Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18872 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 02/10/2009 : 10:02:04
|
nemaju Bonelli i Ludens pojma,valjda se prostim okom vidi da je ljepše ovo Blažino,iako se tu Blažina nije izkazao previše pa promašio Zagora, ima da naslov bar dokaci ako ne vec prekrije Zagora.Najljepše je kad prekrije onog ružnog orla na grudima našem Duha. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 02/10/2009 : 13:41:08
|
quote: Originally posted by ---dp---
Kad bih se navikao na Chiarollu, gnusao bih se sebe
Pa odprilike tako nesto |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 03/10/2009 : 11:16:33
|
Kupio i procitao.Glupo je što je preko naslovnice bila cijena pa sam unakazio naslovnicu pokušavši je odlijepiti. U stripu mi je najjace kako je Zagor žestoko prebio pola mušterija u saloonu pa ih izbacio van a onda izjavio da mrzi nasilnike. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 03/10/2009 : 11:37:32
|
quote: Originally posted by Opti
U stripu mi je najjace kako je Zagor žestoko prebio pola mušterija u saloonu pa ih izbacio van a onda izjavio da mrzi nasilnike.
ne treba mijesati nasilje i samoodbranu |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
bacho
Junior Member
Croatia
439 Posts
Member since 19/08/2007 |
Posted - 03/10/2009 : 20:22:40
|
quote: Originally posted by Bardho
Solidni Mignacco i odlicni Chiarolla.
Slažem se! Dosta obecavajuca prva epizoda. |
I´m too old for this shit. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18872 Posts
Posted - 09/10/2009 : 06:44:30
|
odlicna prva prica.Laganini uz odlicneg Chiarolla. Cak je tu Zagora dobro crtao, a na Chika sam se naviko. Bravo! Jedva cekam nastavak. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 09/10/2009 : 11:55:50
|
Procitao sinoc. Pa koji kurac ovo Mignacco radi?
15. broj za redom da ne valja boba. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18872 Posts
Posted - 09/10/2009 : 12:30:49
|
evo ti ga na!!!! sad ni sam nisam siguran, da je tako dobar. neka odluci medunarodni tribunal. |
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 09/10/2009 : 13:03:00
|
quote: Originally posted by nolo contendre
Solidna epizodica.Oni koji se tek upoznaju sa Zagorom imaju priliku da "prisustvuju" jednom od cuvenih traperskih sastanaka i da se upoznaju sa "programom" istih.
Ovo je pravi opis epizode. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 09/10/2009 : 13:09:11
|
quote: Originally posted by teller
evo ti ga na!!!! sad ni sam nisam siguran, da je tako dobar. neka odluci medunarodni tribunal.
He, he.
Ako malo bolje pogledate, radnja se svodi na put od tocke A, do tocke B, do tocke C, do tocke D... Nigdje zaustavljanja i onda se covjek upita cemu onda te tocke!?
Sve se to vidi na primjeru koliko je puta Mignacco zaustavio radnju i poslao likove na spavanje i konzumiranje namirnica (3 puta garant). Na stranu to što i ja volim gledati ekipu oko logorske vatre, ali izmedu tih obroka se ništa nije dogodilo. 30 stranica prolaze kanuom kroz šumu, osjeca se napetost, opasnost vreba, ali nikakvog napada na kraju. Zagor sredi onih par "strašnih" bandita, ali amo se kladit da taj segment nece imati nikakve veze, s ionako ofucanom, pocetnom pricom o izgubljenom plemicu u Darkwoodu. Isto vrijedi i za posadu Rosebuda o kojoj se prica 2 dijela stripa, da bi na kraju oni samo poslužili da prebace Zagora od jedne do druge tocke i laku noc. Odo oni.
Ocu reci, kako je Mignacco pricu natrpao sa svim i svacim što mu je došlo pod ruku kako bi ispunio stranice. A to sve i svašta nema ama baš nikakve veze s temom price niti može poslužiti kao koristan i smislen pokretac radnje, a o njihovom smislu necu ni pricat.
Možda me razuvjeri drugi dio, ali cisto sumnjam. Kažem, volim gorštacke price po šumama i gorama, ali ovo je zaista ofucano.
