forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 ALAN FORD - Super Klasik br. 6
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

DOMI
Advanced Member

Croatia
5083 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 08/08/2009 : 15:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Od jutros na kioscima Alan Ford SuperKLASIK br. 6 "Traži se Alex Barry".

Sedmica najavljena "za dva mjeseca"... U proteklih 12 mjeseci objavljeno 6 brojeva.

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/08/2009 : 15:39:41  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
To je tacno svaki broj na 2 meseca!
Vidiš da su tacni.
Dobra vest za mene koji tripliram AF! :P

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 08/08/2009 : 15:40:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message
Imaš takoder u Alan Ford topicu moju najavu,nisi trebao otvoriti još jedan topic...
Meni je najjaca naslovnica tog broja 7,gdje Alan u camcu ima mitraljez. Odakle mu to?

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5083 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 08/08/2009 : 15:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
quote:
Originally posted by Opti

Imaš takoder u Alan Ford topicu moju najavu,nisi trebao otvoriti još jedan topic...Meni je najjaca naslovnica tog broja 7,gdje Alan u camcu ima mitraljez. Odakle mu to?

da sam procitao, ne bih otvarao naravno; kako vidim sada, napisao si to 10 min.prije mene, nadam se da nisi jako pogoden cim tako reagiraš? ovdje se nitko ne takmici s nikim.. cilj je informiranje..

najave inace citam u Izdavackom izlogu, AF SKL nije najavljen..

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
svi za Texa u coloru

__________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u Hrvatskoj

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/08/2009 : 15:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Ajde mi nešto recite za ove specijalce što ih izdaje Borgis, šta je sad sve izdato?
Mislim na ovo leto, cuo sam da su neke male specijale izdali, pa šta je sve u pitanju?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 08/08/2009 : 15:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

quote:

Imaš takoder u Alan Ford topicu moju najavu,nisi trebao otvoriti još jedan topic...Meni je najjaca naslovnica tog broja 7,gdje Alan u camcu ima mitraljez. Odakle mu to?

da sam procitao, ne bih otvarao naravno; kako vidim sada, napisao si to 10 min.prije mene, nadam se da nisi jako pogoden cim tako reagiraš? ovdje se nitko ne takmici s nikim.. cilj je informiranje..

Nisam uopce uvrijeden,samo dajem do znanja
No hard feelings.

quote:
najave inace citam u Izdavackom izlogu, AF SKL nije najavljen..

Pa,kao što je netko vec napisao,Berni je kao ona djeca što se sakriju u grmlju i baš dok ti prolaziš viknu BU.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 08/08/2009 : 15:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
superb

ja ovo tek popunjavam :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5083 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 08/08/2009 : 21:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
istina, Bernard je nekad malo smušen, vjerovatno od gomile izdanja...
Npr. trenutno na Ludensovoj web str. u prezentaciji do sada objavljenih Dylan Dog izdanja - konkretno br.102 "Crni covjek" - naslovnica je objavljena 2 x, i to kao 102, pa onda kao 107.. Navedeni je broj krivo i najavljen u papirnatom izdanju br.106, ali je 107.izišao, naravno, ispravan (Izgubljene ljubavi) dok na webu br.107 najavljuju kao - 107: opet "Crni covjek"...

No, u poplavi izdanja, nakon "Vjesnika", B. je najbolji igrac, a ljudi kažu - tko puno radi ... Oprašta se!
Samo neka štampa, štampa, ... no, vratimo se Alan Fordu..
svi za Texa u coloru

Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 09/08/2009 : 03:57:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message
quote:
Meni je najjaca naslovnica tog broja 7,gdje Alan u camcu ima mitraljez. Odakle mu to?

Sve naslovnice: 1-10 je ilustrovao Luigi Cortigianni (valjda sam dobro napisao), koji nije imao puno veze sa samim stripom. Vjerovatno je dobio direktivu da nacrta Alana kako bjezi u camcu, a ostalo je stvar maste.

Od broja 11 naslovnice preuzima Magnus i vec tu se da primjetiti razlika.

Ionako na broju 11 se ulazi u zavrsnu fazu eksperimentisanja sa glavnim likovima i njihovim osobinama, kao i hijerarhijom u Grupi TNT. - Pojavljivanje Broja Jedan (a tako se zove i epizoda). Ne znam kako su u Italiji objavljivani kolori, ali kad vec nisu bojeni ovi prvi onda je bilo sasvim logicno da bas ta epizoda ide prva.
Primjera radi Bob Rock je tu jos uvijek malo visi od uobicajenih proporcija, ali je otprilike to ono kako smo navikli da ga vidimo.

