Author |
Topic |
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 10/08/2009 : 07:16:53
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay [br p.s. bez uvrede, v.c. kolekcjonarski nije mi najbolje rješenje. Prvo, poludim kad vidim naslovnice, ocu ferrija, drugo - presporo je, trece - dosta sitnica još a cijena jaka...Kao što kaže cronos...cini mi se da samo ludens trenutno može nešto napravit. A nece. Ko zna zašto...
I kako god da ga okrenes ipak najkompletnije izdanje,a po topicu "Zagor - Kolekcionarko izdanje???" mozes da zakljucis koliko me neke stvari nerviraju. Al' ipak trenutno najbolja opcija za onog ko hoce hronoloski,sa svim naslovnicama. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 10/08/2009 : 07:32:20
|
mene trenutno Zagor klasik Ludens sasvim zadovoljava, ako je ikako moguce nek ga Bernard ubrza na dvomjesecni ritam i pocne poslje Cirkusa sa prvim epizodama na 120 stranica, a za naslovne cu rešit problem sam. Žao mi je kolekcijonarskog od VC ali nije ono što sam ocekivao pa... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 10/08/2009 : 07:46:18
|
Ja sam samo za to da ubacuju naslovnice unutra makar i crno bele,mada verovatno cu kupiti jos dva,tri komada,jer ako krenu od pocetka to imam u kolekcionarskom,a ako krenu od teskobe to imam u extra. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 10/08/2009 : 08:27:01
|
quote: Originally posted by teller
mene trenutno Zagor klasik Ludens sasvim zadovoljava, ako je ikako moguce nek ga Bernard ubrza na dvomjesecni ritam i pocne poslje Cirkusa sa prvim epizodama na 120 stranica, a za naslovne cu rešit problem sam. Žao mi je kolekcijonarskog od VC ali nije ono što sam ocekivao pa...
Da je uradjeno kako treba bilo bi bar jos 4 puta toliko kupaca,ali... Ovako se donosi odluka izmedju nekompletnog i traljavo odradjenog kompletnog izdanja Al' to nam je sto nam je. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Posted - 10/08/2009 : 08:53:32
|
al ce zato Tex imat bolje kolekcijonarsko izdanje od Zagora izgleda...nadam se da Libellus nece zaj...at...bar do sada nije... možda se Bernard ugleda na Libellus kako bi trebo izgledat Zagor od prvog broja. možda i Veseli baci oko, kad to izade.Nadam se najboljem. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 10/08/2009 : 13:39:21
|
Pored cinjenice da prve knjige KI VC imaju propusta, narocito prve dve, dok 3 i 4 su uglavnom OK (osim ne baš kvalitetnog koricenja), knjiga 5 je vec blizu onog kako bi trebalo da bude da bi se zadovoljio naziv "kolekcionaski" Nadam se da ce sa knjigom 6 da bude još bolje |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 10/08/2009 : 13:55:33
|
Kupujem: Zagor extra Ludens Zagor redovni Ludens Zagor klasik Ludens Zagor maxi Ludens Zagor almanah Ludens Zagor specijal Ludens Zagor gigant Ludens Zagor redovni VC Zagor specijal VC Zagor odabrane price VC Zagor knjiga KI VC
Eto, pošto sve od Zagora kupujem što izlazi na ovim prostorima, plus i makedonska izdanja, naravno i Ciko i od Ludensa i VC, imam pravo da dam svoje mišljenje i mislim da je merodavno!
Najbolje od svih ovih izdanja je Zagor kolekcionarsko izdanje, sve je tu obuhvaceno, lepe Laurentijeve naslovnice koje karakterišu ovo izdanje, naslovnice u bolji unutar ovih knjiga, sve je tu složeno hronološki po redosledu izlaženja u Italiji, postoje propratni tekstovi, a najviše me raduje što je sa svakom novom izdatom knjigom kvalitet evidentan! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 10/08/2009 : 15:23:45
|
Po meni Klasik je sasvim zadovoljavajuce izdanje, pogotovo za onog ko želi da ima sve price, a nije mu bitno u kojem izdanju. Kompletna prica na jednom mestu je sasvim OK. Nadam se da ce se prebaciti na broj 1, a verovatno i hoce, jer prate izdanja SD. To je i bolje. LU extra se relativno lako može nabaviti. Neki brojevi SD daleko teže. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 10/08/2009 : 15:39:15
|
Ja najvise volim Extra Zagora by Ludens,ali nikako da doteraju otisak negde je super a negde mastan i zamrljan.Kod Slobodne Dalmacije je otisak bio bled i isprekidan ispada da nas neko zajebava,da nisam video originalnog Zagora iz Italije ne bih se nervirao a ovako stalno mislim na originalni super otisak. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Posted - 10/08/2009 : 15:42:40
|
mislim da je otisak u zadnjih par brojeva Zagora extra znatno bolji,skoro savršen, prije je bio taman ko noc, skoro samo crnilo...dal je to nova tiskara sredila ili su originali bolji-ko ce znat. |
|
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 10/08/2009 : 15:48:47
|
quote: Originally posted by King Warrior
ja ostajem pri svojem "Extra" izdanju ,sve dok se ne pojavi ovo iz mog potpisa
Dobro, al zašto u boji? koliko ih je uopce izašlo u boji, nema smisla da je prvi 40ak u boji a kasnije crno-bilo? Daj odma crno bilo, onako, jedna prica-knjiga i to je to. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
Posted - 10/08/2009 : 16:39:45
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Dobro, al zašto u boji? koliko ih je uopce izašlo u boji, nema smisla da je prvi 40ak u boji a kasnije crno-bilo? Daj odma crno bilo, onako, jedna prica-knjiga i to je to.
