Beta-AFP Aukcijska prodaja 244 crteza Enkija Bilala,jednog od najcenjenijih evropskih majstora stripa,donijela je 930.000 eura,saopstila je kuca "Artcurial". To je bio prvi put da neki autor stripa prodaje sve originalne crteze za svoj poslednji album,samo nekoliko mjeseci poslije njegovog objavljivanja.Na subotnjoj aukciji u Parizu neki od najljepsih crteza prodati su za vise od 15.000 eura,a rekord je postigao crtez sa korice albuma "Animal'z" koji je nasao kupca za 36.500 eura(???). Album "Animal'z" je ekolosko-fantasticna prica ciji su junaci prezivjeli poslije planetarne katastrofe prouzrokovane klimatskim poremecajem.
joooj koje pare puuu...interesuje me kako se to prodavalo, po vinjeti ili po cijeloj stranici jer sam jednom vidio na video klipu da Bilal crta/ilustrira stranice na drugaciji nacin,..on ti uzme neke plocice [ne znam je li to nekakva drvena plocica] raznih dimenzizja [neke su i po A4 velicine, znaci neke vinjete su te velicine] nacrta jednu po jednu i onda sklapa stranicu u kompjuteru...