Author |
Topic |
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 27/09/2009 : 16:06:16
|
ej, ginko, ovo sa nikad robom je genijalno, hvala nikad nisam dobio ovako iscrpne informacije još ceš mi šta objasniti, zar ne? a ja mislio, da imam samo jedan jedincati a4 format:(
da li znaš koliko je bilo cirilicnih i makedonskih ako slucajno znaš kuriri dolaze posle broja 802? mamice, pa zar nisu poceli oko 600+
moram doc u svoju riznicu i pocet kopati:) |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
|
|
ginko
New Member
Croatia
114 Posts
Member since 23/09/2004 |
Posted - 27/09/2009 : 16:41:46
|
quote: Originally posted by sigismundus
ej, ginko, ovo sa nikad robom je genijalno, hvala nikad nisam dobio ovako iscrpne informacije još ceš mi šta objasniti, zar ne? a ja mislio, da imam samo jedan jedincati a4 format:(
da li znaš koliko je bilo cirilicnih i makedonskih ako slucajno znaš kuriri dolaze posle broja 802? mamice, pa zar nisu poceli oko 600+
moram doc u svoju riznicu i pocet kopati:)
Edicija Nikad Robom je teža za slaganje baš kao i Lale jer su izlazili malo redovni brojevi,pa pokoji vanredni. Lale ediciju sam skenirao i napravio kompletan spisak po brojevima sa vremenima izlaska(naravno na kojima je to pisalo) i dao Marku na pregled. Nikad Robom sa svim tim vanrednim brojevima(MIRKO I SLAVKO KURIRI,KO JE,godišnjaci,debeli 112 str.,vanredni u boji,crtana škola..) ima 802 broja,s time da sam napisao koliko kojih ima.Sa brojem 595 do 642 redovne serije koje spominješ(na njima piše KURIR NIKAD ROBOM) ,dok vanredna MIRKO I SLAVKO KURIRI ima 55 broja. Iako mi toga fali 22 broja ipak polako kad stignem skeniram tu po meni vrlo "tešku" ediciju.Moram napomenuti da su mi prekrasni posteri s motivima bitaka kroz povijest u crtanoj školi. Ako treba,napisat cu i Lale ediciju kompletnu po serijama,jer mnoge buni redovna serija i vanredni brojevi.
|
|
|
ginko
New Member
Croatia
114 Posts
Posted - 27/09/2009 : 16:42:10
|
quote: Originally posted by ginko
moram doc u svoju riznicu i pocet kopati:)
Edicija Nikad Robom je teža za slaganje baš kao i Lale jer su izlazili malo redovni brojevi,pa pokoji vanredni. Lale ediciju sam skenirao i napravio kompletan spisak po brojevima sa vremenima izlaska(naravno na kojima je to pisalo) i dao Marku na pregled. Nikad Robom sa svim tim vanrednim brojevima(MIRKO I SLAVKO KURIRI,KO JE,godišnjaci,debeli 112 str.,vanredni u boji,crtana škola..) ima 802 broja,s time da sam napisao koliko kojih ima.Sa brojem 595 do 642 redovne serije koje spominješ(na njima piše KURIR NIKAD ROBOM) ,dok vanredna MIRKO I SLAVKO KURIRI ima 55 broja. Iako mi toga fali 22 broja ipak polako kad stignem skeniram tu po meni vrlo "tešku" ediciju.Moram napomenuti da su mi prekrasni posteri s motivima bitaka kroz povijest u crtanoj školi. Ako treba,napisat cu i Lale ediciju kompletnu po serijama,jer mnoge buni redovna serija i vanredni brojevi.
Ja skupljam latinicnu verziju,iako imam i neke brojeve na cirilici.
