Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 23/08/2009 : 02:17:22
|
quote: Originally posted by Colt
I sad ispade da ja ne dam otvaranje topika... buduci da vise nisam pri VC, imate moj blagoslov.
Ma ovaj Markov post je iz vremena kad si bio saucesnik, sad ne ispada ništa. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40320 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 23/08/2009 : 02:20:57
|
Naravno da ne treba dozvoliti spam, ali opet cu lakse naci sta me zanima.. Na primer hocu da vidim sta je bilo zanimljivo o Zagoru broj 14.. Odem na taj topic i nadjem.. A nadji ga sada u 150 strana VC... Nema teorije... Oni ce topici biti kratkotrajni i nece biti toliko mogucnosti za spam... Skontajte sta hocu da vam kazem, insistiracu da se banujete obojica... :))) |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 23/08/2009 : 02:25:01
|
quote: Originally posted by sawitch
Naravno da ne treba dozvoliti spam, ali opet cu lakse naci sta me zanima.. Na primer hocu da vidim sta je bilo zanimljivo o Zagoru broj 14.. Odem na taj topic i nadjem.. A nadji ga sada u 150 strana VC... Nema teorije... Oni ce topici biti kratkotrajni i nece biti toliko mogucnosti za spam... Skontajte sta hocu da vam kazem, insistiracu da se banujete obojica... :)))
I u onom topicu bi snalaženje bilo moguce da nije vec spomenutog off-a. Neko postavi naslovnice stripova koji su izašli tog cetvrtka, onda mi komentarišemo do sledeceg cetvrtka (dve-tri stranice u vr glave), pa sledece naslovnice, pa mi komentrarišemo, pa...
I tako. |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40320 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25325 Posts
Posted - 23/08/2009 : 02:29:28
|
Zar ne bi bilo preglednije po mom predlogu???? Kao sto je za Ludens slucaj...
Bilo bi, naravno. Kada bi ljudi komentarisali kao na Ludensovim topicima. Kao što rekoh, dve-tri stranice za redovno izdanje, 6-8 za specijalce i maxije. Ali eto... |
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40320 Posts
Posted - 23/08/2009 : 02:36:40
|
E pa to ti kazem.. Naviknuce se ljudi i na ove topice pa nece biti spama.. Mislim da bi dosta toga resila ova ideja.. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/08/2009 : 05:33:11
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by ---dp---
Kakve veze imaju ljudi iz VC i ko su oni da nesto zahtevaju ili ne? Forum postoji zbog citalaca a ne zbog izdavaca. Izdavaci imaju svoje komercijalne strane pa nek tamo rade sta hoce. Ili, ako je forum za izdavace, da mi citaoci onda napravimo nama neki nas forum gde cemo raditi ono sto nama odgovara...
Evo, Globinjo je lepo napisao da on ne zna za ovakvu zabranu. Pored dva Srbina moderatora, Hrvat je prvi rekao da ne zna za takvu zabranu. Dakle...?
Daj ne provaljuj se, molim te. Iskreno receno, ne znam kakvu važnost za tebe ima ko je Srbin, a ko je Hrvat na forumu o stripovima. Meni je sasvim svejedno. Ali molim te, objasni mi tvoj nacin razmišljanja.
Evo ti Markosovo mišljenje:
quote: Originally posted by Markos
ja ne podrzavam. Jedini razlog zasto tih topica nema i kod VC je zato sto su to Colt i Going-going i ostali iz VC tako trazili od nas.
a sa topica:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34478
"Psi laju, a karavani prolaze..."
