : 10:07:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message
@Dveribad
Gledaj Ratko,Dubac je branio u ovom topicu sebe sto je verovatno normalna stvar.
Legolasa sam vrlo jasno i precizno spomenuo jer si ga pomenuo vezano za nekakvu aukciju na kojoj je dao ponudu od 30 000 i kusur kuna.Posto je to bila moja aukcija i to je uradio sa mojom dozvolom jer sam mu zeleo pokloniti strip koji mu treba nista prirodnije da se javim.Dodao sam i da bi voleo da resi svoj problem sa Mortijem na obostrano zadovoljstvo.Nisam ga branio,niti je bilo potrebe.Branio se sam.
Naravno da sam kontrirao Mortiju i da nisam pogresio jer je Morti pod brojem 2. svog prvog posta direktno mislio na mene i Olimpiju.Nisam priznajem ni ja to odmah shvatio.Shvatio sam tek posto se Olimpija slucajno ubacio jednom replikom na drugoj stranici topica pa se Morti na tu repliku nadovezao.Ima li ista prirodnije da sam osetio potrebu odbraniti sebe i svog kupca a sada i prijatelja Gorana Ilica od vredjanja jer ako te neko naziva prevarantom ne mozes stajati po strani sem ako zaista nisi prevarant.Dakle Olimpiju jesam zdusno branio i nastavicu to.Nije kontriranje ako te neko optuzuje a ti odgovaras.To je odbrana.Mislio si da trebam to mirno citati?Ja sam takodje Markosu napisao mail u kome sam ga zamolio da mi posalje podatke za Olimpiju.Drugi me trenutno nisu zanimali jer nisam doveden sa njima u vezu ni na jedan nacin.Nemam nista protiv da se racunaju procenti za bilo koga u odnosu na bilo sta.Sve sto moze da doprinese cistijim i postenijim aukcijama i odstranjivanju problematicnih je vise nego dobrodoslo.Pa sam radim na tome.Pomenuo si MR.BROOKSA,LEGOLASA 76 i ULANMINJEA kao sustavne podizace cena.Pa Ulanminje je izbacen sa aukcija na moj zahtev upravo zbog toga i ne samo toga.Ulanminje je i licitirao sa duplim nikovima,bavio se na vise sajtova prevarantskim radnjama,pratio sam ga duze vreme.Kada sam imao vise od sumnje u rukavu prijavio sam ga Markosu da podize cenu upravo na mojoj aukciji.Markos je to egzaktno utvrdio preko IP adresa i izbacio ga.Smatram sebe sa razlogom zasluznim sto je jedan prevarant izbacen sa sajta.Nije ni jedini koji je izbacen na moju intervenciju ali je najpoznatiji.
Sto se tice MR.BROOKSA i LEGOLASA 76 ako imas bilo kakav dokaz da sustavno podizu cene kao sto sam ja imao dokaz za ULANMINJEA iznesi slobodno.Niko nece braniti nikoga,ja ponajmanje jer mi je u interesu kao uglavnom prodavcu na aukcijama da se oni koji nisu pravi kupci udalje.Jedino smatram da ne moze sve ostati na JAVNO iznesenoj sumnji.To je ono sto meni smeta kod Mortija.On je javno izneo sumnju protiv mene i Olimpije nepotkrepljenu bilo kakvim dokazom,niti cak opravdanim razlogom za sumnju i time direktno naneo stetu i povredio moj ugled i kao prodavca i kao coveka.Ja sebi nikada ne bih dozvolio da bilo koga javno klevecem ako pre toga ne obezbedim cvrst dokaz za to.Imam tu kocnicu u sebi.Smatram to nepristojnoscu i to sam rekao Mortiju.Kada se iznose nepotkrepljene sumnje onda se ljudima nanosi iskljucivo steta a oni se tesko mogu braniti jer ne znaju od cega se tacno trebaju braniti.Zato se ovde uplicu i ljudi koji nisu direktno pomenuti jer se osecaju prozvanim.Zato je i Pajin Antikvitet napisao bio jedan post jer je svestan da se Legolas kao bivsi radnik u Darkwoodu ako je optuzen da nekome dize cene automatski moze povezati sa njim ili Slobom.Zato me je i Sloba pozvao i ima podpuno isto misljenje kao ja.Zao mi je sto je na letovanju jer sam siguran da bi isto ovde napisao kao sto je i zeleo ali si ga zamolio da izbrise svoj post kao sto je i Sloba zamolio mene.Mislim da je bilo pogresno sto smo izbrisali postove a ja ih svakako ne mogu vise brisati niti pobeci od diskusije jer sam DIREKTNO prozvan.
Kad pises o svojim iskustvima sa pojedinima dodacu samo onda i svoja kratka bar za gore pomenute kao doprinos a ne odbranu.
MR BROOKS - Kupio od mene nekoliko stripova.Desetak cini mi se.Sve platio brzo i efikasno.Komunicirali smo iskljucivo preko maila.Nikakvih problema nisam uocio a i komunikacija je bilo uvek odlicna.Uopsteno receno Mr.Brooks se veoma retko pojavljivao kod mene na aukcijama.Osim osvojenih stripova mozda je imao jos par pokusaja ali je rano odustajao tako da ga nikada nisam doziveo kao nabijaca cena.
Legolas 76 - Kupio dosta stripova od mene sto privatno sto na aukcijama.Verovatno red velicina par hiljada eura.Videli se jedanput u zivotu i to proslog leta kod mene u Kragujevcu.Dosao svojim autom i kupio dosta stripova,nekoliko kompleta,skoro za 1000 eura sve zajedno.Od tada se vise nikada nismo videli.Cujemo se povremeno telefonom,narociti posle aukcija jer se tako dogovaramo oko slanja i placanja.Nikakvih problema nikada sa njim nisam imao a moj utisak iz naseg jedinog susreta je bio vrlo povoljan.
