forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Hej Gand
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 24/09/2009 : 01:52:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
Vidim da ima forumaša koji vole glazbu.
Malo sam surfao po oglasniku na glazbeni-forum.com i naišao na tvoj oglas (slican nick, isti avatar ).

Ono je prekrasan instrument što prodaješ... ja bih se teška srca odlucio na takvo što...

Inace ja amaterski pomalo sviruckam i imam Mex Strata...

Moje aukcije u prodaji

Edited by - DKoor on 24/09/2009 01:53:14

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11447 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 24/09/2009 : 02:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message
Mmm, lip bass, šta je je!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 24/09/2009 : 12:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
Gande može jedan savjet. Volio bih znati odsvirati poneku pjesmu na gitari ali problem mi je što ne mogu prstima uhvatiti akorde s tri polja (eto konkretno C-dur). Zanima me postoji li neka sprava za vježbu koja bi mi malo "rastegnula" prste?

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/09/2009 : 13:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
hihihihihi, evo i ja se pridruzujem ovom pitanju

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4779 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 24/09/2009 : 13:11:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
hehe, imam par predloga, ali ne bih da posle dobijam batine za dzabe...
Moj brat intenzivno svira gitaru, i non-stop ga vidjam sa nekom spravicom koju pritiska. Mozda je to to?

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 24/09/2009 : 13:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by Gand

quote:
Originally posted by hello

Gande može jedan savjet. Volio bih znati odsvirati poneku pjesmu na gitari ali problem mi je što ne mogu prstima uhvatiti akorde s tri polja (eto konkretno C-dur). Zanima me postoji li neka sprava za vježbu koja bi mi malo "rastegnula" prste?

Najbolja vjezba za sviranje gitare jest sviranje gitare.

U tome je i problem što ne mogu svirati gitaru jer ne mogu uhvatiti akord.

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 24/09/2009 : 14:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:

quote:

quote:

Tu ti može samo puno vježbe pomoci... moraš to voljeti, i onda ide.
Jednom kad nauciš, i nakon 10 godina ne sviranja sjetit ceš se i moci ceš izvesti uz malo vježbe.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 24/09/2009 : 14:22:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by DKoor

quote:

quote:

quote:

Tu ti može samo puno vježbe pomoci... moraš to voljeti, i onda ide.
Jednom kad nauciš, i nakon 10 godina ne sviranja sjetit ceš se i moci ceš izvesti uz malo vježbe.

Ma sve ja to znam, bez vježbe se ništa ne može. Ali mene zanima da li postoji koja pomocna sprava koja ipak malo ubrza taj proces. Meni su prsti jako neelasticni i u usporedbi s nekim drugim imam premalen raspon, dakle problem je znaci i u gradi. Recimo ja ne mogu prstima napravit onaj pozdrav romulanaca "živi dugo i bericetno " dok vecina ljudi može. Znaci pitanje je postoji li ili ne postoji neka takva spravica i gdje se može i po kojoj cijeni nabaviti?

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 24/09/2009 : 14:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:

quote:

Vidim da ima forumaša koji vole glazbu.
Malo sam surfao po oglasniku na glazbeni-forum.com i naišao na tvoj oglas (slican nick, isti avatar ).

Ehej! , koji ti je nick na tom forumu?
Isto DKoor.

quote:
quote:
Ono je prekrasan instrument što prodaješ... ja bih se teška srca odlucio na takvo što...

Fender Precision iz '74, kultni bass, kod mene je od '87. Na njemu su ti svirali (i snimali) od Leta, Parafa, Grada, Laufera… nema tko nije.

Evo jedna fotka iz "akcije"
http://www.imagesforme.com/out.php/i182120_kizodim.jpg

Iako sam svjestan da nikad necu imati nista ni slicno tome, prezalio sam sve sentimente i odlucio ga dati dalje. Par je razloga...

Presao sam na 5 zica i ne mislim se vracati na 4; odlucio sam otici na moderniji sound; tezak je u pi*du materinu a s godinama je i sve tezi ; za dobijenih 10.000 kn mogu uzeti jos jedan backup bass, i s ostatkom novca kupovati stripove iduce tri godine...

Inace, Fendera sam zamjenio Ibanezovom BTB serijom:
http://www.imagesforme.com/out.php/i202917_precbtb.jpg

u planu je jos kupovina Ibaneza SR
http://www.ibanez.co.jp/products/images/eb2009/SR705_TK_1M_01.gif
Wow! Zbilja dobri basovi...

quote:
quote:
Inace ja amaterski pomalo sviruckam i imam Mex Strata...

Sto se solo gitara tice, ja ti s tim nemam nikakva iskustva, ali sto se bassa, tice, Mex Fender, pogotovo Jazz Bass, ako je Deluxe izvedba, po nicem ne zaostaje za USA serijama.
Kako je netko rekao; Fenderove gitare u Meksiku rade Meksikanci, a u USA Meksikanci bez putovnice.

Hehehe... ima u tome dosta istine, evo imam ovog crno-bijelog strata niti godinu dana a vec mi je prirastao srcu, dobra je gitara. Kad bi stavio još lace sensore na njega umjesto stock pickupa gdje bi mu bio kraj.