Kakve to veze ima sa nacinom razmisljanja? Pa Globinjo je spomenuo Srbe moderatore prvi, ja sam govorio o stripovima (ne o ljudima) iz Srbije i diskriminaciji stripova VC ovde (imam prijatelja preko stripova u Hrvatskoj vise nego u Srbiji). Jednostavno se mnogo toga oseti i vidi iz postova, stavova, izjava... Lepo sam napisao, udovoljite forumasima i demantujte me. Ali ne, to su sad trazili Colt i Going-Going? A kakve veze ima to sto su Colt i Going-Going trazili? Evo Colt je i sam napisao sta sada misli o tome. Ponovo pitam, da li forum postoji zbog Colta i Going-Goinga ili zbog stotina i hiljada drugih korisnika, posebno kad je jasno sta bi citaoci zeleli? Ako su razlog bile rasprave i offtopici, onda je to posao moderatora da srede, a Colt i Going-Going ako nisu bili kadri da se izbore sa forumasima, trebali su da se odreknu svoje uloge na forumu i nastave kao obicni clanovi. A bilo je takvih rasprava i oko izdanja drugih izdavaca. |
Edited by - ---dp--- on 23/08/2009 05:47:59 |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 23/08/2009 : 05:43:30
|
Naravno da ne treba dozvoliti spam, ali opet cu lakse naci sta me zanima.. Na primer hocu da vidim sta je bilo zanimljivo o Zagoru broj 14.. Odem na taj topic i nadjem.. A nadji ga sada u 150 strana VC... Nema teorije... Oni ce topici biti kratkotrajni i nece biti toliko mogucnosti za spam... Skontajte sta hocu da vam kazem, insistiracu da se banujete obojica... :)))
I u onom topicu bi snalaženje bilo moguce da nije vec spomenutog off-a. Neko postavi naslovnice stripova koji su izašli tog cetvrtka, onda mi komentarišemo do sledeceg cetvrtka (dve-tri stranice u vr glave), pa sledece naslovnice, pa mi komentrarišemo, pa...
I tako.
Ah, da, da... Pa ti ni sam ne verujes u to ni u najludjim snovima. Gde je rasprava o DD15 na topicu od 879 strana? Bas cemo to brzo i lako pronaci |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/08/2009 : 08:38:42
|
Moj prijedlog: Za svaki veseli cetvrtak od VC otvorite novi topic, npr.: VC, 20.08.2009
Pa tu se komentarisu izdanja koja su izasla te sedmice. Naravno, onda bi trebalo onaj mamutski od 165 stranica pod kljuc. Topici bi bili pregledniji kao i izdanja, a koga interesuje pod kojim datumom topica treba da trazi neko izdanje neka prvo pogleda datum ovdje: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=32108 |
Edited by - King Warrior on 23/08/2009 08:41:41 |
|
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 23/08/2009 : 12:13:39
|
Zapravo bi za snalaženje najlakše i najbolje bilo kada bi naslov topica bio: Ime junaka, broj, naslov epizode. Onda ono što te zanima možeš lagano naci sa tražilicom pod seach topics only, a ne full message, jer bi ti onda brdo toga izbacio. S druge strane, prijedlog da topic bude po datumu je loš, jer ljudi zaborave datum i šta ceš onda? Kad tražiš VC Zagor 21 Traperi iz fort Henrija, to je preglednije nego VC, 20.8.2009. |
No sikiriki |
|
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 23/08/2009 : 12:53:38
|
Nemam nikakvih zamerki za ovog Zagora! Primerak fantastican!!! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 23/08/2009 : 13:25:21
|
Kakve veze imaju ljudi iz VC i ko su oni da nesto zahtevaju ili ne? Forum postoji zbog citalaca a ne zbog izdavaca. Izdavaci imaju svoje komercijalne strane pa nek tamo rade sta hoce. Ili, ako je forum za izdavace, da mi citaoci onda napravimo nama neki nas forum gde cemo raditi ono sto nama odgovara...
Evo, Globinjo je lepo napisao da on ne zna za ovakvu zabranu. Pored dva Srbina moderatora, Hrvat je prvi rekao da ne zna za takvu zabranu. Dakle...?
Daj ne provaljuj se, molim te. Iskreno receno, ne znam kakvu važnost za tebe ima ko je Srbin, a ko je Hrvat na forumu o stripovima. Meni je sasvim svejedno. Ali molim te, objasni mi tvoj nacin razmišljanja.
