forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 12. medunarodni festival stripa CRŠ
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

veber
Senior Member

1124 Posts

Member since 18/09/2002

Posted - 09/11/2009 : 19:56:08  Show Profile Show Extended Profile  Send veber a Private Message
slike slijede uskoro,kad sve poriješavam.
zahvaljujem se svima koji su nas posijetili.
i da, klinac s auticem na promociji fanzina stripos je bio legendaran :))
te slike su za povijest :)

burza stripa je završila ranije u nedjelju al na to nismo mogli utjecati.
pozdrav,
s.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/11/2009 : 11:20:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Nisam posjetio baš sve sadržaje na CRš-u, no ono što sam vidio bilo je dobro. Smiljanicevo odgledao nakratko... Kordejevo izlaganje s onim "Francuzom" je bilo zaista informativno. Još da je bio Pecau pa da smo zaokružili i sa scenaristom. Oni starceki koji su se nostalgicno sjecali starih stripovskih vremena su bili baš simpa...

I još u nedjelju odgledao predstavljanje Fibre i Maus (polovicno), prije nego sam se izgubio... ufatila me neka prehladica.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 10/11/2009 : 12:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Nisam posjetio baš sve sadržaje na CRš-u, no ono što sam vidio bilo je dobro. Smiljanicevo odgledao nakratko... Kordejevo izlaganje s onim "Francuzom" je bilo zaista informativno. Još da je bio Pecau pa da smo zaokružili i sa scenaristom. Oni starceki koji su se nostalgicno sjecali starih stripovskih vremena su bili baš simpa...

I još u nedjelju odgledao predstavljanje Fibre i Maus (polovicno), prije nego sam se izgubio... ufatila me neka prehladica.

Da nije možda zbog alkoholnih para?!
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
592 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 10/11/2009 : 15:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
quote:
Originally posted by veber

slike slijede uskoro,kad sve poriješavam.
zahvaljujem se svima koji su nas posijetili.
i da, klinac s auticem na promociji fanzina stripos je bio legendaran :))
te slike su za povijest :)

burza stripa je završila ranije u nedjelju al na to nismo mogli utjecati.
pozdrav,
s.

Svatko ima svoje mišljenje, no smatram da je krajnje jadno bilo što je tom djetetu dopušteno takvo što. OK, možda je nekome to na promociji fanzina bilo simpaticno(iako mislim da nikako ne može biti pristojno ometati nekoga tko pokušava prezentirati nešto u onakvih uvjetima, ne racunavši klinca), no tijekom Kordejeva izlaganja kada se mali derao "Mama, mama" jer mu je bilo dosadno, a ista mu dala autice da se s njima zajebava i pravi buku dok je autor izlagao i pokušavao se praviti da to ne vidi... I tako petnaestak minuta.
Da stvar bude bolja, racunao sam da se takvo ponašanje tolerira jer je u pitanju Kordejev sin ili sl.koji nije imao gdje dok mu tata prica. Zato nisam reagirao. Jednostavno sam prekasno skužio da mali nije Kordej i trpio bezveze, a nije se znalo ometaju li program više klinac, neka "gospoda" kraj otvorenih vrata koja su glaaaaasno pricala ili gundanje i negodovanje publike jer ne mogu cuti ono što su cuti došli.
Dijete nije krivo(razmaženo jest, to se vidi), ali kako se može dopustiti takvo što?!
Nemam vlastitu djecu, no dobro ih poznajem. To su ljudi. Samo manji i nešto slobodniji. Ali maštom. Oni koji govore da je onakvo ometanje dopušteno djeci jer su djeca, smatram da stvaraju alibi za svoj propust.
Da se vratimo na glavno, nikada se necu više razocaravati CRŠ-om jer niti ne ocekujem dobru organizaciju. Ovo što sam komentirao gore, samo je jedan sitni pokazatelj, a spomenuli ste sami i ranije zatvaranje, i druge stvari. Neke cak idu do groteske. Zar stripaši iz Osijeka nisu imali pravo na stolice i stolic? Trebali su ih sami ponijeti? Da ste spomenuli, oni bi to i napravili.
Sve je to tako površno, preocito. Gdje je glazba? Dovoljno pozadinska, ne mora treštati. Gdje je ugodaj, atmosfera?
Ja cu uvijek dolaziti jer volim miris papira i te ljude, tako misle mnogi.
Spomenut cu još kako se nisam mogao oteti dojmu da je autor Sofie, Rexa i Kuge jedva cekao da sve prode. Bio je korektan, uzimam u obzir da je povucen, no stekao se dojam da je tu preko klinca (predavanje, potpisivanje). Kakvi su vaši dojmovi? Ne kažem da je on kriv,no sve je nekako mirisalo na neko neslaganje s hrvatskim stripom, možda odredenim ljudima... I da, ljuuuuuudi, prije nego se zapocnu postavljati pitanja autorima, kaže se uvodna rijec (prava, ne natuknica) ili to obavi autor.
Iskreno, zanemarivši malen prostor, promocija Mausa je bila lijepa(za to sigurno nisu zaslužni organizatori). Stvar je u pristupu, elokvenciji i poznavanju stripa. Nepatvoreno, iskreno (za žene možda i preiskreno :) ), spontano.
Živjeli!

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 10/11/2009 18:54:55
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 10/11/2009 : 16:10:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message
quote:
Spomenut cu još kako se nisam mogao oteti dojmu da je autor Sofie, Rexa i Kuge jedva cekao da sve prode. Bio je korektan, uzimam u obzir da je povucen, no stekao se dojam da je tu preko klinca (predavanje, potpisivanje). Kakvi su vaši dojmovi? Ne kažem da je on kriv,no sve je nekako mirisalo na neko neslaganje s hrvatskim stripom, možda odredenim ljudima... I da, ljuuuuuudi, prije nego se zapocnu postavljati pitanja autorima, kaže se uvodna rijec (prava, ne natuknica) ili to obavi autor.