|
Edited by - ginko on 27/09/2009 16:46:49 |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Posted - 27/09/2009 : 21:25:50
|
aha, sad mi je jasnije znaci svega skupa ima 802 broja imam i ja 3-4 ona debela ali ti si izgleda ovde za to baš pravi preuzimam sve podatke od tebe da, crtana škola stripa je super a meni su posebno drage price o akantu od bogicevica svojedobno smo na slovenskom forumu imali i topik u kojim brojevima se piše o istoriji slovenaca zbilja hvala
a što se lale tice, ti samo daj ja doduše mislim, da imam sve, ali nikad se ne zna ovako, po secanju, jer nemam kod sebe, cini mi se, da ima još 34 broja izvanrednih sveski, onih 220/1, šta ja znam, al bi morao proveriti ako iskrsne, da postoji još koji broj, za kojeg ne znam, to bi bilo prekrasno |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Posted - 27/09/2009 : 21:31:10
|
što se tice ovog topika prevazišao je osnovnu namjeru radit cu ga tako dugo, dok ne popišem sve (kolko je to moguce) onda cu to polako sredjivati, abecedom, dodavati cu podatke, jer neke stvari su samo meni i još nekima jasne a verovatno bi trebalo i skenirati neke brojeve zamišljam, da u dalekoj buducnosti napravim svesku, koja bi imala sve što je kod nas izašlo ne samo koliko je brojeva bilo, nego i instant knjižicu ajmo, da postanem kolekcionar pa zapto bih samo ja morao biti ta jebena stranka i mahnito sakupljati te stripice nek najebu i drugi:) |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Posted - 27/09/2009 : 22:00:12
|
da, mnoge buni ljubavni i ojni romancici, koji su umetnutu u redovnu ediciju lale |
|
|
ginko
New Member
Croatia
114 Posts
Posted - 27/09/2009 : 22:26:03
|
Ma sitnica,sa tim edicijama sam duboko povezan.Vecini znalaca je poznato da je tada bilo lakše uvrstiti neke vanredne bojeve,nego pokrenuti novu ediciju. Lale su još teže za objasniti ,ali kad Marko prikaže naslovnice, mnogima ce biti lakše. Dotada
LALE EDICIJA - 529 komada ukupno
REDOVNI - 439 komada ukupno - u tu redovnu ediciju ulaze (imaju obje numeracije) -LJUBAVNI STRIP LALE - 18 brojeva -RATNI STRIP LALE (KANONADA)- 30 brojeva -TARZAN I KORAK (TIK) - 1 do 12
VANREDNE SVESKE - 2 broja VANREDNO IZDANJE ZENIT-LALA (format A4)- 1 broj VANREDNE SVESKE (RIMSKI brojevi) - 36 brojeva EXTRA LALE - 34 broja VANREDAN TARZAN I KORAK(TIK )- brojevi od 13do22 - 10 brojeva LALE SUPER TARZAN - 7 brojeva
|
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Posted - 27/09/2009 : 23:47:42
|
hvala bogu, ovo mi sve klapa samo pitanjce, one dve vanredne sveske su nebojša i doktor doom sa osvetnicima, jeli ? malo veci format, tanki samo mi tarzan i korak ne upali možda imam, možda nemam, majke mi(ti vanredni...)
hvala, puno:)
|
|
|
ginko
New Member
Croatia
114 Posts
Posted - 28/09/2009 : 16:33:02
|
hvala bogu, ovo mi sve klapa samo pitanjce, one dve vanredne sveske su nebojša i doktor doom sa osvetnicima, jeli ? malo veci format, tanki samo mi tarzan i korak ne upali možda imam, možda nemam, majke mi(ti vanredni...)
hvala, puno:)
-Da,213/II je Neustrašivi,a 217/II je dr.Dom sa Osvetnicima.Po meni, jedan od rijetkih ljudi koji znaju jaaako puno o stripovima je Vedran( V.J).Pravi istinski ljubitelj i poznavatelj stripa. |
|
|
C Celtic
Average Member
Serbia
893 Posts
Member since 20/05/2009 |
Posted - 28/09/2009 : 19:07:34
|
Sigismundus i Ginko , vi ste pravi ljudi , dajte nam naslovnice svih Lala , hvala unapred! |
What a long strange trip it's been |
|
|
magirus
Junior Member
Serbia
446 Posts
Member since 30/07/2003 |
|
Sloba
stripovi.com suradnik
Serbia
490 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 29/09/2009 : 02:07:50
|
Kod Nikad Robom jos jedino treba dodati da u seriji Kuriri, prva 22 broja i nisu stripovi, vec pisani romani, sa ilustracijama, a od 23 krece i strip. Ima i par nekih svescica, dnevnika Nikad Robom,album Mirko i Slavko, ali nevazne su za serijal. Takodje ima tu i tamo nekih gresaka i sa numeracijama, recimo sa pocetkom crtane skole broj 195 postoji 2 komada i nisu obelezena razlicito.
Jurice, na koja 4 vanredna mislis? Ona dva iz 1967 od 27. jula i 01. avgusta sto su izasli izmedju brojeva 107 i 108 I, II i Krvavo Svitanje, MG? Jel si njih svrstao u ta 4, ili?
Kod Lala ko vec sakuplja, da se ne zbuni sa Hercom, Kanonadama, iako je Jurica naveo da imaju obe numeracije malo jos preciznije, oni nose i zasebne numeracije od 1 do 18 od 1 do 30, ali i redovne brojeve Lala. Herc pocinje od 302, Kanonada od 304, a Korak od 418.