Evo ti Markosovo mišljenje:
quote: Originally posted by Markos
ja ne podrzavam. Jedini razlog zasto tih topica nema i kod VC je zato sto su to Colt i Going-going i ostali iz VC tako trazili od nas.
a sa topica:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34478
"Psi laju, a karavani prolaze..."
Kakve to veze ima sa nacinom razmisljanja? Pa Globinjo je spomenuo Srbe moderatore prvi, ja sam govorio o stripovima (ne o ljudima) iz Srbije i diskriminaciji stripova VC ovde (imam prijatelja preko stripova u Hrvatskoj vise nego u Srbiji). Jednostavno se mnogo toga oseti i vidi iz postova, stavova, izjava... Lepo sam napisao, udovoljite forumasima i demantujte me. Ali ne, to su sad trazili Colt i Going-Going? A kakve veze ima to sto su Colt i Going-Going trazili? Evo Colt je i sam napisao sta sada misli o tome. Ponovo pitam, da li forum postoji zbog Colta i Going-Goinga ili zbog stotina i hiljada drugih korisnika, posebno kad je jasno sta bi citaoci zeleli? Ako su razlog bile rasprave i offtopici, onda je to posao moderatora da srede, a Colt i Going-Going ako nisu bili kadri da se izbore sa forumasima, trebali su da se odreknu svoje uloge na forumu i nastave kao obicni clanovi. A bilo je takvih rasprava i oko izdanja drugih izdavaca.
Topike o Ludensovim novim izdanjima otvara Tromislawski, koji valjda i radi za Ludens. Politika VC je bila da postoji samo jedan topik koji bi se bavio svim izdanjima, kao sto je verovatno politika Ludensa bila da se za svako izdanje ponaosob otvara topik. Tako da ni ja ni GG nista nismo trazili za sebe, vec u ime izdavaca. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 23/08/2009 : 20:08:11
|
Pa izdavac ionako ima svojih bisera, taj je samo jedan u nizu. Ako nas izdavac maltretira profinim antidizajnom koji gledamo (i placamo) redovno, zar mora da nas maltretira i svojim zahtevima na forumu? |
|
|
Solid Snake
Senior Member
Djibouti
2359 Posts
Member since 30/12/2003 |
|
Goblin
New Member
Serbia
182 Posts
Member since 09/07/2008 |
Posted - 24/08/2009 : 16:11:03
|
Vidi, vidi, sto se povela rasprava...vidim da ima dosta ljudi koji su za. Generalno, u potpunosti se slazem da bi bilo mnogo preglednije. Trebalo bi otvoriti topic ko oseti potrebu da komentarise taj strip, onaj jedan od VC gde se prica o svim izdanjima, totalno nepregledno...
Da, vidim da su Hjuroni! po sred srede, koliko je lepse u originalu, na vrhu, velika slova... Inace ova epizoda, kraj price, dosta dobra...iako nesto ne gotivim ovog Mangiantinia, moram priznati da je kompozicija solidna, dramske sekvence, lepo upakovane, jeste majstor...u neku ruku... |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 24/08/2009 : 18:02:02
|
Ja sam za novi topik za svako novo izdanje jer ovako u onom spamerskom od 200 strana ne mogu da nadjem ni jednu jedinu korisnu informaciju. I obzirom da nemam vremena da citam sve sta je napisano cesto ni ne znam kako su ljudi prihvatili pojedine nove epizode Zagora, Teksa ili Martina Misterije. |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Going-Going
Senior Member
Serbia
1040 Posts
Member since 05/11/2001 |
Posted - 24/08/2009 : 19:08:59
|
Ako se ne varam na pocetku je bilo svakog cetvrtka novi topik, pa su ljudi spamovali ili se prica vodila koliko je los dizajn, kako stripovi smrde kako je ovo, kako je ono (i da ponovim ja nemam nista protiv toga da ljudi kazu svoje misljenje, bilo ono pozitivno ili negativno). Pa je tada doslo do toga da umesto gomile raznih topika punih koje-cega zameni jedan u kojem ce moderatori paziti da ne bude spama, ali avaj, i oni su ubrzo uvideli da je to "Sizifov" posao pa su i odustali od njega (oduzeti im od plate 25% cim im prva plata i bude isplacena). Tako da smo dobili jedan topik pun spama. I sta sada? Najbolje bi bilo da ponovo svake nedelje bude po jedan topik? Otvarajte ljudi koliko hocete. Ja cu i dalje naslovne postavljati u onom "mom" "nekada davno..." topiku i to je to. A mi se "vidimo" za koji mesec kada budemo raspravljali da li je bolje da se umesto ove gomile topika svake nedelje otvori samo jedan u kojem ce biti sve informacije na jednom mestu. |
ŠumhiljduhANAN |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 24/08/2009 : 19:21:47
|
quote: Originally posted by Milos Bosnjak
A gde cemo onda komentarisati uopstene stvari o VC, koje nemaju veze sa tekucim stripovima?