Ne znam jesi bio na Smiljanicevu panelu, ali je tamo BOC zajedno s autorom obavio sjajan posao s uvodnom rijeci i svim ostalim (da ne pominjem odlican intervju u katalogu festivala). Zaista nisam bio na dosta dešavanja, ali ono što sam bio, dojmovi se apsolutno poklapaju s tvojim.
No ja otpocetka nisam ocekivao ništa bolje.
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
592 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 10/11/2009 : 16:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
I da, ne želim da se misli kako volim bez razloga kritizirati organizaciju jer ima puno razloga, a ove kritike treba shvatiti kao sugestije,a ne kao osobni napad na organizatore. I dodajem konkretnu ponudu u vezi savjeta, planiranja i svega ostaloga vezanoga za iduce CRŠ-ove. I mislim da ima nas još dosta koji bismo znali doprinijeti poboljšanju. Ja kada nešto ne znam, pitam. Neke stvari nisu skupe ili ne koštaju, a itekako poboljšavaju opci dojam. Dakle, ne prazne rijeci, nego znam što bi i mislim da znam na koji nacin bi bilo bolje.

Humbert Coe
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/11/2009 : 20:25:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da, ono s malim je bilo malkice bezobrazno prema stripOS izlagacu... I kad je Kordej pricao. Kako je Humbert rekao, nije dijete krivo (što ono zna), ali neko je mogao mamu zamoliti (redari, organizatori) nek se malo zabavlja s malim, ili ode dole stripove kupovati.

Nešto slikica s gostima.

Monsieur Kordej s kolegom...

Dobitnik Mauroviceve nagrade, Mladen Bjažic...

Nego, Udruga za popularizaciju hrvatskog stripa Art 9? Otkad postoje i gdje su bili dosad? Cudno mi je što do danas uopce nisam cuo za njih. Sajt naveden u katalogu niti ne postoji...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 10/11/2009 23:39:52
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
592 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 11/11/2009 : 01:37:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message
Zgodno je ispala ova fotografija, slika je legla na ramena kao glava. :) (To je draga gadala.)

G. Danijel Žeželj rukama slikovitije pokušava objasniti ("Kako da vam vec objasnim, nisam za HC, armirano betonske korice te bojenje mojih stripova!"

"Koliko cesto ce Maus izlaziti, još nismo sigurni! Barem jednom mjesecno, a za kolekcionare ce biti i edicija u boji" :)

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 11/11/2009 06:57:49
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 11/11/2009 : 12:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message
Meni je sve bilo super ,pogotovo onaj mali s auticem.Upoznao sam mu roditelje,stojali su na promociji a dijete im se lijepo igralo.Cak je jedan debeljuškast momak htio zvati policiju zbog roditelja ali sam ga odgovorio od super lude ideje.I da izjavim nešto pametno,da se mene pita djecu bih slao tek od 10 godina u školu jer im je do škole sve lijepo što imaju u životu,kasnije samo muka.U prvom razredu s 7 godina torba od 10 kg na leda,to je kao da mi odrasli svaki dan vucemo vrecu cementa na grbi.Druga stvar koju bih ucinio je da bi zabranio nogomet u Hrvatskoj.Teški debilizam,trce za loptom kao idioti a kuci idu s najboljim bmw-om i s nekom misicom,dok bi mi trebali navijati i ponekad se potuci za boje kluba,smatram da nas prave budalama.Shvatio sam to u 37-oj.

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 11/11/2009 : 12:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message
quote:
Originally posted by dcarapo2

Meni je sve bilo super ,pogotovo onaj mali s auticem.Upoznao sam mu roditelje,stojali su na promociji a dijete im se lijepo igralo.Cak je jedan debeljuškast momak htio zvati policiju zbog roditelja ali sam ga odgovorio od super lude ideje.I da izjavim nešto pametno,da se mene pita djecu bih slao tek od 10 godina u školu jer im je do škole sve lijepo što imaju u životu,kasnije samo muka.U prvom razredu s 7 godina torba od 10 kg na leda,to je kao da mi odrasli svaki dan vucemo vrecu cementa na grbi.Druga stvar koju bih ucinio je da bi zabranio nogomet u Hrvatskoj.Teški debilizam,trce za loptom kao idioti a kuci idu s najboljim bmw-om i s nekom misicom,dok bi mi trebali navijati i ponekad se potuci za boje kluba,smatram da nas prave budalama.Shvatio sam to u 37-oj.

I to na CRŠ-u
Go to Top of Page

BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts

Member since 01/12/2002

Posted - 11/11/2009 : 17:55:09  Show Profile Show Extended Profile  Send BOC a Private Message
quote:
Originally posted by dcarapo2

potpisujem sve!

btw. emire, hvala na pohvalama vezano uz smiljanicevu prezentaciju, ali meni ide tek manji dio zasluga, naime covjek je vrlo zahvalan i susretljiv sugovornik, cini mi se da je bio željan druženja s fanovima i zapravo ugodno iznenaden brojem ljudi koji ga je došao slušati... mislim da on ponekad podcjenjuje svoju publiku. meni je jako drago što je došao na crš jer sam njegove stripove otkrio tek nedavno i odmah su me osvojili, ako ih pronadete, svakako ih citajte, posebno 1991 i 1943. i ovi aktualni meksikaneri su odlicni, njih se moglo kupiti na crš-u, ostavio covjek nekoliko komada. ja jedva cekam treci album.

i am the tide the rise and the fall the reality soldier the laugh child one of the many the flame child
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000