forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Vas prvi susret sa stripovima
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 18/09/2009 : 19:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message
Zagor, "Troglava aždaja" beše prvi!
Nisam bio dozvolio ni ocu, koji mi ga je i kupio, da ga cita kako ga ne bi ošetio. Tako mali, a vec kolekcionar!
U Mikijevim almanasima su, takodje, bili neki od prvih stripova koje sam procitao. Kako dobra strip-revija!
"Troglavu" cuvam,, "Mikijeve" ne.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 18/09/2009 : 19:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by Solid Snake

Moja majka kupila mi je Zagor SD:Sedam Gradova Cibole kad sam bio 4 razred osnovne.Pocelo je tada "davne" 1995-te.

prvi strip pa najbolji zagor ikad!
to se zove: prvo pa muško
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
755 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 18/09/2009 : 20:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message
prvi stripovi su mi bili miki mausovi
al stripove sam poceo skupljati kad sam dobio nathana,zagora(EX ''kuca strave'',,''smrtonosni bljesak) i mister noa(prica o liberty...-taj strip još uvijek nisam procitao,dosadan je)
sveukupno sam bacio samo 2-3 stripa od svih koje posjedujem tako da imam i ove
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2321 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 18/09/2009 : 20:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message
Prvi strip mi je bio Dilan Dog Br.1 u izdanju Dnevnika 86g.,koji mi je kupila stara,imao sam samo cetiri godine,nisam htio Paju Patka ,Mikija ili Tom&Jerrya,mada još nisam citao, slicice sa zombijima i cudovištima su me jednostavno oduševljavale,eto možda je to cudno,ali danas imam skoro sve od Dilana,a omiljeni strip mi je i Spawn,mada citam i Martija i Alan Forda i druge,"mracni"stripovi su mi uvjek bili i ostali na prvom mjestu,na zidu mi visi ogroman poster Evil Ernie-a(chaos comics),a i sam kao crtac-graficar sam napravio neke bizarne slike i crteže,nažalost kod nas se nema previše sluha za takove stvari,barem u mom kraju a od karijere sam napravio kurac,vec se skoro deset godina bavim necim drugim,necrtam više ali i dalje skupljam stripove.

#!??

Edited by - bvagner3 on 18/09/2009 20:53:36
Go to Top of Page

Luk-San
Junior Member

Croatia
369 Posts

Member since 01/11/2008

Posted - 18/09/2009 : 21:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Luk-San a Private Message
Heh...ja se sjecam bas prvog dodira,dodira stripa,a i stripa kojeg sam procitao :)
Kada sam bio mali,nisam znao citati...ali vidio sam slike...tako sam na tavanu nasao dvije kutije stricevih starih Fordova...zanimljive naslovnice,lijepe boje i sve,ne znam sto me privuklo,no rekao sam baki da mi cita tu knjigu,dok sam ja gledao slicice. Ne znam koji je to broj bio,sjecam se da je bila svadja izmedju dva lika,jedan je cistio a drugi je hodao po tome,pa su se svadjali,a ovaj sta je blatio je rekao da ne moze letit :D hehe
A procitao sam prvo Zagora,Atlantidu. Nije mi se svidio,pa sam poceo citat Alan Forda. Bio je to U potrazi za bombom :) i sad mi je to najdrazi strip,hehe...
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11512 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 18/09/2009 : 22:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message
Ne secam se da li je u pitanju bio MN Kuca bogova ili KM U vucijoj jazbini.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Archy
stripovi.com suradnik

Croatia
1448 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 18/09/2009 : 22:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Archy a Private Message
Buraz ukro!!! na kiosku Zagor br. 11 - Articka sfinga.