Olimpija - Moj sugradjanin,Kragujevcanin sto mu je izgleda velika mana jer ne sme kupiti stripove od mene.Upoznali se prosle godine u septembru ili oktobru.Povod su bile one cuvene aukcije na kojima je Rade.T sprecio sve druge kupce da kod mene kupe bilo koji strip.Covek se javio telefonom koji je uzeo od zajednickog prijatelja sa molbom da skinem sve Kit Telere sa aukcija jer bi ih kupio.Mislio je bukvalno sve da kupi.Posto je to bilo njegovo prvo ucesce na aukcijama Stripovi.com a pre toga je bio redovan kupac na Kolekcionaru mislio je da se kao i tamo mogu skinuti aukcije koje su u toku.Objasnio sam mu da je to nemoguce i da mora bidati na sajtu na sve stripove za koje je zainteresovan.Tako je i ucinio i nije uspeo osvojiti niti jedan jer je Rade.T ostavio nekakve ponude od po minumum 500kn na svaki strip.Uspeo je osvojiti svega 5 ili 6 stripova cini mi se na koje Rade nije stavio ponudu.Dosao je sa zajednickim prijateljem kod mene kuci kada smo se prvi put videli i zvanicno upoznali.Prvi mi je ukazao sta se desilo i da ne veruje da je Rade ozbiljan i da misli to platiti.Objasnio mi je da je pokusao osvojiti gomilu stripova,da je na Kit Telerima isao i preko 300kn i nijedan nije mogao osvojiti.Pokusavao je cak i iz radoznalosti osvojiti makar jedan strip da bi video koliko je Rade ostavio no nije islo.Priznajem da me je dobro uverio u to da je Rade neozbiljan jer sam tek tada i ja shvatio koliko je ovaj ostavio visoke ponude.Ja nemam hakere kao ti da mi proveraju cene koje ljudi ostavljaju.Da,kad vec pominjem te aukcije bilo bi zaista posteno da se niti Olimpiji niti bilo kome drugom kupcu ne ubaceje u skor i procente pokusaji da tamo osvoje stripove jer je to bilo nemoguce.Te aukcije su ponistene i ja sam ih ponovo vratio a i Markos nije naplatio proviziju na njih jer su ponistene.Ipak je Olimpija tu na pedesetak stripova igrao na veliko iznose i to bi moglo vestacki da mu napravi nekakav skor kod mene koji nije realan.No zna to Marko.
Od tada do danas Olimpija je kupio dosta stripova od mene.Sve je platio uredno,brzo i efikasno.Uglavnom bi ja dosao kod njega u radnju i doneo mu stripove.Kad pominjem radnju informacije radi jer Gorana Ilica sada poznajem pa to mogu da kazem,covek je vlasnik najvece vezbaonice(teretane) u Srbiji.Ima hiljade bildera koji kod njega vezbaju.Ima radnju u kojoj prodaje i preparate za taj sport.Reprezentativac je Srbije i Sampion Evrope u Bodibildingu u svojoj kategoriji.Ocigledno je da je materijalno odlicno situiran.To celu stvar cini jos groteksnijom i nerazumljivijom.Covek zbog svojih rezultata u sportu i medalja ima obezbedjenu sportsku penziju i prihode taman da vise nista ne radi.Jedan sportista Evropskog i Svetskog formata sedi i podize Dubcu cene na aukcijama jer nema pametnija posla.Mozete li zamisliti ne znam recimo evo na primer sedi Jasna Sekaric ili Duje Draganja i dizu cene ili da Dubac uopste ima smelosti pitati jednog postenog coveka i sportistu za takve usluge.Mene bi bilo sramota pomisliti nesto tako ali neke ocigledno nije.
Na kraju Ratko da definisemo i ono sto je receno oko mene i tebe.Tacno poznajemo se cetiri godine.Bio sam kod tebe vise puta i ti kod mene.Uvek smo imali obostrano prijateljski odnos.Tacno je da je pre godinu dana meni preneto da si izjavio nesto za mene.Nisam zeleo u to poverovati ali nije mi bilo svejedno.Bio sam i pod povecanim stresom jer je to bilo takodje u vreme tih cuvenih Rade.T aukcija i ticalo se njih.Dosao si kod mene u Kragujevac kao i ranije.Nisam ti rec rekao jer nisam bio nacisto i bilo mo je glupo da u to poverujem pa sam cutao.Ipak posto ja ne umem glumiti i prema svima neumem sakriti ako nesto osecam ili me tisti ti si osetio i sam si mi to rekao da nesto nije kako treba.Ti i Zeljko ste otisli u Zagreb i te noci si me pozvao i culi smo se i razjasnili stvar.Rekao si da nisi tako nesto izjavio i meni je to bilo sasvim dovoljno i poverovao sam ti podpuno.Zato ne stoji ono sto si rekao o uvek prisutnoj sumnji.Sumnjao sam par dana i vise ne.Dovoljan mi je bio jedan razgovor.
Ipak radi mog i tvog odnosa cu ti reci da mi je evo malopre zasmetalo sto ti procenjujes imam li se ja pravo braniti.Da tebe neko za nesto napada i optuzuje ja tebi nebih to pravo uskracivao ni privatno ni javno.Eto da ne bude da nije receno ili da sam sumnjicav i nesto tajim.
Odoh jos malo na previjanje i kontrolu zbog nedavne operacije pa mozda necu biti tu jedno doba dana ali cu se vratiti sigurno ako ne pre ono popodne i bicu na ovom topicu dok god budem smatrao da mi to moj licni integritet i potreba daju za pravo.

