Dilan Dog,Martin Mistere,Alan Ford,Spawn,Dampyr,Brad Barron,Satanik,Kriminal,Mister No,Lazarus Ledd,Julia-imam vecinu svih verzija navedenog,a od starijih samo bitnije i rjede brojeve,uglavnom kada se nešto zaustavi bilo nakon dužeg ili kraceg perioda pocnem skupljati neke druge.
Tex (Veseli Cetvrtak i Ludens) Mister No (Veseli Cetvrtak) Dampyr (Veseli Cetvrtak) Brad Barron (Veseli Cetvrtak)
Krenuo polako sa Tex-ovim almanahom (Libellus), planiram i gigante i kad krene u boji (Libellus). Mozda i krenem sa Nathanom od Libellus-a, ali veliko mozda.
1. Zagor (apsolutni sve od SD i Ludensa sta je izaslo kod nas.....bez dupliranja naravno, tj. bez onih kretenarije kao sto je Klasik, cca 400 komada) 2. Nathan Never (imam sve osim giganta od 6-11-og broja)
....to je to, anravno da bi jos nesto ali nema se :(
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli.
Mnogo toga, ali nista bas preterano savesno, nema se para. Grubo posmatrajuci, skupljam:
-Zagora, skoro sve: Dnevnik, Ludens/SD, Bonelli -Marti: Dnevnik, SA, VC -Dilan: VC, nadam se da cu uzimati i KI -Tex: VC, SD/SA (spremam se i za ZS/LMS) -Mark: VC, Ludens (neredovno), takodje se spremam za ZS/LMS -Blek: LMS -Dampir: VC (neredovno) -Mister No: VC, SD/SA, LMS -Mali rendzer: ZS/LMS -Bred Beron: VC -Nathan Never: SD ... ... ...
Ostale uzimam ali ne skupljam, mozda pocnem Dampira posto izlazi od prvog broja. Ali nikako da pocnem ozbiljno da ga citam,tj, pravim velike razmake pa nikako da udjem u pricu.
Tu su jos i razni BD albumi, pre svih Corto. Od americkih Conana c/b, ova kolor izdanja mi nikako ne prijaju. Trebalo bi ozbiljnije da krenem i sa izdanjima Belog Puta, za sad imam samo Sin City. Od Mura bih voleo da imam "Ronin". To je valjda objavljeno sve u jednom albumu Od japanskih izdanja voleo bih da skupim "Lone wolf and cub", jedini koji mi je privukao paznju. Gledao sam film, a strip nemam pojma kako mogu nabaviti. Nadam se nekom domacem izdanju.
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!!
ma skupljam sve sto je strip.......od bonelli-a do marvela
Here at last, dear friends, on the shores of the Sea, comes the end of our fellowship in Middle-earth. Go in peace! I will not say: do not weep;for not all tears are an evil."
Mister No (Libellus) Mister No Maxi HC (Strip Agent) Tex kolor (Libellus) Ridjobradi (Libellus) Tajna povijest (Book Globe i Algoritam) Price iz Baze Drugdje (Libellus) Alan Ford HC (Strip Agent) Maxmagnus HC (Strip Agent)
Dylan Dog - sve Marti Misterija - sve Ken Parker - lms, sc Mister No - sve Zagor - sve Tex -zs 500+,sd,lu,vc Nathan Never - sd i lu Lazarus Ledd Dampyr Brad Barron Magicni Vetar - Demian Leo Pulp a nadje se jos po nesto... :) kao Thorgal,Badi Longvej,XIII... uuffff
Inace Zagora, redovnu seriju za sada, ali me u zadnje vrime drže americki stripovi, pa pokušavam uvatit ove klasike grafickih novela i zbirki (s laganim naglaskom na Alana Moorea). Za sad sam na ovome:
Watchmen The League of Extraordinary Gentlemen 1 & 2 The Death of Superman Sin City: A Hard Goodbye Aquaman: Sword of Atlantis
i tako, pomalo...
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
skupljam teksa, a imam i dosta zagija, jednog marka (poslednju epizodu), prve price iz baze drugdje i dva otkrica sveta u stripu. mnogo i imam kakve su mi mogucnosti. moji ce da me ubiju sto sve pare trosim na stripove i prazne dvd :)
Zagor VC - sve osim kolekcionarskog. LU Zagor maksije. Dilan Dog - sve živo, polako ali sigurno stvaram kolekciju. Dampir VC. Mister No VC. Marti Misterija VC. Bred Beron VC. Teks VC. LU Teks maksije. Kada nadem hrvatskog Marka i Bleka na trafikama, kupim ih. Tu je i gomila stvari koje nadem u paketicima u Bosni, naravno.