Inace... jednog dana;

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/09/2009 : 15:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
vulkanci kazu "zivi dugo i bericetno"

nego....apropo gradje, citao sam knjigu o uvodu u gitaru, bla, bla....elem, pisac kaze da nema nikakve veze kakvi su ti prsti navodivsi primer velikog Segovije i njegovih "cevapa" i da ga ta sitnica nimalo nije omelao na putu ka vrhu

Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 24/09/2009 : 20:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

vulkanci kazu "zivi dugo i bericetno"

nego....apropo gradje, citao sam knjigu o uvodu u gitaru, bla, bla....elem, pisac kaze da nema nikakve veze kakvi su ti prsti navodivsi primer velikog Segovije i njegovih "cevapa" i da ga ta sitnica nimalo nije omelao na putu ka vrhu

Hehe to je istina. Kad se samo sjetim kolike sam sate proveo svirajuci dok sam bio mladi to nije bilo normalno.
Nažalost dugogodišnja stanka je uzela danak... ali polako ali sigurno se vracam u formu.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29448 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/09/2009 : 20:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Hello, probaj namjestiti prste na c-dur i stalno ponavljati: c-dur - a-mol. Vjerujem da ce ti to pomoci. Ali cudi me, jer C-dur je dosta lagan akord, obicno pocetnici imaju problema s F-durom i bareima...

Trouble will find me
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 24/09/2009 : 21:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Hello, probaj namjestiti prste na c-dur i stalno ponavljati: c-dur - a-mol. Vjerujem da ce ti to pomoci. Ali cudi me, jer C-dur je dosta lagan akord, obicno pocetnici imaju problema s F-durom i bareima...

Ne mogu vjerovat da znaš i svirati. Svaka cast. E sad vidiš koji je moj problem, ja ne mogu izvesti ni C-dur kako treba, a kako bi onda sve ostalo :) ali rekao sam si da cu uspjeti nauciti odsvirati barem jednu pjesmu pa makar potrajalo i do penzije.

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

kreso_stanic
Senior Member

Croatia
1504 Posts

Member since 18/12/2002

Posted - 24/09/2009 : 21:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send kreso_stanic a Private Message
quote:

Marko u svaštari?? Svašta...
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 24/09/2009 : 22:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:

quote:

Ej Gande, ova je dobra

Evo i moje stare-bez elektrike, ali više za sakupljanje praha, nego za svirku.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 24/09/2009 22:10:29
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29448 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/09/2009 : 22:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

quote:

Ne mogu vjerovat da znaš i svirati. Svaka cast. E sad vidiš koji je moj problem, ja ne mogu izvesti ni C-dur kako treba, a kako bi onda sve ostalo :) ali rekao sam si da cu uspjeti nauciti odsvirati barem jednu pjesmu pa makar potrajalo i do penzije.

Ma sitno nesto, za gust. Ali tko ce vise naci vremena:)
http://www.youtube.com/watch?v=J6irtOnR6eI

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29448 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/09/2009 : 22:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:
Originally posted by kreso_stanic

quote:

Marko u svaštari?? Svašta...

Ja sam Gandov fan, pa...:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29448 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/09/2009 : 22:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Al nije mi jasno kako ne mozes uhvatiti C dur. Pa prakticno cim stavis ruku na vrat gitare, imas C dur.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 24/09/2009 : 22:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
A joooj... sad odem na oglase malo pretražujem i naletim na;
http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showproduct.php/product/16398/cat/80

Ova gitara mi je uz Strata isto tiha patnja... i to tocno u boji kakva je na slici. Strašno, raskucit cu se zbog ovih stvari...

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 24/09/2009 : 22:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
quote:

quote:

quote:

Ti sviraš u tom bendu s youtube linka?
Vrlo lijepo to zvuci, topli ženski vokal...

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29448 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/09/2009 : 22:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
quote:

Ti sviraš u tom bendu s youtube linka?
Vrlo lijepo to zvuci, topli ženski vokal...
[/quote]
Da, nije loše, pogotovo kad uzmeš u obzir da je to amaterski crkveni bend:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 24/09/2009 : 22:31:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Uf, dobar "štiklc", dobri ste.
Meni jedna boljih gitarskih pjesama je
http://www.youtube.com/watch?v=BcL---4xQYA i
http://www.youtube.com/watch?v=ULEBSxP725w
ako se ne spominje Hendrixa

Edited by - Risar_69 on 24/09/2009 22:33:17
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/09/2009 : 22:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
stairway to heaven - prva asocijacija pri pomisli na gitaru

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 24/09/2009 : 22:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:

stairway to heaven - prva asocijacija pri pomisli na gitaru

Ma su i bolji, ali ti kažem ova je fenomenalo!

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 24/09/2009 : 23:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Meni je uvek bila zelja da sviram ovako nekako
http://www.youtube.com/watch?v=B5wCaeKrTCU
al tesko drugovi moji, tesko....

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/09/2009 : 23:33:18  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message
quote:

Meni je uvek bila zelja da sviram ovako nekako
http://www.youtube.com/watch?v=B5wCaeKrTCU
al tesko drugovi moji, tesko....

a ja ovako nesto:
http://www.youtube.com/watch?v=IVxsB5oNiTw
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked