Author |
Topic  |
|
The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 23/09/2009 : 08:25:34
|
Lako je biti pametan sa perspektivom od 20 do 50 godina unazad i vidjeti što je onda bilo dobro.
Ono što me ovdje zanima su stripovi i autori koji trenutno izlaze i objavljuju, a koji ce u buducnosti imati kultni status.
Recimo:
Urasawa, živ, objavljuje, sve što napravi zlata vrijedi.
All Star Superman - Grant Morrison - sada i "Batman i Robin", covjek kontinuirano proizvodi buduce klasike.
Možda tu cak i spada Brubakerov Criminal.
Imamo cak i domaceg konja, tj. medvjeda za trku, Macanovog Sergeja.
Zanimljivo, od Francuza mi niko ne pada na pamet, JVH je vec u godinama, a ostali?
Italija i Španjolska su mrtve, ili nisu?
Discuss!
|
www.stripgen.com |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/09/2009 : 10:50:12
|
U Italiji Gipi, definitivno. Slazem se za Criminal i Urasawu. Dodao bih i Mazzucchellija za Ameriku. Od francuza se kao logican izbor namecu Larcenet i Trondheim.
|
Trouble will find me |
 |
|
Misko iz Darwooda
New Member

171 Posts
Member since 26/02/2007 |
|
Hajo
Senior Member

1910 Posts
Member since 26/12/2008 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 23/09/2009 : 14:42:22
|
Sumnjam da ce od marvelovih aktuelnih EVENTOVA ista ostati kao nešto što treba pamtiti kroz 20-30 ili koliko vec godina, ali Ultimate serijal definitivno ima svoje adute. Možda ce Ultimatesi 1 i 2 vol. ostati kao klasici, meni su oni fenomenalna stvar koju ce definitivno moci da citaju novi fanovi i za toliko godina. |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 23/09/2009 : 17:24:12
|
quote: Originally posted by Markos
U Italiji Gipi, definitivno. Slazem se za Criminal i Urasawu. Dodao bih i Mazzucchellija za Ameriku. Od francuza se kao logican izbor namecu Larcenet i Trondheim.
Oces li ti objavljivati Garage Band od Gipija i kada ili da se nabavlja ono americko izdanje? Strip je fenomenalan... |
|
 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 23/09/2009 : 17:38:28
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
quote: Originally posted by Markos
Oces li ti objavljivati Garage Band od Gipija i kada ili da se nabavlja ono americko izdanje? Strip je fenomenalan...
Da, pa najavljen je u Fibrinom planu za iducu godinu |
Trouble will find me |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/09/2009 : 17:41:17
|
quote: Originally posted by kasper
Navijam za Petra Pana, Plast i Ocnjake, Svagdanju borbu, Sambrove...
U potrazi za PP i Sambrovi su vec odavno kult.
------------------------
tesko reci ko ce sutra legenda biti a da to danas vec nije. Dosta autora sto danas objavljuju imaju vec kultni status. Sto se tice skroz novih, sta ja znam... |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Skappy
New Member

229 Posts
Member since 07/09/2008 |
Posted - 24/09/2009 : 02:53:25
|
Definitivno Dan Abnett and Andy Lanning, (iliti 'Stormovski DnA). Njihove price su pune optimisticki nihilisticke atmosfere, nekako prijatne melanholije i tako ljudskih, toplih i razradjenih likova da mi njihov rad na maltene svakom serijalu deluje kao "definitivan", u zadnje vreme.
Njihov sadasnji Authority je predivan. |
http://theauthority.ws/ |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1719 Posts
Member since 25/09/2007 |
Posted - 24/09/2009 : 07:50:57
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
Urasawa, živ, objavljuje, sve što napravi zlata vrijedi.
Pa sad... Srce me boli, ali moram da kažem da mi Billy Bat nije ni blizu bilo cega što je do sada uradio. Ali, cekamo - sigurno postoji neka big picture koja ce malo da popravi utisak.
Inace, ajmo da dodamo malo o Kanadane: Bryan Lee O'Malley - Scott Pilgrim.
100 Bullets je mogao da postane klasik da Azzarello nije toliko ukakio kraj.
Postoje i toliko "malih" stripova koji su po meni, ako ne istinska remek dela, onda nešto što ne bi trebalo propustiti, ali verovatno nikad nece postati klasici: Laika, Three Shadows, Too Cool To Be Forgotten, Berlin, Birth of a Nation...; i par mangi: Saint Young Men, Yokohama Kaidashi Kikou, Bakuman... |
Dosta je bilo praštanja! |
 |
|
|
Topic  |
|