andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 03/09/2009 : 20:31:12
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by andjelt
quote: Originally posted by manhunter
4.
procitao sam tvoje komentare prilikom ocenjivanja zagora , pa me malo ova cetvorka kod mister no-a iznenadila . Ako te ne mrzi , mozes li da povuces paralelu izmedju zagora i Mister No-a i das svoj sud ?
Ne razumem u kom smislu te je iznenadila? MN mi je najomiljeniji Bonelli junak, ali eto, u stanju sam da pokušam da odvojim razum i emocije (zato Dylanu 5, a Misteru 4).
Što se tice odnosa Zagor- MN: u Mister No serijalu postoji par epizoda koje su izvrsne,i koje bih ja mogao da dam nekome ko u životu nije cuo za MN da procita. Nije potrebno nikakvo predznanje, nema neke mitologije, klifhengera i sl. Pored toga, MN serijal obraduje i teme kao što su politika, društveni odnosi, ekologija, arheologija i sl na jedan mnogo ozbiljniji i studiozniji nacin nego što je to slucaj kod Zagora (i ne samo kod njega, u tim segmentima je MN najjaci u citavoj Bonelli štali). Eto, padaju mi na pamet epizode kao na primer Rio Negro, Atlantic, Mau-mau, Surat kan, Leteci tigrovi...ima toga još. Kod Zagora, ovako spontano mogu da navedem dve epizode: Vuk samotnjak i Dugo putovanje. Zato ta razlika od jedne ocene.
... hvala na razjasnjenju ... |
|
|