Chiarolli su valjda rekli da ga gade fanovi, pa je "ocistio" crtež i poceo povezivati linije. Lijepo izgleda, mada ja ipak malo više volim kad je prljav, radi dinamike i ritma.. Isto mi ne ide u glavu zašto su ga odabrali za darkwoodsku pricu, kad se zna da njemu puno bolje leže suha prostranstva. Stvarno su smotani tamo u staffu.
|
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
Edited by - Inferno on 09/10/2009 13:15:05 |
|
|
sonny black
New Member
Croatia
200 Posts
Member since 02/10/2009 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18872 Posts
Posted - 09/10/2009 : 13:27:30
|
slažem se, da u prvih 96 stranica nismo saznali skoro ništa osim da Lord iz Engleske traži sina,koji je malo mornar pa onda traper...Zagor usput razbije recne pirate i skupa stignu na sastanak trapera...ono što mi ovu pricu pravi zanimljivu je odlican Chiarollin crtež pejsaža uz reku(cak je Zagora dobro pogodio)i ono ocekivanje Mignacovog zapleta i opasnosti koja vreba iza svakog grma...pa se onda pojavi u obliku recnih pirata, koji baš i nisu opravdali titulu koju nose jer jih Zagor razbije ko staru kantu...oni koji su ocekivali žešcu akciju u tom prvom delu ce se sigurno razocarati, ja sam pustio da me prica nosi ko reka brodicu pa sam stigo na cilj bez pretresa i razocarenja.Takve price il se voli ili ne voli. Osobno od nje nisam previše ocekivao(znajuci prijašne i komentare) pa me dobro zabavila za 20 minuta citanja...nisam oduševljen ali nisam ni razocaran...sacekacemo nastavak pa ako bar Chiarolla zadrži taj nivo crteža, pamtit cu je po dobrom crtežu. Možda ju naprave zanimljivom i tako razlicite ocijene...ima i to svoju draž. |
|
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7819 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 09/10/2009 : 15:34:58
|
quote: Originally posted by sonny black
quote: Originally posted by Inferno
Procitao sinoc. Pa koji kurac ovo Mignacco radi?
15. broj za redom da ne valja boba.
evo još jedan komentar koji pokazuje kako se vole stripovi pa jesi ti normalan što ti ne znaš uzivati u stripovima ili šta zašto kupuješ stripove ako ti 15 zadnjih ne valja ocito da ti je muka citati pa stripovi se citaju iz zabave iz hobija a neki to shvacaju kao posao pa ako ti ne valja onda prestani kupovati barem bi bilo manje komentara tipa ne valja ovo ne valja ono pa dali tebi i jedan strip valja?? zašto ih skupljaš?mozda da popuniš prazne police
Vidi tko se javlja. Jedan koji za ponajboljeg Bonnelijevog scenaristu koji je izvukao Zagora iz krize nakon Toninellija i poboljšao prosjek najnovijih epizoda Texa u Italiji za troduplo(odi na ubc pa se uvjeri), kaže da je promašaj. Neš ti strucnjaka. |
|
|
sonny black
New Member
Croatia
200 Posts
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 09/10/2009 : 15:46:53
|
Meni je svaka Bosellijeva prica koju sam procitao, bolja od ove. Nista posebno, bez velikog smisla i price, a sve toliko predvidljivo, da je bolje da odmah preskocim na kraj citanja. Iskreno. I, da, citam stripove iz zabave, nije mi posao, i ne shvatam sve to preozbiljno :) Samo je pitanje koliko je prica Lord u Darkvudu zabavna. |
|
|
sonny black
New Member
Croatia
200 Posts
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 09/10/2009 : 15:52:44
|
Da, ali meni ovaj stvarno nije nesto bio zabavan. Procitao sam tek tako, ali, kazem ti, prosto je predvidljiv i nekako previse neambiciozan. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7819 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 09/10/2009 : 15:55:08
|
quote: Originally posted by sonny black
kažem ja da je boseli dobar za zagora kad vec ne može bolje ali poboljšao prosjek teksa pa što ti pricaš?? a vi svi imate mišljenje kao inferno pa što ste vi neka drva pa razmislite malo svojom glavom nemojte slušati što drugi pišu imajte svoje mišljenje nemojte nešto što drugi kažu odmah misliti da je to tako razmislite svojom glavom. inace samo za informaciju fulao si topik
Pogledaj na UBC recenzije za najnovije epizode, zadnjih 20-ak brojeva. I onda nakon toga pogledaj ocjene za Nizzijeve epizode od brojeva 500-550. Uostalom, neke od njih imaš i priliku citati u VC izdanju.
I nisam ja fulao nikakav topik jer je sve ovo povezano s Bosellijem i njegovo radu na Texu i Zagoru. Medutim, što i da jesam? 97,7% ljudi na ovom forumu to radi. |
Edited by - mpavin on 09/10/2009 16:03:44 |
|
|
sonny black
New Member
Croatia
200 Posts
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts