Author |
Topic |
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/08/2009 : 17:12:02
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Panon
Baš i nemam volje za kupovanjem ovih MM Specijala sa ovako ružnim dizajnom naslovnice...
Slazem se! MM ima po meni daleko najruznije naslovnice u Bonelliju. Ovaj crtac je katastrofa! Mozda bi opet sa vremena na vrijeme uzeo neki njegov strip u ruke ali iskreno ove naslovnice me totalno odbijaju.
MIslim da ljude koji citaju mysterea ne zanimaju tu neke naslovnice s Javom od 200 kila ili pici-pici crtež vec misterije, alternativna povijest i ponešto intelektualnoga izvan klasicnih bonelli kalupa... Inzistiranje na ljepoti naslovnice je poput procjenjivanja knjige po koricama, odnosno plitko... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 03/08/2009 : 18:26:52
|
meni je naslovnica baš ljepa, pa kad se zna pozadina odkud izvire-još bolje. na UBC je dobio ovaj specijal dobre ocjene tako da... samo da gura Marti dalje...ipak je on jedan od one zlatne generacije Bonellijevih junaka. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 03/08/2009 : 18:29:34
|
i još, ovdje je Ludens kiksao malo kad je sa originala skidao onu plavu traku na dnu stripa pa docrtao Martija tako malo deblijeg. nisu ni oni svemoguci, inace rade posao savršeno skoro. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17045 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 03/08/2009 : 20:09:42
|
Nije Ludens nego Strip agent. Ali nikako mi nije jasno šta to oni rade savršeno? Kvalitet štampe je tek u posljednje dvije godina poboljšan, prevod je užasan, upis teksta je cesto loše uraden... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 03/08/2009 : 20:19:41
|
je istina, puna je BIH i Srbija boljih izdavaca,sve vrvi njima. Ludens, SA, Bookglobe,Fibra i Libellus su pojam kvalitete na podrucju ex Yuge. Meni je prevod dobar.Upis teksta loše uraden?neznam šta si tio time rec da me jeb...š. budite sretni vi u BIh ko mi u Sloveniji da postoje takvi izdavaci,cccc,ko da ima boljih? Tisak je bio dobar i kod AKD a osobiti Tipomatov je savršen..(VC grozan). Neznam cije je ono:LABAVOM KUR...U SVAKA DLAKA SMETA, ali u ovom slucaju vredi 100%. Nemoj se uvredit ali ponekat sitnicar(te)(mo)ko stare razmažene djevice. |
|
|
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17045 Posts
Posted - 03/08/2009 : 20:36:19
|
quote: Originally posted by teller
je istina, puna je BIH i Srbija boljih izdavaca,sve vrvi njima. Ludens, SA, Bookglobe,Fibra i Libellus su pojam kvalitete na podrucju ex Yuge. Meni je prevod dobar.Upis teksta loše uraden?neznam šta si tio time rec da me jeb...š. budite sretni vi u BIh ko mi u Sloveniji da postoje takvi izdavaci,cccc,ko da ima boljih? Tisak je bio dobar i kod AKD a osobiti Tipomatov je savršen..(VC grozan). Neznam cije je ono:LABAVOM KUR...U SVAKA DLAKA SMETA, ali u ovom slucaju vredi 100%. Nemoj se uvredit ali ponekat sitnicar(te)(mo)ko stare razmažene djevice.
Prevod dobar? Možda ako neko ne razumije jezik. Upis teksta loše uraden? Pa nije valjda dobro? Cesto se desi da se tekst nalazi i van oblacica ili da nije ravnomjerno rasporeden u oblacicima, ima i štamparskih grešaka, ne mijenjaju onomatopejske zvuke...
Kvalitet štampe jeste poboljšan u posljednje dvije godine, ali daleko je od savršenog. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 04/08/2009 : 21:18:13
|
dobro prijatelju,nebi da se svadam...a dal si pomislio da to vama šalju falicne primjerke?a savršenu štampu i izdanje ocekivat za 2 il 3 evra-malo je utopicno. za savršena izdanja zaduženi su drugi(Fibra,Libellus...)a ne kiosk izdanja. a što se jezika tice ja sam sretan covjek,kao Slovenac na razumem najbolje ni svoj a kamoli jezike ex naroda bivše Yuge.ali dok razumem što citam meni je prevod dobar. Vjerujem da nekome ko se bavi jezicima(ljubiteljski ili strucno)prevod može biti i loš, može mu i smetat da je ponekad tekst izven oblacica,ali siguran sam da mnogi na to ne obracaju pažnju...da je tako loše nebi prodaja stalno bila u laganom porastu vec bi se izdanja ugasila...ali da se mene pita konkurenca je loša(VC ima Blažinu i štampariju za uteg)pa su za sada Ludens i SA bez konkurencije izdavac broj 1 na podrucju ex Yuge. Valjda i dobro posluju po podatkima obrtnicke komore ili što vec.Mislim da su zaslužili. |
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17045 Posts
Posted - 04/08/2009 : 21:43:34
|
Necu ni ja da se svadam. Pa šalji nam i falicne primjerke, ima i toga. Posebno je problematicno ako pošalju samo po jedan primjerak, pa ne mogu da biram. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 05/08/2009 : 07:59:51
|
neznam kako je kod vas ali u Sloveniju sad SA i Ludens šalje stripove samo sa par dana zakašnjenja u odnosu na Hrvatsku pa je stanje mnogo bolje,to znaci mogu se probirat i naci glancere...iako i to težko jer ti distributeri ko da igraju nogomet sa paketima stripova. evo sad na Rabu u tri trafike vec prvi dan dolazka BLINDIRANOG VLAKA jedva našo glancer. kod vas verovatno dolazi remitenda pa je stanje i gore.nadam se da ce se i to popraviti. |
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17045 Posts
Posted - 05/08/2009 : 09:29:42
|
Strip agent i kod nas tako šalje stripove, izuzev AF klasika. Ali nije to donijelo neko veliko poboljšanje u ocuvanosti tih stripova. |
|
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 05/08/2009 : 09:32:56
|
quote: Originally posted by delboj
Strip agent i kod nas tako šalje stripove, izuzev AF klasika. Ali nije to donijelo neko veliko poboljšanje u ocuvanosti tih stripova.