Kada su se u 18 i 19 pojavili Nosonja i Skviki po mom misljenju je to vec uveliko bila faza karakteristicnog Magnusovog crteza kad je ovaj ovaj strip u pitanju.

Da se jos kratko osvrnem na tih prvih 10 brojeva: Pored naslovnica koje je ilustrovao Cortigianni u tih prvih 10 brojeva se moze pronaci sigurno jos prilicno dosta nelogicnosti u odnosu na kasnije brojeve (ili bi mozda bolje bilo reci obratno: da kasniji brojevi imaju nelogicnosti u odnosu na prve, ali sam namjerno ovako konstruisao).
Tako je po mom misljenju lik Grunfa bio zamisljen kao neko ko s vremena na vrijeme saradjuje sa Grupom TNT. Recimo u broju 2 on zivi i radi negdje daleko od cvjecarnice (iako, cini mi se, takodje u šahtu), da bi kasnije njegova radionica bila smjestena u šaht u vjezbaonici.

Pa mislim da s pravom mogu reci da je tih prvih 10 brojeva najranija faza Alan Forda ili mozda cak eksperimentalna faza.

Edited by - sabko on 09/08/2009 04:03:52
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 09/08/2009 : 08:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message
quote:
Originally posted by sabko

quote:

Sve naslovnice: 1-10 je ilustrovao Luigi Cortigianni (valjda sam dobro napisao), koji nije imao puno veze sa samim stripom. Vjerovatno je dobio direktivu da nacrta Alana kako bjezi u camcu, a ostalo je stvar maste.

Ionako na broju 11 se ulazi u zavrsnu fazu eksperimentisanja sa glavnim likovima i njihovim osobinama, kao i hijerarhijom u Grupi TNT. - Pojavljivanje Broja Jedan (a tako se zove i epizoda). Ne znam kako su u Italiji objavljivani kolori, ali kad vec nisu bojeni ovi prvi onda je bilo sasvim logicno da bas ta epizoda ide prva.
Primjera radi Bob Rock je tu jos uvijek malo visi od uobicajenih proporcija, ali je otprilike to ono kako smo navikli da ga vidimo.

Kada su se u 18 i 19 pojavili Nosonja i Skviki po mom misljenju je to vec uveliko bila faza karakteristicnog Magnusovog crteza kad je ovaj ovaj strip u pitanju.

Da se jos kratko osvrnem na tih prvih 10 brojeva: Pored naslovnica koje je ilustrovao Cortigianni u tih prvih 10 brojeva se moze pronaci sigurno jos prilicno dosta nelogicnosti u odnosu na kasnije brojeve (ili bi mozda bolje bilo reci obratno: da kasniji brojevi imaju nelogicnosti u odnosu na prve, ali sam namjerno ovako konstruisao).
Tako je po mom misljenju lik Grunfa bio zamisljen kao neko ko s vremena na vrijeme saradjuje sa Grupom TNT. Recimo u broju 2 on zivi i radi negdje daleko od cvjecarnice (iako, cini mi se, takodje u šahtu), da bi kasnije njegova radionica bila smjestena u šaht u vjezbaonici.

Pa mislim da s pravom mogu reci da je tih prvih 10 brojeva najranija faza Alan Forda ili mozda cak eksperimentalna faza.

Živa istina.
BTW,zove se Luigi Corteggi,i nije crtao samo naslovnice vec i tuširao neke epizode.

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5083 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 09/08/2009 : 11:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
Prvih 10 naslovnica djeluju mi kao mala umjetnicka djela - specifican stil podsjeca me na Dylan Dog GRANDERISTAMPA naslovnice...djeluju kao kistom nacrtane..mrak!

svi za Texa u coloru

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 09/08/2009 : 11:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Broj 2, Suplji zub sam procitao prvi put kao klinac u onim Cao casopisima... Kad sam poceo da citam, nista mi nije bilo jasno, i onda u uglu procitam broj 2! Prvi broj koji sam procitao u 10... Malo je reci da sam bio odusevljen... Tek posle toga kec, i td... Kada budem skupio 200 klasika, verovatno ce kasnije da mi bude zao, jer sam ostvario svoj san... Eventualno, ako oboje strip, pa da skupljam kolorce... Mada, i ne boje ih nesto

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 11/08/2009 : 00:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by sabko

quote:

Živa istina.
BTW,zove se Luigi Corteggi,i nije crtao samo naslovnice vec i tuširao neke epizode.

