Author |
Topic |
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 18/09/2009 : 19:34:58
|
Zagor, "Troglava aždaja" beše prvi! Nisam bio dozvolio ni ocu, koji mi ga je i kupio, da ga cita kako ga ne bi ošetio. Tako mali, a vec kolekcionar! U Mikijevim almanasima su, takodje, bili neki od prvih stripova koje sam procitao. Kako dobra strip-revija! "Troglavu" cuvam,, "Mikijeve" ne. |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/09/2009 : 19:53:08
|
quote: Originally posted by Solid Snake
Moja majka kupila mi je Zagor SD:Sedam Gradova Cibole kad sam bio 4 razred osnovne.Pocelo je tada "davne" 1995-te.
prvi strip pa najbolji zagor ikad! to se zove: prvo pa muško |
|
|
soulfly tribe
Average Member
Croatia
755 Posts
Member since 26/02/2009 |
Posted - 18/09/2009 : 20:30:13
|
prvi stripovi su mi bili miki mausovi al stripove sam poceo skupljati kad sam dobio nathana,zagora(EX ''kuca strave'',,''smrtonosni bljesak) i mister noa(prica o liberty...-taj strip još uvijek nisam procitao,dosadan je) sveukupno sam bacio samo 2-3 stripa od svih koje posjedujem tako da imam i ove
|
|
|
bvagner3
Senior Member
Croatia
2321 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 18/09/2009 : 20:49:08
|
Prvi strip mi je bio Dilan Dog Br.1 u izdanju Dnevnika 86g.,koji mi je kupila stara,imao sam samo cetiri godine,nisam htio Paju Patka ,Mikija ili Tom&Jerrya,mada još nisam citao, slicice sa zombijima i cudovištima su me jednostavno oduševljavale,eto možda je to cudno,ali danas imam skoro sve od Dilana,a omiljeni strip mi je i Spawn,mada citam i Martija i Alan Forda i druge,"mracni"stripovi su mi uvjek bili i ostali na prvom mjestu,na zidu mi visi ogroman poster Evil Ernie-a(chaos comics),a i sam kao crtac-graficar sam napravio neke bizarne slike i crteže,nažalost kod nas se nema previše sluha za takove stvari,barem u mom kraju a od karijere sam napravio kurac,vec se skoro deset godina bavim necim drugim,necrtam više ali i dalje skupljam stripove. |
#!?? |
Edited by - bvagner3 on 18/09/2009 20:53:36 |
|
|
Luk-San
Junior Member
Croatia
369 Posts
Member since 01/11/2008 |
Posted - 18/09/2009 : 21:10:43
|
Heh...ja se sjecam bas prvog dodira,dodira stripa,a i stripa kojeg sam procitao :) Kada sam bio mali,nisam znao citati...ali vidio sam slike...tako sam na tavanu nasao dvije kutije stricevih starih Fordova...zanimljive naslovnice,lijepe boje i sve,ne znam sto me privuklo,no rekao sam baki da mi cita tu knjigu,dok sam ja gledao slicice. Ne znam koji je to broj bio,sjecam se da je bila svadja izmedju dva lika,jedan je cistio a drugi je hodao po tome,pa su se svadjali,a ovaj sta je blatio je rekao da ne moze letit :D hehe A procitao sam prvo Zagora,Atlantidu. Nije mi se svidio,pa sam poceo citat Alan Forda. Bio je to U potrazi za bombom :) i sad mi je to najdrazi strip,hehe... |
|
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11512 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Archy
stripovi.com suradnik
Croatia
1448 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 18/09/2009 : 22:43:06
|
Buraz ukro!!! na kiosku Zagor br. 11 - Articka sfinga.