Uglavnom, procitao pa mi ga dao. Imo sam jedno 8-10 godina (cca)

Taj sam strip procitao jedno 70 puta, dok nisam skužio da se mogu kupiti i drugi brojevi

Šta'š, bio sam glupo djete

No sikiriki
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5083 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 18/09/2009 : 23:41:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message

PRVI STRIP
1977 - mini izdanje Tom & Jerry - otac je forsirao Tom & Jerry radi hrvatske gramatike i polaska u 1. razred, dok mi je od 1978. poceo kupovati i Alan Forda (opet zbog gramatike) - ali i Politikin zabavnik na kojem sam inzistirao radi Hogara i zadnje stranice u to vrijeme + Mikijev zabavnik... Kasnije me oduševio Fantom i Rip Kirby..
Tada, u 1.razredu, dobio sam neke Uranele, Diabolike i Pobjede (SUPERSTRIP koji se mixao s Alan Fordom u to vrijeme).

Kasnije je sve bilo jasno - Alan Ford do danas, Marty Mister.sam ugledao negdje 1986. na povratku iz škole, ali tek od broja 2 - 1.broj nezamjetan -prekriven Ðilom, kupio ga i zabezeknuo se stripom. Dylan Dog me fascinirao prvim brojem, u školi ga dobio negdje 1987... Sva tri naslova do danas...
A prvi naslov s pocetka ovog teksta opet kupujem, upravo mi je sin u 2. razredu a kcer slovka uz EGMONTOVE Mikije...

Prošle zime sam se na moment zaboravio i poslagao mu sve Miki Mause po brojevima... Bolesno...

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22318 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/09/2009 : 16:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
ne sjecam se, posto sam odrastao sa stripovima. Za mene isto toliko tesko pitanje kao da me neko pita koji sam prvi film gledao.
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 19/09/2009 : 18:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message
Ujak ih je kupovao i jednostavno su postali deo mene.Sadrzali su sve o cemu sam mastao-indijance vampire gusare cudovista.
Od mojeg najranijeg detinjstva bili su moji najbolji prijatelji i ostali su do danas.
Medju prvima kojih se secam su:Crni jedrenjak,Kiancenta prava zena,Dzinovski Kraken,Oklahoma Dzek,Carstvo Crne jaske.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Ace of Spades
Junior Member

464 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 19/09/2009 : 18:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Ace of Spades a Private Message
Iz stripa sam naucio da citam. Sjecam se da mi je otac kupio Velikog Bleka kada sam imao 5 godina, setali smo Herceg-Novim a duvalo je jugo kako samo ono zna. Ogromni talasi uz setaliste, oblaci na nebu a topao vjetar. Epizoda se zvala "Dolina Zmija" ili nesto slicno... (ako neko zna tacan naziv neka ukuca, trenutno me mrzi da trazim) Mnogo sam puta kasnijih godina pokusao pronaci taj strip, ali na zalost vise ga nemam.
Strip koji me opredijelio kao citaca za cijeli zivot je Komandant Mark "Prokleta Planina" i za mene je ostao jedna od najdrazih epizoda ikad procitanih. Njega i dalje imam i cuvam kao poseban komad u svojoj kolekciji.

I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT!
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1873 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 19/09/2009 : 18:35:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message
quote:
Originally posted by Archy

Buraz ukro!!! na kiosku Zagor br. 11 - Articka sfinga.

Uglavnom, procitao pa mi ga dao. Imo sam jedno 8-10 godina (cca)

Taj sam strip procitao jedno 70 puta, dok nisam skužio da se mogu kupiti i drugi brojevi

Šta'š, bio sam glupo djete

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 19/09/2009 : 21:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message
Mislim da mi je majka kupila prvi strip i to ZS 639 Plamenu Lobanju od Zagora tamo neke davne 1982 cini mi se, eh a posle su sledile tek kupovine kada sam krenuo u skolu i kada su poceli da mi daju pare za uzinu:):)

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page

Milos Bosnjak
New Member

Serbia
281 Posts

Member since 10/02/2009

Posted - 20/09/2009 : 11:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Milos Bosnjak a Private Message
Ovo je prvi strip koji sam uzeo u ruke i procitao -> http://www.stripovi.com/naslovnice/MisterNo/MN_LMS_654.jpg
Ali onda sam posle toga naleteo i na Zagora ...
Mozda sam trebao da sakupljam mister no-a.
Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 22/09/2009 : 11:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

Prošle zime sam se na moment zaboravio i poslagao mu sve Miki Mause po brojevima... Bolesno...

To razumijem... i to dobro...