Zagoru (a i vecini ostalih bonelijevih junaka) boja stoji kao piletu sise. Izuzetak je Leo Pulp!!! |
Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/08/2009 : 16:42:40
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Dobro, al zašto u boji? koliko ih je uopce izašlo u boji, nema smisla da je prvi 40ak u boji a kasnije crno-bilo? Daj odma crno bilo, onako, jedna prica-knjiga i to je to.
Ma to u boji je meni bezveze, dosta su mi i ovi jubilarci... Strip u boji mora da se crta od starta tako, a ne da se boji crno-beli strip. Meni nista ne moze da zamei atmosferu koju docaraju Ferri i Donatelli svojim crtezima. Jasno je da bi oni koji skupljaju bas sve kupili i to, i jos poneki... Kupio bih ga i ja da imam para na bacanje i jos 100 kvadrata stana, ali ovako je previse razloga protiv toga |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/08/2009 : 16:54:50
|
Vidi se da su ukusi razliciti, nekom je dobro jedno, nekome drugo, nekome nesto trece... no, meni je klasik najgore resenje, ni hronologije, ni korica, ni dobrog otiska (izgleda da skeniraju izdanja od SD pa su im troskovi pripreme minimalni), jos ako budu falile stranice kao kod SD... onda je bolje za 50 dinara nabaviti neka raskupusana "Dnevnikova" izdanja bez korica, bar imas antikvitet u rukama |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40316 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 10/08/2009 : 18:36:03
|
quote: Originally posted by sawitch
Ja bih samo voleo Zagora kao sto je MN od Libellusa.. Eto.. Nista vise.. :)
Libellus nas je sve razmazio. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 10/08/2009 : 19:09:30
|
Libellus je nazalost samo jedan san koji nije ostvarljiv!
(sada se nadam da ce uskociti jedan od Dada i reci: Prigovor, mi vec pripremamo...)
|
Edited by - King Warrior on 10/08/2009 19:10:02 |
|
|
jimi
Junior Member
Croatia
349 Posts
Member since 03/08/2007 |
Posted - 11/08/2009 : 00:24:10
|
Meni je klasik dobar jer za to se najde love. Da bi izmedu ubacili naslovnice bil bi još bolji (nemoraju biti niti u boji).
Al da su krenuli pravim talijanskim redosljedom bilo bi predobro. |
Only when all is lost, there is something to live for! |
|
|
Bruce Wayne
Senior Member
Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 11/08/2009 : 04:17:40
|
quote: Originally posted by jimi
Meni je klasik dobar jer za to se najde love. Da bi izmedu ubacili naslovnice bil bi još bolji (nemoraju biti niti u boji).
Al da su krenuli pravim talijanskim redosljedom bilo bi predobro.
E ali da baba ima pisu bila bi deda..... |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
|
|
jimi
Junior Member
Croatia
349 Posts
Member since 03/08/2007 |
Posted - 11/08/2009 : 10:36:22
|
Vjerujem da izdavaci stripova citaju forum. Na forumu su ljudi koji vole stripove pa ih ne bi bilo loše saslušati malo jer zadovoljan kupac je dobar kupac.
Iako sam relativno nov neke stvari su iste bile i prije i sad.
Dajte nam Zagora talijanskim redosljedom, u kvalitetnom izdanju i požurite se dohvatiti talijanske. |
Only when all is lost, there is something to live for! |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 11/08/2009 : 13:48:17
|
quote: Originally posted by jimi
Vjerujem da izdavaci stripova citaju forum. Na forumu su ljudi koji vole stripove pa ih ne bi bilo loše saslušati malo jer zadovoljan kupac je dobar kupac.
Iako sam relativno nov neke stvari su iste bile i prije i sad.
Dajte nam Zagora talijanskim redosljedom, u kvalitetnom izdanju i požurite se dohvatiti talijanske.
Lipo receno. Pametnome dosta. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 11/08/2009 : 15:08:18
|
quote: Originally posted by teller
mislim da je otisak u zadnjih par brojeva Zagora extra znatno bolji,skoro savršen, prije je bio taman ko noc, skoro samo crnilo...dal je to nova tiskara sredila ili su originali bolji-ko ce znat.
Meni je taj taman ludensov otisak sasvim ok,ako ga poredim sa ovim od VC,bolje taman nego bled. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Topic |
|