Uglavnom, procitao pa mi ga dao. Imo sam jedno 8-10 godina (cca)
Taj sam strip procitao jedno 70 puta, dok nisam skužio da se mogu kupiti i drugi brojevi
Šta'š, bio sam glupo djete |
No sikiriki |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5083 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 18/09/2009 : 23:41:19
|
PRVI STRIP 1977 - mini izdanje Tom & Jerry - otac je forsirao Tom & Jerry radi hrvatske gramatike i polaska u 1. razred, dok mi je od 1978. poceo kupovati i Alan Forda (opet zbog gramatike) - ali i Politikin zabavnik na kojem sam inzistirao radi Hogara i zadnje stranice u to vrijeme + Mikijev zabavnik... Kasnije me oduševio Fantom i Rip Kirby.. Tada, u 1.razredu, dobio sam neke Uranele, Diabolike i Pobjede (SUPERSTRIP koji se mixao s Alan Fordom u to vrijeme).
Kasnije je sve bilo jasno - Alan Ford do danas, Marty Mister.sam ugledao negdje 1986. na povratku iz škole, ali tek od broja 2 - 1.broj nezamjetan -prekriven Ðilom, kupio ga i zabezeknuo se stripom. Dylan Dog me fascinirao prvim brojem, u školi ga dobio negdje 1987... Sva tri naslova do danas... A prvi naslov s pocetka ovog teksta opet kupujem, upravo mi je sin u 2. razredu a kcer slovka uz EGMONTOVE Mikije...
Prošle zime sam se na moment zaboravio i poslagao mu sve Miki Mause po brojevima... Bolesno...
|
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/09/2009 : 16:59:46
|
ne sjecam se, posto sam odrastao sa stripovima. Za mene isto toliko tesko pitanje kao da me neko pita koji sam prvi film gledao. |
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
Posted - 19/09/2009 : 18:31:23
|
Ujak ih je kupovao i jednostavno su postali deo mene.Sadrzali su sve o cemu sam mastao-indijance vampire gusare cudovista. Od mojeg najranijeg detinjstva bili su moji najbolji prijatelji i ostali su do danas. Medju prvima kojih se secam su:Crni jedrenjak,Kiancenta prava zena,Dzinovski Kraken,Oklahoma Dzek,Carstvo Crne jaske. |
http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk
Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!
|
|
|
Ace of Spades
Junior Member
464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 19/09/2009 : 18:32:53
|
Iz stripa sam naucio da citam. Sjecam se da mi je otac kupio Velikog Bleka kada sam imao 5 godina, setali smo Herceg-Novim a duvalo je jugo kako samo ono zna. Ogromni talasi uz setaliste, oblaci na nebu a topao vjetar. Epizoda se zvala "Dolina Zmija" ili nesto slicno... (ako neko zna tacan naziv neka ukuca, trenutno me mrzi da trazim) Mnogo sam puta kasnijih godina pokusao pronaci taj strip, ali na zalost vise ga nemam. Strip koji me opredijelio kao citaca za cijeli zivot je Komandant Mark "Prokleta Planina" i za mene je ostao jedna od najdrazih epizoda ikad procitanih. Njega i dalje imam i cuvam kao poseban komad u svojoj kolekciji. |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 19/09/2009 : 18:35:47
|
quote: Originally posted by Archy
Buraz ukro!!! na kiosku Zagor br. 11 - Articka sfinga.
Uglavnom, procitao pa mi ga dao. Imo sam jedno 8-10 godina (cca)
Taj sam strip procitao jedno 70 puta, dok nisam skužio da se mogu kupiti i drugi brojevi
Šta'š, bio sam glupo djete
|
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 19/09/2009 : 21:27:32
|
Mislim da mi je majka kupila prvi strip i to ZS 639 Plamenu Lobanju od Zagora tamo neke davne 1982 cini mi se, eh a posle su sledile tek kupovine kada sam krenuo u skolu i kada su poceli da mi daju pare za uzinu:):) |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
Milos Bosnjak
New Member
Serbia
281 Posts
Member since 10/02/2009 |
|
gregorbikupil
Junior Member
Slovenia
428 Posts
Member since 13/03/2008 |
Posted - 22/09/2009 : 11:11:29
|
quote: Originally posted by DOMI
Prošle zime sam se na moment zaboravio i poslagao mu sve Miki Mause po brojevima... Bolesno...