Hvala na informaciji... Mrsko mi je bilo traziti :D

quote:

Prvih 10 naslovnica djeluju mi kao mala umjetnicka djela - specifican stil podsjeca me na Dylan Dog GRANDERISTAMPA naslovnice...djeluju kao kistom nacrtane..mrak!

Da, nekako su drugacije... mada je meni Magnusov stil bolje sjeo..

quote:
Originally posted by Bob Rok

Broj 2, Suplji zub sam procitao prvi put kao klinac u onim Cao casopisima... Kad sam poceo da citam, nista mi nije bilo jasno, i onda u uglu procitam broj 2! Prvi broj koji sam procitao u 10... Malo je reci da sam bio odusevljen... Tek posle toga kec, i td... Kada budem skupio 200 klasika, verovatno ce kasnije da mi bude zao, jer sam ostvario svoj san... Eventualno, ako oboje strip, pa da skupljam kolorce... Mada, i ne boje ih nesto

Max nije dao da se oboji vise od 15 ili 16 brojeva (ne znam tacno) i mislim da ce ih SA objaviti sve.
Pored toga postoji broj 100 u koloru i neki ostali od jubilarnih brojeva djelimicno ili potpuno obojeni. Nadam se da cemo u Klasiku vidjeti crno-bijelu verziju stotke, a da ce naci nacin da nekako izdaju i onu u boji.

Sto se tice broja 1 i 2 uinteresantno je da su u Francuskoj izdati zajedno, tj. bolje reci pola prve i cijela druga epizoda.
Na zalost izdato je nesto oko 15 brojeva i to je bio kraj.

Edited by - sabko on 11/08/2009 00:13:28
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 11/08/2009 : 11:09:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Samo sto SA je obojio neke koji se nisu pojavili obojeni u Italiji... Mada, nisam zadovoljan kvalitetom, jednom Broj 1 ima majicu jedne boje, a na drugoj strani druge... Vestacko mi izgleda... Kakvo i jeste, je?

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 11/08/2009 : 14:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
Nisam neki poznavatelj AF-a, sjecam se kada sam to davno citao da je u svakom broju bio onaj papagaj Klodovik, vidim da u ovim prvim brojevima ga nema. Zna li netko kad se on prvi put pojavljuje?
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 11/08/2009 : 15:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message
U broju 100,Crne planine Južne Dakote.

Reprint:

Zanimljivo je da je taj broj u Italiji izašao u boji,ali Superstrip ga je lišio kolora.

Edited by - Opti on 11/08/2009 15:13:54
Go to Top of Page

Mariola
Starting Member

Croatia
1 Posts

Member since 11/08/2009

Posted - 11/08/2009 : 17:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mariola a Private Message
Ekipa,
da li nekoga zanima Alan Ford, br.6 i 7 , godina 1993. , stanje : kao iz ducana?
Go to Top of Page

sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts

Member since 12/08/2008

Posted - 13/08/2009 : 14:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sabko a Private Message
quote:

Samo sto SA je obojio neke koji se nisu pojavili obojeni u Italiji... Mada, nisam zadovoljan kvalitetom, jednom Broj 1 ima majicu jedne boje, a na drugoj strani druge... Vestacko mi izgleda... Kakvo i jeste, je?

Ne znam da je ijedan obojen od strane SA. Otkud ti to.
Licno sam vidio 4 talijanska kolorca, od toga su 3 objavljena kod nas i potpuno su isti.
Sumnjam da bi dobili licencu za koloriranje, a sumnjam da bi im se to isplatilo, osim ako bi bilo objavljeno i u Italiji.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 13/08/2009 : 14:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message
Ne baš.
SA je bojao ove stripove.
U Italiji je bojano prvih 15 epizoda,ovdje ih ima i obojanih preko 15.

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 13/08/2009 : 19:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Lepo rece covek, nema sta da dodam...

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 14/08/2009 : 14:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message
quote:

Ja sam kvalitetom boje prilicno zadovoljan,lijepe su nijanse,vidi se da je to radio netko tko zna što radi.
S druge strane,epizoda Derbi je katastrofalno obojana,Šefova kosa je tamo skroz bijela,bez onih plavih nijansi,ima NARANCASTI šal umjesto zelenog,Br.1 ima plavu bradu itd.
Kod tih pogreška mi najcešce smeta što su likovi koje je Magnus zamislio celave dobili kosu. Primjer:Onaj vratar iz Kad srce radi bi-bim ba-bam,iako to ljudi rade jer se zabune vidjevši ispod kape ona sjencenja iznad uha,pa pomisle da je to kosa i obojaju je,a kad lik skine kapu,lijepo se vidi da je celav.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000