Edited by - dubac on 07/08/2009 10:30:20
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/08/2009 : 10:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Nisam na odmoru, samo sam bio na vikendu u Splitu.
Problem s ovim optuzbama je sto ih je prakticno nemoguce dokazati. I ja imam svoje sumnje i pratim sto se dogadja, ali, nazalost, ne mogu sa sigurnoscu reci da je taj i taj bez ikakve sumnje napumpavao cijene tome i tome. Istina, mnoge cinjenice govore tako, ali jednostavno, ne mozemo biti potpuno sigurni. Bilo je par primjera u prošlosti na kojima se to pokazalo - Mr. Brooks/Sawitch - gdje cijeli grad ima istu IP adrese, totalno suludo, ali eto, dogadja se i ovo sa bihac-unom/badenom, gdje je covjek nepravedno optuzen, itd itd. Ali te se stvari oko identiteta ipak mogu utvrditi, nepobitno. Ove oko dizanja cijena, tesko. I zato sam malo oprezniji kad je o tim stvarima rijec. Koliko god bi htio rijesiti se muljatora, toliko ne bih htio optuziti nevinog covjeka. Ja mogu objaviti izliste s ponudama bilo koga, ali nisam siguran koliko to ima smisla, jer, ponavljam, ti izlisti jednostavno nisu nepobitan dokaz i nista ne moraju znaciti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/08/2009 : 10:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Vise nemamo istu IP adresu, uzeo sam sebi ADSL a ratosiljao se wirelessa...