najbolje bi bilo da se ovaj glavni ostavi i sluzhi za generalne diskusije o VCh (kao shto postoji i za Ludens), a da se za svako izdanje otvori pojedinachni topic poput ovoga. mislim da bi to dovelo do toga da bi se sve primedbe na miris, ukus i taktilne senzacije koje VCh stripovi izazivaju nashle u tom opshtem topicu, koji onda normalni ljudi mogu da zaobilaze, a diskusije o samim stripovima zgodno podeljene po topicima pojedinachnih epizoda raznih serijala. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40320 Posts
Posted - 24/08/2009 : 20:55:40
|
Upravo tako kako Le Samourai zbori ! ! ! Onaj topic u najavama sto GG odrzava je za 10, i potpuno sluzi svrsi.. Tako ce biti i ovi...
@Going-Going Kad okacis naslovnice tamo, onda otvori i za svaki strip novi topic.. Niko osim tebe da ne otvara i to je to... Bice to sve kako treba... Ali odradi to svaki cetvrtak ujutru ili sredu uvece da bude na vreme i nema greske.. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 24/08/2009 : 21:20:27
|
@Going-Going Kad okacis naslovnice tamo, onda otvori i za svaki strip novi topic.. Niko osim tebe da ne otvara i to je to... Bice to sve kako treba... Ali odradi to svaki cetvrtak ujutru ili sredu uvece da bude na vreme i nema greske..
Mislim da je ovaj predlog najbolji |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 24/08/2009 : 21:37:32
|
Ma ljudi, forum je mesto za slobodnu diskusiju. Neka otvori Giong-Giong, nema problema, kako to radi Tromislawski za "Ludens", ali zasto postavljati pravila tamo gde nisu potrebna. Neka otvori topic o novom izdanju onaj ko prvi oseti potrebu da diskutuje o tome, sigurno ce biti uvek mnogo onih koji hoce da se pridruze raspravi. Zasto bismo cekali cetvrtak kad nogi to kupe u "Darkwoodu" vec u nedelju, pa ako neko zeli o tome da diskutuje, neka otvara topic i diskutuje o tome. Treba ljudi da se ovde osecaju slobodno, a moderatori su ti koji nadgledaju da li je nesto logicno ili nelogicno, da li je neki topic visak, da li je spam, da li je otisao u politicku i versku diskusiju pa ga treba zatvoriti - pa to i jeste posao moderatora, zbog toga i postoje. No, radite kako hocete, ja samo ovde iznosim svoje misljenje a cilj je da se svi korisnici foruma osecaju ovde slobodno i prijatno. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40320 Posts
Posted - 24/08/2009 : 21:55:36
|
Ipak je bolje da to uradi GG.. Naslovnica na pocetku topica i onda trslanje do besvesti.. A i bolje cetvrtkom kada strip bude dostupan svima, i sve ce biti pod konac... |
|
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
|
Topic |
|