Osim Tom i Jerry edicije, ja ne znam sta je od posleratnih serijala teze sakupiti od Lala i Nikad Robom, to je potpuni uzas(jedino Mikijev Zabavnik sa svim albumima, slicicama, kalendarima, posterima, dodacima...), ali u tome je kolekcionarska draz, ili bolest, dodje mu na isto
Veliki pozdrav mom prijatelju ZIGI LESKOVSEKU, legendi strip scene |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Posted - 29/09/2009 : 03:03:37
|
ej, sloba, prijatelju moj dragi, baš je fino te vidjeti ovde za par meseci sigurno dolazim u BG, e onda idemo na pivo dugo se nismo videli eh, napisao sam ono o alan fordu, kad su neki govorili, da sam pokupovao sav tiraž, secas se? štos je bio dobar, samo mi je žao da sam zbilja imao samo jedan primjerak, pa ti nisam mogao poslati duplica
budi dobro, a vidimo se sigurno u godini koja dolazi a i ti znaš, gdje je slovenija, hehe |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Posted - 29/09/2009 : 03:24:04
|
vlaadisha, cao
tek sad vidim, da si se i ti trudio sa spiskom ja sam u medjuvremenu uspio sakupit lale, mnoštvo toga imam i po više brojeva a pre više godina poceo sam radit i spisak vec je davno, pa bi morao popuniti rupe ali ipak, ako ti bilo šta pomogne: to je sa sajta svima nama drage nine lovric strip enciklopedija te sam spiskove radio ja, te jamcim da su tacni kad se vratim u svoju riznicu, popunicu te rupe, koje fale i da, lale je, kažu, nastalo od imena urednika napravio covek sam sebi spomenik:)
http://stripovi-comics.com/stripovi/index.php?main_page=product_info&cPath=1_2_16&products_id=197&zenid=74ffacc49f4bb5abd771f9fad7516d1d
http://stripovi-comics.com/stripovi/index.php?main_page=product_info&cPath=1_2_16&products_id=51&zenid=74ffacc49f4bb5abd771f9fad7516d1d
Biblioteka Lale - vanredne sveske
1.junaci sportskih arena, ivica bednjanec 2 Tarzan i Dalila,crtac; John Celard,kaisevi 7819-7892 ili od 18. avgusta do 10. novembra 1964 3.tom randal, lekar na divjem zapadu,ivica bednjanec 4.tarzan protiv veselog rodžera,celardo 5.pet sekundi života, vojni 6.9-0-1, vojni 7.sukob sa neprijateljem, vojni 8.poslednji torpedo, vojni 9.tarzan otkriva zlocince, celardo 10.viva meksiko,ivica bednjanec 11.neustrašivi kevin(kevin the bold)27pp -megdan(5pp)kraljevic marko,ivica bednjanec 12.Lale biblioteka van -bekstvo sa planete varl( 22pp),neukrotiva snaga( 6pp) ivica bednjanec 13.bitka u apackom klancu(džim bridžer) 14.izvidnik(džim bridžer)(28pp) 15.laredo, bob schoenke 16.stubicka avet,ivica bednjanec 17.sablast nad medvedgradom,ivica bednjanec 18.tarzan u pustoj areni,celardo(20pp) -red rajder(12pp) 19.tarzan i zloglasni fon kraup(15pp) -wild bill hickok(16pp),russ winterbothsm/ralph lane 20.zlatni sombrero(30pp),ivica bednjanec 21.tarzan u borbi za opstanak,celardo 22.manuela,ivica bednjanec 23.tarzan i skriveni neprijatelj,celardo 24.žedj,ivica bednjanec 25.tarzan pobedjuje,celardo -partizanska snalažljivost(7pp) 26.dorados pance vile,ivica bednjanec 27.tarzan na putu ka cilju,celardo 28.bekstvo iz pakla,vojni 29.fiesta,ivica bednjanec 30.tarzan spasava decu,celardo 31.pobuna vješanih, ivica bednjanec 32.laredo,nevino optužen, bob schoenke 33.tarzan, naucnik i varalica(25pp)celardo -veliki lovac(6pp)dragoš jovanovic pera 34.laredo kroket,odmetnik spasilac,bob schoenke 35.tarzan rešava zagonetku,celardo -reprint:zenit#1- 36.laredo kroket(22pp)bob schoenke -toncek(8pp)
|
|
|
ginko
New Member
Croatia
114 Posts
Posted - 29/09/2009 : 18:15:20
|