Ocigledno je kod nas problem u distributeru,jebe mu se za stripove i njihovu ocuvanost... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
Škrky
Junior Member
Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 05/08/2009 : 11:34:10
|
quote: Originally posted by DeeCay
MIslim da ljude koji citaju mysterea ne zanimaju tu neke naslovnice s Javom od 200 kila ili pici-pici crtež vec misterije, alternativna povijest i ponešto intelektualnoga izvan klasicnih bonelli kalupa...
Tacno tako,samo da izdanja MM idu sto brze. |
|
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik
Croatia
2214 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 13/08/2009 : 14:57:16
|
E pa, ne mogu više cekati na kioscima, odoh ja u SNK! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 17/08/2009 : 12:18:39
|
Kao što sam i rekao, otišao sam ja još u petak u SNK i pokupio stripuljak!
Mogao bi se strip zvati i Tajna Alhambre, no bilo bi to previše prozirno... Moram reci da je dosta dobar, nije previše neozbiljan (ima Angie i sidroma sinkroniciteta, no nema dvoje britanskih budalaša Deeja i Kellyja), a i Mystere rješava pravu misteriju. Odnosno halucinantni svijet gospodina Eschera i njegovih nevjerojatnih perspektiva i dimenzija. Alessandrini se nekako posebno potrudio reproducirati Escherov opus i dizajnirati transdimenzinalne predmete, kao što je ona 3d viljuška u 2d prostoru. Ne zahtjeva previše predznanja, a bome ni previše angažiranja u citanju. Pitko.
Ovo je odmah na prvoj strani, a po stripu su razbacane razne asocijacije na njegove radove:
|
Edited by - DeeCay on 17/08/2009 12:19:27 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 17/08/2009 : 12:26:59
|
Ah da, Libellus je izdao još jedan stripic o Alhambri, no bez svjetova gosp. Eschera, pa si ko hoce može procitati dodatnu fikciju o tome cudesnom zdanju punom povijesti i misterija: "Putovanje Alexandrea Ikara, prvi tom: Sinovi Alhambre".
MIslim da se u oba dva stripa spominje Washington Irving (Rip van Winkle i Sleepy hollow), putnika romanticara kojega je zaintrigirala Alhambra. Napisao je Tales of Alhambra (online tekst): http://ebooks.adelaide.edu.au/i/irving/washington/i72a/ te se možda ovdje krije izvor iz kojeg je prica nastala, ova mystereova mislim... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2323 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 17/08/2009 : 22:06:48
|
Ipak cu kupiti bez obzira na naslovnicu,mora da je to vec zbog navike,tebalo je nekako prikriti greške na crtežu(kao kod Tal.izdanja)no bice bolje,siguran sam. |
#!?? |
Edited by - bvagner3 on 17/08/2009 22:08:09 |
|
|
Škrky
Junior Member
Croatia
410 Posts
Member since 11/11/2008 |
Posted - 18/08/2009 : 10:19:39
|
Vrlo dobra epizoda.
Nekako mi se cini da bi bila jednako dobra i da je naslovnica deset puta gora, ali to je samo moje mišljenje. |
Odgovorno tvrdim da sam možda u pravu! |
|
|
Panon
Senior Member
2656 Posts
Member since 16/08/2007 |
Posted - 18/08/2009 : 16:25:56
|
I ja sam ugodno iznenaden ovim Specijalcem! Obicno cijela epizoda prode a da Martin brblja sve živo i neživo, pa se na kraju zbrlja malo akcije i to je sve. Ovdje Martin aktivno sudjeluje u cijeloj epizodi i to mi se svida! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Posted - 18/08/2009 : 16:28:33
|
najbolji Marti maxi do sada, bar meni...i price i crtež jako dobro. |
|
|
|
Topic |
|