To razumijem... i to dobro... |
Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce... |
Edited by - gregorbikupil on 22/09/2009 12:40:26 |
|
|
gregorbikupil
Junior Member
Slovenia
428 Posts
Member since 13/03/2008 |
Posted - 22/09/2009 : 12:55:42
|
Bili smo na moru - na Rabu - znao sam i koje godine je to bilo ali sad se ne mogu sjetit... Jako davno... Duga je bila šetnja uz obalu od našeg doma do grada - svako vece - i evo, prolazimo pored prvog kioska - Teks - Strela Mah-Shai...
Otac mi ga kupio - ali onda... setnja do grada, pa nisam mogao citat. Šetnja nazad - pa nisam mogao citat... a kad smo se vratili - SPAVANJE ... i nisam mogao citat...
Grozno.
Ta me je prica izludila, jer se završila u sledecem broju, procitao sam je - pa 20 puti - nastavak sam dobio tek na stare godine. Normalno, navukao sam se na Teksa... i stripove...
Volio mi je i otac stripove, posjedovao je prvih par brojeva superstrip biblioteke (koje sam ja mudronja kasnije promjenio za Zagore... i Tekse), sjajnu zbirku Crtanih romana i Laleta - te sam kasnije dobio od njega, ali sacuvati ih nisam uspio. Jednostavno su nestali...
Ali - tu strelu Mah-Shai još imam! |
Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 22/09/2009 : 16:48:10
|
Tesko je to reci, ali prvi strip kojeg se secam da sam svesno kupio na koisku bio je Mikijev zabavnik. Prvi kojeg se secam a da nije Dizni je "Snezni sokolovi" kojeg sam dobio od nekoga na citanje, i tad sam se bukvalno zaljubio u ovu vrstu stripova, posebno Zagora |
|
|
drakulloni
Senior Member
1317 Posts
Member since 25/09/2009 |
|
dombac
Starting Member
28 Posts
Member since 17/11/2008 |
Posted - 07/10/2009 : 12:39:02
|
Prvi strip koji sam kupio je Alan Ford - Sad ga ima, sad ga nema, mislim da je bilo krajem 1993, znaci imao sam 9 godina. Taj primjerak sam izgubio ali imam ga u boljem izdanju. |
|
|
milkywaymanser
Junior Member
Serbia
457 Posts
Member since 22/04/2003 |
Posted - 07/10/2009 : 14:52:20
|
Sredinom '83. sestre od strica su mi pozajmile nekoliko Zagora. Bila je prica sa vampirom i vatreno oko. Par dana kasnije su mi dale poslednji nastavak vatrene lobanje, pa drugi deo i na kraju prvi. Imao sam srecu da te prve procitane epizode budu odlicne. Prvi strip koji sam kupio od svojih para bio je Romanticna ledi, pare sam dao jednoj od sestara. Prvi strip koji sam licno kupio bio je Iscezli garnizon... od tad je proslo 25 godina, a ja pamet nisam dobio |
|
|
Krejzer
Starting Member
Serbia
3 Posts
Member since 04/10/2009 |
Posted - 07/10/2009 : 16:42:57
|
Sa tri godine dobio(i unistio) prvi strip koji je bio Almanah il nesto slicno...sa cetiri prvi Zagor strip kog se ne secam al i Zagor album koji jos uvek imam.Ko klinac sam uglavnom kupovao Zagora mada sam imao i solidan broj Komandanta Marka koje mi je majka kupovala jer joj je bio omiljeni junak.Posle toga na red je dosla vecina Bonelli junaka a zatim i Druna koju ,sa deset godina, i nisam najasnije shvatio :):):) |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 29/12/2010 : 13:02:45
|
Strah nad rijekom, mislim da je broj 30 i neki od Slobodne Dalmacije (ne da mi se provjeravat). Uzeo od strica. |
Trljam ruke. |
|
|
Topic |
|