Bok Slobodane,dugo se nismo culi ! Nisam htio toliko duboko uci u to,bitno je da smo odredili tocan broj.Od tih dodatnih serija Kuriri su najviše mijenjali svoj sadržaj,a i naslov,ali ajmo i to odraditi,pa me možeš ispraviti,jer neki brojevi mi fale. KURIRI( 1-55 broja ) 1 do 6,17 -MIRKO I SLAVKO KURIRI -pisani romani sa ilustracijama 7 do 16,18-MIRKO I SLAVKO KURIRI -pisani romani ilustracijama plus 4 do 6 strana stripa 19 do 24 MIRKO I SLAVKO KURIRI - pisani romani sa ilustracijama do 32 strane,ostalih 32 strane strip Od 25 do 34 broja imamo strip podijeljen napola sa po 32 strane - sa prve strane naslovnica,broj i MIRKO I SLAVKO KURIRI - sa zadnje naslovnica,i STRIP ZABAVA KURIRI od 25 do 28 broja MIRKO I SLAVKO KURIRI -pisani romani sa ilustracijama do 32 strane STRIP ZABAVA KURIRI - 32 strane stripa 29 i 30 broj -MIRKO I SLAVKO KURIRI - 32 strane stripa-pisani romani sa ilustracijama do 16 strane,strip do 32 strane -STRIP ZABAVA KURIRI - 32 strane stripa od 31 do 34 broja -MIRKO I SLAVKO KURIRI- 32 strane stripa -STRIP ZABAVA KURIRI - 32 strane stripa Od 35 broja do 53 broja zove se Revija domacih stripova KURIRI. U sredini posteri strip crtaca i autora.(od 35 do 45 broja ) Broj 54 i 55 zove se REVIJA DOMACEG STRIPA KURIRI. Eto,napokon je i to gotovo.!
quote: Originally posted by Sloba
Kod Nikad Robom jos jedino treba dodati da u seriji Kuriri, prva 22 broja i nisu stripovi, vec pisani romani, sa ilustracijama, a od 23 krece i strip. Ima i par nekih svescica, dnevnika Nikad Robom,album Mirko i Slavko, ali nevazne su za serijal. Takodje ima tu i tamo nekih gresaka i sa numeracijama, recimo sa pocetkom crtane skole broj 195 postoji 2 komada i nisu obelezena razlicito.
Jurice, na koja 4 vanredna mislis? Ona dva iz 1967 od 27. jula i 01. avgusta sto su izasli izmedju brojeva 107 i 108 I, II i Krvavo Svitanje, MG? Jel si njih svrstao u ta 4, ili?
Kod Lala ko vec sakuplja, da se ne zbuni sa Hercom, Kanonadama, iako je Jurica naveo da imaju obe numeracije malo jos preciznije, oni nose i zasebne numeracije od 1 do 18 od 1 do 30, ali i redovne brojeve Lala. Herc pocinje od 302, Kanonada od 304, a Korak od 418.
Osim Tom i Jerry edicije, ja ne znam sta je od posleratnih serijala teze sakupiti od Lala i Nikad Robom, to je potpuni uzas(jedino Mikijev Zabavnik sa svim albumima, slicicama, kalendarima, posterima, dodacima...), ali u tome je kolekcionarska draz, ili bolest, dodje mu na isto
Veliki pozdrav mom prijatelju ZIGI LESKOVSEKU, legendi strip scene
|
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
|
ginko
New Member
Croatia
114 Posts
Posted - 29/09/2009 : 20:40:00
|
-Kod CRTANE ŠKOLE ne vidim neki problem ,po datumima se podudara, a i svaki strip s unutarnje strane ima naslov sljedeceg stripa. Broj 195 REDOVNI Nikad robom je dimenzije 170x125mm ,a takvi su svi brojevi sve do 378 Broj 195 CRTANA ŠKOLA ima dimenziju 205x145mm,ostali su isti i kod prvih 9,a i ostalih 1 do 30 Oba stripa su izašla 4.aprila 1969.
Takodje ima tu i tamo nekih gresaka i sa numeracijama, recimo sa pocetkom crtane skole broj 195 postoji 2 komada i nisu obelezena razlicito.
Jurice, na koja 4 vanredna mislis? Ona dva iz 1967 od 27. jula i 01. avgusta sto su izasli izmedju brojeva 107 i 108 I, II i Krvavo Svitanje, MG? Jel si njih svrstao u ta 4, ili? ___________________________________________________________________
- Što se tice Lala najbolje je pricekati da Marko stavi naslovnice koje sam skenirao,iako sam dao i kompletan spisak ,to je bila zezancija cca 3-4 tjedna.
|
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17014 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 03/10/2009 : 08:37:52
|
Trebalo bi u ovaj spisak dodat i Zlatno doba stripa, jedno izdanje ima tri broja i sad je izašlo ponovno izdanje drugog prošireno novim stripovima, a u drugom izdanju su reprinti starih domacih stripova.
Mikijev Zabavnik - 1271 broj (cirilicni) |
|
|
Topic |
|
|
|