Go to Top of Page

legolas76
Average Member

637 Posts

Member since 31/08/2006

Posted - 07/08/2009 : 10:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send legolas76 a Private Message
[quote]Originally posted by Markos

Nisam na odmoru, samo sam bio na vikendu u Splitu.
Problem s ovim optuzbama je sto ih je prakticno nemoguce dokazati. I ja imam svoje sumnje i pratim sto se dogadja, ali, nazalost, ne mogu sa sigurnoscu reci da je taj i taj bez ikakve sumnje napumpavao cijene tome i tome. Istina, mnoge cinjenice govore tako, ali jednostavno, ne mozemo biti potpuno sigurni. Bilo je par primjera u prošlosti na kojima se to pokazalo - Mr. Brooks/Sawitch - gdje cijeli grad ima istu IP adrese, totalno suludo, ali eto, dogadja se i ovo sa bihac-unom/badenom, gdje je covjek nepravedno optuzen, itd itd. Ali te se stvari oko identiteta ipak mogu utvrditi, nepobitno. Ove oko dizanja cijena, tesko. I zato sam malo oprezniji kad je o tim stvarima rijec. Koliko god bi htio rijesiti se muljatora, toliko ne bih htio optuziti nevinog covjeka. Ja mogu objaviti izliste s ponudama bilo koga, ali nisam siguran koliko to ima smisla, jer, ponavljam, ti izlisti jednostavno nisu nepobitan dokaz i nista ne moraju znaciti.
-------------------------------------------------------------------

Marko, dveribedu sam se javno zakunuo u sve svoje najmilije da nisam dizac cena, a on i dalje nastavlja sa svojom pricom. Stvarno, neznam šta treba da uradim da opovrgnem njegove sumnje? Odakle njemu pravo da iznosi takve gluposti i napada ljude?

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 07/08/2009 : 10:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Jel' neko od vas jebe nesto???

Konacno jedno pametno pitanje
Sawitchu kralju

Be yourself; everyone else is already taken.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 07/08/2009 : 13:25:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
-Dobro jutro.Drago mi je da su reakcije pozitivne.

-Mr.Brooks-
-Izuzetno mi je drago da si se potrudio,ali nedovoljno.O mojim prevarama na aukcijama imaš još barem 5 topic-a u zadnje 4 godine.

-Marko,zašto nebi izlistao ove casne i cestite ljude?Samo nam pokaži koliko su ti veliki kolekcionari financijski jaki.

Nakon toga,ako se oni slažu,a vjerujem da nece imat ništa protiv -možemo svi zajedno u kolo.Recimo da bi bilo vrlo ljepo da zaigramo užicko kolo.Evo,meni bi bilo super uhvatit se sa ekipom i u žikinom kolu.
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 07/08/2009 : 15:52:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
quote:
Originally posted by bihac-una

quote:

quote:

[quote]Originally posted by morti

Pozdrav i tebi!

Ja mu se nisam izvinjavao,

Znas kako sam tuzan
Sad cu da zaplacem
Tako jedna extra osoba kao sto si ti meni se nije izvinula,a to bi meni bila cast,ma ne,ne samo cast,i vise od toga,cak bih taj dan proglasio za vlastiti praznik

A sto se sada ti oglasavas ako smatras da si cist?Ja sam mislio da nema potrebe da ti se izvinjavam,ali ti se sada javljas.
Nisam ja tebe prozivao,naveo sam da je nik baden ostavio na nekoliko aukcija ponude od po 97 eura a da na kraju svaku od tih aukcija je osvojio neko drugi,a da je baden osvojio 2 nize aukcije gde nije bilo drugih ponuda.Ako smatras da tu ima jos nesto pa da je potrebno da ti se neko izvinjava,izjasni se.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 07/08/2009 : 16:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Morti
Ja sam primjetio u 2-3 navrata muljaže, gledajuci aukcije (ništa krupno ni važno). Bilo je apsolutno vidljivo i bio sam siguran pa sam iznio u javnost (izigravao detektiva). Sve sam naveo, prikazao, usporedio, stavio slike koje nedvojbeno dokazuju. Vecinu ljudi nije bilo briga, neki su skontali, neki su mene proglasili lažovom, pohlepnikom i rekli da gledam svoja posla. U ovome zadnjem su definitivno bili u pravu.
Ono što ti želim reci je da su tvoje tvrdnje i dokazi u domeni nesigurnog i nagadanja.
Možda ti vjeruješ da je ono što tvrdiš istina (možda i jest istina), ali ti pravih dokaza (ociglednih) nemaš. Samo svada i prepucavanje.
Ne znam osobno nikoga od ucesnika u ovoj raspravi, ali moram reci jedno:
Ne možeš iznositi takve optužbe ako nemaš dokaze.

A da li na aukcijama ima umjetnog podizanje cijena? Siguran sam da ima.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 07/08/2009 : 16:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Tacno, bolje cutati i praviti se lud.
A ovce nek se šišaju, šta me briga, više me ništa ne zanima!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 07/08/2009 : 16:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message
Naravno da je bolje imati druga nego ne-druga

Hajmo svi Uzicko udariti i neka se sve zaboravi

Mir,mir,mir,niko nije kriv
Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 07/08/2009 : 16:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Kao sto rekoh,mislimo na bolju buducnost.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/08/2009 : 17:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Alea iacta est.. :)

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000