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...

Edited by - gregorbikupil on 22/09/2009 12:40:26
Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 22/09/2009 : 12:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message
Bili smo na moru - na Rabu - znao sam i koje godine je to bilo ali sad se ne mogu sjetit... Jako davno...
Duga je bila šetnja uz obalu od našeg doma do grada - svako vece - i evo, prolazimo pored prvog kioska - Teks - Strela Mah-Shai...

Otac mi ga kupio - ali onda... setnja do grada, pa nisam mogao citat. Šetnja nazad - pa nisam mogao citat... a kad smo se vratili - SPAVANJE ... i nisam mogao citat...

Grozno.

Ta me je prica izludila, jer se završila u sledecem broju, procitao sam je - pa 20 puti - nastavak sam dobio tek na stare godine. Normalno, navukao sam se na Teksa... i stripove...

Volio mi je i otac stripove, posjedovao je prvih par brojeva superstrip biblioteke (koje sam ja mudronja kasnije promjenio za Zagore... i Tekse), sjajnu zbirku Crtanih romana i Laleta - te sam kasnije dobio od njega, ali sacuvati ih nisam uspio. Jednostavno su nestali...

Ali - tu strelu Mah-Shai još imam!

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 22/09/2009 : 16:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Tesko je to reci, ali prvi strip kojeg se secam da sam svesno kupio na koisku bio je Mikijev zabavnik. Prvi kojeg se secam a da nije Dizni je "Snezni sokolovi" kojeg sam dobio od nekoga na citanje, i tad sam se bukvalno zaljubio u ovu vrstu stripova, posebno Zagora
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 29/09/2009 : 13:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message
Ne secam se tacne godine,negde u prvoj polovini devedesetih.Ali se tacno secam stripa. Bio je to Mister No LMS 630 pod nazivom >Cudo Nevidjeno< a secam se i Pprucnika Blueberry-ja kao i Kobre, koji su takodje bili medju prvim stripovima. Naravno, sve sam ih sacuvao do danasnjih dana, ali MR.NO je i dan danas na prvom mestu.

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.
Go to Top of Page

dombac
Starting Member

28 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 07/10/2009 : 12:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dombac a Private Message
Prvi strip koji sam kupio je Alan Ford - Sad ga ima, sad ga nema, mislim da je bilo krajem 1993, znaci imao sam 9 godina. Taj primjerak sam izgubio ali imam ga u boljem izdanju.
Go to Top of Page

milkywaymanser
Junior Member

Serbia
457 Posts

Member since 22/04/2003

Posted - 07/10/2009 : 14:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit milkywaymanser's Homepage  Send milkywaymanser a Private Message
Sredinom '83. sestre od strica su mi pozajmile nekoliko Zagora. Bila je prica sa vampirom i vatreno oko. Par dana kasnije su mi dale poslednji nastavak vatrene lobanje, pa drugi deo i na kraju prvi. Imao sam srecu da te prve procitane epizode budu odlicne.
Prvi strip koji sam kupio od svojih para bio je Romanticna ledi, pare sam dao jednoj od sestara. Prvi strip koji sam licno kupio bio je Iscezli garnizon... od tad je proslo 25 godina, a ja pamet nisam dobio
Go to Top of Page

Krejzer
Starting Member

Serbia
3 Posts

Member since 04/10/2009

Posted - 07/10/2009 : 16:42:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Krejzer a Private Message
Sa tri godine dobio(i unistio) prvi strip koji je bio Almanah il nesto slicno...sa cetiri prvi Zagor strip kog se ne secam
al i Zagor album koji jos uvek imam.Ko klinac sam uglavnom kupovao Zagora mada sam imao i solidan broj Komandanta Marka koje mi je majka kupovala jer joj je bio omiljeni junak.Posle toga na red je dosla vecina Bonelli junaka a zatim i Druna koju ,sa deset godina, i nisam najasnije shvatio :):):)
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 29/12/2010 : 13:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Strah nad rijekom, mislim da je broj 30 i neki od Slobodne Dalmacije (ne da mi se provjeravat). Uzeo od strica.

Trljam ruke.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000